Diskusije : Politika

 Komentar
Напустила Канаду због Србије
keser
(Тешем букве)
12. januar 2023. u 06.46
https://youtu.be/erkLiWG2JRc

Зашто сам напустила Канаду и преселила се у Србију?

Тако гласи наслов видеа у којем дотична жена објашњава своје разлоге.
Одн. шта је то што је у Србији боље него у Канади.
[Претпостављам да је то резултат Вучићевог председниковања?;-)]
Шта „Канађани” мисле о овој појави? Све више особа које купују карту у једном али супротном правцу од уобичајеног.
Dr_Blizak
(student)
12. januar 2023. u 09.01
zlatiborac
12. januar 2023. u 09.18
„[Претпостављам да је то резултат Вучићевог председниковања?;-)]”

Opstepoznato,

Prema tome svaka pretpostavka je izlisna...
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
12. januar 2023. u 11.17
Starac_Foco
(--)
12. januar 2023. u 11.25
A za koju kitu si tu opsjednut samo Kanadom? Kao da je mnogo bolje u Njemackoj, Australiji, UK, USA itd?

Ja nisam to ni otvorio to jer nebitni su razlozi jedne osobe. Ali bez obzira na sve negativnosti u Kanadi koje sam ja lično iznio u izdvojenoj temi, ja bih rekao da je za relativno masovan povratak prošle godine glavni razlog ovo:

Uglavnom su se vratili i još se vracaju oni koji imaju blizu ili vise od 60 godina i koji imaju ovde otpplacenu kucu a djeca su već davno otisla i ne žive sa njima. Zavisno gdje su ovdje zivjeli i kakvu su kucu imali oni za te pare sto uzmu ovde mogu da kupe od jedno 4 pa do jedno 10 prosjecnih dvosobnih stanova ne bas u BG ali npr u NS. Mislim da ovo dovoljno objašnjava makar dio te cudne pojave.
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
13. januar 2023. u 06.56
Па Канада драи.

Зашто опседнут.
Нисам толико колико сте ви из Канаде опседнути „Србијанском” политиком.
Мислите да вам то држављанство тамо дало сву памет овога света те да имате право да нападате и да вређате кога стигнете.
Ни доктори мед наука вама нису свети ако су из Србије.

Да не говорим о претњама које из Канаде стижу председницима Србије први дан после избора.
Коштуници, Тадићу, Николићу, Вучићу.
Шта замишљате? Ко сте ви?
Starac_Foco
(--)
13. januar 2023. u 07.56
Bogami ti si se pozdravio sa logikom izleda... Zvuci da svi mi odreda iz Kanade vredjamo Srbiju...? Ko da ti je promaklo da npr lično ja bar 50 puta vise vredjam (ako se to tako može nazvati) Kanadu i njene vlasti nego Srbiju i njene vlasti. U stvari ja o vlastima u Srbiji skoro nikad ništa i ne pišem. A nešto mi se čini da nisam jedini od te sorte.

zlatiborac
13. januar 2023. u 08.25
„Мислите да вам то држављанство тамо дало сву памет овога света те да имате право да нападате и да вређате кога стигнете.”

I ne samo to, veci kroz razno-razne poreze (takse) finansiramo propagandu,
pa čak sankcije i ono nedavno bombardovanje...

Jel` ti sad malo jasnije i lakse?
D-Man
(Analyst)
13. januar 2023. u 10.36
Трагично је да се било каква критика упућену према Вучићу (или Тадићу пре Вучића) аутоматски повезује се некаквом, не дај Боже, мржњом према Србији па чак и непријатељским деловањем.

Такве констатације могу да износе овде само Вучићеве подгузне муве. Они који нису способни да схватe како је трагедија за једну државу да један човек има све полуге власти у својим рукама и да буквално ради шта хоће.
И онда се полтрони сјате око њега, титрају му јајца, хвале га у свакој прилици и задивљено гледају у његовом правцу јер им је то једини начин да напредују у каријери.
Онај ко не примећује да се то дешава у Србији је болестан човек и та иста подгузна муве коју сам изнад споменуо.

