Diskusije : Politika

 Komentar
Stop Rusima
Simo
10. avgust 2022. u 15.00
Ukrajina je danas ponovo pozvala Evropsku uniju i zemlje G7 da prestanu da izdaju vize građanima Rusije jer, kako je navela, oni podržavaju invaziju na Ukrajinu.

Ima li u ovom zahtevu fasizma?
samadel
(snimam)
10. avgust 2022. u 19.31
Ti misliš da nema???
Simo
10. avgust 2022. u 19.41
Ti mislis da ima...
Jocko4
(observer)
10. avgust 2022. u 22.33
Simo,

Фашизам и нацизам су блиски и често није лако одредити да ли се ради о једном, или другом. Рускки извори често говоре о немачком фашизму, а мисле на нацизам.
Оно што је заједничко у оба случаја је шовинизам и расизам.

Зато може да се каже да у захтеву Украјине и предлогу Естоније (о неиздавању виза грађанима Русије) има елемената фашизма, премда бих ја био склонији да их назовем елементима нацизма.

Наиме, шовинизам (против Руса и оних који говоре руским језиком) отворено и интензивно се развијао у Украјини последњих 20 година, а не само од 2014. Главни носиоци тих шовинистичких и расистичких акција су украјински нацисти, који и иначе пропагирају идеју да су они übermenschen у односу на Русе. Zеленски & Co. користе све могуће начине и средства да пумпају „међународну зајеБницу” против Русије, па тако провлаче и ове фашистичке, одн. нацистичке елементе.
golubbabic
11. avgust 2022. u 04.24
pa i nisam bas navikao na pausalne pretpostavke od jocka;-))) socijalnacizam je bio zestoko podrzan od evangekista, dok je fasizam drzao vakitan. zašto se svaki potez ove bulumente oko klovna naziva :ukrajina ovo, ukrajina ono? pa nisu oni ukrajina - u tome i jeste srz problema. ne traje ovo u ukrajini od prije 10, 20, ...god. to je još od mongolske a naročito nakon poljske i austrougarske okupacije. ko je citao Tarasa Buljbu, pa tihi don - razumjece. ono što se danas nazziva ukrajincima pretpostavlja posokacene i pounijacene (poluposokacene) ruse. jel to znači da onaj ruski pravoslavni svijet nisu ukrajinci nego nekakvi novodosli rusi koji su neprijatelji i remetilacki faktor (eto paralela sa našim zbivanjima). nema rjurika, svjatoslava, vladislava... njihova prica (danas) pocinje od bandere. komunisti su pokusali da zapecate pricu (opet paralela sa našim zbivanjima) i eto rezultat je isti. na sceni je rat vatikana i ostataka komunizma protiv pravoslavnih rusa.
Hobo
(Pacifing by force)
11. avgust 2022. u 07.08
Udarili Rusi na Ruse .

Nego Komunisti su bili zestoki protivnici fasizma zaobilazili su nacizam zbog sličnosti . I jedni i drugi su zagovarali socializam .
Jocko4
(observer)
11. avgust 2022. u 11.30
golubbabicu,

Настојао сам да у одговору будем усмерен на питање: „Ima li u ovom zahtevu fasizma?”, да не одлазим у ширину и даљу прошлост и историју Украјине.
Jocko4
(observer)
11. avgust 2022. u 11.36
Hobo,

Не може само из сличности назива да се донесе тако категоричан закључак. Треба да се сагледа разлика у њиховим програмима и циљевима.
Например, обрати пажњу на следеће:
- национал-социјализам,
- интернационални социјализам

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.