Diskusije : Politika

 Komentar
PopajPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Nikola Kalabić klao Srbe gore neg ustaše - SVE SAM
Popaj
27. novembar 2022. u 07.34
Nikola Kalabić klao Srbe gore neg ustaše - SVE SAM POKLAO!
Četnički zločinac Nikola Kalabić poznat i pod pseudonimom Ras-Ras, bio je komandant Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini i saradnik njemačkog okupatora tokom Drugog svjetskog rata. KOLJAČ I DRUGI PUT REHABILITOVAN!!!
Nikola Kalabić. Nikola Kalabic rehabilitovan. Pokolj srba. Klanje. Silovanje. Pokolj civila. Zločin. Genocid. Četnici. Draža Mihailovic. Četnički zločini. Četnicki zločini nad srbima. Masakr. SR Srbija. Beograd. Jugoslavija. Drugi svetski rat. Pokolj u Vraniću. Četnici Nikole Kalabica. Crne Trojke. Četnicoi Draže Mihajlovića... Dokumentarni film...ikola Kalabić klao Srbe gore neg ustaše - SVE SAM POKLAO!
https://www.youtube.com/watch?v=4G4_L-44PNM
Vlada_Dorcol
27. novembar 2022. u 07.55
Šta je bre Popaj, ne odustajes od izjednacavanja četnika i ustaša. Kako te danas nije sramota da to radis kada se mnoge stvari mnogo vise znaju šta je bilo i šta je ko radio.Treba da se sramis da ovako izmišljas.
xzy
(ing)
27. novembar 2022. u 10.14
ne ulazim u to da li je klao Srbe ili i ne i koliko je pokalo ako jeste. Ali daj malo razmisli - za svoje dobro. Pogledja naslov koji si postavio.
CEKAC
27. novembar 2022. u 10.25

Šta je bre Popaj, ne odustajes od izjednacavanja četnika i ustaša.
-----------------------------------------------------------------

Ne vidim u cemu je razlika. I jedni i drugi su klali Srbe...
bezdomni
(maestro)
27. novembar 2022. u 10.29
Dokle će ovo izivljavanje nad srpskom slogom.
Nema Tite a nema ni Draže a ni Kalabica već odavno.
Treba se zabaviti aktuelnim temama.
E.ali vas i četnici i partizani vise.
Moderator je ranije zabranio istorijske teme ovde.
Mars na istoriju pa tamo pevajte partizanske i četnicke pesme i brojite koje vise Nemaca a ko vise Srba pobio.
Popaj
27. novembar 2022. u 10.31
Nikola Kalabić silovao i klao SRPSKE žene i devojčice !!!

Četnički zločinac Nikola Kalabić poznat i pod pseudonimom Ras-Ras, bio je komandant Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini i saradnik njemačkog okupatora tokom Drugog svjetskog rata. KOLJAČ I DRUGI PUT REHABILITOVAN!!!
Nikola Kalabić. Nikola Kalabic rehabilitovan. Klanje. Silovanje. Pokolj civila. Zločin. Genocid. Četnici. Draža Mihailovic. Četnički zločini. Četnicki zločini nad srbima. Masakr. SR Srbija. Beograd. Jugoslavija. Drugi svetski rat. Pokolj u Vraniću...
https://www.youtube.com/watch?v=ddZ73G2rV8w
Popaj
27. novembar 2022. u 10.40
Bezdomni,
Carmina Burana
„Kad svi prestanemo veličati zločince samo zato što su naše vjere, onda se može govoriti o čistoti društva. Sve drugo je simbolično prećutno saučesništvo u zločinu.”
C_A_B_O
27. novembar 2022. u 11.07
O rodomrsci,što se ne preselite copavom pod kamen? Nikoli ni komunjare ne mogase takve baljezgarije prisiti no se potomci ZLA stp okupira srpske krajeve i danas hrane sa istoriskog otpada. Zar nema mEsta u LAžI za drUga PopaYa no se ovde lEci?
CEKAC
27. novembar 2022. u 14.52
Nikoli Kalabicu obecana je abolicija za izdaaju Draže.. Sve je to sredio Kalabicev kum Slobodan Penezic Krcun...
zlatiborac
27. novembar 2022. u 16.35
„Nikoli Kalabicu obecana je abolicija za izdaaju Draže.. Sve je to sredio Kalabicev kum Slobodan Penezic Krcun...”


Bas tako; 'ozna sve dozna' i tacka.