Нама ''гастарбајтерима'' је Србија изнад свега. Ми бисмо и хтели и волели и желели да Србија буде успешнија и развијенија од ових држава у којима смо ми. Ми Србији и српском народу желимо само добро.
Наша родбина и пријатељи живе у Србији, Републици Српској, Црној Гори. Ми бисмо били најпокваренији људи на свету када бисмо желели нашој отаџбини нешто лоше. А не желимо! То фактички могу да гарантујем за сваког Србина јер видим како ти људи већ деценијама успевају да очувају и свој идентитет и своје корене и обичаје.

Дакле, господо подгузне муве, наша критика коју често упућујемо и на овом форуму је из најбоље намере. Није то критика отаџбини, то је критика неком ко је узурпирао сву власт, ради шта хоће и не само да нико не сме ништа да му каже већ му се мора ласкати сваки дан иначе ти пропаде каријера.

Што се тиче оних који се враћају у Србију а нарочито тих странаца који долазе из САД и Канаде да тамо живе, не знам њихове личне ситуације а право да вам кажем и не занимају ме.
Живот на Западу је окрутан, дође ти време када мораш да размишљаш о пензији и онда схватиш да у овој држави, са трулом политиком какву води један либерал већ годинама, нећеш никако моћи да саставиш крај са крајем. Све је више и више људи у Канади који су бескућници. Трули западњачки капиталистички систем једноставно никако није ни могао да претпостави да ће се доћи у овакву ситуацију. Систем једноставно није спреман да реши све веће социјалне проблеме.

Дакле, као и што многи наши старији људи раде, који су дочекали пензију у Канади па онда продају стан или кућу, ставе паре на рачун, врате се у отаџбину где са тим новцем од продатог стана или куће могу бар пристојно да проведу старост. Можда је такве ствари схватило и тих неколико странаца. Што се тиче млађих Канађана који су далеко од пензије, сваки дан чујем или од колега са посла или од комшија како је овај или онај, млад човек, у тридесетим, напустио посао и одлучио да лута по свету. Ко зна, могу само да нагађам зашто то чине.

Али, кесер, доста више тог срања о људима који овде критикују Вучића јер Вучић није Србија. Ако ти мислиш да јесте, онда добро размисли о томе.
keser
(Тешем букве)
13. januar 2023. u 11.10
https://youtu.be/d0hcsq11tsI

Elon Musk just exposed Justen Trudeaus corruption.

Шта је ово?
Мали прима мито.
Starac_Foco
(--)
13. januar 2023. u 11.28
Da u svakom slučaju totalno je besmislena generalizacija odnosa srpske emigracije prema matici bazirana na nasoj geografskoj lokaciji - po državama u kojima se nalazimo. Mi „kanadski srbi” iz nekih razloga mrzimo Srbiju, ali samo mi. I iz nekih razloga mnogo smo razliciti od srba u USA, Australiji ili cijeloj EU npr?

A to je zakljucio na osnovu pisanja maksimalno 3 osobe na jednom propalom forumu (ovom), a vjerovatno ponajvise na osnovu pisanja samo jedne jedine osobe. Lele...

Sve skupa, to je klasicno trolovanje sa jedinim ciljem bespotrebnog potpaljivanja tenzija a bez ikavog kontrukivnog doprinosa diksusiji.

D-Man
(Analyst)
13. januar 2023. u 13.11
Starac_Foco,

Ма није проблем што кесер стално напада Србе из Канаде већ то што у свакој теми, у свакој вести, у сваком коментару настоји да велича Вучића.

Некад помислим да је кесер онај Ђорђе Милићевић који не може једну реченицу да састави а да не велича Вучића. Али, није он једини. Исто чини и онај Весић и Брнабићка и апсолутно сви други око Вучића који, изгледа, једино тако могу да сачувају фотеље.

