Diskusije : Politika

 Komentar
Још један ''историјски'' говор!
D-Man
(Analyst)
24. januar 2023. u 10.56
Признајем, нисам гледао Вучићево обраћање нацији јуче али не сумњам да ће и тај говор Вучићеве подгузне муве да оцене као историјски, као мудрост и визионарске способности неприкосновеног нам господара којег требамо слушати и дивити се његовој способности и непрестаној борби за Србију.

Заиста, некако ми је чудно да чак ни у овој кафани, где смо сви помало у припитом стању па можемо да разглабамо о свему и свачему, нема никог да каже нешто о томе шта нам је велики ВоЏа саопштио.

Да ли се ради о замору од константног појављивања великог нам ВоЏе у медијима?

Да ли сви, како се у народу каже, ''легли на руду''? Или су можда сви помислили да, не дај Боже, велики ВоЏа, стално ваља глупости па су се искључили.

Дакле, шта је Вучић јуче рекао? Може ли ко у реченицу, две, онако неку скраћену верзију.

Хоћемо ли морати признати тзв. Косово? Хоћемо ли морати увести санкције Русији? Хоће ли Запад и даље улагати у Србију? Хоће ли тај исти Запад да повуче те своје инвестиције које већ има у Србији? Хоће ли нас, не дај Боже, опет ''частити'' бомбама?

Оно што ја знам је чињеница да се Запад већ милион пута доказао као смртни непријатељ и Србији и српском народу.

Прочитах негде да је споменута могућност повлачења инвестиција ако не поступимо по кратком поступку онако како они хоће. Стварно? Па, јбг, ако је то тачно, онда треба питати нашег великог мудраца и ВоЏу шта су онда до сада значиле те западне инвестицје? Навлакуша за уцене? Предају Косова и Метохије због западних инвестиција?
Ако је то тачно, ко је онда одговоран за такву зависност од Запада и њихових инвестиција?

Али, да ја не дужим превише, ево, ако неко може да можда укратко прокоментарише још једно ''историјско'' обраћање.

Искрено, коментари попут оног како се не разумем у политику ме уопште не занимају. На такве заједљиве коментаре сам одавно навикао. Ја и не морам да се разумем у политику. Мене само занима где нас води политика великог нам ВоЏе.

Хоће ли му, на крају баладе, бити крива Русија због тога што ће га Запад натерати на све оно што ће или морати прихватити под уценама или ће се коначно одрећи европског пута Србије у који Србија ионако никад неће бити примљена?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
24. januar 2023. u 13.28
Jedan sat „strateskih” stvari
https://www.youtube.com/watch?v=zI48LLS0P7A

Milles_Broker
24. januar 2023. u 13.49
zlatiborac
24. januar 2023. u 14.38
'Још један ''историјски'' говор!'

Opstepoznato i bez sumnje; svaki 'istorijski' do sledećeg - i tako u krug.
D-Man
(Analyst)
24. januar 2023. u 15.15
Хвала за линк. Прочитах тај текст и не могу рећи да сам изненађен са било чим. Исте глупости по ко зна који пут.

Све што је рекао је опет у циљу неке личне промоције. Он се бори, он је војник државе и сличне небулозе на које смо навикли.

Међутим, овај пут је говорио и о томе како морамо бити јединствени што је у реду, наравно, али то је рекао у контексту реченице у којој је говорио о томе да ако се суочимо са повлачењем западних инвестиција уколико тзв. Косово не буде у УН онда је он за компромис и, наравно, остао недоречен шта је компромис за његе.
Очигледно је да је почео, управо од њега, да сада дува ветар који ће све више и више да шири пропаганду како су нама евреопске интеграције (а сви знамо да никад нећемо ући у ЕУ) и западне инвестиције (које су итекако проблематичне јер су очигледно средство за уцену) важније од Косова и Метохије.
Шта је писац хтео да каже? Да требамо признати независност тзв. Косова или се не противити чланству тзв. Косова у УН како бисмо остали у слепој улици која се зове ''Чласнтво у ЕУ'' и како бисмо задржали западне инвестиције.

