Diskusije : Politika

 Komentar
Да ли Русија треба да уништи Америку?
Tubby
14. avgust 2022. u 14.15
Љубодраг Симоновић
Да ли Русија треба да уништи Америку?

Владимир Жириновски позвао је руског председника Владимира Путина да искористи то што Русија има предност у нуклеарном наоружању и уништи Америку – пре него што Америка произведе оружје са којим ће да уништи Русију. Да ли је председник Путин жртва заблуде која може да буде фатална за руски народ, као и за милијарде људи, да Американци неће да изведу нуклеарни напад на Русију јер на тај начин ризикују животе америчких грађана?

Уистину, америчкој капиталистичкој олигархији није стало до америчког народа. Амерички „јестребови”, који чине кичму америчке војне индустрије која влада Америком, не крију да је уништење преко 100 милиона америчких грађана у могућем нуклеарном рату „прихватљив ризик” – уколико подразумева уништење руског и свих других народа који могу да се супротставе америчкој империјалистичкој политици. Руководећи се илузијама које се заснивају на њиховом елитистичком статусу и новцу, амерички капиталисти ужурбано граде подземна склоништа убеђени да ће им она омогућити да преживе нуклеарну катастрофу.

Америка је рањена звер. Пропадање америчке империје и њени деструктивни војни потенцијали условљавају спремност америчких капиталиста да униште „супарнике” и „вишак човечанства” и да присвоје светске енергетске, сировинске, прехранбене и водне ресурсе. За тако нешто нису више неопходни милиони војника, већ деструктивна војна техника, као и биолошка средства која могу да усмрте милијарде беспомоћних.

Људима који поштују друге људе и којима је стало до опстанка живота на Земљи је сулудо да се неко залаже за употребу нуклеарног оружја – што ће довести до уништења света. Уистину, нуклеарно оружје само је једно од средстава са којим може бити уништен живот на Земљи. Капитализам се заснива на екоцидном тероризму. То је суштина „потрошачког друштва” – завршне фазе у развоју капитализма. Да ли се руководе разумом они који уништавају сваки део планете да би увећали свој капитал? Да ли се руководе разумом они који су од медицине и фармације створили средство за уништење људи? Да ли се руководе разумом они који годишње униште милијарду тона хране – да би се очувале цене на тржишту и омогућило даље функционисање владајућег поретка? Само у Немачкој годишње буде убијено преко 13 милиона свиња – да би се очувале цене меса! У току је капиталистичка апокалипса. Човечанство се приближава еколошком граничнику после кога је његова судбина запечаћена.

Све већи број људи који су жртве капиталистичког ништавила не само да нису заинтересовани за опстанак света, већ прижељкују његово уништење. За њих је постојећи свет извор несреће и у његовом уништењу виде компензацију за патњу коју свакодневно доживљавају. Као тоталитарни поредак деструкције капитализам производи не само деструктивну идеолошку сферу, већ и ментално поремећене људе који уништење живота прихватају као неминовност. „Потрошачко друштво” производи деструктивно лудило које је погонска снага развоја капитализма. Ништа не сме да има трајну вредност. Све мора да буде уништено – да би се створио нови простор на тржишту и тиме нова могућност за репродукцију капитала. Не разум који се заснива на поштовању људи као хуманих бића и живота на Земљи, већ „разум” који се заснива на принципима „Паре не смрде!” и „Уништи конкуренцију!” - представља неприкосновени „начин мишљења” са којим се руководи капиталистичка олигархија. Нема више будућности. Капитализам, оличен у америчкој империји, представља „крај историје” (Фукујама).

Није само капитализам тај који путем деструктивног начина живота и одговарајуће идеолошке сфере ствара егзистенцијални фатализам и на тој основи егзистенцијални дефетизам. Све велике религије заговарају уништење живота на Земљи. Хришћански пророци у религиозном заносу предвиђају „пропаст света”. То је „божја воља” и људима не преостаје друго него да се припреме за „судњи дан”. Фанатично се држећи илузије о постојању „небеског света” и сводећи људе на зликовце и проклетнике они у уништењу света виде оно најбоље што може да се деси. Онима који униште човечанство врата раја биће широм отворена.

И многи научници, под утицајем све драматичнијег пропадања живота на Земљи, заступају мишљење да ће свет „ускоро пропасти” и да човечанство може да опстане једино уколико благовремено колонизује неку другу планету. Планета Земља и милијарде људи осуђени су на нестанак.