А кад неко од нас, канадских Срба, каже како ми волимо Србију, како јој желимо све најбоље, како нам и родбина и пријатељи живе тамо, то, наравно, остаје без коментара. Али, спомени Вучића у неком негативном светлу, е, брале, има да се на тебе обруши лавина критика, подметање теза како мрзиш Србију и гомила других глупости.
zlatiborac
14. januar 2023. u 09.31
'Шта је ово?
Мали прима мито.'

Naravno,

I šta ti tu nije jasno?
intrigue
14. januar 2023. u 15.00
Шта „Канађани” мисле о овој појави? Све више особа које купују карту у једном али супротном правцу од уобичајеног.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Није да за нас који смо овамо није интересантно то да се променио смер и да се одједаред појављују Канађани који напуштају Канаду и одлазе да живе у Србију .
Без обзира што су то ретке појаве и што су неупоредиве са масовним пресељавањем Срба у Канаду , који се дешавао у прошлости , а који се у
мањем броју дешавају и данас.

Ову чињеницу би Кесер пре свега морао да свати .

Друга , врло битна ствар , која би морала да се свати и прихвати је та да „Канађани” одлазе да живе у Србији не због тога што је у Србији супер и идеално ...већ због тога што се у Канади из године у годину ситуација погоршава . Једноставно , није више као што је некад било .
Важно је и не заборавити да су одуквек (и пре Вучића , па и оних пре њега) постојале ствар које су боље у Србији него у Канади ...и обрнуто , наравно .
Е сад ту долази много битна прича , разлога зашто „ Канађани” и други странци долазе да живе у Србији .
Постоје појединци , попут ове жене , који вреднују одређене ствари , а да су им те стври важније од неких других ...(оних других које су некима важније од оних које су њој важније)
Узело би времена да , а и изавало полемику , објашњавам шта је боље овде , а шта у Србији... или шта је коме важније за живот .
Што се тиче странаца који долазе у Србију углавном су то људи који су спојили угодно са корисним .
Људи који су плаћали стан , тамо негде , 7-8 пута више него у центру БГ или НС . Шта их боле К , седе у стану типкају на компу ...хране се у ресторанима ,једу квалитетну храну , излазе , проводе се , уживају ...
И опет им на кјрају месеца много више пара него што им је остајло тамо одакле су дошли.
Сад се то малчице променило од овог рата Русија -Украјина ...станодавци су удуплали кирије , али још увек је и та цифра прихватљива странцима . ИТ стручњацима .
Постоји и та мања група људи , у коју упада и ова Канађанка , који су посетили Србију , свидело им се из више разлога...а највише због оних ствари које су њима битније за живот , од оних које су битније дугима.
Свидело им се , сем тога и још доста других ствари , па су остали ...преселили се .
Није згорег заборавити да скоро сви слични овој жени имају са чим да дођу у Србију ...озбињљном уштеђевином , добро плаћеним послом који могу да раде из стана или куће ...
Наравно да ова Канађанка није једина , има их још .

Од тих странаца који долазе да живе у Србију треба раздвојити наше људи који се враћају назад у Србију .
Писао сам то већ , људи у лепим годинама продају некретнину коју су овде отплатили , купују стан или кућу у Србији и остане им пара да лепо живе (плус и то мало пезијице које у стекли у Канади) .
То је лаганица посао .
Био је негде податак колико се наших породица из Канаде вратило у Србију у врвемену цороне и вакцинисања ...
То је само неке људе потерало , пожурило , да се врате .
А вратило их се приличан број , како из Канаде тако и из Аустралије нпр.
Наравно да постоје и млађи људи који су се вратили , ту су већ разлози различити ...
Неки су уштедели лепе паре које ће уложити у Србији ...(неки посао) . Има доста људи који по повратку улажу у пољопривреду , ту су се пронашли .
Неки су се вратили због вакцине и цороне , неки због деце , неко због чињенице да у Канади није као што је пре било ...итд.

За крај.
Ко бре тебе може да убеди у то да мрзиш Србију ако си против СНС и председника државе ?
На коју фору неко може да те натера да верујеш у то ?
Колико мора година да имаш да попушиш такву причу ?