Још је занимљивија она његова реченица у којој и каже како је најважније обезбедити да Срби на КиМ буду сигурни. Да, наравно да јесте али да ли је управо сада открио шта је уопште била његова идеја са ЗСО јер се мени увек чинило да је ЗСО тачка након које Србија мора да призна независност тзв. Косова. Али, његови западни пријатељи му не дају сада ни ЗСО. Зашто би када су видели са ким имају посла?

Из његових обраћања нацији нико, ама баш нико, не може саставити две реченице да имају смисла.
Наравно, сада ће пар подгузних мува да ми каже како се ја не разуме у политику. Јбт, зар не схватате да један човек на своју руку вуче потезе, упао је у живо блато где га је навукао управо Запад а он и даље све своје лоше потезе настоји скривати неким кометнарима који, благо речено, изгледају бесмислено.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. januar 2023. u 15.21
D-Man,

После расправе у СНС-у (о којој је говорио Глишић) из које је видео да нема довољну подршку међу свима, Вучић је рекао да је спреман и да поднесе оставку на место председника странке и напустио је седницу.

Следећег дана је ретерирао свој првобитни исказ, „Спремни смо да прихватимо концепт предложеног споразума Београда и Приштине” и указао на неке детаље ултимативних захтева „петорке”. Том приликом је опет ставио нагласак на могуће повлачење западних инвестиција у Србији, претње да ће Србија бити изолована, спречен њен даљи пут у ЕУ, као и то да Србија не може да спречи пријем „Косове” у НАТО и међународне институције, што указује и на могуће бесправно примање „Косове” у УН.

Ту су и даље мутне радње „међународне заједнице” у вези са одпризнавањем независности „Косове”, јер „петорка” не спречава Приштину да агитује (на међународном плану) за пријем у међународне институције, али тражи од Београда да престане са агитовањем одпризнавања.

Тражио је и јединство и подршку свих странака, али није рекао да је спреман да одустане од самовољног одлучивања. Додуше, рекао је да ће бити потребно да се и народ изјасни, али се од раније зна да је склон да на неки свој начин тумачи изјашњавање народа и доноси одлуке које нису засноване на вољи народа.

Пошто се овим захтевом (ултиматумом) недвосмислено поставља услов да Србија мора да прихвати независност „Косове” ако жели да буде примљена у ЕУ, Вучић и Дачић би требало да се сете да су изјављивали да, у том случају, Србија одустаје од ЕУ.

Вучић је указао и на сукоб Русије и НАТО-а у Украјини и напоменуо да се овој „петорци” жури да заокруже политику на Балкану. Та њихова журба показује да се спремају за Европски Рат, а можда и нови Светски Рат.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
24. januar 2023. u 15.33
Преносим један коментар:

>>>
За нас је најбоље замрзнуто стање. Не знам шта је поменути ЕУ концепт, али знам Устав на коме се председник заклео, као и вољу преко 85% грађана. Ко то прекрши, обезбеђује себи трајно место архи-негативца у српској историји. Грађани не знају много о ономе што се збива, али уочљиво је да председник није послао писма чланицама СБ УН које су уз нас, у којима је требало да пренесе наше трајно опредељење да Приштина не може у УН, а то обећање је дао јавно, у Народној Скупштини.
D-Man
(Analyst)
24. januar 2023. u 15.37
Те његове приче како ће између Косова и Метохије и ЕУ бити за Косово и Метохију и да ће се одрећи чланства у ЕУ су одавно престале.
Биле су му корисне када је правдао потписивање Бриселског споразуме и самовољно повлачење свих институција државе Србије са Косова и Метохије. Да, то је Вучић учинио на своју руку!

