Diskusije : Politika

 Komentar
Као да ни Руси не журе са офанзивом?
dulebg
(posmatrach)
25. avgust 2022. u 05.30
Прича се о непрестаној ураганској ватри са руске стране, али се фронт споро помера. Не кажем - у питању су најтврђе фортификације, спремљене као клопка за руски напад: сад Руси у њу не улазе док је начисто не разбуцају.

А можда је и нешто друго у питању: Запад за пола године није учинио ништа достојно своје силе и недодирљивости - да спречи руско напредовање. Њих никоји враг и није био по ушима да бране Украјину, али рачунају: ако изгубе њу - оде пола Европе! Мислите да ће Румунија и Литванија да се прсе као Украјина, или ће да узму и саме себе у доопе да шутирају?

Свет све више прилази Кини и Русији, напушта се трговина у доларима - и можда је то Русима већ довољан резултат операције, нема потребе да се пожурује и да се гине. Сад ће зима, па ће да се види ко је за шта: јел за Украјину, јел за своје здравље.

Ево Канада је најавила испоруку неких 6 турбина за гасовод. Није се дакле радило о једној, него изгледа о 7 - зато су се Руси правили луди и нису хтели да преузму ову једну. А Шмит је у маниру шоферчине ишао да се слика поред турбине и да поручи Русима - ево је, исправна - шта се сад инатите?

Штавише - Руси тврде да повратак турбина није у складу са санкцијама које је Немачка увела Русији и да нису сигурни у гаранције и касније одржавање. Дакле - или да скидате санкције, или отварамо Северни ток 2. А биће по свој прилици и једно и друго: неко ће се дочепати дугогодишњег уговора, па ће по папреним ценама да препродаје гас овим патриотама, што више воле да умру, него да Русима плате.
dulebg
(posmatrach)
25. avgust 2022. u 05.36
Можда је часно решење за Украјину - да се изврши војни удар и нова власт преда Русима? Мислим да је војска најближе том решењу - војска макар ко на тацни види: да нису предвиђени да победе, већ да улудо изгину за рачун глобалиста. Зеленског и још неке пајаце око њега треба јурити само да врате то што су се омастили - сувише је ситан и бедан за неко озбиљно суђење - сви знамо да је само лутка на концу. Али судити свакоме ко је и једну имао против Руса: ово је митска прича - о оцу који убија свој неверног сина (мало и за пример другима, и будућим генерацијама).
Popaj
25. avgust 2022. u 06.29
Dule,
„да се изврши војни удар и нова власт преда Русима?”
*************************************************************
Da se izvršiti vojni udar i nova vlast da PREGOVARA sa Rusima!
keser
(Тешем букве)
25. avgust 2022. u 11.01
Лепо'с то саставио.
Из твојих уста у Божје уши и да се рат што пре заврши.
zupa
(DR.MR)
25. avgust 2022. u 11.42
Руси су схватили да би сачували огромну територију главна индустрија
мора да буде војна а главно занимање за Русе је војник.
Украјина служи за вежбу са бојевом муницијом зато им се не жури,број
војника се повећава на 2 милиона од 2023 године.
По мојим проценама потребно им је бар 5 милиона војника,са свом
пратећом техником.
Руси адаптирају америчку стратегију,они ће да вежбају аостала ситна
боранија да ради.
Као што сам овде писао управо се ти догађа у Руским регијама које је
држала украјина а сад су поново руски,већ сада у току ратних дејстава
је огромно градилиште а све више украјинаца увиђа да им се не исплати
да еатују за чифуте и њиховог експонента Зеленског.
Чак и неки амерички медији преносе оваква сазнања.
D-Man
(Analyst)
25. avgust 2022. u 12.30
Русија нема ниједног јединог разлога да жури. Чекају зиму када ће у западној Европи бити хладни радијатори. Видећом како ће народ у Немачкој, Француској, Аустрији, итд. реаговати. Не верујем да ће бити мирни јер њих не занимају политичке игре које игра њихова власт док се они смрзавају.

Уколико на улице у западној Европи почну масовни протести онда ће то да натера власт да преиспитује своје одлуке и санкције и своје слепо праћење америчких захтева. Међутим, питање је колико се западна Европа може отргнути утицају Американаца.

Највећи проблем је што су сада и на Западу почели по причају о томе како се и Крим мора вратити Украјини. Не знам само да ли је то прво почело од Зеленског или му је неко са Запада дошапнуо да почне и са том причом.
Дакле, Запад закувава све више и више, Украјинци гађају нуклеарку у Запорожју да изазову панику и у западној Европи и међу Русима јер Руси знају да ће они бити окривљени уколико до те трагедија дође.

Дакле, нико не ради на томе да се заустави рат већ, напротив, Запад га потпирује колико је то год могуће. Украјинци их слушају а до када ће остаје да се види.

Иначе, нека граница када су се Русија и Украјина нешто могле и договорити је давно пређена. Све ово, чини ми се, води само једном решењу а то је нечија апсолутна победа и капитулација друге стране.
Jocko4
(observer)
25. avgust 2022. u 14.23
Спрема ли Запад замену за Зеленског

Према наводима немачког „Билда” место Зеленског могао би да зауземе командант оружаних снага Украјине Валериј Залужни
. . .

https://www.politika.rs/scc/clanak/515176/Sprema-li-Zapad-zamenu-za-Zelenskog
Jocko4
(observer)
25. avgust 2022. u 14.57
Бербок: Не знам да ли је могућа победа у овом рату

БЕРЛИН- Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок није сигурна да ли је могуће да Украјина победи у овом рату.

