Diskusije : Politika

 Komentar
Украјина није поднела захтев за регистрацију
Tubby
23. septembar 2022. u 18.53
Генерални секретар Уједињених нација је навео да Украјина није поднела захтев за регистрацију границе од 1991. године, па држава Украјина не постоји... А ми за то не знамо! 07.4.2014. Генерални секретар УН Бан Ки Мун дао је запањујћу изјаву, чија је дистрибуција забрањена у украјинским медијима и на интернету. О сукобу две земље разговарано је на седници Савета безбедности УН. Из овога је извучен следећи закључак: Украјина није регистровала своје границе од 25. децембра 1991. године. УН нису регистровале.границе
Украјине као суверене државе. Дакле, може се претпоставити да Русија не крши права у односу на Украјину. Према Споразуму ЗНД, територија Украјине је административни округ СССР. Дакле, нико не може бити крив за сепаратизам и насилну промену украјинских граница.
Према међународном праву, држава једноставно нема званично признате границе. Да би решила овај проблем, Украјина мора да заврши демаркацију граница са суседним земљама и добије сагласност суседних земаља, укључујући Русију, на њиховој заједничкој граници. Потребно је све документовати и потписати споразуме са свим суседним земљама. Европска унија је обећала подршку Украјини по овом важном питању и одлучила да пружи сву техничку помоћ. Али хоће ли Русија потписати споразум о граници са Украјином? Наравно да не! Пошто је Русија правни..следбеник СССР (то потврђују и одлуке међународних судова о имовинским споровима између бившег СССР и страних држава), земље Украјина, Белорусија и Новорусија припадају Русији и нико нема право да располаже овим простором осим Русије. У суштини, сада све што Русија треба да.. уради јесте да изјави да је ово подручје руско и да је све што се на том простору дешава унутрашња ствар Русије. Свако мешање из вана ће се сматрати мером против Русије. На основу тога Русија може да поништи украјинске изборе 25. маја 2014. Према Будимпештанском меморандуму. и другим споразумима, Украјина нема границе. Држава Украјина не постоји (и никада није постојала!).

Vartolomej
(Student)
23. septembar 2022. u 19.31
Isti slučaj sa Hrvatskom i ostalim republikama. Nijedna nije usaglasila granice sa Srbijom. U vrijeme kada je pao unipolarni svjetski poredak postoje samo teritorije koje kpntrolisu vojne sile a o granicama će se razgovarati na mirovnim konferencijama kada se rat zavrsi.
dulebg
(posmatrach)
24. septembar 2022. u 15.07
Русија је признала државу Украјину, као пријатељску и ненуклеарну. Обзиром да од пријатељства нема ништа, а тражили су и нуклеарно оружје - то је онд аи признање одавно мртво.

ПС
Са бројем нуклеарних електрана, научним потенцијалом и искуством - Украјини не би било тешко да направи нуклеарну бомбу.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
26. septembar 2022. u 22.54
Tubby,

Ово је важна информација. Да ли можеш да наведеш из ког је извора ?
Tubby
27. septembar 2022. u 11.16
zdravo jocko4, na zalost nemam link ALI... znam da je bilo sa nekog ozbiljnog sajta. mislim da i na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=ysuS9qvpNFg&ab_channel=MilanVidojevic milan vidojevic prominje isto

*** https://tinyurl.com/2p9ckb54
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
27. septembar 2022. u 17.24
Tubby,

Поводом овог питања, обратио сам се и једном нашем земљаку, историчару са докторатом, који је прилично обавештен.

