Diskusije : Politika

 Komentar
Pogledajte zlodela Josipa Broza nad Srbima
Istoricar67
08. avgust 2022. u 09.04
https://www.youtube.com/watch?v=VlvrowL09bw
Zločinac koji je retko postojao u istoriji.

A njegov unuk Joška Broz nam još i danas drži razna predavanja.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=08&dd=08&nav_category=12&nav_id=2195098
____________ ________________________________________________

I nije ga sramota da se oglasava. Bolje čoveče ćuti i pomisli kako je bilo onim ljudima kojima su sekli prste po naredbi tvoga dede, jednog od največih zlikovaca u istoriji ćovećanstva.

A evo ih i oni koji lažnim optuživanjem Kakabića hoče posto poto da izjednače ustaše i četnike.

https://www.danas.rs/vesti/politika/kalabic-je-klao-decu-od-četiri-meseca-i-starce-od-90-godina-bio-je-jedan -od-najvecih-zločinaca-predsednik-saveza-antifasista-vojvodine-o-rehabilitaciji-četnickog-vodje/

https://www.danas.rs /vesti/politika/od-kada-je-drustveno-prihvatljivo-ubijati-decu-i-pociniti-masovne-pokolje-biljana-stojkovic-o-rehabilita ciji-nikole-kalabica/

====================================================

Sve u svemu trebalo bi ovi što kriju Brozove zločine i poržavaju ih a izmišljeju četničke zločine u nameri da četnike izjednače sa ustašama da zatvore svoja lažljiva usta, da nam ne plasiraju svoje izmišljotine i da se zapitaju da li su njihovi očevi i dedovi vršili narodu u Srbiji od oktobra 1944-1948 godine takve jezive zločine da su u nekim stvarima prevazišli i ustaše. Josip Broz je Srbima radio sve isto što su radile i ustaše, iživljavao se do ludila. To ubijanje, premlaćivanje i sakačenje Srba je morao da prekina nakon Inforbirora kada se posvadjao sa Staljinom i kada je morao da se ulizuje zapadu ali je nastavio da na druge naćine psihički zlostavlja srpske porodice , slao im udbše u kuću, iseljavao ih iz njihovih ličnih i vlasničkih stanova i smestao ih u podrume tih zgrada a u njihove stanove useljavao ubice i koljace srpskog naroda.

I sada se javlja Joška Broz, treba da ga je sramota da bilo šta kaže a tek ovi iskompleksirani ili podplaćeni jadnici koji baljezgaju po medijima plasirajući laži o Jugoslovenskoj vojsci u otadzbini. Narod danas sve zna i ko su bili pripadnici Jugoslovenske vojske u otadzbini i ko su bili komunisti tkz.partizani koji su saradjivali sa ustašama, koji su sve vreme rata proveli u NDH, koji su i dva njihova AVNOJ-a održali mirno u NDH, koji nisu hteli da oslobode logor Jasenovac punih 10 dana iako su osloodili celu Slavoniju sve do Zagreba već su pustili da ustaše punih 10 dana ubijaju tamo ljude a partizani su stajali pored logora maltene čuvajući stražu dok jadni logoraši nisu morali da se sa ovim ustaškim idiotima u logoru izbore golim rukama i tada je od preko 2000 logoraša koji su se goloruki borili sa tim zlikovcima izašlo živo iz logora samo njih 124. Ali eto ostalo je bar 124 živih žrtava koji su svedočili o dešavanjima u logoru a cilj Josipa Broza i njegovim saradnicima je bio cilj da niko živ ne izadje iz logora.

