Diskusije : Politika

 Komentar
Одговор КФОР-а и Вучићево врдање
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
11. januar 2023. u 15.47
Политика, недеља, 08.01.2023. у 10:12

≫>
Вучић: Кфор одговорио да нема потребе да се врате српске безбедносне снаге на КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је КФОР негативно одговорио на наш захтев о повратку српске војске и полиције на КиМ и истакао да су „случајно” тај негативни одговор уручили баш на Бадњи дан.

„Сви смо знали и очекивали тај одговор, мислим да сам то негде и најавио. Мислим да су они у свом пажљиво састављеном писмену упућеном као одговор Влади Србије на њен захтев, а онда сам преко војног кабинета и ја добио на упознавање. Одговорили су наравно да они сматрају да нема потребе за повратком Војске Србије и оружаних снага Републике Србије на територију КиМ, притом се позивајући на Резолуцију 1244”, рекао је Вучић за Пинк.

Каже да постоје у Србији наводне велике патриоте који ће рећи да идемо на седницу СБ.

„Ево идемо сутра на седницу СБ, подржаће нас Руси, и шта ћемо онда и они изгласају на СБ да не дозвољавају да се врати српска војска и полиција. Осим што смо добили да причамо три дана, шта ћемо четвртог дана, да оставимо то и као могућност Куртију да коментарише како се и СБ коначно изјаснио по том питању и да оставимо то као могућност некоме да коментарише као нови извор права за себе, а против Срба и српске државе. При томе то ипак не треба искључити јер у једном тренутку могу да буду другачије ствари на СБ. О томе треба да разговарао и размишљамо”, рекао је Вучић.

(Крај цитата)

https://tinyurl.com/yckd65pr

Поновићу овај део његове изјаве, у коме се види да Вучић свесно лаже:

>’„ЕВО ИДЕМО СУТРА НА СЕДНИЦУ СБ, ПОДРЖАЋЕ НАС РУСИ, И ШТА ЋЕМО ОНДА И ОНИ ИЗГЛАСАЈУ НА СБ ДА НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ ДА СЕ ВРАТИ СРПСКА ВОЈСКА И ПОЛИЦИЈА.” ‘
- - -

НИЈЕ ТАЧНО да би на седници СБ УН било изгласано да се не дозвољава повратак представника снага безбедности Србије на КиМ. Зна се да би Србију подржале Русија и Кина и да такво изјашњавање не би успело.

Значи, редослед корака није случајно био погрешан, него је тако урађено намерно, за унутрашње потребе. То су већ познати Вучићеви трикови, којима код јавног мњења у Србији ствара утисак да се он, ето, бори за Србију и Србе.

Међутим, кад треба да уради праву ствар, да поднесе захтев да се на седници СБ УН покрене дебата о кршењу Резолуције 1244, „суперман-Вучић” смишља изговор, да се не би замерио својим западним газдама.

Снаге КФОР-а јесу део снага НАТО-а на КиМ, али под контролом УН, а не под контролом НАТО-а. Због тога је Србија требало ПРВО да се обрати УН, а не КФОР-у, који је потчињен Савету Безбедности Уједињених Нација.
keser
(Тешем букве)
11. januar 2023. u 15.54
„НИЈЕ ТАЧНО да би на седници СБ УН било изгласано да се не дозвољава повратак представника снага безбедности Србије на КиМ. Зна се да би Србију подржале Русија и Кина и да такво изјашњавање не би успело.”

Мислим да би тај Поповић прво требало да проучи материју па тек да прича. Овако све трла баба лан. Трућа само тражи длаку у јајету.

Значи такво изјашњавање не би успело али то је само пола приче извучене из контекста. Јер би остали чланови СБ УН били против српске војске на КиМ па онда како би то успело? Наравно никако.
Друго, Србија не може то да тражи од СБ УН већ мора од команде КФОР-а.

Просте ствари али када је неко накриво насађен он ће увек накриво причати.
Најгори су људи који ствари разумеју тек напола.
dituartu
(eng)
11. januar 2023. u 16.12
Снаге КФОР-а јесу део снага НАТО-а на КиМ, али под контролом УН, а не под контролом НАТО-а. Због тога је Србија требало ПРВО да се обрати УН, а не КФОР-у, који је потчињен Савету Безбедности Уједињених Нација.
--------------------------
A ti si ubeđen da bi bilo drugacije, e da si ti nama predsednik kako bi ti njima pokazao kako se gazduje.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
11. januar 2023. u 16.15
keser,

Причаш којешта.
Боље ти проучи материју.