Уништење Америке има историјско и егзистенцијално оправдање само уколико представља уништење капитализма и стварање могућности за настанак новог света. Без уништења капитализма свет ће и након евентуалног уништења Америке и даље да виси над егзистенцијалном провалијом коју ствара капитализам. Небитно је да ли светом владају амерички, кинески, енглески, руски, јапански или немачки капиталисти. Ништа се неће променити набоље уколико не буде укинуто „потрошачко друштво” и створен привредни механизам који ће се заснивати на оплемењујућем односу према природи и на задовољавању истинских људских потреба. Ради се о стварању света у коме ће развој стваралачких способности људи бити основ опстанка човечанства а развој међуљудских односа најважнији критеријум прогреса.

Љубодраг Симоновић
Simo
14. avgust 2022. u 14.53
Dali bi to odgovaralo tebi i meni lično?
dulebg
(posmatrach)
14. avgust 2022. u 15.05
Свету би одговарало да се САД расцепкају на 6 или 50 држава. Али мени се чини да би се оне пре или касније ипак опет удружиле. Сједињеним Државама је писано да буду једна од светских сила. Само кад би се ослободиле јарма банкара и мултинационалки и вратиле идеалима својих Оснивача.
samadel
(snimam)
14. avgust 2022. u 15.39
Ne treba uništiti ni jednu državu ali je treba oslabiti do te mere da mora da vodi računa samo o sebi a ne o drugima.
Unutarnja politika. Spoljna nula!
Simo
14. avgust 2022. u 15.44
Ok Dule, Srbija sigurno nebi da bude deo tog sveta, dok Tobby i ja nemamo bas nikakvog interesa da u Americi dodje do bilo kakvih problema.
Znaci opcija rascepkane Rusije i bedne Ukrajine je i te kako preteca opcija.
Pitam se u slučaju raspada velike Rusije koliko će u nadolazecoj buducnosti bednije živeti prosecan Rus u novim državama, a koliko
bolje u velikoj Rusiji u slučaju oćeš neces Putinove pobede.
Simo
14. avgust 2022. u 15.55
Unutarnja politika. Spoljna nula!„
---
Politika miroljubive koegzistencije i bilateralne saradnje bazirana na uvazavanju suverinteta svih zemalja je osnovni imperativ naše politike.
Tako su govorili svi nasi državnici, u to smo verovali i tako određivali svoju snagu i velicinu.”
Jocko4
(observer)
14. avgust 2022. u 16.14
Dule,

>'Само кад би се ослободиле јарма банкара и мултинационалки и вратиле идеалима својих Оснивача.'
- - -

Идеали Оснивача Америке су конципирани да покрену и мобилишу масе, а убрзо после рата за ослобођење на сцену су ступили финансијски моћници и у корацима преотимали „ослобођену” Америку.
И данас се политичари на те идеале позивају, кад у борби за власт настоје да придобију маневарску масу гласача.
ZorrkoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Zorrko
14. avgust 2022. u 20.05
------
Jocko4
(observer)
14. avgust 2022. u 16.14

Идеали Оснивача Америке су конципирани да покрену и мобилишу масе, а убрзо после рата за ослобођење на сцену су ступили финансијски моћници и у корацима преотимали „ослобођену” Америку.
-------

Koji to финансијски моћници konkretno, и у kojim su корацима преотимали „ослобођену” Америку?

da nisi ti neki teoreticar zavjere?
CAHJAP
14. avgust 2022. u 21.32
Kolektivna svest naroda na zemlji treba da se probudi i da iskoreni svetsku kapitalističku elitnu gamad i sve i svakog koji su povezani sa njima i njihovim zlim semenom. Nakon toga isto postupiti sa svakim pojedincem, kompamijom ili institucijom sa takvim tendencijama. Zabraniti postojanje milijardera pa i onih sa kapitalom od više stotina miliona, jedino ako taj kapital potreban da bi dorineo dobrobiti čovečanstva i planete.
Drugačijim načinom, pa i uništenjem amerike ništa se neće promenti jer će običan narod stradati, a pohlepa koja rastebkao kvasac će se opet izdići preko neke druge imperije.
Jocko4
(observer)
14. avgust 2022. u 21.36
Henry Bemford Parkes:
The United States Of America: A History
Jocko4
(observer)
14. avgust 2022. u 22.03
CAHJAP,

>'Kolektivna svest naroda na zemlji treba da se probudi i da iskoreni svetsku kapitalističku elitnu gamad i sve i svakog koji su povezani sa njima i njihovim zlim semenom.'
- - -