==================================================

Dajte već jednom otvorite arhive OZNE i UDBE da ne slušamo više ove lagarije potomaka komunističkih ubica i zlostavljača.
SimoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Simo
08. avgust 2022. u 09.46
Pa može se uraditi još nekoliko analiza.
Ajd da krenemo po sopstvenim horizontima koliko nam je na raspolaganju.
Selo, zgrada, ulica, opstina, grad, regija ...
U mom selu skoro svaka kuca dala po jednu žrtvu ustašama.
Nekoliko seljana poginulo kao partizani.
Jedan nevin seljak i jedna seljanaka brutalno streljani od partizana.
Četnickih zrtava nije bilo jer nije bilo ni četnika.
Dva slučaja na Golom otoku.
Najveca nevolja od komunista je bila tz OBAVEZA davanje hrane koju seljani nisu imali dovoljno ni za sebe.
Sloboda govora je bila No Noooo a sloboda podrske revoluciji, zna se
ko umije njemu dvije.
U u susedonom hrvatskom selu ovako, vecina kuca imala je ustašu i samo
jedan partizan tj poznati komunista.
Od svih seoskih ustaša polovina nije zapamcena po zločinima, ostali
nestali na kriznom putu, zaglavili u Lepoglavi a pola ih se nije nikad vratilo. Na Golom nije bio niko. Jedni su još za Broza tražili spas u diaspori a ostali su strpljivo radili na svom tisucljecnom snu.
Ovaj uzorak se može primeniti na celu opstinu.
Nakon strasnih pet godina apokalipse Brozovi su preko noćizaveli red rad i mir koji smo 45 godina kasnije ukinuli i zamenili modernom demokratijom u kojoj vidimo nasu svetlu buducnost.
zlatiborac
08. avgust 2022. u 11.53


'Nakon strasnih pet godina apokalipse Brozovi su preko noćizaveli red rad i mir koji smo 45 godina kasnije ukinuli i zamenili modernom demokratijom u kojoj vidimo nasu svetlu buducnost.

Blago li tebi i još po nekom - sogore moj - 'pala ti sjekira u med' ;-).

Kako se da zamejetit; rođen i stasao pod srećnom zvijezdom kada je tkr bilo sve bRezplatnio, moglo u po noćispavat na klupi u parku,nasi pasos
i dinar bili najpriznatiji u svijetu i da ne nabrajam-o...
Simo
08. avgust 2022. u 14.59
Svaka cast doktore, tako smo i mi pevali, pa onda promenili tekst,
Uno vodo i te tvoje vrbe vise nećeš pronositi Srbe.
Dvor na Uni a Novi na Sani s obe strane mladi partizani.
Hebiga ostadose samo Una i vrbe...
Simo
08. avgust 2022. u 15.07
Doktore šta kažeš na ovu
https://youtu.be/nemZksx58as?t=42
zlatiborac
08. avgust 2022. u 15.41
ČERČILOVO SILOVANJE SRBIJE: Svedočenje Ficroja Meklejna o masovnom savezničkom bombardovanju civilnih ciljeva 1944. godine
DRUŠTVO
19.04.2022. 19:09h
Prošlo je skoro pedeset godina od kada sam, kao apsolvent dramaturgije beogradske Akademije za pozorište, film, radio i TV (današnji FDU), otišao u Škotsku na poziv ser Ficroja Meklejna, „poslednjeg Lorensa Britanije”, kako je sam sebe voleo da naziva, bivšeg ratnog heroja, brigadnog generala, baroneta i tadašnjeg poslanika Donjeg doma Ujedinjenog Kraljevstva, priseća se Božidar Zečević srpski je filmolog, istoričar filma, dramaturg, scenarista, filmski kritičar, reditelj i dodaje:

„Pročitao sam bio njegovu knjigu Eastern Approaches, koja se svojim završnim delom odnosila na Meklejnova iskustva sa jugoslovenskog ratišta, gde je igrao veoma važnu ulogu, kao lični predstavnik Vinstona Čerčila kod Tita i šef Savezničke vojne misije pri Vrhovnom štabu NOV. Došao sam na ideju da o njemu napravim dokumentarni film, neku vrstu montažnog kolaža koji bi otkrio jednu neobičnu i jedinstvenu ličnost. Meklejnu se ovo dopalo i odmah je pristao, a moj prvi film u svojstvu reditelja i scenariste prihvaćen je i kao diplomski rad na Fakultetu. Diplomirao sam sa desetkom, a film (”General od Loh Fajna„, 1970) uz aplauze je prikazan u takmičarskom programu najstarijeg evropskog festivala dokumentarnog filma, što je za studentski film, u ono vreme, bio neki uspeh.

