Diskusije : Politika

 Komentar
Crnogorska novinarka izvredjala Srbiju i Srbe
Branko-123
14. januar 2023. u 11.07
Pre par dana na jednoj nasoj televiziji pusten je snimak dela intervjua koji je crnogorska novinarka Tamara Nikcevic napravila sa Aljbinom Kurtijem. I tokom tog intervjua novinarka Nikcevic postavljajuci Kurtiju pitanje kaže da je u Srbiji 90-tih godina bio zločinacki rezim, čak je rekla da je i Haski sud proglasio tadasnji rezim u Srbiji zločinackim.

I sad da se covek zapita - pa ko je vladao 90-tih godina u Srbiji I u tkz.Saveznoj Republici Jugoslavija. Pa vladali su ovde tada crnogorci:
Slobodan Milosevic - crnogorac i po ocu i po majci, Momir Bulatovic, Milo Đukanović, Pavle Bulatovic, ministar vojni a pre njega isto je bio crnogorac ministar vojni, mislim da se prezivao Kostic, pa predsednik Skupstine crnogorac Radoman Bozovic, pa predsednik SRJ Svetozar Marovic...Pa 80% na državnim funkcijama su bili crnogorci. A tek na direktorskim mestima državnih organa kao sto su Posta, Vodovod itd. sve sami crnogorci. Pa i Zeljko Raznatovic Arkan je bio crnogorac.

Taj rezim 90-tih godina ni prema kome nije bio zločinacki osim prema srpskom narodu. Taj rezim 90-tih koji jeste bio crnogorski a ne srpski nas je i finansijski i fizicki unistio. Ova novinarka Nikcevic treba da zna da je preko 90% Srba bilo srećno kada se Crna Gora 2006-te godine odcepila.

Ali eto, oni i danas rade protiv Srbije na međunarodnom nivou, priznali su Kosovo kao nezavisnu državu, pa doneli u Skupstini resoluciju da je u Srebrenici bio genocid, pa onda stalno optuzuju Srbiju kako ona hoće da ih okupira,iako koliko vidim Srbiju i ne interesuje bas mnogo šta se desava u Crnoj Gori. I stalno nas i dan danas napadaju i ogovaraju a veliki broj njih živi ovde u Beogradu. Cerke Zdravka Krivokapica žive u Beogradu na Dedinju ( pisalo je to u novinama), pa evo piše i da ova novinarka Nikcevic živi ovde u Beogradu.

Ne znam zašto su oni prema nama takvi jer koliko vidim narod ovde u Srbiji sve najlepse želi Crnoj Gori.
zlatiborac
14. januar 2023. u 13.25
'Ne znam zašto su oni prema nama takvi jer koliko vidim narod ovde u Srbiji sve najlepse želi Crnoj Gori.'

Koji oni?

Imajuci u vidu da izvesni novinari i novine često preuvelicavaju ili pak potcenju zbivanja na javnoj sceni, zašto primati 'zdravo za gotovo'?
keser
(Тешем букве)
14. januar 2023. u 15.59
То је уобичајена појава.
Мене не изненађује јер мисмо дехуманизовани, 70 година пропагандом, нисмо више људи.
Само наше постојање иритира наше комшије плус пола Запада.
Alhemijka
14. januar 2023. u 17.01
Secam se kada su u maju mesecu te 2006.godine na referendumu izglasali otcepljenje Crne Gore od zajednicke države sa Srbijom. Tada je predsednik SR Jugoslavije bio Svetozar Marovic. Izglasali oni to odcepljenje i odmah posle dva dana vratili se Beograd i izjavili kako će oni ostati u toj zajednickoj državi do septembra dok se u Crnoj Gori ne uspostave državni organi vlasti. Ustvari planirali su da oderu savezni budzet, da podele sebi te državne stanove i onda na jesen „cao djaci” odosmo mi. Međutim, Mladjan Dinkic koji je tada bio ministar finansija istog dana im je blokirao savezni racun i oni se pukupise i odose u njihovi nezavisnu Crnu Goru. Eto, tako je to bilo.
Popaj
17. januar 2023. u 10.56
Svečano se obavezujem da ću braniti nezavisnost, ustavni poredak, nepovredivost i celokupnost Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i da ću čuvati i razvijati bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti.
Uvek ću savesno i disciplinovano izvršavati obaveze i dužnosti branioca svoje samoupravne socijalističke domovine i biti spreman da se borim za njenu slobodu i čast, ne žaleći da u toj borbi dam i svoj život.
Istoricar67
19. januar 2023. u 06.38
Popaje, ovo sto si nam ovde napisao zakletvu koju su davali funkcioneri SFRJ, znaš kako se to zove, tj. koje je pravo ime te zakletve. Pravo ime te zakletve je „Trt Milojka”.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.