Наводим део одговора који ми је упутио имејлом:
>>>
I ja sam to jednom prilikom to čuo na yutubu ali u to ne verujem. Nikada nisam čuo da bilo koja zemlja treba da registruje granice a ceo zivot pratim vesti i svetska zbivanja. To nema smisla. I za vreme SSSRa su Ukrajina i Belorusija bile u UN kao posebni entiteti iako su bili deo SSSRa. SSSR je imao pravo na 3 glasa svaki put sto je njima islo u prilog. Da su morale da se „registruju granice” , to bi moralo onda već tada i te granice bi bile uvazene od strane UN. A šta bi bilo sa granicama nakon što je Krim poklonjen Ukrajini? U raspadu Jugoslavije nikad niko nije spomenuo registraciju granica ali se samo govorilo o avnojskim granicama. A šta je onda sa Prevlakom? Da postoji takva procedura, neprestano bi se pricalo o tome posle raspada britanske imperije a nije se pricalo. Vidis da se još uvek bore za Nagorno Karabah i ne govori se o registraciji u UN. Pa čak i da je to istina, Rusija i Ukrajina su se mirno razgranicile po sovjetskim unutrasnjim republickim granicama i priznavale jedna drugoj vlast na svojoj strani i to su postale međunarodno priznate granice između njih. Rusija je Ukrajini čak placala najam za pomorsku bazu na Krimu dok kijevski puc nije sve unistio. Krimljani sebe nikad nisu smatrali za ništa drugo nego za Ruse i oni su od raspada SSSRa stalno tražili da se vrate Rusiji ali Rusija nije htela da kvari odnose sa Kijevom sve do puca.
...
U Ujedinjenim Nacijama postoji arhiva za sve međunarodne sporazume koje su zemlje clanice potpisale i deponovale u tu arhivu ali to je nešto sasvim drugo i odnosi se na sve vrste odnosa a ne samo na granice. To se zove United Nations Treaty Collection. Sporazum između Ukrajine i Rusije koji se često spominje je Budapest Treaty koji regulise njihove odnose posle raspada SSSRa i primorava Ukrajinu i Belorusiju da predaju svo nuklearno oruzje Rusiji a Rusija se obavezuje da stiti bezbednost tih država i tu Rusija ima pravo da brani Ukrajinu od NATOa, po mojem tumacenju, zato što je u Ukrajini Amerika srusila legitimnu vlast i postavila svoje agente. Bilo je i drugih sporazuma kao onaj o osnivanju SNG ili saveza nezavisnih država post sovjetskog regiona iz kojeg je Ukrajina izasla posle puca, mislim bas pod Zelenskim. Bilo je i sporazuma za iznajmljivanje pomorske baze u Sevastopolju, po pitanju snabdevanja gasom i mnogo drugih. Vidite ovde tu sigurno mogu da se nadju svi ti sporazumi Rusije i Ukrajine.

https://treaties.un.org/

Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
27. septembar 2022. u 17.28
Ево одговора још једног нашег земљака, одн. информације коју је он пронашао, а која је повезана са овим питањем о коме разговарамо:

>>>
Članci 106. i 107. Povelje UN-a daju Rusiji, kao pravnoj sljednici pobjednice u Drugom svjetskom ratu, pravo poduzimanja svih mjera, uključujući i vojne, protiv Njemačke, Mađarske, Austrije, Rumunjske, Bugarske, Finske, Hrvatske, Slovenije , Češka, Latvija, Estonija, Litva i Ukrajina zbog pokušaja oživljavanja nacizma.

Glavni tajnik UN-a António Guterres bio je šokiran kada je od Putina doznao da postoji članak u Povelji UN-a koji dopušta provođenje ruske specijalne operacije u Ukrajini.

RUSIJA IMA PRAVO SVUDA KAŽNJAVATI NACISTE (prema Povelji UN-a)

Tribunal u Nürnbergu osudio je na kaznenu odgovornost sve one koji su se borili protiv Ujedinjenih naroda i počinili genocid. Nad sovjetskim narodom počinjen je najveći genocid. Povelja UN-a, čl. 106. i 107. daje pravo pobjednicima u Drugom svjetskom ratu SSSR-u, SAD-u, Velikoj Britaniji i Kini da poduzmu bilo kakve mjere protiv zemalja koje su se borile protiv njih kako bi spriječili akcije usmjerene na reviziju rezultata Drugog svjetskog rata. .

Posebno je dopuštena uporaba vojne sile protiv tih zemalja. Da biste to učinili, dovoljno je OBAVIJESTIti ostale tri zemlje pobjednice, ali ne i dobiti njihovo odobrenje. Rusija, kao PRAVNI nasljednik SSSR-a, također može koristiti silu protiv država koje žele revidirati sustav Jalta-Potsdam u Europi. Rusija može zaustaviti pokušaje oživljavanja nacizma u Njemačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Austriji, Bugarskoj, Finskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Češkoj, koje su tijekom rata bile protektorat Češke i Moravske.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.