Susret sa živopisnim ser Ficrojem produžio se u dane i noći u njegovom zamku Strahur, pored fjorda Loh Fajn u zapadnom pobrđu Škotske, nekih stotinak kilometara od Glazgova, kao i docnije, u njegovoj letnjoj rezidenciji, renesansnoj palati korčulanskog biskupa, koju mu je Broz dao na doživotno uživanje (da bi ovo izveo, Tito je kroz Skupštinu progurao naročit zakon, koga se posle držao ”kao pijan plota„). Videće se, imao je i zašto. Meklejn je Titu doneo na tačni ono što mu je Čerčil ”završio„, a to je bila apsolutna podrška u borbi protiv Draže Mihailovića, koga su do tada podržavali saveznici kao ”prvog gerilca Evrope„.

Ficroj Meklejn
FOTO: PRINTSCREEN
Cilj je bio da se stanovništvu pokaže ko su sada gazde

Ratna bombardovanja Srbije imala su ključnu ulogu u ovom naglom Čerčilovom ”zaokretu„ (U-turn) i svrstavanju uz komuniste u srpskom građanskom ratu, koji je 1944. bio na vrhuncu. Iako nisu imala nikakav vojni značaj niti su protiv Nemaca u povlačenju izvođena igde na tlu bivše Jugoslavije, osim u Srbiji i Crnoj Gori, ova česta i masovna, naizgled neobjašnjiva bombardovanja imala su, sada se već zna, čisto politički značaj. ”Zabeleženo je da su prilikom bombardovanja Prijepolja partizani igrali kolo i vikali: „Neka vide četnici na čijoj su strani saveznici. To sve govori”, kaže istoričar dr Momčilo Pavlović.. Drugim rečima, trebalo je srpskom narodu pokazati uz koga stoje saveznici i ko će iz borbe Tita i Draže izaći kao pobednik. Ili kako je pisao Meklejnov savremenik i sabrat po oružju, Englez Majkl Lis: „Cilj je bio da se stanovništvu pokaže ko su sada gazde.”

Na pitanje šta mu je bilo najteže u tim godinama, ser Ficroj je bez mnogo razmišljanja odgovorio: „Bombardovanja Srbije i Crne Gore 1943-1944. Bio sam svestan ogromnih civilnih žrtava. Ali su ova bombardovanja bila Čerčilovo naređenje, a ja sam bio jedan od odlučnih izvršitelja njegovih planova.” Najzad, ser Ficroj je progovorio:

„Sve je počelo u Čerčilovoj rezidenciji u Čekersu, u Bakingemšajru, jedne julske noći 1943. godine. Premijer me je iznenada pozvao kući iz Kaira, gde sam tada služio u specijalnim vazdušnim snagama. Bio sam kao gromom pogođen ovim pozivom, jer se znalo da u Čekers ser Vinston zove samo odabrane i to po naročitom zadatku. Kada sam pristigao, zatekao sam tamo društvo od kog mi se zavrtelo u glavi. Glavom šef Imperijalnog generalštaba, tuce britanskih i američkih generala i među svima komandant bombarderskog sastava britanske avijacije, vazduhoplovni maršal ser Artur Haris, koga su u vojsci docnije nazvali Bomber, ili još češće Butcher (kasapin) Harris upravo zbog masivnih bombardovanja civilnih ciljeva, koja je preduzmao poslednjih godina rata. Harisovo prisustvo te večeri postalo mi je jasnije tek kad sam saznao ciljeve svog novog zadatka. Kuriri su iz Londona neprekidno donosili crvene kožne torbe, pune depeša i poruka sa svih bojišta. Onda je, negde oko ponoći glasno uskliknuo i zavladao je tajac. Premijer je ustao i rekao: ”Upravo sam primio jednu veoma važnu vest. Sinjor Musolini podneo je ostavku.„