Да у Србији су се неке ствари промениле , урадило се , изградило , створили су се одређени услови ...
Али , још увек има таквих ствари да се човек најежи кад их чује , прочита , види ...
Нпр.
Пре неки дан прича са једним другаром из Србије . Човек је пред пензијом и ја га питам колико ће то бити ...
Кад ми је рекао нисам могао да верујем .
Не сећам се тачно колико , али је смешна цифра од које не може да се живи .
Питам га „како јеботе , на коју фору ...па ти година радиш као неки јебени шеф производње у тој приватној фирми ” .
Каже он мени , јес јебига...али све нас газда , власник , годинама пријављује као физичке раднике .
Јасно вам је зашто .
Тако се , пријатељи моји , од радних , врдних , људи ...ствара сиротиња .

пс.
Оно што је написао „мој комшија” Д-ман је нешто са чим би се сложио ...скоро па 100% .
Још увек је непознато одакле Кесеру толика нетрпењивост према Србима
са ону страну Дрине и Србима из расејања (рецимо Канаде) .
Где ту фора ?
Бољи је он Србин из Србије од оних Срба преко Дрине ? По чему ?
Он је из матице , а ови су „татране” ?
Бољи је Србин и од ових из расејања ...он је осто , био храбар , није се продао непријатељу ...
Јел то ?
Немам појма .

Ајд у здравље и нек вам је срећна Нова година .
:))

keser
(Тешем букве)
14. januar 2023. u 16.09
Глупо је мрзети Америку и Канаду. Из познатих разлога.
Друго су поједини јастребови који су тренутно на власти.
Бајден и Трудо.

Међутим Канада је позната по антисрпској пропаганди наших који тамо живе.
Најели се и напили, нису много научили а године учиниле да су изгубили осећаја за меру и стид.

Има наравно и добрих људи. Они су у већини.
zlatiborac
14. januar 2023. u 16.31
'Међутим Канада је позната по антисрпској пропаганди наших који тамо живе.
Најели се и напили, нису много научили а године учиниле да су изгубили осећаја за меру и стид.'

Nije sporno, ima toga - nije da nema, 'sit gladnom ne veruje'.

Nego šta bi sa tvojim osecajima za tu gde jesi - kad brines o nama koji
tamo nisu?
intrigue
17. januar 2023. u 13.42
'Међутим Канада је позната по антисрпској пропаганди наших који тамо живе.

''''''''''
???

Кесеру , ајт ти , благо мени , здравствену књижицу у шаке па доктору .
Док још има наде .

пс.
само да напоменем , цела тема ти је изгубила смисао ...наиме , та Канађанка која је из Каанде дошла да живу у Србију је уствари српка снајка , удата је за Србина и са њим има 4 деце .
дакле , вратио се Србин кући са породицом .
мада би ово „кући” за тебе могло бити дискутабилно , зато што је човек Крајишник .

:))
keser
(Тешем букве)
19. januar 2023. u 07.29
Интриге,
Пртимо вас, само да знате.
Има нешто што се назива статистика.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
22. januar 2023. u 12.46
keser,

>'Међутим Канада је позната по антисрпској пропаганди наших који тамо живе.'
- - -

Глупост, измишљотина и безобразлук ! Којим будалама је то позната ?
Наведи ДОКАЗЕ за ово што си рекао.

По теби, они који критикују А. Вучића, шире антисрпску пропаганду.
У твом „мишљењу”, „Србија = А.Вучић”.

Да ли ти је познато колико су тона хуманитарне помоћи упућивали наши људи из Канаде почев од 1991. до сада ?

Да ли знаш да је хуманитарна организација „28. јуни” формирана у Онтарију и да је, због заслуга, успела да се пробије и у УН ? Да ли си чуо за хуманитарну организацију Срба у Канади „Serbs for good” и коме су све доставили помоћ у Србији (наравно, укључујући и КосМет) ?