Ових последњих 10 година су ништа друго него спремање народа на одрицање од КиМ.
Народ је већ излуђен претњама, црним слутњама, заваран неким економским просперитетом иако ником, ама баш ником није јасно одакле све те силне паре које се заиста немилице троше али изгледа да све постаје јасније и јасније да су то те фамозне западне ''инвестиције'' којима се очигледно жели обезбедити коначно признање тзв. Косова.

Наравно, волео бих ја да грешим и да није овако како ја мислим. Али, ја у Вучића уопште немам поверења. Ни најмање.
zupa
(DR.MR)
24. januar 2023. u 18.10
Tip je procitan ja odmah gasim TV čim se pojavi a ništa lično nemam protiv njega.
Power12345
24. januar 2023. u 18.22
ej Vučko, Vučko

pusti ti to i što se oblizuješ ..
ne oteži kad pričaš ..
oštro, jasno, glasno i bez mljackanja.

reci što te to veže za evropu
misliš tih 8 milijardi prometa ,
Daj vučko za...i
to dve osrednje prodavnice u EU ha prometu roba prave
Misliš li ti malo glavom ...
šta to evropa oće, traži, želi

Evropa kao NACION je stara industriska zemlja
pa čak i njihova poljoprivreda je industriska, garava, čadjava plus gen manipulisana

Okreni malo rudo istoku
ako si za ind. proizvodnju
A ovo i što evropa danas nema a treba je jeftina radna snaga..
pomnoži - podeli , saberi - oduzmi

Hrvati i oni pravi hrvati bi vanka, ća
Ali posle je8ba9nja nema kajanja
intrigue
24. januar 2023. u 19.24
Кад смо били деца без даха би слушали приче .Разних је било , од туча до неких крађа итд.
Кад би се састављала репрезентација , ова или она ...
Ми би били селектори .
Изјашњавали би се , ког би ми ...или у онох горњој опцији , шта би урадили , кога првог наболи...бил бежали или чекали мурију .

Шта би ви ?
То ме живо интересује .
Шта би ви да сте у Вучковим ципелама ?

Имаш опцију кад глумиш селектора , Савићевић или Стојковић .
И у оној причи са почетка имаш више опција .

Коју опцију има Вучић ?
Какву ?

Коју би ви изабрали ако их има више ?
Имате неку своју опцију ?
Предлог ?

пс.
не верујем ја њему ништа , сем кад каже да Они желе конфликт са Нама ...е то му верујем и то ми је довољно .
псс.
некако сам ја до јуче знао шта би .
питао би Русе „оћете ли стати иза нас” ...ако би добио позитиван одговор „јебо би шиптарима , а и инима матер у пичку” ...па шта кошта.
овако...
немам појма .
нисам паметан .

intrigue
24. januar 2023. u 19.29
Сад кад су педери скочили против Русије , кад су у рату са нашим великим братом...шта ми мали Руси да радимо ?
Једва чекају да прстом мрднемо , па да ураде нама што не могу Путину .

Знам знам , неће , где то , нема шансе ...ово -оно .
Оће оће , у то будите сигурни .
Поравнаће нас , а да не трепну .

D-Man
(Analyst)
24. januar 2023. u 22.20
''Шта би ви да сте у Вучковим ципелама?''

А зашто бисмо ми САДА били у Вучковим ципелама? Какво је то питање?
То је управо оно што и сам Вучић жели да истури сада у први план. Као њему није лако!

Али, како је сам себе а онда и целу државу довео у ту ситуацију? Најгора ствар са којом је започео своју власт је став да ''ЕУ нема алтернативу''.

Он је прекасно схватио како се западни политичари понашају, како лажу, како су подли, цинични и покварени. То је Запад! За један долар своје користи спремни су да униште твојих 100 хињада долара.
Рећи њима како Србија нема другу алтернативу и онда бити толико наиван и следити их ко најобичније послушно куче је ужасна политика.

Он је сам обуо своје ципеле, није му народ створио проблеме већ његова, сада се види, промашена политика трчања за ЕУ.