Vinston Čerčil
FOTO: PROFIMEDIA
Bilo je to dakle, u noći 24. jula 1943. godine. Ovaj datum bio je od velike važnosti ne samo za dalji tok rata nego i za do tada sasvim sporedno ratište na Balkanu. ”To što smo sada saznali čini vaš zadatak još važnijim„, rekao je nešto docnije Čerčil Meklejnu. ”Nemačke pozicije u Italiji se ruše. Zbog toga sada moramo što jače pritisnuti sa one strane Jadranskog mora. Morate krenuti bez odlaganja.„ Onda mi je Čerčil dao izvanredno lucidan prikaz strateške situacije i onoga što želi da obavim u Jugoslaviji, sa svim detaljima ovog zadatka.

Balkan postaje novi prioritet

Jedan od njih bio je pitanje Srbije, koja je imala presudan značaj u budućim događajima. Saznao sam sa iznenađenjem da ima nameru da u narednom periodu izvede niz vazdušnih udara po Srbiji i da ću ja u tome imati naročitu ulogu. U tom cilju biće formirana jedna specijalna vazdušna flota (docnije je nazvana Balkan Air Force), koja će nositi glavnu ulogu u savezničkim vazdušnim operacijama. Na moje pitanje kada bi mogao da se očekuje početak ove akcije. ”Što pre„ glasio je odgovor.

Ficroj Meklejn je te burne noći u Čekersu dobio najšira ovlašćenja. Čerčil, čije je kodirano ime bilo ”Bivši pomorac„, ga je bez mnogo diskusije postavio na mesto šefa savezničke misije kod Tita. U Čekers je Meklejn ušao kao kapetan a izašao kao brigadir (nešto poput generala). Po Čerčilovom izričitom naređenju nije morao da odgovara nijednoj engleskoj vojnoj, civilnoj ili obaveštajnoj službi, osim direktno njemu, Čerčilu već da se strogo drži direktiva koja je dobio te noći. O jednoj od tih direktiva piše Majkl Lis u knjizi ”Silovanje Srbije - britanska uloga u Titovom grabljenju vlasti„: ”Pazi, Meklejn, želim da glasam za podršku Titu, ma kakve bile posledice, a ti moraš da me kljukaš argumentima za pravdanje takvog kursa u Parlamentu. Nešto slično ovome objasnilo bi mnoge stvari. Objasnilo bi gotovo sve„, navodi Lis.

Slična lična naređenja imao je još jedan Čerčilov čovek od ličnog poverenja, profesor Vilijem Dikin, koji se već nalazio kod Tita. Treći član najbliže Čerčilove okoline bio je Čerčilov sin Randolf, kome je ”Bivši pomorac„ već bio naložio da se sprema kod Tita, doduše, tek kao simbolična i vazda nakresana ikebana. (Docnije, prilikom susreta u Kazerti 12. avgusta 1944. Čerčil je smejući se dobacio Titu: ”Randolf je veliki partizan. Ovo me ponekad mnogo zabrinjava, ali ja sam svesrdno za vas„, beleži prevodilac u ovom susretu, stari britanski sneaker Stiven Klisold).

Tajna, Istorija, Fotografija, Vinston Čerčil, Portret
FOTO: PROFIMEDIA
Meklejn je, dakle, morao što pre Titu i Dikinu. Čemu ovolika žurba? Zbog preciznog roka koji je te noći u Čekersu postavio ”Bivši pomorac„. Prvo, da najdalje do novembra sroči i dostavi izveštaj o Titovoj borbi na život i smrt protiv Osovine, a o Dražinoj neaktivnosti, čak i saradnji sa okupatorom. Ovo je bio najvažniji zadatak, jer je Čerčil planirao nešto što Meklejn još nije znao: da ovaj izveštaj u datom trenutku izvuče iz džepa na konferenciji Velike Trojice u Teheranu i dobije pristanak preostale dvojice za promenu savezničke politike na Balkanu, što mu je, konačno, i pošlo za rukom (Staljina nije uopšte morao da ubeđuje, a Ruzvelt se nije naročito protivio; i Tito i Draža su za njega bili ”španska sela„).