„Таква је брутална реалност”, казала је у интервјуу јавном сервису ЗДФ.
. . .

https://www.politika.rs/scc/clanak/515155/Berbok-Ne-znam-da-li-je-moguća-pobeda-u-ovom-ratu
Jocko4
(observer)
25. avgust 2022. u 15.59
У Немачкој изгледа ускоро неће имати тоалат пашира да се убришу ... Уместо тоалет папира, могли би да прећу на употребу америчког долара - цена би била слична.

https://www.rt.com/business/561555-germans-toilet-paper-shortage/
dulebg
(posmatrach)
25. avgust 2022. u 16.52
Попаје - Русија нема о чему да преговара. Једино решење јој је да изађе на пољске границе и изврши праву и озбиљну ДЕНАЦИФИКАЦИЈУ. После може да постави Галицију (Рутенију) само себи, може да дА неку државност Кијеву и централним крајевима - али као неутралним и ненаоружаним државама, које чува Руска армија (од себе)), као што Амери чувају Зап.Европу.

Било какво попуштање значиће само још један круг рата за Русију. А уз Украјину ту свакако иду Румунија, Бугарска и „Западни” Балкан, као и Балтичке државе (нису се показале политички зреле). Видећемо (који доживимо) и аранжман са Грчком.

Руси могу и Словачку да прегазе, чисто ето ради денацификације.
Popaj
25. avgust 2022. u 17.25
dulebg
(posmatrach)
25. avgust 2022. u 16.52

Попаје - Русија нема о чему да преговара. Једино решење јој је да изађе на пољске границе и изврши праву и озбиљну ДЕНАЦИФИКАЦИЈУ.
*********************************************************************
Dule,
Rusija je trebala nakon državnog udara 2014 odjednom prekinuti isporuku svih energenata Zapadu. Da vidiš kako bi Zapad brzo pripitomio kijevsku huntu. Sad je za sve prekasno, jer je hunta imala dosta vremena da „obradi” iliti okrene većinu Ukrajinaca protiv Rusa i Rusije. Koliko je samo Rusa (Sovjeta) poginulo u WW2 dok nisu oslobodili Ukrajinu od nacista i njihovih pomagaca???
Popaj
25. avgust 2022. u 17.29
Mogli su Rusi da nesta nauce i od Arapa...
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
25. avgust 2022. u 17.47
Koje suplje se valjaju na ovoj temi.
Treba Rusija na poljsku granicu, turbine
za gas..
tructrucblabla.
Nemre Rusija da svoj grad Harkov vrati pod svoju kontrolu a o Poljskoj granici neću ništa ..
Igra sa gasom će kostati mnoge evropske države istina ali to i jeste cilj amera da se smrznu jedne zime pa će vise kupovati skupi americki gas i okrenuti se drugim izvorima energije...
Nikakvih nereda smrznutih gradjana neće biti u korist Rusije nego suprotno.
Ubedice ih mediji da je za njihovo smrzavanje kriva Rusija koja je zavrnula gas pa će još vise da mrze Rusiju..
Popaj
25. avgust 2022. u 17.59
Beskućnik,
Nikakvih nereda smrznutih gradjana neće biti u korist Rusije nego suprotno.
Ubedice ih mediji da je za njihovo smrzavanje kriva Rusija koja je zavrnula gas pa će još vise da mrze Rusiju..
********************************************************************
WAGENKNECHT: DOLAZE SOCIJALNI NEMIRI!
https://www.youtube.com/watch?v=lHWGjCOhUus
Popaj
25. avgust 2022. u 18.16
Хаос У Уједињеним Нацијама. Укључио се и Зеленски у расправу. Василиј Небензја опет ДОМИНИРА

https://www.youtube.com/watch?v=jaiFV_A55pY
Popaj
25. avgust 2022. u 18.28
Beskućnik,

Канцелар упозорава на „социјални експлозив”

