Diskusije : Politika

 Komentar
Svega imamo, sve sam obezbedio, zamrznute cene
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
07. oktobar 2022. u 06.13
Svega imamo, sve sam obezbedio, zamrznute cene rece glavni i pozali se kako se smorio da to odradi. Od svega toga ispade sarena laza, izvoz hrane dozvoljen, cene divljaju, robe nema u prodavnicama.
dulebg
(posmatrach)
07. oktobar 2022. u 07.09
Једини начин да „замрзнеш цене” јесте да купујеш по реалним ценама, а продајеш по замрзнутим (и однекуд покриваш разлику). Иначе како неко нешто да производи ако на томе губи?

И што се извози није лоше, јер тамо су цене још много горе подивљале, па даје прилику нашим произвођачима да код куће буду милостивији.

Тражи Шваба од нашег произвођача 2000т сунцокретовог уља. Овај му каже цену 2000 Е/т - чисто да га откачи; Швабо виче: шаљем камионе!
ali_deda_i_40_ajduka
(udaren u glavu)
07. oktobar 2022. u 10.56
@dulebg,

Nešto ti ekonomija slabo ide, postoje proizvodjaci, preradjivaci i prodaja. To sto navodis kao primer je da prostis cista glupost. Proizvodjac suncokreta je ispusio odavno kad je prodao suncokret fabrici ulja. Jedini koji tu zaradjuju su uljare lanci prodaje. To sto je taj kao prodao nemcu ulje po nenormalnoj ceni nema veze sa proizvodjace suncokreta. Otkupnu cenu diktira uljara, seljak dobija crkavicu a prodajnu cenu diktiraju uljare koje su možda samo prividno naše a u stvari su vlasnici stranci koji manipulisu cenama i u svako trenutku mogu da izazovu nestasice ili da podbune proizvodjace. Naveo sam već Megle vlada skoro svim mlekarama u svetu i to što seljaci traže vece otkupne cene treba da traže od Megle a ne od države. Pitao sam ortaka seljak sa Zlatibira, Megle otkupljuje mleko po bednoj ceni. Isto ti je sa secerom gde je prividno Kole glavni a u stvari Dojcecuker. Tov pilic u USA ti je egzaktni primer, bio sve objašnjeno na TV 1000x, taj koji tovi pilice dobija crkavicu, sve je pod velom tajne čak ni farma ne sme da se snima, pilici su kanibali. Proizvodnja leokva za bolove u USA koji su slični heroinu jedan jedini distributer time rukovodi i diktira cene, doktore stimulisu da prepisuju sto vise tih lekova i da od pacijenata prave ovisnike koji posle tih lekova zavrsvaju na heroinu.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.