По чијој одлуци је КФОР на КиМ ?
КФОР не одлучује, већ спроводи налог СБ УН.

На седници СБ УН би требало да се отвори дебата о непоштовању Резолуције 1244.
Како би на седници СБ УН могло да се изгласа то што је рекао твој идол, Вучић, ако би Русија и Кина биле против ?

keser
(Тешем букве)
11. januar 2023. u 16.19
Ово су тако просте ствари да не могу да разумем да се овде нешто дискутује. Зна се како се захтев подноси. Пише у споразуму.
А зха се и какв ће бити исход.
Међутим не разумем зашто је тешко разумети сврху подношење захтева без обзира на резултат.
Делује као да су делови опозиције непоправљиви пацери..

Могу рећи да ценим Стефановића, Јеремића и друге. Они ове ствари одлично разумеју. Иако их већина вућићофоба не цени. Па ни сам Вучић.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
11. januar 2023. u 16.20
dituartu,

А ти си убеђен да нема потребе да се покрене дебата у СБ УН о поштовању Резолуције 1244 ?

Зато нам тако и иде, јер се не позивамо на ту Резолуцију.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
11. januar 2023. u 16.28
keser,

>'Зна се како се захтев подноси. Пише у споразуму.'
- - -

Замена тезе!

Није спорно да је у другом кораку Србија требало да поднесе захтев КФОР-у, али после толико година кршења и игнорисања Резолуције 1244 на терену (од стране КФОР-а), треба најпре да се прво покрене дебата у СБ УН, а затим упути захтев КФОР-у да омогуће да се на КиМ врате:

1. представници снага безбедности Србије;

2. омогући повратак избеглих и принудно расељених са КиМ, а њихов број је око 250 000.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
11. januar 2023. u 16.39
>>>
Дрецун указује да Кфор тврди да одржава ред и поредак на КиМ, али како каже, није јасно који је то поредак:

„Да ли поредак који је успостављен Резолуцијом 1244 који каже – нема независне државе Косово, нема тзв. војске Косова, нема одржавања НАТО вежби тамо јер тамо може да буде само Кфор. Или одржавате поредак који је настао након једнострано проглашене независности Косова. Чини се да у највећем делу Кфор заправо одржава тај поредак”, са жаљењем констатује наш саговорник.
- - -

И сад вас двојица, као и Вучић, сматрате да нема разлога да се у СБ УН дигне узбуна због кршења Резолуције СБ УН 1244 !?

Или и вас двојица мислите да треба да чекамо да ту дебату у СБ УН покрену Русија и Кина, а Вучић да чува своје доопе ?
keser
(Тешем букве)
11. januar 2023. u 16.41
чува doope Србији.

када се зна да немаш довољно гласова онда то не стављаш на гласање. Гласање није хоби
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
11. januar 2023. u 17.01
keser,

Шта би Србија изгубила ако би на седници СБ УН тражила поштовање Резолуције 1244 ?

Не чува Вучић доопе Србији, већ управо оно што сам рекао - његово доопе.

Овако, изиграва неког храброг лидера, проглашава највиши степен борбене готовости, диже Мигове и сл., а одмах затим изјављује да је Србија за мир и повлачи те одлуке. Све је претворио у позориште у коме пуца из празне пушке и Курти га је већ прочитао.
После свега, Србима на КиМ је постало јасно да Вучић глуми да се бори за њих и да му је циљ да их угради у независну Косову.
vacuum
11. januar 2023. u 18.32
Вучић све ради само се не бори за Косово и Србе на њему.