То може једино револуцијом, а друштвена структура у Америци је многоструко подељена, тако да би то више личило на општи хаос, праћен огромним крвопролићем.
Вишеструка подељеност друштва (по разним основама), без неких заједничких идеолошких циљева (премда њихови лидери стално помињу демократију као шлагер) је једна од препрека за избијање револуције - не постоји нека идеја водиља. Све би се претворило у опште насиље.
С друге стране, држава је развила изузетно јаке механизме гушења побуна које би могле да доведу до развлашћења олигархије и укидања плутократије.
DarkBlue
(istrazivac)
15. avgust 2022. u 06.01
„Идеали Оснивача Америке су конципирани да покрену и мобилишу масе, а убрзо после рата за ослобођење на сцену су ступили финансијски моћници и у корацима преотимали ”ослобођену„ Америку.”
------------------------------------------------------------------------

Nakon što su „oslobodili” kontinent od tadasnjih stanovnika tzv.
„indijanaca” koji nisu bili spremni da prihvate tadasnji NWO :)
CAHJAP
15. avgust 2022. u 07.21
Jocko

С друге стране, држава је развила изузетно јаке механизме гушења побуна које би могле да доведу до развлашћења олигархије и укидања плутократије.

_______________●○●_____________

Sve je sistematski stvoreno da nas održavaju kao sluge do pogodnog trenutka preko tehnologije kada budu u mogućnosti da totalno pokore čovečanstvo.
Oni dobro znaju da kada večina stanovnika budu saterani nezadovoljstvom, nemaštinom i teškim uslovima u ćošak da tada se rađaju revolucije i to biva jedan od okidača jedne forme kolektivne svesti uperena protiv njih. Do sada su u svemu zarobili čovečanstvo tako što su u svemu stvorili balans između dveju suprotnih struja, koje uvek u svojim sudarima skreću pažnju od njihovog globalističkog progresa totalitarizma. Tako su uglavnom svugde binarne poltičke partije na čelu, sa 2-3 minornih sa strana, da se stvori iluzija slobodnog sistema i izbora. I ovde smo se raspravljali sa vakcinama i sukobljavali opet po pažljivo planiranom sistemu koje sam naveo. Prosto rečeno, zavadi pa vladaj.
Ipak , lično verujem u Boga, zapravo i više od toga i znam da progres zla nikada neče uspeti do kraja, već po sistemu univerzalnih zakona, prirodnih i duhovnih, sve što se tome suprotstavlja dospeva samo do određene tačke pre potpunog kraha i nestanka. Zato nijedna imperija se nikada nije održala, sve prolaze istom putanjom, od osnivanja sa pozitivnog aspekta, do svog zlatnog uspona, do svojih negativnih dekovanja, do svog potpunog kolapsa, što se zapravo i dešava sa amerikom. I sami svedočima kolike promene su nastalee u americi u proteklih 3-4 decenija a naročito ove poslednje.
dulebg
(posmatrach)
15. avgust 2022. u 10.42
С друге стране, држава је развила изузетно јаке механизме гушења побуна
--
ничија није до зоре горела
Сузбијање кошта. А у природи човека је да себи изабере вођу за којег је уверен да влада у интересу свих. Кад се огреши - поданици га обесе о грану.

Незадовољство маса увек кад-тад превазиђе моћи господара да им се одупру. Невоља је што се устанку обично придруже комшијски господари, па и део домаће елите - и покупе плодове, а гологузију оставе опет намагарчену (в.БХ-устанак, црногорске литије, 5.октобар)
D-Man
(Analyst)
15. avgust 2022. u 10.59
''Незадовољство маса увек кад-тад превазиђе моћи господара да им се одупру.''

Тако је било некад када се вилама и мотикама дизала револуција и јуришало на власт.
У ова модерна времена више није тако. Данашња модерна елита је нагомилала толико богатство, све је у њиховим рукама и без њих је једноставно немогуће организовати функционисање једне заједнице.

Јоцко је у праву када каже да у САД једноставно не постоји једна заједничак звезда водиља која би довела до једног циља. Наравно, занемерајум звезду водиљу оних којих су на власти тј. који контролишу све полуге влати јер они имају звезду водиљу која се огледа у стварању енормног богатства.
Нема те снаге ни идеје у САД која би могла нешто знајчајније променити. Све би се свело на општи хаос и крвопролиће из којег би опет они из врха изашли као победници.
Они контролишу чак и штампање новца и на такав начин једноставно, ако затреба, могу лако купити све оне који им могу помоћи а то су војска и полиција.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.