Diskusije : Politika

 Komentar
Комерсант: Русија тражи од Србије да се определи
novosadski_radikal
(Clan SRS)
15. avgust 2022. u 10.50
Комерсант: Русија тражи од Србије да се определи, Вучић неће са Москвом
13:12 15.08.2022. 3

Изјава председника Србије Александра Вучића о томе да Србији нису потребне ничије војне базе звучала је прилично суздржано и доживљена је као његова намера да, с једне стране, не форсира тему руске војне базе, а да са друге не квари односе са Москвом, оцењује московски дневник Комерсант.
Дневник додаје да је Вучић тиме разјаснио питање које је забрињавало многе у Србији и иностранству – да ли ће Русија направити сопствену војну базу на територији Србије. О постојању оваквих планова у Србији се разговарало после изјаве руског амбасадора у Београду Александра Боцан-Харченка коју је дао почетком прошле недеље, подсећа лист.

Изјава амбасадора подигла је велику буку у Србији. Многи српски медији и стручњаци одмах су замерили Русији да „ширењем информација о руској војној бази намерно подрива интересе Србије у тренутку када је под великом пажњом Запада у вези са формирањем нове владе и одлука о придруживању санкцијама” против Русије, додаје лист.

Извори Комерсанта у Београду, који су, како наводи, упознати са ставом српских власти, опрезне изјаве председника објашњавају недавном интензивираном војном сарадњом Србије и САД, пре свега у војној бази Југ код Бујановца на југу земље.

Занимљиво је да је изјава руског амбасадора, која је подигла толику буку у Србији, уследила само недељу дана после изјаве председника Белорусије Александра Лукашенка о политици званичног Београда, пише лист и цитира изјаву Александра Лукашенка да би Србија желела да седи на три столице – ЕУ, САД, Русија, али да „то више неће моћи”.

„У Србији су ове речи готово једногласно оцењене као позив Београду да стане на страну Москве у актуелној геополитичкој конфронтацији, који је она упутила преко свог белоруског савезника”, наводи Комерсант.

Лист наводи речи спољнополитичког експерта, бившег амбасадора у Белорусији Срећка Ђукића да је власти Србије одавно требало да схвате да не могу дуго да седе на три столице и да воде нојеву политику забијања главе у песак, јер то неће успети ни на једној страни.

„Ипак, Ђукић сматра да је у наредним месецима мало вероватно да ће кардиналне промене у таквој политици Београда бити стварне – све док столице не почну да се размичу”, додаје Комерсант.
keser
(Тешем букве)
15. avgust 2022. u 11.01
Прво: само глупаци то називају некаквим столицама. То нису никакве столице. Сам избор речи довољно говори о томе како су дошли до средњошколских а о осталим дипломама не смем ни да мислим.
Паметни то називају сарадња са свим народима и државама у обостраном интересу и у циљу стварања мира и правде на земљи.

Друго, Руси никако не могу бити толико глупи да у постојећим околностима траже од Србије да се о нечему изјашњава.
Колико треба бити глуп па повероивати у све то.
D-Man
(Analyst)
15. avgust 2022. u 11.06
Као прво, пошто на теритоији већ постоји америчка тј. НАТО војна база онда би било логично да постоји и руска војна база.

Друго, ко год да је рекао да не може да се седи на две или три столице је апсолутно у праву. Лукашенко има разлога да тако нешто каже. Србија је Белорусији увела санкције. Русији није што довољно говори о интересима којима се руковиди Србија тј. Вучић.

Да Србија не зависи толико од руског гаса, запитајмо се, да ли би Србија увела санкције Русији и пратила Запад? Наравно, што се Србије тиче, постоји и питање Косова и Метохије који је још увек уставно у саставу Србије првенствено захвљујући помоћи Русије и Кине.

Не заборавимо ни да је Русија уложила вето на предложену енглеску резолуцију којом би се цели српски народ фактички прогласио геноцидним.

Шта нам ових неколико примера изнад говори? Па једноставно да нам Запад ради о глави. Дакле, све је јасно.
Jocko4
(observer)
15. avgust 2022. u 13.05
У сродној теми, поводом Вучићеве изјаве, рекао сам да је он требало да буде кратак, а не да се разбрбљава.
Његов одговор је требало да буде: „У Србији не постоје руске војне базе” и тачка.

Међутим, нарцисоид не може да избегне да у свакој прилици истиче себе („Док сам ЈА председник ...”) и ауторитарно се ку*чи некаквом својом одлучношћу, ризикујући да поремети односе са Русијом, од страха да би ЊЕМУ ПА ЊЕМУ НАТО и Америка могли да ударе чвргу.
D-Man
(Analyst)
15. avgust 2022. u 13.35
„У сродној теми, поводом Вучићеве изјаве, рекао сам да је он требало да буде кратак, а не да се разбрбљава.”