А ја сам пре много година реако да је нама најбоље у савез са Русијом и Кином. Наравно, и они имају своје интересе али је код њих мање подлости. Они нас гледају као на мало дете које треба заштити док се Запад према том истом детету понаша ко најгори могући педофил. У том је разлика.

Бојим се да смо пропустили све возове за исток. Тај воз је требало хватати пре почетка рата у Украјини али је ВоЏа прдио о некој неутралности.

Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
24. januar 2023. u 23.16
Koje su opcije?

Nismo dovoljno jaki da Kosovo vratimo vojno. A u Ukrajini se pokazalo da ta opcija ima mnogo mana. Nije dobra kako za Albance tako i za Srbe.

Dakle može do promjene samo mirnim putem. Ako ne može mirnim, onda ostaje status kvo.

Vucic ne brani Kosovo.
On nije zainteresovan da Albanci koji cine oko 20% stanovnistva Srbije sa pokrajinama budu ravnopravni i predstavljeni u parlamentu Srbije.
On Kosovom trguje. Kako da dobije koju milijardu za njega. Ali ne da ulozi u KiM nego da parama predstavi sebe boljim. Da ostane na vlasti.

Europi ukazati da se prethodni dogovori ne postuju i da dok se oni ne ispune neće biti novih dogovora. Razgovor da, dogovor ne.

SVIM stanovnicima KiM omogućiti da dobiju srpske LK i pasose. Državljanstvo već imaju.

Ukinuti potpuno kontrolu na administrativnim prelazima. Nema potrebe. Ako neko svercuje robu koja nije proizvedena na KiM hvatati u unutrasnjosti, na mjestima prodaje iste.

Uspostaviti saradnju sa policijom na KiM na sprjecavanju kriminala i sverca droge.
Kraj_Sveta
(socijala)
25. januar 2023. u 00.13
„Али, како је сам себе а онда и целу државу довео у ту ситуацију? Најгора ствар са којом је започео своју власт је став да ''ЕУ нема алтернативу''.”
Hteo bih da podsetim, kada je 2014. ukrajinsko rukovodstvo odlucilo da se distancira od EU i priblizi Rusiji, svi znamo šta se desilo, u roku odmah. Sve to na samim granicama Rusije.
Ostavljam vama da zamislite šta bi se desilo da je AV odbacio EU na početku svoje vladavine.

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
25. januar 2023. u 01.11
Kraj_Sveta,

Могуће је да би било тако, или слично као што си рекао, али није морало да се и даље инсистира на Тадићевој бесмисленој мантри „Европа нема алтернативу”. (Овде не мислим само на Вучића, него и на Дачића и Тому Николића). Могао је ту мантру поступно да замени мантром сарадње са ЕУ као значајним партнером, која би Србији омогућила више у смислу политичког маневарског простора.
Power12345Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Power12345
25. januar 2023. u 01.28
D-Man ili Der Mann ili Deutschmann ili, ili
Der deutsche Mann muss sich endlich neu erfinden..ili kako bi trebalo tebe razumet
Kritiia, kritika i koliko potrošenih reči , pisanja ili mržnje vobji kojeg je Srpski narod birao, izabrao i koga predstavljua.
Možda gospodine D-Man i ako ste u toj čuvenoj zemlji Deutschland
izadjite tamo ja barikade ili tužite Scholza koji oružje protiv Rusa šalje i uvodi zemlju kao i EU u direktan rat .
Šta si bre usto na AV kad vidiš u kakvoj balegi je Srbija
Ljudi bježe iz Srbije i rade po svetu kao i u toj i njima dragoj D-zemlji sa čijim slovom se ti rado kitiš .
AV je diplomata koji sigurno ili slično misli ko i Dodik...
lisac je naš Vučko ...kome i ja pribacujem i što se oblizuje, jezikom mljacka..
ali drugarice i drugovi dragi,,svako ima nešto i kad se ponaša priča u polju,na livadi, šumi ili u dvoru ..
sluga, posluge, na!@#$nih gostiju
praznih , punih čaša ,tanjira ..crnih batlera sa belim rukavicama
AV je čovjek kao i vi i lično mislim da zemlju i ljude dostojno vodi

