Diskusije : Politika

 Komentar
НЕ европрајду
dulebg
(posmatrach)
15. avgust 2022. u 10.31
https://standard.rs/2022/08/15/porodicna-srbija-rekla-ne-evroprajdu/

Народ Србије ником не брани да живи живот по својој вољи и жељи, али неће дозволити да се деци промовишу животни стилови који су у супротности с верским и моралним уверењима родитеља те деце

Прве процене говоре о између 10.000 и 20.000 учесника у Крсном ходу за породичну Србију и забрану одржавања „Европрајда”, који је најављен за септембар 2022. Према извештајима с лица места, на улице Београда изашло је озмеђу 25.000 и 30.000 људи.

Премда Крсни ход није био најављен ни у једном главном медију, већ само на патриотским порталима и путем друштвених мрежа, одзив народа је изузетан и јасно указује на то колико би људи изашло на улице да је бар једна телевизија с националном фреквенцијом пренела најаву за протестну шетњу.

Такође, по реакцијама медија видимо и да би многи волели да се овако нешто није ни догодило те се сходно томе праве глуви и слепи. Са изузетком патриотских портала, о Крсном ходу известило је само неколико писаних медија у онлајн издању, при чему је Н1 очекивано умањио број присутних („око 5.000”) и снимио читавих 9 секунди видео-материјала много пре почетка шетње, у тренуцима док се народ још окупљао.

Подсећамо да је први „прајд” у Београду одржан 2010. године, затим 2014. и отада се одржава сваке године. Међутим, народ Србије је ове године изашао на улице да протестује због тога што престоница Србије треба да буде домаћин тзв. Европрајда од 12. до 18. септембра, те самим тим и стециште хомосексуалаца и транссексуалаца из читаве Европе – и то у тренутку када је научно доказано да управо та популација у највећем броју случајева преноси мајмунске богиње, нову здравствену претњу која се надвила над читавим светом.

Поврх тога, у том периоду планиране су и посете школама и вртићима, где ће се деци делити промотивни материјали о лгбт начину живота, као и посете православним црквама и манастирима. Народ Србије ником не брани да живи живот по својој вољи и жељи, али неће дозволити да се деци промовишу животни стилови који су у супротности с верским и моралним уверењима родитеља те деце.

Сексуалност је лична ствар сваког појединца, а промоција животних стилова повезаних с већим ризиком од депресије, суицидних мисли и суицида, злоупотребе наркотика, полно преносивих болести а сада и мајмунских богиња нипошто није пожељна ни у школској клупи, ни на улицама ниједног града у Србији.



Извор ifamnews.com, 14. август 2022.


Наредни крсни ход у Београду најављен за 28. август

Више од 10.000 људи вечерас је прошетало главним улицама Београда у литији против одржавања Европрајда у престоници Србије.

Уз повике „Нећемо геј параду и окупацију Запада!”, „Не дамо светиње!”, заставе Србије и СПЦ, мирис запаљеног тамјана, крстове, распећа, иконе Христа, Богородице и разних светитеља, бомољачке и песме о КиМ, литија је кренула испред београдског седишта Српске патријаршије и преко Зеленог венца, Теразија, улица краља Милана и Ресавске свој „крсни ход” кроз Београд завршила испред цркве светог Марка на Ташмајдану.

У литији је ношен траснспарент „Даље руке од наше деце” и плакати са фотографијама покојног митрполита Амфилохија (Радовића) и владике Атанасија (Јевтића), као и епископра банатског Никанора (Богуновића) и зворничко-тузланског Фотија (Сладојевића). Митрополит Амфихије и владика Атанасије су за живота имали јасан и гласан став о геј-парадама, док су владике Никанор и Фотије за сада једини српски архијреји који су се јавно огласили поводом Европрајда, чије је одржавање у Београду најављено од 12. 18. септембра.

Вечерашње окупљање и литија одржани су првог дана Велкогоспојинског поста, а организатори – Удружење за чување ћирилице „Добрица Ерић” и друга удружења која се декларишу као православна и светосавска нови „крсни ход” кроз Београд најављују на празник Успења Пресвете Богородице – Велику Госпојину 28. августа.

У литији, коју је обезбеђивала саобраћајна полиција, вечерас су били Београђани свих узраста, од старијих особа до беба, као и многобројни свештеници и монаштво. Поједни портали јављају да је владика Никанор дао благослов свом свештенству, монаштву и верницима Епархије банатске да вечерас учествују у овој литији против Европрајда под називом „Београд је Богородичин град”.



Извор Данас, 14. август 2022.

keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
15. avgust 2022. u 11.20
трт, открио си Америку.

извор Данас :-)
dulebg
(posmatrach)
15. avgust 2022. u 18.05
Извор ifamnews.com, 14. август 2022.
тако пише на пола текста
извињавам се онима који критикују без да су прочитали
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.