Да, тачно. То је тај његов проблем који његови слепи следбеници и послушници уопште не желе да виде.

Вучић јесте нарцисоидни психопата и онај ко то негира није нормалан. Ја њему не негирам да је ојачао војску, да се по Србији гради као никад пре, да балансирамо у изузетно напетој ситуацији на светској политичкој сцени, да још није признао твз. Косово као независну државу иако сам ја још увек уверен да ће он то учинити, да није увео санкције Русији, итд.

Али, да је човек тешки пример нарцисоидности, то се види на сваком кораку. Ништа код њега не може без ја па ја.

Недавно се појавио на телевизији и каже шиптарима и њиховим шефовима како их лепо моли да не чине на северу КиМ то што намеравају да чине. Кажем ја саме себи ''Лепо речено, политички, нема шта'' и онда он још дода ''Србија неће дозволити нови погром Срба као што је било у Хрватскојг'' и ја опет у својој глави коментаришем ''Браво, Вучићу, коначно да кажеш праву ствар'' очекујући да ће он тада стати.
Али, брале, њему неки црв није опет дао мира и онда је наставио са изјавама како Србија неће ово и оно, како ће се борити за мир свим средствима, итд. и тим речима потпуно негира оно што је пре само 30 секунди рекао.

Тако и са том руском базом. Уместо да каже да на територији Србије нема руске војне базе за разлику од америчке која је на Косову и Метохији, он фактички пљуне у лице Русији рекавши како док је он Председник ничије војне базе неће бити на територије Србије.

Чему те речи? То није политика већ показивање слабости према зверима са Запада. И то некакво кур4ење пред нашим новимарима које је, заиста, трагикомедија.

До сада је и малој деци јасно да Србија може да званично игра на ову карту независности само због тога што више не постоји у свету само један сила већ су ту сада и Руси а и Кинези који нам, да не заборавимо, у Савету безбедонсти, већ годинама чувају Резолуцију 1244.

Многи ми дугујемо и Русима и Кинезима и због те резолуције а Русима и због повољне цене гаса. Шта Русија нама дугује? Ништа, ама баш ништа али, ипак, су тално на нашој страни јер су принципијелни у својој политици.
dituartu
(eng)
15. avgust 2022. u 15.25
Komersant=Danas=BBC
Hobo
(Pacifing by force)
15. avgust 2022. u 16.57
Srbija se davno opredelila. Mislis hoće Rusi da Srbija promeni pravac ?
keser
(Тешем букве)
16. avgust 2022. u 04.07
„Jocko4
(observer)
15. август 2022. у 13.05

У сродној теми, поводом Вучићеве изјаве, рекао сам да је он требало да буде кратак, а не да се разбрбљава.
Његов одговор је требало да буде: ”У Србији не постоје руске војне базе„ и тачка.”

Довде се слажем са тобом. 100%

Е сада даље, тај „нарцисоид” је изабран директно као и амерички председници. Дакле не као у Италији од стране Скупштине.
он има легитимно право да каже ЈА јер је изабран од већине која му је дала то право.
Дакле, без обзира да ли гласам за њега, има моју подршку до краја мандата и све док поштује Устав Р. Србије. Свако ко се у политику разуме у тренутку разуме зашто сам ово написао.

intrigue
16. avgust 2022. u 10.24
Није проблем то његово нарцисоидно ја па ја , дешавало се и пре да на челу државе буде такав ...
Проблем се појављује кад људи на власти , из партије , они који га окружују ...непрестано понављају Он па Он .

Сви они са којим је окружен , премијерка министри ови или они , па све до оних који су на власти у локалу ...док говоре непрестано понављају „председник Вучић” .
Ако нисте приметили пре , обратите пажњу .

Неодољиво подсећа на оно „друг Тито” па „друг Тито” .

keser
(Тешем букве)
16. avgust 2022. u 10.37
Тако је Интриге,
а да ли знаш зашто то раде?

Па лакше је да неко други вуче, да неко други подметне леђа.
Тако је мање зноја, мање одговорности.
Не раде они то због њега већ због себе.
dulebg
(posmatrach)
16. avgust 2022. u 11.02
За кога навија Комерсант?
intrigue
16. avgust 2022. u 15.05
keser,

Нема то никакве везе са подметањем леђа и са тим да неко други вуче .
Ради се о идеологу и идеологији , о политици ...
Зато они нон стоп понављају „ не наша је политика ДА ”...већ „полиитка председника Вучића ЈЕ ”...
Или , „држава са председником Вучићем чини то и то”...уместо „држава чини све да не дође до рата ...бла бал ” .
Стотину је примера .
Увек и вазда трпају Вучића у сваку причу , у сваку одлуку , у сваки потез , дешавање .
Она лезбача је председница владе , ваљда нараод зна шта то значи и које су јој ингеренције ...
Јес је икад чуо да је изговорила „ЈА сам одлучила , донела сам одлуку , влада на челу са мном је одлучила ” итд. ?
Тешко прика , тешко да си је чуо .