Kraj_Sveta
(socijala)
25. januar 2023. u 07.07
Ne pratim bas pomno, ali ne secam se da je ikada bas taj izraz (Evropa nema alternativu) koriscen posle Tadica.
Sve jedno, opasno bi bilo da se daju i naznake da nismo zainteresovani za EU.
Znam da sve nervira Brnabicka, ali mislim da je sjajno rešenje za premijera, ili nešto slično, zato što se izbija jedan adut u smislu pritisaka za „prava LGBT”. Ima tu mnogo stvari gde treba da se bude jako pazljiv.
Starac_Foco
(--)
25. januar 2023. u 08.58
intrigue
24. januar 2023. u 19.24

Коју опцију има Вучић ?
Какву ?

Коју би ви изабрали ако их има више ?
Имате неку своју опцију ?
Предлог ?

*********

I meni se čini da ni sad, ni prije 20 godina, a ni 100, nije postojao madjionicar koji može da rijesi slučaj Kosova.

Kosovo nije nikad bilo kako carski valja i trebuje u sastavu Srbije još od kosovske bitke, jer uvijek je tamo postojala neka jaka iredenta i stalno su se vodili ili veliki ili ograniceni ratovi protiv Srba i Srbije.

Poslije kosovskog boja, turci su promovisali naseljavanje siptara i iseljavanje Srba. A to iseljavanje je kroz vijekove ubrzalo saveznisto austrijskog carstva i Srba pod turcima, koje rezultirase u 2 velike seobe Srblja sa Kosova u Austriju (mahom Vojvodinu), kako je Austrija gubila koji rat sa turcima.

Ništa nije bilo bolje ni kad je nastala KJ, pa i ondasnji Alex je vodio rat sa siptarima bukvalno artiljerijom - siptarski ustanak u okolini Drenice kad su čak stvorili i neku „slobodnu teritoriju” zvanu Mala Albanija 1924.

Onda dolazi 2 SR i u kome siptari opet na neki način izadjose kao pobjednici.

I onda se po direktivi druga Joze desi treca velika seoba Srba sa Kosova oko 60-tih godina.

I onda se 70tih i 80ih desi još jedna seoba Srba bazirana na onome - osvane ti table ispred kuce da ti je kuca na prodaju...

I tako dodje i zadnji rat i manje vise zadnja seoba Srblja. Ovi rijetki sto ostadose, osim ako u cijelom svijetu ne bude neki veliki „reset”, ni njih tu neće biti za 20 godina.


intrigue
25. januar 2023. u 10.07
А зашто бисмо ми САДА били у Вучковим ципелама? Какво је то питање?
То је управо оно што и сам Вучић жели да истури сада у први план. Као њему није лако .
'''''''''''''''''''''''''''''

Ок .
Ево поправићу питање .
Шта би сте ви да сте у Милошевићевим , Ђинђићевим , Коштунициним , Тадићевим , Николићевим ципелама ...?

Јел има разлике , ови су канда носили другачије ципеле ?

Вучићева полиитка је прилично једноставна . Инвестиције , гради се , напедује , плате су веће , боље се живи .
А све то се медиски заокружи , увелича ...испромовише , иманипулише .
Да би „обичан смртник” био импресиониран и гласо за њега .
Оће људи боље добро , да живе , као доста им било беде .