Drugo, da pripremi vazdušnu ”kampanju na Srbiju„ u kojoj su (u toj Srbiji) Tito i komunisti od povlačenja na Zapad 1941. imali vrlo slaba, gotovo nikakva uporišta. Trebalo je Srbiju obuhvatiti mrežom obaveštajnih punktova koja će služiti direktnom angažovanju nove, značajne vazduhoplovne formacije, namenjene neposrednom dejstvu na terenu. Ciljevi su bili višestruko povezani i trebalo je da postanu izvršni u trenutku savezničkog iskrcavanja na Siciliji. Sve u duhu direktive koju mu je ”Bivši pomorac„ dao u Čekersu u noći Musolinijevog pada: Balkan je postao novi prioritet.

zlatiborac
08. avgust 2022. u 15.50

Titovi Uzorni Pioniri Naslednoci:

Nekadašnji Titovi atentatori postali Miloševićevi likvidatori, jer su u prostoru bivše Jugoslavije likvidirali nove neprijatelje nove vlasti

Kada je svojevremeno Ministarstvo za dijasporu zatražilo od Bezebednosno-informativne agencije podatke o likvidacijama u inostranstvo, dobilo je odgovor da „ne raspolaže saznanjima da je tajna policija nekadašnje SFRJ i Socijalističke Republike Srbije odgovorna za likvidacije 12 srpskih političkih emigranata u inostranstvu u periodu od 1969. do 1986. godine”.

Međutim, Milanko Nikolić, bivši inspektor savezne tajne policije SDB SSUP tvrdi, kako piše portal Srpska dijaspora, da je u vreme generala Franje Herljevića, a na Titov nalog počelo angažovanje jugoslovenskih kriminalaca u Evropi za likvidaciju „jugoslovenske neprijateljske emigracije”.

U antijugoslovenskim terorističkim aktivnostima, u kojima je učestvovalo oko 1.200 političkih emigranata, ustaše su bile čak četiri puta opasnije od četnika.

Samo Hrvatsko revolucionarno bratstvo, najekstremnija hrvatska organizacija, izvršila je u Evropi i u Australiji 120 terorističkih akcija i tom prilikom usmrtila 53 i ranila 118 lica. Tačnije, HRB je izvela čak pedeset odsto svih terorističkih i diverzantskih napada na Jugoslaviju.

Ilustracija
ILUSTRACIJAFOTO: SHUTTERSTOCK
- Politička ubistva emigranata organizovala je savezna tajna služba SDB Jugoslavije, a ne srpska agentura, zato BIA nema dokumenta i saznanja o tim državnim atentatima i atentatorima. Za likvidatore su angažovani spoljni saradnici, špijuni i kriminalci, koje je Udba i SDB štitio kada padnu u zatvor - svedoči Milanko Nikolić.

Ubistva po nacionalnom ključu

Likvidacije emigranata počele su sredinom šezdesetih godina. I to kako svedoči Nikolić po nacionalnom ključu:

– Hrvati su ubijali ustaše, Slovenci belu gardu, Bosanci baliste, a Srbi četnike i albanske teroriste. Urednik lista „Iskra” Ratko Obradović ubijen je 1969. u svom stanu u Minhenu, a iste godine likvidiran je Sava čubrilović u švedskoj.