Истовремено, савезна влада страхује да би зими могло доћи до насилних протеста. Вероватно подстакнут од стране екстремистичких група које желе да искористе напету ситуацију за своје циљеве. Канцелар Олаф Шолц био је изненађујуће отворен по питању експлозивне природе своје ситуације. У интервјуу за АРД, он је говорио о „социјалном експлозиву” ако би многи људи добили рачуне за енергију са повећањем од неколико стотина евра најкасније до јесени. Веома сам забринут„, нагласио је политичар СПД.
https://tinyurl.com/53zpfp92
Popaj
25. avgust 2022. u 18.33
Jako sam zabrinut„, naglasio je političar SPD-a.
*****************************************************************
Tako jako, da saljemo oruzje Ukrajini, da ga ne bi koristili protiv svojih...”
CAHJAP
25. avgust 2022. u 18.39
Kada sam prvi put video Djukanovića, izgledao mi je toliko ljigavo i odvratno i pored toga što moj prijatelj ga je predstavio u najboljem svetlu. Isti osećaj sam imao kada sam prvi put video Zelenskog. Tim ljudima nije stalo do naroda, već isključivo moć i kapital. Obojica se pozivaju na patriotizam diskriminacijom naroda koji su za zajedništvo, dakle Srba i Rusa. Zelenski se nije našao na toj poziciji slučajno, niti je slučajno pre njegovog pojavljivanja u političku sferu Ukrajine emitovana serija, koja je dostigla vrhunac popularnisti u kojoj glumac postaje heroj naroda i predsednik države. Dakle, sve je izrežirano.
Rusija igra šah i zato ne žuri, a vreme ide u korist Rusije. Mnogi u Ukrajini znaju istinu ali u ovom momemtu ne smeju da se istaknu protiv režima da nebi bili proglašeni izdajnicima i neprijateljima. Rusi imaju kapacitet da sve razore za 3 dana ali to bi značilo stotinama hiljada civilnih žrtava i stotinama milijardi štete u infrastrukturi koja bi Rusija nakon dovršetka specijalne operacije svojim sredstvima izgradila.
Drugo, Rusija ima kapacitet da opstane u potpunoj izolaciji ali ima i azijsko tržište. Ukrajina nema nikoga osim amerike da umpumpava novac i oružje koje završavaju na drugima destinacijama. I Ukrajina i Evropa vremenom će shvatiti ko je istinski neprijatelj u ovoj prljavoj igri gde brat gine protiv brata i to sigurno neće biti Rusija.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
25. avgust 2022. u 18.44
Ja Popaj to je tako i može doći do nemira.
Ali to neće biti u korist Rusa nema sanse nego će masa biti ubeđena da su Rusi krivi za sve i to će ići u korist proamerickih snaga da te nemire okrenu u pravcu da se sto vise evropskih država ukljuci u direktni rat sa Rusima.
Rusima belaj anerima korist ...
Popaj
25. avgust 2022. u 19.02
Maestro,
Zapad je racunao, da će radi sankcija, prvo doći do nereda u Rusiji, ali se pendolo uskoro vraca punom energijom nazad od kud je i krenulo.
Inače, dosta pratim svapske medije (ne sluzbene) i mogu ti kazati da dolaze mnogo ruzna vremena...
Popaj
25. avgust 2022. u 19.17
CAHJAP
Mnogi u Ukrajini znaju istinu ali u ovom momemtu ne smeju da se istaknu protiv režima da nebi bili proglašeni izdajnicima i neprijateljima.
***********************************************************************
CAHJAP,
Tako je bilo i u obadvije NDH, mogao si izgubiti glavu radi bagatele.

P.S. Ovaj, tvoj, zadnji komentar je odličan, a ni oni prije nisu losi.
Popaj
25. avgust 2022. u 19.42
Maestro,
Енергетска криза доводи скоро половину средњих предузећа у Немачкој у егзистенцијалну невољу – док инфлација нарушава куповну моћ потрошача. Пре свега, средња класа, која је толико важна за Немачку, ухваћена је у клијешта: енергетска криза изазива експлозију трошкова, док приходи падају јер купци имају мању куповну моћ због инфлације и негативних реалних плата. Међутим, мала и средња предузећа (МСП) у Немачкој запошљавају скоро 60% свих запослених на које се плаћају доприноси - ако дође до таласа банкрота, то има и озбиљне социјалне последице! У међувремену, европска цена гаса (ТТФ, септембарски уговор) данас је достигла нови највиши ниво од 300 евра по мегават-сату.
https://www.youtube.com/watch?v=WpNhN8DsXIg
Popaj
25. avgust 2022. u 21.12
bezdomni
(maestro)
25. avgust 2022. u 18.44
da se sto vise evropskih država ukljuci u direktni rat sa Rusima.
*****************************************************************
Bezdomni,
Kada gurate nuklearnu supersilu „uza zid”, znate šta dolazi?
Oni bi odavno intervenisali da Rusija nema „otrovne pečurke”. Ovako moraliziraju, naoružavaju i teraju našu jadnu braću na sigurnu smrt.
Popaj
25. avgust 2022. u 21.15
i teraju našu jadnu braću u sigurnu smrt.
Jocko4
(observer)
25. avgust 2022. u 23.53
Popaj,

У Украјини имају више среће него памети. Да су којим случајем на удару Америке и НАТО-а и кад се Русија не би умешала, до сада би бар пола Украјине било засејано осиромашеним уранијумом, све рафинерије бомбардоване, а огроман број цивилних жртава би Џејми Шеј прогласио колатералном штетом.
Jocko4
(observer)
26. avgust 2022. u 00.10
Путин повећава број оружаних снага за 137.000 војника

МОСКВА – Руски председник Владимир Путин издао је данас декрет о повећању броја оружаних снага за 137.000 људи који ће ступити на снагу 1. јануара 2023. године.
. . .

https://www.politika.rs/scc/clanak/515213/Putin-povecava-broj-oruzanih-snaga-za-137-000-vojnika
dulebg
(posmatrach)
26. avgust 2022. u 07.03
Rusija je trebala nakon državnog udara 2014 odjednom prekinuti isporuku svih energenata Zapadu.
--
Попаје,

Русија је била бушна ко бушан зуб. Русија је страшно прошарана агентима Запада: има јаку јеврејску и изузетно утицајну заједницу, која чак не ради за своје интересе, него за интересе ционизма. Има много „деце револуције” која на Запад гледају као у Бога и продали би рођену мајку, а не маћ-Русију за неки грантић. Па Русија већ 300 година покушава да се додвори Западу, тешко је сада истребити све западо-филе.