Успева му , јебига .
Али се мало зајебо . Увек и вазда , како њега тако и оне пре њега сачекаће питање КиМ .
На које он , а ни они пре њега немају одговор .

semperaliquem
25. januar 2023. u 10.27
Просто.
Што смо богатији то нас више поштују и лакше је преговарати. И обрнуто.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
25. januar 2023. u 13.10
semperaliquem,

Није баш приметно да нас више поштују, него нас све више уцењују.
semperaliquem
25. januar 2023. u 13.23
Онда да се вратимо сиромаштву да нас не могу уцењивати? Остају нам још само наши животи.
D-Man
(Analyst)
25. januar 2023. u 13.36
„Ево поправићу питање . Шта би сте ви да сте у Милошевићевим , Ђинђићевим , Коштунициним , Тадићевим , Николићевим ципелама ...?”

Ето, примера ради, ја бих одавно престао уопште и да помишљам на чланство у ЕУ јер жеља за чланством у ЕУ је као да сам позиваш да те неко уцењује и да се иживљава на теби.

Када се решиш једне заблуде и илузије онда је много лакше вући друге важне потезе.

Да сам се ја питао, ја бих одавно прогласио Косово и Метохију окупираном територијом. Резолуција 1244 ти гарантује да је то твоје територија која је, на жалост, под окупацијом.

Пази, најтрагичније у нашој политици је када вучеш потезе размишљајући на овај начин:

''Нећу се замерати окупаторима и тако их назвати јер они свакако не поштују међународно право''.

Јбт, имаш две велике силе иза себе (јаку Русији и Кину) а ти и даље размишљаш коме треба да се приклониш па настављаш да титраш јајца оном ко ти је отворени непријатељ и често чиниш кораке који урушавају добре односе са онима који су на твојоj страни.

Са силеџијом који је против тебе нема сарадње јер ће ти тај силеција све узети када га слепо слушаш. Не требаш бољи доказ него 2008-у када су те силеџије признале Косово иако је тадашња власт у Србији целих 7, 8 година удовољавала силеџијама.

Дакле, не можеш против силеџије силом, не можеш ни када му титраш јајца јер те још више уништава него када је то чинио силом. Шта ти је онда чинити?
Па окрећи се човече онима који те подржавају. Није то никаква мудрост већ здрава и једина логика.
Али ако ти покушаваш на две столице, онда ће те онај силеџија и даље уништавати а од оних других који могу да те заштите никад нећеш добити довољну заштиту јер, јбг, па седиш на две столице а то не може тако!

Србија је данас сатерана у ћорсокак због слепог трчања за ЕУ.
D-Man
(Analyst)
25. januar 2023. u 13.41
''Онда да се вратимо сиромаштву да нас не могу уцењивати? Остају нам још само наши животи.''

Другим речима, колико ја могу да те схватим, да бисмо и даље имали безвизни режим и да бисмо и даље добијали инвестиције са Запада (које не долазе због нас већ због тога што Западу то финанцијски итекако одговара) спремни смо да се одрекнемо и Косова и Метохије као што смо и Републике Српске Крајине. Наравно, самим тим, спремни смо и да се онда одрекнемо Републике Српске.

Ко са ђаволом тикве сади, о главу му се разбију!
intrigue
25. januar 2023. u 14.05
Значи бираш Милошевићев пут . Ко јебе ЕУ и Амере , ја идем са Русима .
И звиз по ушима .
За два дана би ти направили рат на КиМ да се одрекнеш ЕУ приче и да им кажеш не требате нам ми ћемо ма другу страну .

Исто као што су ти га направили у Милошевићево време .

То покојном Ђиниђићу није било јасно . Утрипово човек они то због Милошевића , због система ...друга прича ће бити сад кад су Он и демократе дошли на власт .
Аха . Смејурија .

Ок .
Отели ти , њихово , имају базу тамо ...и шта сад ти радиш ?
Кажеш им , добро , побили али ми се не предајемо , не интересујете нас више , са вама нема преговора ни сарадње , боле нас К за ЕУ (не мораш спомињат Русе) .
И шта се онда дешава ?
Дешава се да и оно мало Срба што је остало ба КиМ заврши у Србији и по белом свету .
Етнички чиста шиптарија .
Слично као и Усташија .