Како би објаснио глупост коју си написао, ако се узме у обзир да наши људи (у Канади) имају родбину и пријатеље у Србији ?

Из једног броја твојих коментара види се да имаш неки тежак комплекс и да учестало нападаш све Србе који не живе у Србији, или нису пореклом из Србије.
Врло вероватно имаш неки лични интерес у СНС-у, а Србију и јединство Срба си ставио у други, или трећи план.
***

>’Пртимо вас, само да знате.
Има нешто што се назива статистика.’
- - -
Која је твоја бољка ?
Који сте то 'ви' и који смо то 'ми' које 'ви' пратите ?
По чијем налогу и овлашћењу 'ви' некога пратите ?

Јеси ли отрчао у филијалу твог СНС-а да 'нас' трукујеш, обавиш консултације, добијеш сендвич и нове смернице ?
На којој статистику мислиш ?

Боље прикупи и објави хронолошким редом све Вучићеве манипулације и лажи, можда ће ти помоћи да се отрезниш и излечиш.

D-Man
(Analyst)
22. januar 2023. u 14.42
„Глупост, измишљотина и безобразлук ! Којим будалама је то позната ?
Наведи ДОКАЗЕ за ово што си рекао.”

Јоцко, као што си и сам рекао, његов доказ је када неко, попут тебе и мене, укаже да за једну државу никако не може бити добро када један човек контролише целу државу, када фактички не постоји ни Скупштина ни Влада и када тај један човек буквално може да учини шта год хоће а да нико не сме ни реч да прозбори о томе већ, напротив, морају да му титрају јајца и величају его који ионако само што није пукао од надуваности.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
22. januar 2023. u 17.57
D-Man,

Можда бих могао да помислим да се keser зафркава, али кад се повежу неке изјаве у његовим коментарима из дужег периода, види се да је склон неоснованом набеђивању и оптуживању и да је озбиљно забасао у одбрани лика и дела А. Вучића.
Уз све то, он учестало напада Србе који нису у Србији, или нису родом из Србије, а затим набеђује Србе у Канади да су активни у антисрпској пропаганди.

И на крају, онако удбашки, у множини, поручује: „Пртимо вас, само да знате.” Манија величине и примитиван осећај да има неку моћ на неком положају у СНС-у.!
Наравно да је одвалио, али ипак је увредљиво то што он пише о српској дијаспори и питање је да ли је свестан глупости које износи у коментарима и који је његов интерес у СНС-у ?

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
22. januar 2023. u 23.55
Политика, недеља, 22.01.2023. у 22:41

>>
Глишић: Вучић рекао да је спреман да се повуче са места председника СНС
...

Београдски лист „Информер” јавио је претходно да је председник Вучић напустио око 21.00 састанак са најближим сарадницима у централи СНС на Новом Београду.

Вучић је упознао партијски врх са притисцима Запада на Србију у вези са Косовом и Метохијом, а недуго потом је напустио партијску централу.

Како додаје „Информер”, поједини функционери говорили су да ни случајно не треба прихватити даље преговоре са ЕУ и САД.

Вучић је, додаје београдски лист, све то саслушао, а онда поручио да ако неко мисли да може и уме боље, он ће се повући.

Рекао је и да ће, ако народ одбије преговоре и ако неко мисли да треба да се економски уништи земља, он вођење државе препустити „паметнијима”.

https://www.politika.rs/scc/clanak/533765/vucic-sednica-sns-ostavka-glisic
***

Обратите пажњу на овај део, кад Вучић каже:

>> Рекао је и да ће, ако народ одбије преговоре и ако неко мисли да треба да се економски уништи земља, он вођење државе препустити „паметнијима”.<<

Имплицитно, он сматра да економски развој Србије може да оправда његово занемаривање суверенитета Србије на територији покрајине КиМ, кршење Устава Србије и кршење заклетве коју је дао пред први и други мандат на место Председника Србије.

Међутим, економски развој Србије и очување њеног суверенитета су ствари које он манипулантски ставља једну насупрот друге, као да једно искључује друго.



Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
23. januar 2023. u 00.29
Преносим један коментар из другог форума:


Zajednica srpskih opština je Briselska podvala
koju je Vučić svesno akceptirao

Zajednica srpskih opština ima 17,2 % površine KiM!
Od ukupne površine Kosova i Metohije 10.887 kvadratnih kilomatera,
10 opština u budućoj Zajednici, imaju površinu od samo 1.870 km².
– Cela Metohija i više od 50 povratničkih sela u njoj kao i velika srpska sela
na centralnom KiM Prilužje, Babin Most… su van Zajednice.
– I manastiri nisu u ataru Zajednice srpskih opština.

Naime, u ovom momentu je više od 60 naseljenih srpskih mesta, sela,
na KiM, sa oko 15.000 Srba, koja su ostala van Zajednice srpskih opština.

Značajni srpski manastiri Sveti Arhanđeli, Bogorodica Ljeviška,
Visoki Dečani, Devič, Pećka patrijaršija, Gorioč i Budisavci
su teritorijalno van prostora buduće Zajednice srpskih opština.
Van atara Zajednice su i velika srpska sela Velika Hoča, Goraždevac,
Osojane, Prilužje, Babin Most, Plemetina, Orahovac…”
keser
(Тешем букве)
23. januar 2023. u 10.33
Кад је неко паметан треба да каже шта чинити?
Да ли ће Срби којису са КиМ побегли у остатак Србије пристати да им плата са садашњих просечних 600 ЕУР падне на 50 ЕУР као што је већ једном било.
Какве то има везе са Торонтом?
Једино ако и тамо не буде пада ж. стандарда.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
23. januar 2023. u 13.27
keser,

>’Кад је неко паметан треба да каже шта чинити?’
- - -

На ово питање ти је већ одговорено у једној сличној теми и кад је неко паметан, није потребно да му се говори више пута да би схватио.
Да те подсетим, оно што је твој идол велеиздајнички радио 10 година, тешко је десеторици паметних да исправе.

За Србију би било најбоље да А. Вучић поднесе оставку на место председника СНС-а и Председника Републике Србије, јер је толико зас*о својим аутократским владањем, да може да изазове смену власти на улици.
Питање је - да ли он сме да поднесе оставку на место Председника Србије ?
***

>’Да ли ће Срби који су са КиМ побегли у остатак Србије пристати да им плата са садашњих просечних 600 ЕУР падне на 50 ЕУР као што је већ једном било.’
- - -

Значи, паре су критеријум одлучивања о КиМ, а ко х*бе Устав Србије и Резолуцију 1244 СБ УН ?

Управо је глупа политика „Европа нема алтернативу” (наслеђена од Б. Тадића) довела Србију у ћорсокак, а било је довољно времена да се Србија економски и тржишно повеже са Евроазијском Економском Заједницом. Овако је постала подложна разним притисцима и уценама Запада.

Узгред, да ли је твоја плата разлог за такво твоје размишљање и да ли примећујеш да и у СНС-у Вучић губи подршку ?

Ево, данас већ почиње оркестрирана подршка Вучићу на југу Србије, а управо ти делови Србије могу да буду угрожени великоалбанским експанзионизмом.

Вучић и такви као ти довешћете до расцепа, најпре у СНС-у, а затим и у Србији.
(Уосталом, СНС и треба да се распадне, јер је бескичмена партија бројних каријериста прелетача, лезилебоња и једноумља).
***

>’Какве то има везе са Торонтом?
Једино ако и тамо не буде пада ж. стандарда.’
- - -

Нема много везе, премда и овде пада животни стандард, али има везе са твојим неоснованим и безобразним набеђивањем да Срби у Канади шире антисрпску пропаганду.
keser
(Тешем букве)
25. januar 2023. u 04.05
„Да те подсетим, оно што је твој идол велеиздајнички радио 10 година, тешко је десеторици паметних да исправе.”

Све си реко.
Дозволи ми да ти кажем да немаш појма.

Ти би тражио од Руса да нам помогну?! хахахаха
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.