Имам утисак да је Русима требало још година-две да попуне своје ратне резерве, опреме се супермодерним оружјима и организационо све то учврсте. Стиче се утисак да имају неограничено муниције и оруђа; мало им у томе помаже и интелигентна употреба отписаних система. Да ли ће стварно имати довољно да преору Украјину, да ли ће им шта остати за ако се НАТО досети да нападне - не знамо?!

Ни сад Руси још не би напали, него је ваљда Украјинци требало да нападну, па ајд да их претекну.
dulebg
(posmatrach)
26. avgust 2022. u 07.15
О суровом бомбардовању:

Руси тврде да бомбардују само војне циљеве, а бомбардују страшно! И сад се ту јављају гласови: па како по својој браћи?! А ја мислим да ће овај рат ући у колективну свест - прво Украјинаца и Руса, а затим и целог света - као митско убиство неверног сина.

Истина је да украјинсе „борце” купе по улицама, становима, доводе на превару - међутим у крајњем то је сасвим небитно: пуцао си на оца! Неки други довели су те у ситуацију да дигнеш руку на оца!

И одговор мора да буде страшан, да се памти кроз векове - као Наполеонов повратак, као фон-Паулусова предаја. Мада ако ћемо право - Запад је очито забораван: Французи су изгледа запамтили Козаке у Паризу, али Немци памте колко кокоши?
bezdomni
(maestro)
26. avgust 2022. u 08.53
Dule brate na cemu si ti?
Udario sin na oca odgovor mora biti strasan blablabla gusle do ponoci.
Rusi su u stvarnosti se pokazali vojno vrlo neefikasni. Na zalost. Ta strasna bombardovanja koja ti spominjes je bombardovanja neprecizno gde se potrosi kamion granata dok se neki cilj ne pogodi zato su evo stali u pola Donbasa
americka artiljerija navodjena satelitima koja koristi pametni projektile pocela je veliku stetu da pravi u ruskoj pozadini razarajuci skladista, aerodrome, mostove...
Koji crni strasni odgovor, Rusi su vojno u vrlo teskom polozaju zaglibljeni u beskonacnim poljima Ukrajine koja ima potencijal da stvori vise milionsku armiju moderno naoruzanu najnovijih oruzjima i orudjima ako se ovo brzo ne zavrsi.
Kraj_Sveta
(socijala)
26. avgust 2022. u 09.37
Hajde da ponovim ovo, ili nije procitao na temi „nije dobro”, ili se ne vredi truditi vise:

Kao i uvek, dobre infrmacije i analiza:
https://www.youtube.com/watch?v=GzNOXWjcLVs

Scott Ritter, bio glavni inspektor za naoruzanje u Iraku, najzasluzniji sto je Svet saznao da je sve bila laz. Bezdomni, vredelo bi da poslusas šta prica, valjda znaš engleski. Ojasnjava ono sto neki od nas pokusavaju uporno da ti objasne, a ti uporno teras svoje.

bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
26. avgust 2022. u 16.08
Kraju evo i ja tebi da ponovim.
Kao prvo ja bih bio puno sretniji da do ovoe tragedije naroda ruskog uopste nije doslo ili ako je već se moralo reagovati da su Rusi ovo sredili za par nedelja... Uletili u Kijev smenili ove kretene sa vlasti i onda dogovori...
Kao drugo to što ti postiras šta je rekao ovaj ili onaj je isto trla baba dlan da joj prođe dan..
Šta je ko rekao izjavio je apsolutno nevažno ako covek objektivno hoće da sagleda situaciju .
A situaciju svi vidimo.
Jesu li Rusi pretrpeli strasne gubitke prvih mesec dana na pravcima prema Kijevu i u Harkovu?
Jesu.
Jesu li im ukre potopile ponos flote krstaricu ogromne vatrene moći Moskvu?
Jesu.
Jesu li Rusi za dugih 6 meseci uspeli staviti ove dve oblasti koje su priznali kao samostalne pod svoju kontrolu?
Nisu.
Jesu li ameri i nato krenuli zestoko da opremaju ukrajinsku vojsku?
Jesu.
I tako dalje fakta i cinjenice a ne prdez šta je neko rekao.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
26. avgust 2022. u 16.13
Šta je rekao Skot a evo šta je rekao ruski visoki oficir i tako možemo u krug .
https://bit.ly/3e4IkDi
Kraj_Sveta
(socijala)
26. avgust 2022. u 17.38
Znaci, ne vredi vise bilo šta pokusavati.
„Upasti”u Kijev, voditi rat bez gubitaka, osvojiti grad za cas, bez razaranja... Mnogo gledaš holivudske filmove.
Jocko4
(observer)
26. avgust 2022. u 23.43
bezdomni,

Руске снаге су ушле на територију Украјине углавном из два правца, са источне стране и са северне (продор према Кијеву). Главне снаге су биле са истока, а продор према Кијеву је био маневар, да би се везао део украјинских снага, да не би биле упућене према Донбасу. Ушли су само у предграђе, а одатле се повукли без борбе у складу са споразумом у Истанбулу 28. марта 2022.

Упад у Кијев није био у плану, јер је то велики град са око 2.88 милиона становника, изузетно значајан за историју Русије, са много објеката културне и верске баштине непроцењиве вредности.
Можда би тако како ти замишљаш поступили Немци, или Американци, јер Кијев није део њихове историје – разорили пола града и изазвали велике цивилне жртве међу туђим народом.

