Diskusije : Politika

 Komentar
Interesantna vremena
bezdomni
(maestro)
20. mart 2023. u 07.40
Poljski ambasador u Francuskoj najavio ulazak Poljskih trupa u Ukrajinu ukoliko ne uspe velika ukrajinska ofanziva najavljena za proljece.
Cilj ofanzive je proterivanje Rusa sa celikupne teritorije koja je pripala Ukrajini 1992 prilikom raspada SSSR-a.
Kineski presednik će verovatno prilikom posete od 3 dana preneti važne informacije i ponuditi vise pomoći predsedniku Rusije.
JAR je objavila da će uhapsiti ruskog predsednika i isporuciti ga u Hag ukoliko se usudi doći na međunarodni ekonomski samit..
Severna Koreja ispaljuje rakete i tvrdi da se 800000 ljudi prijavilo za jedan dan da će dobrovoljno ići da se bori protiv zapada...
Banke propadaju,nafta gubi na ceni,ekonomska kriza ogromnih razmera na pomolu.
Kažu da postoji stara kineska kletva „dabogda živio u interesantnim vremenima” mi smo izgleda pogodjeni tom kletvom.
keser
(Тешем букве)
20. mart 2023. u 07.43
Светски кретени су направили ово и не показују ни најмање воље а ни способности да из овога изађу. Па нама остаје само да видимо да ли ћемо остати нормални а богами и живи.
D-Man
(Analyst)
20. mart 2023. u 11.54
Елита ће и из ове ситуације изаћи богатија и моћнија а ми обични смртници ћемо платити цену, као и увек.
Тако је било од памтивека, тако је и данас и тако ће бити и убудуће.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
20. mart 2023. u 13.39
Пољска амбасада у Француској је демантовала вест и рекли су да је у тексту вести било произвољног и нетачног навођења изјаве њиховог амбасадора.

ЈАР није изричито рекла да ће ухапсити Путина, ако дође на самит БРИКС-а, него је нагласак више на њиховом разматрању обавезе коју имају као земља која је признала МКС.
ofarbaniboy
(varim)
20. mart 2023. u 15.38
Da li ste znali da je hitler okupirao dansku za 6h?
Da i slovima za sest sati!
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. mart 2023. u 17.16
Шта је растезао толико?
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
20. mart 2023. u 17.46
Jocko procitaj šta si napisao

ЈАР није изричито рекла да ће ухапсити Путина, ако дође на самит БРИКС-а, него је нагласак више на њиховом разматрању обавезе коју имају као земља која је признала МКС.

Znaci nije gofno nego se pas posro.
JAR rekla da postuje te kvazi odluke po kojima je duzna uhapsiti Putina ako se pojavi na njihovoj teritoriji u to je to nema tu ništa ni izricito ni neizricito.

Poljaci su bolidi kao i ovi tkz ukri i slusaju amere 100 % tako da ako tkz ukre posustanu Poljaci će vrlo verovatno biti prva zemlja koja salje trupe u pomoć ukrima.
bezdomni
(maestro)
20. mart 2023. u 17.55
Danska vlada je6 potpisala kapitulaciju i Nemci su bez borbe usli u Dansku.
Da6 smo bogdo i mi Srbi ispostocali odluju6 naše6 vlade i izbegli5 konfrontaciju sa Nemackom danas bi nas puno vise i na vecoj teritoriji bilo ali mi za engleskim spijunima bolje rat nego pakt bolje grob nego Rob pa dobismo i rat i samo u Jasenovcu milion u grobu..
ofarbaniboy
(varim)
20. mart 2023. u 18.24
geriatrikus
(zvakac karamela)
20. mart 2023. u 17.16

Шта је растезао толико?

jebiga tad nije bilo pinka da vidi da bi upotrebom prostate potencijala izbegao da staje i zapisava svaku banderu kao njegov saplemenik ovcar...
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
20. mart 2023. u 23.13
Bezdomni,

Не знам где си ти прочитао ову вест и шта су тамо написали, а ја сам је нашао у „Политици”.
Ево шта кажу у тој вести:


Јужна Африка о евентуалној посети Путина: свесни смо својих правних обавеза

ПРЕТОРИЈА – Портпарол председника Јужне Африке Сирила Рамафосе изјавио је данас, ПОВОДОМ ЕВЕНТУАЛНЕ ПОСЕТЕ председника Русије Владимира Путина самиту земаља БРИКС, који се у августу одржава у овој афричкој земљи, да је влада Јужне Африке „свесна својих правних обавеза” према Међународном кривичном суду (МКС), АЛИ ДА ЋЕ ДО ОДРЖАВАЊА САМИТА ПРЕТОРИЈА БИТИ У КОНТАКТУ СА СВИМ РЕЛЕВАНТНИМ АКТЕРИМА.

МКС са седиштем у Хагу издао је у петак налог за хапшење руског председника Владимира Путина, оптуживши га да је одговоран за наводне ратне злочине почињене у Украјини, пренео је Ројтерс.

Јужна Африка спада у земље које признају надлежност МКС и имају правну обавезу да ухапсе лица за којима је овај суд издао налог за хапшење, наводи Ал Џазира, преноси Танјуг.

Преторија је 2015. године ОДБИЛА ДА СУДУ У ХАГУ ИСПОРУЧИ ТАДАШЊЕГ ПРЕДСЕДНИКА СУДАНА ОМАРА АЛ-БАШИРА, ЗА КОЈИМ ЈЕ МКС ИЗДАО НАЛОГ ЗА ХАПШЕЊЕ, ПОДСЕЋА ГАРДИЈАН.

https://tinyurl.com/mry9zu2x
- - -

Као што видиш, дефинитивна одлука НИЈЕ донесена, НИЈЕ ИЗРИЧИТО РЕЧЕНО ДА ЋЕ ДА УХАПСЕ Путина; за сада се разматра и до августа може да буде неких (и свакаквих) промена.

То што су рекли да су свесни обавеза још не значи да ће их испоштовати.
Ово не би било први пут да ЈАР одбије да испоручи некога Хагу – и у случају Омара Ал-Башара су били свесни својих правних обавеза.

bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
21. mart 2023. u 02.47
Ofarbani lazov napisa 2 Marta :

Šta se promenilo II
ofarbaniboy
(varim)
02. mart 2023. u 15.23
Danas pao Bahmut a sutra će ...

Evo prođe od tada 20 dana a u Bahmutu nazalost još borbe zestoke se vode.
Tako da ofarbanom verovati nije,siri dezinformacije ...
keser
(Тешем букве)
21. mart 2023. u 04.58
Свађате се око светских прилика. Баш „забавно”.

Па ја знам генерале који су говорили три дана посла.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
21. mart 2023. u 12.02
keser,

Многи се позивају на Путинову изјаву из 2015, да би Русија могла да „прегази Украјину за две недеље”. И онда је тумаче буквалистички.

Прво, потписивање Минских споразума је Украјини и Западу послужило да купе време, да се Украјина спреми и наоружа.

Друго, Русија би и сада могла да прегази Украјину за пар недеља, али би је тада целу преорала и било би неупоредиво више недужних жртава.

Треће, Руси и даље Украјинце сматрају својим братским народом и не примењују оно што би користили у случају неке друге државе.

Четврто, Русија је свесна да је план Америке да се исцрпе и Украјина и Русија и да се Украјинци и Руси међусобне требе, а кад Америка/НАТО процени да је Русија ослабљена, они ће је напасти. Зато Русија одмерено троши своје војне ефективе и настоји да смањи губитке у људству и материјалу на најмању могућу меру.
geriatrikus
(zvakac karamela)
21. mart 2023. u 12.53
Пољска је, уз Енглеску, Аустралију и наравно Америку била главна сила која је напала Ирак 2003. Побиједили су за нешто мање од 6 недеља, а онда су након побједе почели гинути у већем броју. И тако су, славећи побједу, гинули наредних 8 година. Некада није баш најпаметније побиједити!
ofarbaniboy
(varim)
21. mart 2023. u 16.41
Pa Rusija je zgazila Ukrajinu za tri dana posle je poceo rat sa natom...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.