Diskusije : Politika

 Komentar
Rat i inflacija - dokument američke obavještajne s
Popaj
21. septembar 2022. u 11.36
Rat i inflacija - dokument američke obavještajne službe otkriva planove za uništenje

Izvor/autor: Thorsten Schulte/RT.de
Hoće li Nemačka biti pod vladavinom ili će biti uništena? S obzirom na politiku savezne vlade oko kancelara Šolca, vicekancelara Habeka i ministra spoljnih poslova Berboka, ovo pitanje mi pada na pamet. Zemlja se sada suočava sa uništenjem svoje ekonomske osnove. Šta zna savezni lažov Šolc?

Možda će dokazi koji slede otvoriti oči mnogim naivnim, lakovernim Nemcima. Imamo tajni papir iz RAND Corporation, koji je američki think tank, zapravo nezvanični think tank Pentagona, američkog Ministarstva odbrane. Ući ćemo i u javno dostupne memorandume ove organizacije, za koje mislim da su sramota i treba da otvore oči svakom Nemcu. Više o tome uskoro. Danas prikazujemo papir koji nam je procurio, a pritom pokazujemo nešto što ranije nije bilo javno dostupno.

U podkastu od 23. avgusta o ubistvu šefa Dojče banke Alfreda Herhauzena 30. novembra 1989. godine, ubrzo nakon pada Berlinskog zida, već́ sam pomenuo cenjenog novinara i autora Ferdinanda Kroha. U svojoj knjizi VENDEMANOVER, on je napisao da je krajem 1989. godine – ubrzo nakon ubistva Alfreda Herrhausena – tadašnji šef CIA-e Vilijam Vebster saopštio „Savetu za svetska pitanja” na konferenciji najvažnijih globalnih igrača u Los Anđelesu , između ostalog, da „Tada još postojeći Sovjetski Savez više nije strateški neprijatelj SAD, već́ dosadašnji saveznici i sadašnji ekonomski konkurenti, pre svega Nemačka i Japan.
...”
Popaj
21. septembar 2022. u 11.42
...
Ferdinand Kroh, Vendemanover, Carl Hanser Verlag Minhen, Beč, 2005, strana 247

Sa govora tadašnjeg šefa CIA-e sada je skinuta tajnost, odnosno učinjena dostupna javnosti. Ovaj šef CIA je tada, krajem 1989. godine, vrlo jasno rekao:

„NAŠI POLITIČKI I VOJNI SAVEZNICI SU TAKOĐE NAŠI EKONOMSKI KONKURENTI.”

Govor je dostupan svima na stranici koja je povezana sa skriptom podkasta. Zato što ovde puštamo činjenice da govore, a ne lažne vesti kao u ARD-u i ZDF-u. Ovo je ovde vrlo jasno rečeno.

A sada tajni papir korporacije RAND od 25. januara 2022. koji nam je procurio. Objavljujemo naslovnu stranu i ključni sadržaj ove studije. Izgled, izbor reči i sadržaja govore o autentičnosti dokumenta!

Hajde da prevedemo suštinski sadržaj:

„Sadašnji nemački ekonomski model počiva na dva stuba. To su neograničen pristup jeftinim ruskim energetskim resursima i jeftinoj francuskoj struji, zahvaljujući radu nuklearnih elektrana. Značaj prvog faktora je mnogo već́i. Zaustavljanje ruskih snabdevanja može da bude sistemska kriza koja bi bila razorna za nemačku privredu – a posredno i za celu Evropsku uniju”.
...
Popaj
21. septembar 2022. u 11.51
...
Ko se ne bi složio? Analiza je prikladna. Nastavlja se:

„Zbog koalicionih ograničenja, nemačko rukovodstvo nema potpunu kontrolu nad situacijom u zemlji. Zahvaljujući našim preciznim akcijama, bilo je moguć́e sprečiti puštanje u rad gasovoda Severni tok 2, uprkos otporu lobista iz čelika i hemijske industrije.

Jedini održiv način da se obezbedi odbijanje Nemačke od ruskih snabdevanja energentima je uključivanje obe strane u vojni sukob u Ukrajini. Naše dalje akcije u toj zemlji neminovno će dovesti do vojnog odgovora Rusije. Naravno, Rusi neće moći da ignorišu ogroman pritisak ukrajinske vojske na nepriznate republike Donbasa”.

Rat i inflacija - američki tajni papir otkriva planove uništenja, slika br.3
Kratka napomena: Čak su i američki vazali u Nemačkoj pod nazivom Atlantikbrucke e.V. utvrdili da je dokazano da su SAD učinile sve 2017. i 2019. da spreče gasovod Severni tok 2 u Baltičkom moru između Rusije i Nemačke. I nastavljamo sa citatima iz lista:

Rat i inflacija - američki tajni papir otkriva planove uništenja, slika br.4
„Pretpostavka da Nemačka upadne u ovu zamku je vodeća uloga zelenih partija i ideologije u Evropi. Nemački Zeleni su snažno dogmatičan, ako ne i preterano revnostan pokret, zbog čega ih je prilično lako naterati da usvoje ekonomske argumente ignorisanja. U tom pogledu, nemački Zeleni malo nadmašuju svoje kolege u ostatku Evrope. Lični kvaliteti i nedostatak profesionalizma njihovih lidera – pre svega Analene Berbok i Roberta Habeka – sugerišu da im je skoro nemoguć́e da isprave sopstvene greške da priznaju na vreme.”