Да похапсе булументу узурпатора на власти у Кијеву ?
Ни то не би ишло тако лако, јер свака власт има неколико резервних положаја (често изван града) и не чека да буде заробљена у институцијама власти (парламенту, или сл.), а уколико баш загусти, могли би да збришу из земље. За такав подухват Руси би морали да ангажују велике десантне снаге, заузму све околне аеродроме и блокирају све излазе из Кијева.

Притом би ризиковали да се нађу у обручу осталих украјинских снага.

Поновићу још једном оно што сам ти већ рекао ...
За такав муњевити рат у Украјини, узимајући у обзир величину њене територије и популацију од 40 – 45 милиона становника и могућност мобилисања 5 – 10% војно способног становништва, Русија би морала да ангажује бар 600 – 800 хиљада бораца и 10 пута више механизације, да обави жестока ракетирања и бомбардовања свеколике инфраструктуре, уз далеко већа разарања и много веће цивилне жртве.
Узми у обзир да би у тим разарањима страдао Русима братски народ, као и многи Руси уУкрајини.

Западна пропаганда намерно пушта гласине о неспособности руске војске, у жељи да испровоцира неконтролисано и непланирано убрзавање акција и изазове више разарања и цивилних жртава, за које би одмах оптужили Русију (због бруталности и сл.).

И у Русији постоји један мањи круг војних старешина, махом у пензији, који се од почетка не слажу са овом специјалном операцијом. Међу њима има и оних који су из мешовитих бракова, или имају родбинске везе у Украјини, као и неких који су управо Украјинци. Сличан пресек је и међу цивилима.

Садашње борбе се највише воде у насељеним местима и подручјима, а у међувремену се разара линија фортификација на фронталним линијама. Кад се заврше борбе у насељеним местима и изађе на ледину, темпо ће се променити, јер су нацисти и украјинске снаге нашли јака упоришта у стамбеним зградама, око болница, дечјих вртића и сл. објеката, што прилично успорава продор и повећава ризик од цивилних жртава.

Да би боље разумео темпо којим се ова операција одвија, довољно је да прочиташ који су њени главни циљеви од почетка.

Kraj_Sveta
(socijala)
27. avgust 2022. u 05.19
Jocko, dzabe se trudis i objašnjavas.
Za njega ne vredi ni šta kaže jedan veoma strucan, a posebno castan, covek bez koga se ne bi otkrila laz o irackom oruzju za masovno unistenje, koji je proveo mnogo vremena u Rusiji i poznaje i jedne i druge.
Uostalom, to što si ti napisao već odavno su mnogi pokusavali.
Kojisu mu motivi, ne znam. Ne verujem da je toliko neinteligentan.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
27. avgust 2022. u 12.51
Kaže Dule nema diverzija u pozadini.
https://bit.ly/3PSSFzd
Jocko4
(observer)
27. avgust 2022. u 13.40
bezdomni,

Наравно да има диверзија, јер се у украјинском врху налазе и укро-нацисти и западни плаћеници, који се неће тек тако помирити са оним што им је Русија наменила. То показује да овај сукоб није једноставан.

Не знам колико је јака цензура информација у Данској, али верујем да можеш да пронађеш и информације из других извора, а не само оне које вам се тамо нуде.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
27. avgust 2022. u 15.06
Jocko hoćeš da kažeš da je ovu vest prenio Danski Informer😃
Jocko4
(observer)
27. avgust 2022. u 15.29
bezdomni,

Нећу то да кажем, него прати мало и вести из разних извора. „Информер” може да пренесе било које и какве вести, зависи шта уредник оцени као атрактивно за читаоце.

За сада се не види да Русија одступа од првобитно зацртаних циљева, бећ само мења тактику и постепено уводи и друге облике наоружања у борбу. Види се и да Zеленски & Co. свакодневно траже помоћ у наоружању и новцу, да су објавили да ће мобилисати и жене, да Zеленски смењује многе у које нема поверења и да у Америци већ планирају да га смене, да се за само један део западног наоружања и муниције зна да је доспео на одредиште, итд.

Такође је објављено да и остали региони у источном делу Украјине намеравају да се изјасне референдумом о прикључивању Руској Федерацији. Кад се погледа на мапи, то је приближно 35% до 40% територије Украјине.
dulebg
(posmatrach)
27. avgust 2022. u 15.39
Руска војска мора да дође до граница Пољске и да све ДЕНАЦИФИКУЈЕ. После могу да смишљају разна решења, али њихове војне базе и обавештајне службе ОСТАЈУ, а локалнима се неће дозволити држање војске, нити било каква анти-Руска активност.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
27. avgust 2022. u 16.04
Jocko pratim ja puno vise nego sto ti mislis.
Ali nije tema ni o meni ni o Jocku nego o ovoj tuznoj katastrofi ruskoj.
To ponavljanje kao svabo tralala da Rusi sporo napreduju jer cuvaju civile ne drzi istinu kada se vidi par gradova koje su Rusi u borbi uzeli..
Marijupolj npr kamen na kamenu ostao nije...
Ameri su uzeli čitav Irak sa manje razorenih gradova nego sto su Rusi dosada poravnali u Ukrajini a nisu se 50 km pomakli u Donbasu.
Dule ti si u pravu 100%.
Jedino rešenje će biti sa Rusima na Poljskoj granici ali napisah ti već da ne znam kada će doći do te granice kada evo poslije pola godine zestokih borbi i žrtvi nisu ni blizu da preuzmu Harkov grad na ruskoj granici sa 70% stanovnika koji su se izjasnili kao Rusi.
Jocko4
(observer)
27. avgust 2022. u 17.02
bezdomni,

Наравно да не дискутујемо о теби, или мени.

