Diskusije : Politika

 Komentar
Шта је ''писац'' хтео да каже?
D-Man
(Analyst)
30. januar 2023. u 15.58
https://scradar.com/uncategorized/srbija-je-spremna/

Укратко, Хил каже како је Србија спремна и конструктивна у вези преговора са тзв. Косовом (наравно, тзв. сам написао ја, Хилу то никад не би пало на памет).

https://scradar.com/uncategorized/kabineti-kurtija-i-osmani-potvrdili-ucesce-u-raspravi-o-zso/

shortu rl.at/dsxHS

Истовремено, Курти ће на разговор о ЗСО у америчку амбасаду у Приштини.

Дакле, зна ли било ко осим Вучића на шта је то Србија спремна и како је то Србија конструктивна? Хил очигледно зна али није открио детаље.

Вучић никад никог није питао нити разговарао о платформи за разговоре о тзв. Косову што значи да нико од нас нема појма на шта је он то спреман у име Србије!?

Дакле, можемо само да нагађамо. Иначе, опозиција у Србији (која је, да будем искрен, потпуно неспособна) је апсолутно у праву када одбија да сада са Вучићем разоговара о тзв. Косову. Вучић ионако ради шта хоће а сваки разговор са опозицијом би му добро дошао да јавности каже како је о свему разговарано.
Иначе, седео је Вучић недавно у Скупштини где је донешен наки закључак да се државама тзв. квинте упути порука да Србија никад неће признати тзв. Косово (или тако нешто, не сећам се формулације) али то писмо, наравно, Вучић није послао; нека ме неко исправи ако грешим.

Америма се изгледа жури. Хил каже како је Србија спремна (а у контексту теме то никако не може да звучи добро) док у Приштини Курти изгледа иде у амбасаду да му се каже да треба да формира ЗСО.

И, уколико се формира ЗСО, шта онда? Све до формирања ЗСО Вучић може да донекле маневрише али Курти каже да је ЗСО у реду онда Вучић мора да поступи онако како му Амери кажу а то је или да диреткно призна тзв. Косово или да не ''таласа'' у вези пријема тзв. Косова у бројне међународне организације а фатална по Србију би била она о евентуалном примему тзв. Косова у УН.

Иначе, било какво сагласност Србије да тзв. Косово несметано тражи чланство у међународним организацијама је фатално и по руске интересе. Русија више не би могла да указује на преседан у случају тзв. Косова, Запад би тврдио да су се Србија и тзв. Косово споразумено разишли, Русија би била представљена као она страна која не поштује међународно право што би је онда аутоматски окренуло и против Србије.

Ми бисмо тако изгубили верног савезника и на политчком и на економском плану (гас по повољним ценама) а колико се може веровати Западу то не треба ни да вам говорим.

Када останемо сами на ветрометини онда ће притисци тог истог Запада бити неподношљиви. На жалост, тако ја видим расплет ове ситуације.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
30. januar 2023. u 16.28
Не морамо много да гатамо на шта су мислили Хил и други из „петорке”.
Њихове похвале Србији су, у ствари, похвале Вучићу и подсећање да не би смео да одступи од онога што су с њим договорили, одн. што је прихватио да спроведе.

Аутократа Вучић је много зас*о и током протеклих 10 година потписивао све и свашта на штету Србије, а ако сада не поднесе оставку на место Председника Србије, бојим се да ће изазвати опасне унутрашње немире и сукобе и дефинитивно упропастити Србију.
intrigue
30. januar 2023. u 16.48
Сасвим је јасно зашто шиптари нису конструктивни , ради се о Заједници Српских Општина ...
Бељуљи не желе да затворе ту причу , а Амери их као пожурују .

Е сад , у чему је Вучкова конструктивност , шта је дао или обећао , то баш и није јасно .
А он нам то никад неће ни рећи ни објаснити .

Зато би било добро да се сад па сад тачно сазна права истина , да би се бар некако могло одреаговати . Јер , када се прича затоври и кад се крене у имплементрање договореног -потпсаног , биће касно ...појела маца.

Можда ни због тога опозиција уместо да одбија „сарадњу” могла да гурне нос бар да виде шта се дешава .

Тако озбиљно питање ка што је КиМ апсолутно мора да се решава у скупштини , транспарентно , да народ чује и види ...а не да „играмо покер на поверење , као Мујо ономад у Ласвегас ”.
zupa
(DR.MR)
30. januar 2023. u 20.14
AV je VELEIZDAJNIK sve ostalo
su nijanse ko to nije shvatio
znači da nema ni grama mozga
ili je isto pokvaren kao on.
zupa
(DR.MR)
30. januar 2023. u 21.26
Da ne budem grub samo Prema AV svi
oni koji su napustili svoju zemlju
su mali izdajnici.
Naravno tu i sebe ubrajam...amerikenjci
su dobro proucili kakav je mentalitet
Srba zato im je bilo lako da istaliraju
Aleksandra Vucica mizernu osobu koji
se javno kurci ili junaci a to su
potencijalni izdajnici,nešto se i
V.Seselj ucutao nema ga brani Kosovo.
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
31. januar 2023. u 05.48
Израз аутократа је први лансирао Бајден. Пре две године.
Наравно да је мислио на Путина иако га није именовао.

Сада видим да се то раширило и користе га они којима никада раније није ни падало на памет.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
31. januar 2023. u 12.08
keser,

>'Израз аутократа је први лансирао Бајден.'
- - -

Твоје „образовање” је на фрапантном нивоу !
Можда си мислио на неког Бајдена од пре 2500 година !?
А о твом изненађујуће чудном разумевању и закључивању и да не говоримо.

П.С. А. Вучић јесте аутократа и само нишчи духом то не могу да примете.
D-Man
(Analyst)
31. januar 2023. u 13.42
Ако неком не одговара реч аутократа онда може да користи деспот, тиранин, диктатор.
Уз било коју од тих речи додаш и нарцисодини и не треба ти ништа више иако психопата има, исто тако, велику тежину у покушају да се објасни нечији карактер и понашање.

А ево мало и историје у вези речи ауткрата тек толико да схватимо да Бајден нема везе са том речју.

autocrat (n.)
„absolute sovereign; ruler or monarch who holds power of government as by right, not subject to restrictions,” 1800, in reference to the Russian tsars, who assumed it as a title, then to Napoleon, from French autocrate, from Latinized form of Greek autokratēs „ruling by oneself, absolute, autocratic,” from autos „self” (see auto-) + kratia „rule,” from kratos „strength, power” (see -cracy). The Greek noun was autokrator, and an earlier form in English was autocrator (1759). The earliest forms in English were the fem. autocratress (1762), autocratrix (1762), autocratrice (1767, from French).

Мрзи ме да преводим.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.