Ал добро , био би лицимеран кад не би признао да сам и ја помишљао на нешто слично.
Окупирана територија , па ћемо се рокати .
Чекаћемо .
Ми ћемо са Рујама и Кином .

Чекаћемо као Кипар што чека .
Подавили би нас да смо прекинули везе са ЕУ . Уништили економски .
Вратили у камено доба .
Није нам кућа на добром месту за тако нешто .
Ми сами у средини , а око нас Они .
Друга , комшиска кућа, где би могли насути воду из бунара , далеко
...4 месеца брзог хода .
:))

Искрен да будем , пре овог што се десило са Ријама и Украјинцима у мени је тињала нада .
Једина шанса . Једина могућност .
Да Руси добро омудате , да нам стану иза леђа па да се покркамо .
Ко му јебе матер .
Ко ономад на Косову равном .
Па ко претекне .

Али ето , недаде ми се .
D-Man
(Analyst)
25. januar 2023. u 16.48
„Значи бираш Милошевићев пут. Ко јебе ЕУ и Амере, ја идем са Русима .”

Не знам на који Милошевићев пут мислиш? На онај којим је ишао или на онај којим је требао а није?

Било је довољно времена да се сецесција од СФРЈ спречи војно. Зашто то није учињено? Зато што управо наши тј. српски политичари нису имали ни храбрости а ни воље да то учине заједно са војском.

Тада је била иста прича као и данас када Вучић нон стоп спомиње како ће нам укинути безвизни систем и повући инвестиције. У последњем обраћању јавности видим и да је спомињао како као Милошевић није веровао да ће падати бомба.

Шта је писац хтео да каже? Да ће и сада да нас бомбардују ако не признамо тзв. Косово и ако не уведемо санкције Русији? Не, неће нас због тога бомбардовати али Вучић стално нечим прети како би имао што мање отпора за све оно што ради.

Гледам јуче пар његових подгузних мува које у једној емисији нападају опозицију које не жели да сада разговара са њим о ситуацији и онда се као питају шта опозиција хоће.

Ајде што је опозиција у Србији нико и ништа и што ту нема неког карактера који је способан да нешто учини али о ''ситуацији'' се требало расправљати у Скупштини пре него што се приступили наставку преговора (које је започео онај блентави Борко Стефановић а наставио Вучичћ) тј. пре него што је потписан Бриселски споразум.

Зашто тада није било расправе у Скупштини? Не, Вучић је све радио онако како само он хоће а данас као хоће да разговара са свима јер онда може рећи како су сви учествовали у процесу. Не, нису! У том процесу је учествовао само Вучић.

Понављам по стоти пут, у Србији не постоји ни Скупштина ни Влада већ само Председник државе који све полуге власти има у својим рукама а пу Уставу би фактички требао да има само, више мање, протоколарне дужности.
Starac_Foco
(--)
25. januar 2023. u 17.25
ntrigue
25. januar 2023. u 14.05

Чекаћемо као Кипар што чека .

****

To je interesantno poredjenje. Kipar ceka već 50 godina i vjerovatno se ništa bitno neće promjeniti ni za narednih 50. Živio sam tamo godinu dana na grckoj strani a povremeno prelazio i na tursku, pa nešto znam o tome.

Glavna je razlika da S. Kipar još niko nije priznao osim Turske a Kosovo je ipak priznalo vise od pola svijeta.

Imovina je Grcima na sjeveru u preko 95% slučajeva bukvalno oteta preko noćii tako ostalo, izgleda vo vijeki vjekov. U tim kucama sad već žive unuci onih koji se uselise u njih sto u mnogim slučajevima čak i nisu bili kiparski turci već doseljenici iz Turske. Dok su
kosovski Srbi malo bolje prošli jer mnogi su uspjeli da prodaju imovinu siptarima posto po to.