Глумата неког државника јаке руке а шупаљ је и он и његова прича.
Намазан је цвим бојама и све ће рећи, сликати се на Хиландару, причати о породици... али када дође стани-пани и нешто конкретно треба одрадити онда крене са запомагањем „како нас притискају” и „како нам тежак перио долази” (кад смо имали лак период).
intrigue
11. januar 2023. u 20.29
Ама , сви су знали да нема среће од тог захтева о повратку српских безбедносних снага на КиМ . Сви су унапред знали одговор .
Е сад , кад су сви знали , па и Вучић наравно , зашто је то тражено ?
То би било право питање и било би интересанто да чујемо Вучићев одговор.
Јел питан то , јел одговорио ?
Нисам пратио .

Док чекамо његов одговор било би интересантно да чујемо шта ви мислите о томе ...Дакле Зашто ?
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
11. januar 2023. u 20.54
KiM je legalno privremeno okupirana teritorija gdje je okupator (KFOR) odgovoran za zastitu zakonitosti i bezbjednost.

Insistirati na tome treba. Ali trzati SB? Nisam siguran. KFOR kaže nije vrijeme za povratak granicara i policije na KiM. Može biti prihvatljivo. Ali onda oni trebaju kontrolisati stvari.

D-Man
(Analyst)
11. januar 2023. u 21.44
''А зна се и какв ће бити исход.''

кесер,

Јоцко није ни рекао да би СБ донео одлуку да се Војска Србије врати на Космет већ је рекао да би Русија и Кина подржале Србију док би преостале 3 чланице биле против. Дакле, захтев не би прошао.

Јоцко је истако како Вучић манипулише са том информацијом и саопштава да би СБ изгласао забрану да се српска војска врати на Космет.
Питање за ту седницу СБ није треба ли Војсци Србије забранити (или дозволити) повратак на Космет већ би тема требала бити зашто се крши Резолуција 1244.
Али, Вучић све тумачи онако како он хоће. Човек буквално држи целу Србију у шаци. У Србији не постоји ни Скупштина ни Влада. Наравно, постоје на папиру али ни о чему не одлучују. Све одлуке доноси само он.

Србија је на нивоу са северном Корејом што се тиче парламентарне демократије. То би сваком нормалном човеку требало да смета осим, наравно, Вучићевим подгузним мувама.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
11. januar 2023. u 22.10
intrigue,

>'Е сад , кад су сви знали , па и Вучић наравно , зашто је то тражено ?'
- - -

Твоје питање указује на суштину проблема у избору редоследа корака.
И Вучић је рекао да је био очекиван овакав одговор КФОР-а, као и да се зна ко је аутор тог одговора. (То су Америка, Британија и Немачка, а вероватно и Француска).

Било би логичније да је прво тражена седница СБ УН због кршења Резолуције 1244, где би у дебати би учествовале и Русија и Кина.

Међутим, тада би се Вучић замерио његовим западним „пријатељима”, који га подржавају.
Значи, намерно се ишло прво са обраћањем КФОР-у, који званично не одлучује, него је извршилац, да би се створио утисак у јавном мњењу у Србији да Вучић нешто предузима.
Чак и после оваквог одговора КФОР-а Србији остаје могућност да се обрати СБ УН, али Вучић унапред ствара себи одступницу и шири малодушност.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
11. januar 2023. u 22.33
D-Man,

Мислим да је keser схватио шта сам рекао, али му је приоритет да брани лик и дело воЏе и намерно покушава да изведе замену тезе, кад каже да се зна како се подноси захтев КФОР-у.
Шатро, keser не зна да је КФОР извршилац радова, који уместо СБ УН, слуша налоге Америке, Британије и Немачке.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
11. januar 2023. u 22.44
Зашто ни Александар Вучић, ни Тома Николић нису тражили да се омогући безбедан повратак 250 000 принудно исељених Срба и других не-Албанаца на Косово и Метохију ?
keser
(Тешем букве)
12. januar 2023. u 06.58
Јоцко је обавештен па тачно зна да нису тражили.

Друго КФОР је овлашћен да преузима захтеве у првој инстанци.

Треће, тражио је Тадић, на пр., што је резултирало заустављањем Шиптара 2004.
Американци су тог дана почели да пуцају.

keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
12. januar 2023. u 08.01
Врдање?

Па јеси ли ти запослен код трговца робљем звани НАТО?
Па си приметио да један црнац нешто врда. Оће се извуче?
Човече јеси ли ти Србин и ако јеси где ти је побегла логика?