Ипак имам утисак да си неке ствари које сам навео прескочио, јер понављаш скоро исте аргументе на које сам одговорио.

Због више разлика, не може тако упрошћено да се пореди рат у Ираку са овом операцијом у Украјини - ни географски, ни орографски, нити су непријатељи из истог миљеа.

Да ли знаш зашто су током агресије НАТО-а 1999. Шиптари масовно бежали са КиМ у Македонију и Албанију ?

Један војни аналитичар је рекао да је сваки рат различит и има своје специфичности.

Зна се да територија Украјине није свуда једнако насељена, а садашње борбе се још воде управо у гушће насељеном делу и систематски се разара линија фронта (сви они бетонирани ровови, траншеи и сл.).
Зна се и да су Азовци, Ајдаровци и они из Десног Сектора користили и користе стамбене зграде (и сл. објекте) и станаре држали као живи штит. Због тога има доста задржавања (јер се борбе воде од зграде до зграде) и великих разарања делова тих градова.

Руси напредују спорије, али систематично чисте, да им се у позадини не би формирале разне герилске групе (какве су и сами формирали током II С.Р.-а, против Немаца).

Ствари ће се променити у следећој фази, кад се борбе пренесу у украјинске степе и ређе насељена подручја.

Popaj
27. avgust 2022. u 19.15
RUSKI PUKOVNIK OTKRIO - EVO ZAŠTO RUSI REGRUTUJU JOŠ 137.000 VOJNIKA!
https://www.youtube.com/watch?v=D67WOJctm3s
Kraj_Sveta
(socijala)
28. avgust 2022. u 04.17
Jocko, divim se tvom strpljenju, ali je sizifov posao pokusavati ista da mu se objasni.
Jocko4
(observer)
28. avgust 2022. u 15.11
keser
(Тешем букве)
29. avgust 2022. u 11.15
Писати реално, лепе жеље или умањивати нечији успех не мења стање на терену.
Чини се да је истина негде између вас двојице.
Да могу Руси би одавно узели Кијев што не значи да неће моћи.

Са друге стране цивили јесу велики проблем у рату где се иде на насељена места.

Стога Руси поккушавају да исправе неке грешке које је последње СССР руководство направило признањем Украјине без икаквих услова.
На пример Крим који је био комунално решење у оквиру урајине.
Али за то су преговарачи били глуви из неког разлога.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
29. avgust 2022. u 13.16
Keser realnu situaciju na terenu vide svi i to ne može promeniti svojim pisanjem ni Skot ni Bezdomni ni Jocko..
Rusi su se izblamirali to je fakat ma koliko ovi putinofili guslali.
Ukrajina je najavila da je krenula u kontraofanzivu. Možda je to samo takticka finta da ne dozvolu ovim iz međunarodnw agencije za atomsku energiju da dodju i na licu mesta se uvere ko bombarduje najvecu evropsku nuklearku.
Ili stvarno misle da je situacija na terenu pogodna za njih da krenu sa vracanjem teritorije vidjecemo narednih par nedelja.
Lep Pozdrav svima.
Jocko4
(observer)
29. avgust 2022. u 23.08
bezdomni,

Та офанзива, која има и медијску подршку на Западу, само ће да изазове још веће губитке на украјинској страни и још жешћа руска дејства.
Руси због НЕ Запорожје већ намеравају да заузму појас на десној страни Дњепра, да би одатле отерали украјинске снаге које ракетирају нуклеарку.

>>
Покушај украјинске контраофанзиве на Херсон доживео крах, велики губици у људству и опреми

Украјинска војска је покушала да крене у контраофанзиву у Николајевској и Херсонској области из три правца, али је доживела потпуни неуспех, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Украјинске снаге су данас, по директном наређењу Зеленског, покушале да крену у офанзиву у Николајевској и Херсонској области у три правца. Као резултат активне одбране руских снага, јединице Оружаних снага Украјине су претрпеле велике губитке... Још један покушај офанзивних акција непријатеља је претрпео крах”, саопштили су у Министарству.
...

https://sputnikportal.rs/20220829/neuspesni-pokusaj-kontraofanzive-ukrajinske-vojske-veliki-gubici-u-ljudstvu-i -opremi-1141865156.html

- - -

Jocko4
(observer)
29. avgust 2022. u 23.19
keser,

>'На пример Крим који је био комунално решење у оквиру урајине.'
- - -

Како то мислиш да је Крим био комунално решење ?