Na S. Kipru tehnicki nije NATO baza, ali isto ko da jeste - cijeli taj dio Kipra je ogromna turska vojna baza. Dok na grckoj strani postoje NATO baze - Englezi su za sebe zadrzali tri povece oblasti na Kipru koje su i dalje prakticno kolonije, to su njihove vojne baze i ta teritorija pripada Ujedinjenom kraljevstvu i tu važe zakoni kraljevstva. Premda nema fizickih granica. Uz to, postoji povelika bafer zona između grckog i turskoj dijela koja je pod kontrolom UN. I to ga dodje kao država u državi. Tu lelemudi iz UN ništa ne rade evo već 50 godina. Lezi lebe da te jedem, jedino ih kara sto nisu svima plaze bas blizu...

Razlika je i u tome što se Grcki Kipar ponasa kao da sjeverni ne postoji, ali to nije samo stav države već i grka koji su izbjegli sa turske strane - mnogi od njih nikad nisu otisli da obidju stara ognjista iako su tehnicki mogli, granica je bila otvorena makar zadnjih par decenija. No takva je logika bila moguća samo uz debelu državnu pomoć.
intrigue
25. januar 2023. u 17.49
На који Милошевићев пут ? Па онај ко вас јебе , ми смо Социјалистичка Партија ...Држава .
Ми ћемо са Русима (а Руси у К)

Слично ти је и сад . Ми би са Русима , а Руси у К .
Ђе ћеш пријатељу ?

Ништа Милошевић није могао , ни јуче ни пре тога . Били смо типовани . Мета . На путу њихових интереса и то је то .

Чак и дам им је рекао ја сам Демократа , сви смо демократе ...јебо Русе.
Ни то не би било довољно .

Помало наивно звучи навино неће нас бомбардовати ако не призанмо Косово.
Наравно да неће .
Бомбардоваће те ако војно крочиш ногом на КиМ .
А они ће се потрудити да крочиш , да кренеш .
Како ?
Није тешком замислити .

Ево ти резултата барикада ...одговора на репресију Приштине .
Није Приштина крива , већ Срби што су на барикадама ...они траже белај.
Упуцају ти дете , једно -двоје . Двоје пребију .
Човека у колима .
И шта , ништа .
Написао сам горе . Ако је нешто тачно што је Вучић изјавио је то да Они траже конфликт ...да желе да нас увуку у рат .
Шта ћеш ти друже ако сутра шиптари упадну на Север ?
Гледаћеш ? Нећеш кренути да браниш ?
Наравно да оћеш .
А Они то једва чекају .

Са оним у другом делу се углавном слажем .
Морало се у скупштини причати о томе . И Он је неко ко је поништио и председника владе и скупштину .
Утрипово је да ће он , Супермен , решити ствари .
А сад кад је сконто да нема ништа од тога , онда а шта сад да радимо ,шта ћемо .
Јебига , кад си сам кењо , сад сам и говна кусај .
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
26. januar 2023. u 11.14
„Ко са ђаволом тикве сади, о главу му се разбију!”

Ти си се одавно преселио код њега.
Знам да не живиш и не радиш у Србији. Јел тако?
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
27. januar 2023. u 15.53
Pa Keseru, vaš vuchichi odavno je sejao te tikve sa đavolom. Samo što je najgore, što se te tikve razbijaju na našu glavu-glavu svih nas Srba.
Vaš vuchichi je ništa drugo do jednog arogantnog izdajnika koji je svu moć i uticaj sebi na tipičnom diktatorskom načinu preuzeo i ko da se on sam za sve pita.
Niko od vas koji ga nažalost podržava ne vidi da je vučko kurjak u jagnjećoj koži, jedan u nizu izdajnika na čelu Srbije postavljen od duboke države, psihopata koji sebe smatra da je on sve...
Ma jednostavno ogavan svojom nakaradnom pojavom a čim zine laže ko pseto. Gebels bi mu mogao pozavideti.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.