Pet godina kasnije telo Jakova Ljotića (brat Dimitrija Ljotića) nađeno je u kadi punoj vode u stanu u Minhenu. U Briselu je 1975. ubijen Bora Blagojević, pripadnik pokreta Draže Mihailovića, dok je iste godine u svom stanu ubijen sedamdesetpetogodišnji Petar Valić, urednik novina „Vaskrs Srbije”.

Na listi ubijenih emigranata nalazi se i predsednik Srpske narodne odbrane za zapadnu Nemačku Dušan Sedlar koga su udbaši likvidirali dok je u Diseldorfu odlazio do kioska da uplati loto.

Hrvatski publicista Bože Vukušić tvrdi da je savezna tajna služba Jugoslavije likvidirala preko 56 hrvatskih nacionalista u Evropi i Južnoj Americi.

Tako je Ilija Stanić, sarajevski džeparoš obučen da u Španiji otruje Maksa Luburića, vođu ustaša u Zapadnoj Evropi. Kako je otrov, koji je Stanić dobio od Udbe izverteo, ovaj likvidator je uzeo čekić i Luburiću razbio glavu. Za ovo delo Ilija Stanić je očekivao orden od Tita.

Za ubistvo Save Čubrilovića, urednika antikomunističkog lista „Jugosloven” decembra 1969. godine u švedskoj, policija ove zemlje osumnjičila jugoslovenskog državljanina Milana Šop Đokića, za koga je dokazano da je bio agent Službe državne bezbednosti. Đokić je avionom Jata iz Kopenhagena pobegao za Beograd jer su piloti u dogovoru sa jugoslovenskim vlastima odbile da prizemlje avion uprkos zahtevu švedskih vlasti. Jugoslovenske vlasti kasnije su odbile da Švedskoj isporuče osumnjičenog za Čubrilovićevo ubistvo.

U slučaju ubistva Jakova Ljotića, Službi državne bezbednosti samoinicijativno se kao ubica prijavio Pavle Matić, koji je kasnije osuđen na šest i po godina zatvora.

Nisu štedeli ni decu

Najveći skandal izazvalo je ubistvo Dragiše Kašikovića, urednika lista „Sloboda” 1977 godine u Čikagu, kada je atentator nožem izbo i devetogodišnju Ivanku Milošević, koja je bila svedok ove likvidacije. Kada se njena majka Dragica Milošević vraćala kući zorom posle naporne smene u restoranu „Miomirs serbijan klab” u Čikagu, ušla je u kuću i videla izmasakrirana tela njene ćerke i nevenčanog muža Dragiše Kašikovića.

Dragiša i Ivanka Kašiković

– Telo muškarca starog 45 godina izbodeno je ravno 64 puta. Čelo i jedan obraz bili su mu potpuno smrskani. Lobanja razbijena udarcima teškog čekića. Na dva-tri koraka dalje nepomično je ležalo telo devetogodišnje devojčice. Zatečena u spavaćici, očigledno tek probuđena, ona je zadobila 54 smrtonosna uboda. Oči su joj bile rasečene – ispričao je svojevremeno Nikola Kavaja.

Ubice su za sobom ostavile zidove pa čak i tavanicu isprskane krvlju, sobu u neredu i slupanu pisaću mašinu u jednom od ćoškova. FBI i Udba nikad nisu dozvolili da se otkrije ubica ovo dvoje ljudi, mada su Kavaja i srpski emigranti sumnjli da je to uradio likvidator Blagoja Panajotović, konobar poreklom iz Niša.

– Bogoja Panajotović je došao u Ameriku preko Pariza i bio je član organizacije SOPO. Međutim, kod njega su jednom prilikom pronašli magnetofonske trake, što je potvrdilo naše sumnje da je saradnik Udbe.

Međutim, posle ubistva Kašikovića i devojčice Ivanke, ovaj ubica je nestao. Bogoja Panajotović je dobio status zaštićenog svedoka, promenio je fizički izgled i ime i sakrio se negde u Koloradu. Ja sam ga tražio da osvetim Dragišu Kašikovića i Ivanku Milošević, ali ga nikada nisam pronašao – rekao je Nikola Kavaja.