Тако да на крају баладе дођосмо до идолпоклонства ...као Титага ономад .
CCCC
16. avgust 2022. u 17.19
Uopste se ne slazem sa glupim „ko fol ideoloskim” razlozima

intrigue, ako radis u recimo firma X 2012 godina a firma X koja ne valja i poslovanje joj je ziv qurac. Propada i pred zatvaranjem je.

Dodje lik novi CEO u tu tvoju firmu koja samo sto ti nije otisla u stečaj, ti rijetko plate dobijao i porodicu ti ugrozavalo...E sad taj novi PREDSJEDNIK QURKO DOKOLJENKOVIĆ, ti preporodi firmu da pocnes REDOVNO plate dobijati, sanira dugove, još proširi pogone,tebe kao starijeg i iskusnog unapijedi a još 5 puta vise ljudi zaposli.
Tvoja firma krene da zaposljava u tvom gradu i šire i druge subcontract firme za prevoz, hranu, čišćenje, rezervne dijelove, obezbjedjenje, održavanje...a tvoja žena koja nije ranijeni imala posla, zaposli se u jednoj toj koja sad dobija poslove i od te tvoje firme X.

Šta bi ti reko
Firma X je uspješna i ja sad imam posao, redovnu i mnogo visu platu, djeca stipendije i moja žena koja nikad nije posao imala radi,...a sve radi FIRME X

ili je QURKO DOKOLJENKOVIC ipak zasluzan za to

Šta bi ti rek'o?
Posteno?
CCCC
16. avgust 2022. u 18.19
Jesi li ti postao uspjesan radi „politika naše Firme x je da...”...ili bi rekao „politika našeg CEO Qurka Dokoljenka je..”

Možeš to okretati i lijevo i desno, reći šta god ikako god hoćeš,...ali stanje i POLITIKA FIRME X,tvoja plata, standard tvoje porodice je bila go qurac, dok nije dosao Predsjednik QURKO DOKOLJENKO, ...Promijenio
POLITIKU FIRME X
DONIO NOVE KADROVE
UNAPRIJEDIO POSLOVANJE
PROširIO KAPACITETE
OBEZBIJEDIO SIGURNOST
STVORIO LIKVIDNOST

i sad tebi tako upoznatom koji vrlo dobro znaš kako je bilo do 2012te a kako ti je sad,...neki papak koji je 3000km daleko kaže:

Znaš druže, meni se nikako onaj vas smrdo lopov i ko i svi direktori prevarant Qurac Dokoljena sa onim pederskim ustima...nikako ne svidja.
Mnogo se brate qurči po Firmi X...ja, pa ja, pa ja..Te je u prodaji, te u nabavci...pa u proizvodnji...pa se petlja oko sigurnosti radnika,..oko obracuna plata..pa se poč'o petljati molim te lijepo i koje masine nove za one nove pogone se trebaju nabaviti.
Šupak se ponasa yebo mater svoju bolesnu ko da je Firma X njegovo vlasnistvo. ZNA LI ON DA FIRMA X POSTOJI 100 GODINA? BOLESNIK JEDAN!

JOJ bas vam je odvratan...ja bih odma dao otkaz iz te firme da mi je on CEO

E tako djelujete kad vas covjek cita
Power12345
17. avgust 2022. u 01.35
Pozdrav za vas sve...

Gospodina AV trebate ostavit na miru,,,
Čovjek vodi i predstavlja zemlju onako i kako sam umije i što čini zna.

Vi kao i svi kritičari počistite prvo svoje rijeke, ulice, dvorišta...
Ko od vas ili vaših žena zasuče rukave i nešto od poljoprivrede, domaćinstva ili drugih fizičkih delatnosti raditi zna..

Srbija ...Srpski narod ,muškarci, žene..sve se svodi na prodavnicu ... Ko od vas peče pogaču, provu... ili radi, odgaja prase, pile, patku, gusku ..
Ko sije, žanje,kosi , kopa...
Drugim rečima..
Vi svi Ser,et.ee a svesni niste šta radite ili jedete

Predsednik ili domaćin u kući je biran ..a kakva je većina takav i vodja
keser
(Тешем букве)
17. avgust 2022. u 10.33
Овде део наших Срба још увек размишља оним делом мозга који смо наследили из рептилске фазе.
Интриг, сви су људи па и они на врху и око њега па део њих иде линијом мањег отпора.
Мање се троши времена и енергије а мож бидне и уносно.
Свако од њих мисли да их председник 24 часа посматра иако се он половине њих не сети једном недељно.

Друго, Вучич је изабран на одређено а не на неодређено време па из тога извлачи закључке ако можеш.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.