TINYURL: !!!URL domain banned!!!
https://vk.com/@nachrichtencheck-krieg-inflation-us-geheimpapier-enthullt-zerstorungsplane
Popaj
21. septembar 2022. u 12.00
...
Ovo me podseća na izjavu nemačkog dnevnika Di Velt o milijarderu Džordžu Sorošu: „Ali Soroš ima i jednu nadu: Zelene”.

Book Stranger, fusnota 8: Die Velt, Džordž Soroš: „Narod Evrope mora da se probudi pre nego što bude prekasno”

Nastavimo citirati iz časopisa RAND Corporation:

„Kumulativni gubici nemačke privrede mogu se samo grubo proceniti. Čak i ako se ograničenje ruskih snabdevanja ograniči na 2022. godinu, posledice će trajati nekoliko godina, a ukupni gubici bi mogli da dostignu 200-300 milijardi evra. To neće biti samo dogovor je razoran udarac za nemačku ekonomiju, ali cela ekonomija EU će neminovno propasti. Ne govorimo o usporavanju privrednog rasta, već́ o produženoj recesiji i godišnjem padu BDP-a od 3 do 4 odsto samo u fizičkoj proizvodnji narednih 5 do 6 godina Takav pad će neminovno dovesti do panike na finansijskim tržištima i eventualno ih urušiti.

Još jedna neizbežna posledica produžene ekonomske recesije biće nagli pad životnog standarda i porast nezaposlenosti (samo u Nemačkoj do 200.000 do 400.000)...”

Izvor: RAND Corporation, nezvanični istraživački centar Ministarstva odbrane SAD
Izvor: RAND Corporation, nezvanični istraživački centar Ministarstva odbrane SAD
Ne sumnjam u autentičnost papira koji nam je dostavljen. Činjenice niko ne može da ospori, govor tadašnjeg šefa CIA-e krajem 1989. je vrlo, vrlo otkriva, zdrav razum čini ostalo.

Cena prirodnog gasa u Evropi je trenutno osam puta već́a nego u SAD. Cena struje je već́ 2020. bila najviša u svetu.

Rat i inflacija - američki tajni papir otkriva planove uništenja, slika br.6
Savez nemačke industrije upozorava:

Eksplozijom cena energenata ugroženo je postojanje 35 odsto preduzeća
25 odsto preduzeća već́ seli proizvodnju u inostranstvo
Cene proizvođača robe u Nemačkoj rastu za više od 37,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu, više nego u bilo kojoj drugoj industrijalizovanoj zemlji. SAD dostižu samo +15,5 posto, Euroland u cjelini na +18,7 posto, a Kina samo +4,2 posto.

Rat i inflacija - američki tajni papir otkriva planove uništenja, slika br.7
Nemačka trenutno uništava svoju ekonomsku osnovu koju su čitave generacije prethodnih generacija mukotrpno gradile znojem i suzama.

Hoćemo li nama Nemcima vladati ili upropastiti? Ovo pitanje mi pada na pamet. Da se ​​savezna vlada oko kancelara Šolca, vicekancelara Habeka i ministra spoljnih poslova Berboka samoopredeljuje i rukovodi razumom, teško da bi mogla da ostane na svom kursu. Ovaj vladin kurs rizikuje nestanke struje, nestašice struje, nestašice gasa, nestašice AdBlue-a za dizel vozila i još mnogo, mnogo više.

Nemačka je sabijena uza zid. To se ne može objasniti glupošću i neznanjem. Odgovorni moraju biti jasno imenovani i odgovorni. Niko ne može tvrditi da je neznanje.

Torsten Šulte je glas razuma o biznisu i politici u Evropi. Autor je knjiga kao što su „Gubitak kontrole – ko nam preti i kako se štitimo” (Špiglov bestseler broj 1, sa predgovorom Vilija Vimera) i „Spoljašnje opredeljenje: 120 godina laži i obmane”, kaže Taheles , otkriva, žali se i osmišljava bolji način za Nemačku.
dulebg
(posmatrach)
22. septembar 2022. u 06.41
Jedini održiv način da se obezbedi odbijanje Nemačke od ruskih snabdevanja energentima je uključivanje obe strane u vojni sukob u Ukrajini.
--
просто и јасно
други разлог је потреба Запада да уништи Русију
трећи је потреба Русије да уништи Запад
невоља никад не иде сама
dulebg
(posmatrach)
22. septembar 2022. u 06.43
Рат за Запад има још 2 циља:
- да поништи мехур финансијских потраживања и
- да оправда колапс долара и евра
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.