Nakon Kašikovićevog ubistva u junu 1977. godine, započela je serija likvidacija srpskih emigranata u Americi. Iste godine u gradu Geru, država Indijana, ubijen je Bogdan Mamula, dok je godinu dana kasnije u državi Mičigen ubijen Borislav Vasiljević, vlasnik srpskog radija „Čas”. U Čikagu je 1986. nađen mrtav Borivoje Manić čiji su delovi tela bili razbacani po gepeku automobila. Sumnjalo se da je i te atentate počinio Bogoja Panajotović.

Tajni ubica Bogoja

Advokat Nikola Kostić iz Milvokija sećao se Bogoja Panajotovića kao čoveka srednje visine, nabijenog, širokog lica i kratkih jakih ruku. Nigde nije radio, putovao je po Americi i Evropi, a niko nije znao odakle mu novac za to. Kada je 1977. izbio slučaj SOPO, Bogoja Panajotović se pojavio kao saradnik, a možda čak i i agent FBI:

- Bogoja Panajotović jeste bio saradnik, a možda i agent FBI, ali nemam dokaza da je bio i saradnik Udbe. Može se, međutim, iz njegovog ponašanja, naročito kada je govorio zaštitnički o jugoslovenskom konzulu i radu konzulata u Čikagu, zaključiti da je štitio i interese države Jugoslavije, pa i njene policije u Americi. Ja sam kao advokat imao priliku da razgovaram sa Panajotovićem.

Kao krunskog svedoka njega je FBI čuvala u Kaliforniji. Sa njim su uvek bila dva agenta FBI. Sreli smo se 1978. godine u Džeksonvilu.

U Evropi savezna tajna služba je kidanpovala ekstremnog levičara Vladu Dapčevića u Bukureštu. Tom prilikom ubijena su dvojica Dapčevićevih pratilaca. Policija je tada objavila da je Dapčević uhapšen u Jugoslaviji nakon vršenja terorističkih akata. Kada se Dapčević prebacio u Brisel, Udba šalje agenta Slobodana Mitrića da ga ubije u Briselu.

Pored Panajotovića, među likvidatorima emigranata najpoznatiji su bili Ilija Stanić iz Sarajeva, Vinko Sindičić iz Rijeke, koji je ubio 11 ustaša. Pominju se i imena Željka Ražnatovića Arkana, Đorđa Božovića Giške, Andrije Lakonića, Darka Ašanina i mnogi drugi žestoki momci.

Željko Ražnatović je u dosijeu Interpolu bio zaveden i pod imenima Roberto Betega, Paul Betega, Marsel de Kok, Stefan Kartni, Bob Elis, Gojko D. Peno, Damian Peno, Rodoljub Kaličanin, Marko Marković, Miroslav Petrvoić, đorđe Rolović, Milko Sarvić, Mario Valentini, Pol Karsenti, Marko Markotić, Mario Valentino. Osumnjičen je da je ubio tri Albanca i jednog četnika u Brizelku, kao i jednog ustašu u Cirihu. Giška je osumnjičen da je učestvovao 1985. u ubistvu Stjepana Đurekovića, odbeglog direktora INE u Nemačkoj.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE
Giškina ruka

Odluku o likvidaciji Stjepana Đurekovića donela je Milka Planinc, u svojstvu predsednika Saveta sa zaštitu ustavnog poretka. Glavni razlog za preuzimanje „najstrožih mera” SDB SSUP-a, bila je Đurekovićeva namera da se vrati u Jugoslaviju i da na suđenju svedoči o kriminalnim radnjama vrha Komunističke partije Jugoslavije.

Osim Giške koji je mrtav i Staneta Dolanca, u akciji „Dunav”, kako je Služba krstila Đurekovićevu likvidaciju, uključen je i jedan Nemac, tajni agent „Alfa”, koji je kasnije likvidiran, a telo mu je zabetonirano.