Наравно да ми, дискутанти, не можемо да променимо збивања на терену ни у односима снага у Украјини.
Међутим, слушајући и читајући вести и изјаве једне и друге стране, а на основу искуства и претходног познавања западне пропаганде, оно што овде (у Канади) гледамо на ТВ је провидно лагање. Истовремено, извештаји и изјаве из руских извора, кад се пореде са стањем на терену, звуче много логичније и реалније.

bezdomni
(maestro)
30. avgust 2022. u 02.01
Da Jocko.
Rusi javljaju da su skrsili ukre unistili im tenkove i pesadiju..
Sa druge strane ukre tvrde da su već pobili neke linije odbrane i da Rusi beze glavom bez obzira...
Šta je prava istina to ćemo znati za par nedelja ..
Ako ukre se poklope usima i prestanu spominjati kontraofanziva to će biti znak da su dobili po nosu.
Ako pak Rusi krenu sa pricama da su se iz taktickih razloga i zbog zastite civila povukli iz Hersona ili okoline onda možemo zakljuciti da su oni dobili po prknu..
Nikakve price šta je ko izjavio nisu važne nego stvarna situacija na terenu..
Jocko4
(observer)
30. avgust 2022. u 14.02
„The effective actions by the Russian forces destroyed 48 tanks, 46 infantry fighting vehicles, 37 other armored combat vehicles, eight pickups with heavy machine guns and more than 1,200 Ukrainian servicemen in one day,” they outlined. The Ministry added that Kiev sustained these losses during a botched offensive whose directions led to Nikolaev, Krivoy Rog, and other cities in southern Ukraine.
. . .

Превод:

Ефикасним дејствима руских снага уништено је 48 тенкова, 46 борбених возила пешадије, 37 других борбених оклопних возила, осам пикапа са тешким митраљезима и више од 1.200 украјинских војника у једном дану„, навели су. Министарство је додало да је Кијев претрпео ове губитке током неуспешне офанзиве чији су правци водили до Николајева, Кривог Рога и других градова на југу Украјине.

https://www.rt.com/russia/561816-russia-ukraine-counter-offensive-losses/
dulebg
(posmatrach)
31. avgust 2022. u 18.38
То их Американци терају у смрт. Наложе својим „марионетама”, ови проследе онима који живе од тога што слушају, после војна полиција вија регруте, а „Азовци” убијају оне који би да беже.

Није дакле уопште потребно да желиш у рат, нити да друштво жели да се ратује.
dulebg
(posmatrach)
31. avgust 2022. u 18.40
Не верујем да има много цивила тамо где војска посади технику међу стамбене зграде, болнице или школе - знају већ сви шта то значи, и беже док могу.

Невоља је са онима које Укри узимају за живи штит.
semperaliquem
01. septembar 2022. u 03.51
Када отворим Јутјуб обавезно налетим на снимак уништавања руских тенкова или убијања руских пешака.

Најчешће постављен од The Sun ( British Tabloid newspaper).

Нимало пријатно ако нисте русофоб.
dulebg
(posmatrach)
02. septembar 2022. u 05.34
Да могу Руси би одавно узели Кијев што не значи да неће моћи.
--
Градови са цивилима показују се као неосвојиви. Држање цивила као живог штита је ратни злочин, ал ко те пита! И без цивила су градови тврд орах, видели смо у Мариупољу. Или пуно страшније у Ираку ..?

Српска војска је 1918-те у напредовању опколила Ниш и наставила напредовање ка Београду. То јесте интелигентно, мада задржава велике снаге за опкољавање.
Jocko4
(observer)
03. septembar 2022. u 01.18
Webtribune

>>
Ukrajinski general šokirao i zatresao ceo svet: Ukrajina je izgubila stotine hiljada vojnika od 24. februara

General Oružanih snaga Ukrajine (AFU), bivši prvi zamenik komandanta Snaga za specijalne operacije ukrajinske vojske Sergej Krivonos, rekao je da je Kijev izgubio stotine hiljada ljudi ubijenih u specijalnoj operaciji.
...
Ranije je jedan od vođa Zaporoške milicije, komandant Trojanskog odreda Vladimir Novikov , sa pozivnim znakom „Alabai”, rekao da Kijev značajno potcenjuje svoje gubitke tokom specijalne vojne operacije Ruske Federacije, i da gubici ukrajinske vojske već iznose oko 200 hiljada ubijenih ljudi.
. . .

https://webtribune.rs/ukrajinski-general-sokirao-i-zatresao-ceo-svet-ukrajina-je-izgubila-stotine-hiljada-vojnika-od -24-februara/

Popaj
03. septembar 2022. u 17.56
UKRAJINSKI GENERAL PREKRŠIO NAREDBU I OTKRIO DRŽAVNU TAJNU! EVO PRAVIH BROJKI O GUBICIMA!
https://www.youtube.com/watch?v=9AUvH8LQTv4

P.S. Prokleta Amerika i njeni evropski vazali!!!
Popaj
03. septembar 2022. u 18.11
SVI SU LIKVIDIRANI! UKRAJINI PROPAO PAKLENI PLAN DA ZAUZME NUKLEARKU ZAPOROŽJE I IZAZOVE KATASTROFU!
https://www.youtube.com/watch?v=19SZ_dBNY5A
Popaj
03. septembar 2022. u 19.55
„ŽELELI SU BRZ NAPAD!” Poznati detalji plana zauzimanja NE Zaporožje
https://www.youtube.com/watch?v=JC8m-cIjJz4
Popaj
05. septembar 2022. u 07.21
UKRAJINKE, BEŽITE! Ruski zvaničnik: „Sve će se završiti mobilizacijom, bićete poslate na...
https://www.youtube.com/watch?v=sMn4w8XWrp0
dulebg
(posmatrach)
05. septembar 2022. u 13.32
Нешто се мења на украјинском ратишту: почиње офанзива ка Николајеву, иза којег су Одеса (,Буџак)) и Придњестровље. У Доњецку јављају да су пробили 2-ги ред одбране, али да постоји и 3-ћи. Руска бројност знатно се увећава.
Jocko4
(observer)
05. septembar 2022. u 23.08
Данас је ОПЕК (укључујући и Русију) одлучио да од октобра смањи испоруку нафте за 100 000 барела дневно, тако да је одлука G7 о плафонирању цена (руске) нафте - пуцањ у празно.