Jasta, mnogo lakse-jednostavnije poverovati - nego li proveravati...

dulebg
(posmatrach)
27. novembar 2022. u 18.38
Дај да чујемо бројчано: колико су Срба убиле усташе, колико четници, а колико партизани? Како неко може да пореди икога са државом која је имала логоре за убијање деце?
CEKAC
27. novembar 2022. u 18.48
sogore

U staroj eri, na tlu sadasnje Libije, bila je država Nubidija. Njen kralj Jugurta sa svojih 12 hiljda konjanika lako je pobjedjivao rimske legije koje su brojale i po sto hiljada vojnika.
Kada sy ga upitali u cemu je tafna njegovog uspjeha, kratko je odgovorio:„magarac natovaren zlatom svaki zid preskoci”!

Kužiš?
Starac_Foco
(--)
27. novembar 2022. u 19.00

Cinjenica je da nijedna zaracena strana u 2SR nije pobila toliko pripadnika vlastitog naroda kao četnici. Hrvati i muslimani u ustašama i domobranima su mnogo manje ubijali svoje.

Po tom pitanju četnicima su jednina ozbiljna konkurencija bili srbi u partizanima i tokom rata a i poslije, takođe ne stedeci svoje.
zlatiborac
27. novembar 2022. u 20.03
Stovani sogore, možemo mi i o 'staroj eri'- ako i kad to dodje na red,

No obzirim da sam savremenik,zemo i još po nešto S.P. 'Krcunu',tvoja izjava o njemu je dala povod da se oglasim - kužiš? I to ne samo S.P.K.
već i 'geometra' N.Kalabica - o kojem imam sasvim drugacija saznanja iz prve ruke - kao i od onog kojeg je 'zvanicna' istorija opisala.

P.s. „Laz i kasalj se ne mogu sakriti” - narodna izreka.

CEKAC
28. novembar 2022. u 13.00
Stovani sogore

Za lkasalj dajem ti za pravo.
Ali laz
dr-mors
28. novembar 2022. u 13.10
Četnici-bradonje i ustaše su braca po nozu.

Ali imamo istorijsku cinjenicu, da su ustaše i četnici klali samo srbe.
Ovaj gore u temu ubacuje logore, samo kako bi sprao krv sa četnickog noza...

dr-mors
28. novembar 2022. u 13.23
Tako je,
bradonje-četnici ne samo da su klali srbe, nego su nad ženama sprovodili izopacenu bestijalnost, prvo ih silovali a onda se izivjavali nad njima sa bolesnom patoloskom strascu...
zlatiborac
28. novembar 2022. u 14.24
„Za lkasalj dajem ti za pravo.
Ali laz”...

Stovani sogore ,

Nije iskljuceno - imajuci u vidu nasu nedavnu proslost (o kojoj re reč).

Naime i dakle: pola veka smo obmanjivani lazima o tkzv. 'bratstvu-jedinstvu zenici oka svog' - jelte. U međuvremenu narod je nekih dve decenije ilegalno a potom legalno odlazio 'trbuhom za kruhom' kod onih
koji su te laži finansirali - pa čak i dan danas - kužiš?

Pa ipak 'u laži su kratke noge' u sto smo se uverili. Neko pre neko
kasnije. Ove godine se napunila 50-to godisnjica (obljetnica) kako
samotisao 'trbuhom za kruhom' ne cekajuci zadnji 'vlak' - kužiš?

P.s. „Da je razi koliko je laži - svet nebi gladovao”...narodna izreka.
Starac_Foco
(--)
28. novembar 2022. u 15.05

Istorija 2SR tek treba da se napise. Ona koju su pisali komunisti je bar 60% netacna. Puna mitova, poluistina i ociglednih laži. A o partizanskim zločinima nema ni rijeci, jer to se sve podvodi pod unistenje neprijateljskih formacija ili njihovih pomagaca...

Četnici pak još nisu ni imali priliku da zvanicno napisu „svoju” istoriju osim pojedine knjige izdate po inostranstvu, autobiografije i svjedocenja pojedinih koji su bili u prilici da to urade za zivota I neko zabiljezi.

No posto prakticno vise niko nije ziv a da pamti dobro šta je bilo 1941-1945, nekakva koliko toliko objektivnija istorija će se morati pisati na osnovu gradje koja postoji, kakva je takva. Poneko ko je još ziv kao sudionik a bilo mu je bar 20 godina 1941, sad ima vise od 100 godina i ko zna koliko je vise upotrebiv kao svjedok.