замисли да твој је унук некој у школи а ти отвориш њихов портал па напишеш овај, име и презиме, вам нешто врда.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
12. januar 2023. u 10.58
keser,

>’ Јоцко је обавештен па тачно зна да нису тражили.
Друго КФОР је овлашћен да преузима захтеве у првој инстанци.'
- - -

А пошто си ти обавештен, да те подсетим - захтев у првој инстанци је својевремено поднео и З. Ђинђић. Не морамо стално да остајемо на првој инстанци и тапкамо у месту.
Чак и да је тако, то НЕ значи да Србија не треба да упути захтев и „другој инстанци” (СБ УН).
***

>’ Треће, тражио је Тадић, на пр., што је резултирало заустављањем Шиптара 2004. …’
- - -

Питање се односило на А. Вучића и Т. Николића - да ли су тражили повратак 250 000 принудно исељених са КиМ ?
***

Коментар од 12. januarа 2023. u 08.01 ти је без везе – ниси ни разумео шта сам рекао.
Какви трговци робљем, каква школа и слично !?

Изгледа да морам да ти објасним:
А. Вучић врда пред јавним мњењем у Србији, одн. пред Србима, пред гласачима, пред народом и спрема себи одступницу, да би избегао / изврдао слање захтева СБ УН.
Због тога је НАТО врло задовољан.
Дакле, где је твоја логика ?
Ако си ти Србин, зашто су ти важнији СНС и воЏа, а не Срби и Србија ?
Теби не смета што А. Вучић вуче за нос јавно мњење у Србији, а смета ти кад неко на то указује.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
23. januar 2023. u 00.28
Преносим један коментар из другог форума:


Zajednica srpskih opština je Briselska podvala
koju je Vučić svesno akceptirao

Zajednica srpskih opština ima 17,2 % površine KiM!
Od ukupne površine Kosova i Metohije 10.887 kvadratnih kilomatera,
10 opština u budućoj Zajednici, imaju površinu od samo 1.870 km².
– Cela Metohija i više od 50 povratničkih sela u njoj kao i velika srpska sela
na centralnom KiM Prilužje, Babin Most… su van Zajednice.
– I manastiri nisu u ataru Zajednice srpskih opština.

Naime, u ovom momentu je više od 60 naseljenih srpskih mesta, sela,
na KiM, sa oko 15.000 Srba, koja su ostala van Zajednice srpskih opština.

Značajni srpski manastiri Sveti Arhanđeli, Bogorodica Ljeviška,
Visoki Dečani, Devič, Pećka patrijaršija, Gorioč i Budisavci
su teritorijalno van prostora buduće Zajednice srpskih opština.
Van atara Zajednice su i velika srpska sela Velika Hoča, Goraždevac,
Osojane, Prilužje, Babin Most, Plemetina, Orahovac…”
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
23. januar 2023. u 00.32
И још један коментар:


Једини папир који чува Косово у Србији све док га Београд поштује

Докле год постоји Резолуција 1244, она брани да Косово постане
међународно призната држава.
По том документу, Косово је протекторат, што је за нас подједнако важна одредба као и она да је саставни део Србије.
Добра ствар у Рeзолуцији је то што она, за разлику од свих других,
није донета на годину дана, него трајно, ад инфинитум, што,
како објашњава, значи да може бити укинута или промењена
само уз сагласност свих пет сталних чланица Савета безбедности УН.

Правно обавезујући документ

Он указује на још једну важну карактеристику
Резолуције 1244 - да је правно обавезујућа.
”Уз податак да је њена важност без временског ограничења, трајна,
она има још једну ретку особину, да је донета по Глави 7 Повеље УН,
по којој су ти акти СБ правно обавезни. Сви остали акти СБ су политички обавезни. То је велика разлика, јер је правна обавезност виши степен обавезности од политичке, али и значи да се за случај потребе може користити мехнаизам Међународног суда правде„,
објашњава наш сгаоворник.

Приштина је и не помиње
На питање где Приштина за себе види највеће упориште у тој Резолуцији,
Кутлешић каже да она уопште не иде њима у прилог.

”Та Резолуција уопште не иде у њихову корист
и као што се види они никада неће ни поменути да она постоји,
јер она њима не одговара.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.