https://www.rt.com/business/562216-opec-to-cut-oil-output/
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
06. septembar 2022. u 18.00
Iran trenutno pumpa velike kolicine nafte i sprečava rast cena iste.
Što se tiče ratista ne ide bas dobro za naše.
Ukre su pretrpile gubitke ali su i zauzeli neke oblasti i pojacavaju napade.
Jocko4
(observer)
07. septembar 2022. u 14.50
bezdomni,

>'Iran trenutno pumpa velike kolicine nafte i sprečava rast cena iste.'
- - -

Одлука ОПЕК-а (о смањењеу испорука за 100 000 барела дневно) ступа на снагу у октобру.
Значи, тада треба да се очекује известан пораст цена.
bezdomni
(maestro)
10. septembar 2022. u 12.06
Zapadni mediji evo slave uspehe Ukra u regionu severno od Donbasa navodno su uspeli veliku teritoriju da zauzmu u tom regionu preko 30 gradova...
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
13. septembar 2022. u 03.59
Zure Rusi Dule.
Oni su bukvalno bez borbi pobegli iz gradova i sela na severoistoku Ukr.
Ukre se sada izivljavaju nad stanovnistvom koje je bilo lojalno Rusiji i ostavljeno na milost i nemilost.
Poslije će snimati tela mucena i ubijena i optuziti Ruse da su to uradili kao i posle ruskog povlacenja iz Butje i okoline...
Uzas šta se radi.
dulebg
(posmatrach)
23. septembar 2022. u 11.59
Очигледно је да је НАТО послао за Украјину своју артиљерију и ракеташе, са све својим посадама, те руска тактика бесомучног бомбардовања губи на смислу - јер Руси немају довољно војске да сачувају то што су освојили: ретки су и подложни накнадним продорима украјинске(?) пешадије и механизације.

Како је јасно да ће НАТО-војске и технике бити све више - то и Русија убацује у 2.брзину - мобилише нових 300.000 војника; где се може очекивати да НАТО убаци у 3-ћу итд ...

Оно што НАТО планира јесте: да Украјина (уствари НАТО) нападне Русију и да се борбе водена граници или у Русији.
RegistrovanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Registrovan
(Я люблю запад)
27. septembar 2022. u 12.28
Ako neko još nije shvatio, Rusija je pukla
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
28. septembar 2022. u 06.27
„Ako neko još nije shvatio, Rusija je pukla” rece Hitler 1940-te.

ZAGI-DSPoruka negativno ocenjena. Pokaži

ZAGI-DS
(instalater)
28. septembar 2022. u 07.23
1940-te?

Te 1940-te je na snazi bio sporazum (Molotov-Ribbentrop) o nenapadanju između Njemačke i SSSR-a koji je potpisan 1939-e godine prije napada Njemačke na Poljsku, napada kojem se pridružio i SSSR. Njemačka je taj sporazum prekršila 1941-e.

40-te su se Švabe bavili Francuzima i Englezima.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
28. septembar 2022. u 21.24
Hvala zagi. Ostalo da su napali SSSR pa da smo mi digli ustanke. I umjesto koju sedmicu ranije, prebacih se u 1940-tu. 1941 bolje pase. I 1942-ga. 1943-će se vjerovatno već pitao.
Jocko4
(ɹǝʌɹǝsqo)
29. septembar 2022. u 22.35
Одличан интервју са Љубинком Миличић. Препоручујем га Регистрованом као лек.

https://www.youtube.com/watch?v=EnATSMGSHNs
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
10. oktobar 2022. u 17.37
Uzalud pričaš Jocko njemu kad ne vidi ništa dalje od nosa.

Po njima izgleda bi bilo dobro da se i u Rusiji nađe neki isti izdajnik Đinđić koji bi uništio izdajom sve ono što je ruski narod na čelu sa Putijem postigao i pucali sami sebi u kolena kao što je to bilo kod nas.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
16. oktobar 2022. u 22.57
Trenutna mapa
https://deepstatemap.live/en#7/48.301/32.904

I još jedna sa desavanjima:
https://liveuamap.com/
dulebg
(posmatrach)
06. novembar 2022. u 15.49
Милсим да су Руси ушли са малим ескадроном војске - да покажу шта могу, а да призову Запад у памет, па да се седне и договори шта ко може. Можда су мислили и да ће украјински народ боље да их прими.

Сада постоји још једна кочница: Запад не сме да пропадне срамотно и катастрофално, већ треба западну јавност припремити за то, најбоље да крену сви да навијају за крај рата. У супротном ће западне елите посегнути за нуклеарним ударом, ма колико то било глупо; а тај сукоб би потрајао пар сати, не дуже.

Међу елитама постоји уверење: да ће се они склонити у подземни град и поживети тамо, ако треба и 10 година; а кад изађу - становника ће бити барем 10х мање, и то ће углавном фалити бели и жути.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.