Diskusije : Politika

 Komentar
Ako odem prije generala pozdrav
C_A_B_O
02. decembar 2022. u 14.05
https://www.youtube.com/watch?v=G_pBTGej534&ab_channel=PatriaLibertaria

KAKO NIKO neće da nauci iz proslosti ni prijateljima ni NEPRIJAELJIMA da NE uce ponovo poznate lekcije

I KAKO niko u srbijici i SRPSKIM zemjama ne haje za GENERALA...da ih ne proklinjemo kao sto je GOLUB BABIC podsjecao SRBE dok je umirao
dulebg
(posmatrach)
02. decembar 2022. u 18.17
Који Голуб Бабић - тај није живео у Титиној Србији, како он може бити српски јунак? Титини Срби никад чули за њега!
.. а можда ми је и неки род?!
Popaj
03. decembar 2022. u 07.26
SaVO,
Pinoče je bio ključan u vojnom udaru 11. septembra 1973. koji su sponzorisale SAD protiv demokratski izabranog marksističko-socijalističkog predsednika Salvadora Aljendea. Od tog dana je diktatorski vladao Čileom do 11. marta 1990, prvo kao predsednik vojne hunte, od jula 1974. kao „vrhovni šef države” (Jefe Supremo), a od 16. decembra 1974. kao predsednik. Nikada nije bio demokratski izabran. Deo svetske javnosti reagovao je optužbama i kritikama na ogroman broj kršenja ljudskih prava tokom diktature, uključujući nekoliko hiljada ubijenih ljudi, desetine hiljada slučajeva torture i veliki broj Čileanaca koji su nasilno „nestali”.

P.S. Dosta mi je bilo kad sam vidio da paradiraju sa Hitlerovim šlemovima...
C_A_B_O
05. decembar 2022. u 10.44
MAJMUNE komunisticki. GENERAL jeste poleg'o 3000 komy GADOVA ,da se nebi desilo „oslobodjenje ” chileno kao u srbijici 44te. DOBRI prijatelji njegovi saborci ,koji za razliku od nas SRBA pamte svog generala. KAKO mi nemogasmo ni slično napraviti,a one ruralne pjesme NISU dostojne cina komandanta ZADNJEG srpskog ustanka u BIVSOJ bih i KAKO smo se MI i naše komunjare izmirili i glave jedni drugima u pretproslom ratu OPROSTILI jer ne smije vise nIKADA biti podjela medj SRBIMA...NE moramo se voljeti al' NATASSE, Dijane,Jelene,EukoWy ,obradowciji,Hadwukaty i biljane mogu da ti bace osmEh na usne kad Iz.d.rka.s ...mozse i na jowanky...al te MOLIM lECI se il.se UBIJ da te se dEca ne STIDE!
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
05. decembar 2022. u 12.58
C_A_B_O,

Изгледа да мора да ти се каже да много лупеташ, а можда си и про-фашиста.

Салвадор Аљенде је био легално изабрани председник Чилеа од 1970. до војног удара и преврата 1973, када је убијен (премда се пронела вест да је извршио самоубиство).

Преврат у Чилеу је подржала Америка (ЦИА), којој није сметао вођа војне хунте, фашистички диктатор Аугусто Пиноче, који је остао на власти од 1973. до 1990. Тај исти диктатор Пиноче, кога је војска прогласила за председника, а кога ти обожаваш, одмах је поништио устав Чилеа и већ у данима преврата покренуо серију ликвидација; по његовом наређењу, војска је трпала масе људи на стадион, одакле их је одводила у непознатом правцу и по кратком поступку ликвидирала више од 3100 цивила.

Да би била задовољена формалност и иронија била већа, Пиноче је 1980. прогласио нови устав Чилеа, који је под војном контролом подржан на референдуму, а од тада је диктатор Пиноче наставио да влада као правно озваничени председник државе.
Године 1988. је био принуђен да одобри демократске изборе, на којима је 1990. изгубио власт, иако је задржао позицију главно-командујућег у војсци.

Године 1998. Пиноче је био ухапшен у Лондону на основу међународне потернице, а касније ослобођен и вратио се у Чиле. Одређен му је кућни притвор и против њега је покренуто око 300 тужби због злочина током његове владавине, као и због корупције, јер је незаконито присвојио око 27 милиона долара.




C_A_B_O
05. decembar 2022. u 13.12
NEBRACO komiji,OSTAVITE se ETIKETA! general
JVO, chileno ili SRPAKI RM NIJE dostojan VASIH zapisavanja!

A da se razUmeemo...neki Mussolinni imade 600 politickih zatvorenika 1943će...VAS tito imade 60000 1970te...da NE racunamo UBIJENE SRBE 44-60te. MOLIM vas da se KOLEKTIVNO samoubijete i PLATITE zakopavanje pod drUgom tiiticem a KAD VAS exhumiramo bicete kolektivno strpani u Kumrovec smetliste..TREBA LI VAM CRTATI il vas UCITI da ste duhovno MRTVI!

A MOLIM vas da se LECITE...TIIIIIIIITO je crk'o DAVNO!
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
05. decembar 2022. u 14.09
C_A_B_O,

Прво се ти мало прилично сабери и среди, ако је икако могуће, јер ниси јасан ни себи, а поготово осталима.

Пиночеа можеш да сместиш у исту групу у којој су били Франко и Салазар.
Наши генерали немају суштинске везе са генералима као што су била та тројица - бесмислено и увредљиво за наше генерале да се праве некаква поређења са том тројицом у смилу поштовања и подршке.

Тај Пиноче је твој идол, а о Комунизму немаш појма, осим што ти служи за поштапање и камуфлирање твоје про-фашистичке оријентације.
Године 1973. светска јавност се згрозила због вести о масовним ликвидацијама цивила у првих неколико дана пуча у Чилеу.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.