A i danasnji četnici (unuci pravih)se izgleda drže iste taktike kao komunisti kad piše „svoju” istoriju. Tamo dje su se oni na...ali mamice cijelim selima po Srbiji zbog veze ili navodne veze sa partizanima, i oni to zovu unistenjem neprijatelja i njegovih pomagaca...
CEKAC
28. novembar 2022. u 15.12
Stovani sogore

Citao sam, na znam koliko je i fo istina, da su istoruju Srba pisali u Becu. I naravno da je sve podeseno kako to njima odgovara.
Zato i nosimo naziv istorijskih zločinaca. Mi znamo da nije tako, ali
ne i svijet.
Za nekog našeg sadasnjeg sugradjanina istina je becka, ali na i srpska.

Htio sam ovdje reći da je i istina relativna.
Kolorit slika može biti divna, ali ne i za daltonistu...

Moj naklon
zlatiborac
28. novembar 2022. u 18.04

Citao sam, na znam koliko je i fo istina, da su istoruju Srba pisali u Becu. I naravno da je sve podeseno kako to njima odgovara.”

Upravo tako,

Naročito posle berl. kongresa kada su B&H i Sandzak dodeljeni Becu na administrativnu upravu. Pre toga tvorac-izumitelj nove 'bosnjacke'
nacije Benjamin Kalaj - istoricar po profesiji - proveo je nekoliko
godina BiH i dosao do zakljicka da je tamosnji zivalj slovenskog
porekla i jezika (naravno) nekih 96%, sto je svojevremeno objavio
za siru javnost. Međutim, posle berlinskog kongresa isti postaje
guverner i s` time iz osnove menja ono sto je prethodno u spisima
objavio. Ovaj istoriski trenutak austro-ugarska monarhija je videla
kao pravi momentat ka svome proširenju tj. „Drang Nach Osten”.
Tokom aneksije BiH 1908,bilo je samo pitanje dana kada će cno-zuta
monarhija krenuti preko Drine...

U prilog recenog copy/paste:

Benjamin Kalaj (mađ. Kállay Béni) bio je mađarski i austrougarski političar. Rođen je 22. decembra 1839, u Pešti. Njegov otac je bio viši državni službenik u ugarskoj vladi, a majka je poticala iz mađarizovane srpske porodice Blašković. Govorio je srpski jezik. Bio je austrougarski generalni je konzul u Beogradu od 1868. do 1875. godine. Tokom 1872. godine prvi put je otputovao u Bosnu, koja je u to vreme još uvek bila pod turskom vlašću. Nakon Rusko-turskog rata (1877–1878), odlazi na službu u Plovdiv. Dana 4. juna 1882. godine, imenovan je za austrougarskog ministra finansija, u čiji je resor spadao i nadzor nad zemljaskom upravom u Bosne i Hercegovine, koja se još od 1878. godine nalazila pod austrougarskom okupacijom. Tu službu je obavaljao do svoje smrti 1903. godine. Nastojeći da ojača austrougarsku vlast u Bosni i Hercegovini, radio je na suzbijanju narodnih pokreta, kako srpskog tako i hrvatskog. U tom cilju, pokušao je da reši nacionalo pitanje putem stvaranja integralne bosanske nacije, ali taj projekat je naišao na odlučan otpor među Srbima i Hrvatima. Stoga je pristupio redefinisanju svojih prvobitnih zamisli, te je svoj bosanski projekat zamenio bošnjačkim, koji se zasnivao na pretvaranju bosanskih muslimana u poseban bošnjački narod. Pri tome se oslanjao na podršku jednog dela bosanskog begovata. Politika koju je osmislio sprovođena je i nakon njegove smrti, sve do propasti austrougarske vlasti (1918)
dr-mors
29. novembar 2022. u 15.31
.. i da,
bradonje(trojke) kada bi upali u neku domaćinsku kucu, uglavnom nocu, prvo im je bilo da traže dzibru..ako bi bili dobre volje, terali su domaćinovu ženu da im trebi gnjide i vaske iz brada.
Treba biti posten i reci, da su za tu uslugu placali...
C_A_B_OPoruka negativno ocenjena. Pokaži

C_A_B_O
29. novembar 2022. u 18.23
Da je tebe pravio bradojna bio bi MALO pametniji.Ovako ti i baaabina kozica bijase veca od mozga.Treba li ti CRTATI da sVatis?
dr-mors
29. novembar 2022. u 18.32
-stigao je i saVO..
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.