SDB Jugoslavije je podrobno pripremala atentat na Đurekovića u gradiću Volfarthauzen, 26 kilometara od Minhena. Giška je predložio sastav ekipe, iako se posle ispostavilo da neki ljudi i nisu bili najbolji, pa je čak, kasnije u Beogradu, došlo i do svađe. Ipak, ta akcija je jedna od najboljih u istoriji Službe državne bezbednosti. To potvrđuje i podatak da, kada su Božovića uhapsili 1985. u Minhenu, Nemci Giški ništa nisu mogli da dokažu.

Poznavaoci prilika u političkom podzemlju tvrde da je SDB uz pomoć svojih plaćenika od rata do danas ubila stotinu političkih emigranata.

Engleski list „Dejli rekord” je 1989. godine, objavio dosta neobičnu kartu sveta sa podacima o političkim ubistvima SDB. Prema tim podacima jugoslovenska tajna policija je najviše likvidacija u emigraciji imala u SR Nemačkoj, čak dvadeset osam. Zatim u Francuskoj i Italiji – po sedam. U Belgiji je izvršeno šest ubistava, a po dva u SAD, Argentini, Austriji i Švedskoj. Najmanje atentata SDB je izvršila u Velikoj Britaniji, Kanadi, Španiji, Južnoj Africi, Australiji i Švajcarskoj – po jedno.

- Slobodan Milošević je posle pada SFRJ i SDB Jugoslavije preuzeo tu tajnu službu i njene likvidatore, koji su ovog puta promovisani u narodne heroje i komandante paravojski. Politička ubistva emigranata su nastavljena, ali su nekadašnji Titovi atentatori postali Miloševićevi likvidatori, jer su u prostoru bivše Jugoslavije likvidirali nove neprijatelje nove vlasti – ispričao je svojevremeno bivši inspektor tajne policije Milenko Nikolić.

zlatiboracPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zlatiborac
08. avgust 2022. u 15.55
'Rade Čubrilo, nekadašnji pripadnik Legije stranaca i komandant Srpske vojske Krajine, tvrdi da je Slobodan Milošević odgovoran za pad Knina, kao i da su, kako kaže, u „opstrukciji odbrane” Republike Srpske Krajine učestvovali i vođe bosanskih Srba Radovan Karadžić i Ratko Mladić.

Srpski legionar tvrdi da je Milošević izdao Knin
IZVOR: YOUTUBE/BALKANINFO/PRINTSCREEN
„Jedan broj ljudi iz Grahova i Kupresa je pokupljen i odvučen u Srebrenicu. Tu su ostavili neke trećepozivce, starce. To je Mladić uradio. Otišao je na Srebrenicu koja je bila beznačajna u svakom smislu. Njemu je nešto značila, ne znam šta. Valjda mu je trebala jedna vojnička pobeda, pošto pre toga nije imao nijednu bitnu. Tako je otvorio taj prostor i hrvatske snage su već treći, četvrti dan bile u Crnom lugu, popeli se gore na Bat, došli do Crvene zemlje i tad je bilo jasno da je Knin gotov. Tu nema diskusije. Oni su pokušavali da to zamagle i maskiraju. I Karadžić i Mladić. A oni su bili tamo dan pre nego što su hrvatske snage ušle u Grahovo; držali su miting. Tada su pričali kako nema problema, sve će biti okej i kako priče o izdaji šire neprijateljski mediji… Sutradan - Hrvati u Grahovu! Ti ljudi nemaju obraz! Ne znam kako se osećaju kad stanu pred ogledalo. Danas pričaš, lažeš do neba, sutra te demantuju, jer evo – desilo se. To je ta bolna istina. Ona je najbolnija za nas, ljude sa tih prostora, koji smo svim silama nastojali da to zadržimo i sačuvamo, jer smo mi odatle. Ovi što su dolazili, vikend-ratnici, oficiri koji jure karijeru, dnevnice, stan, viši čin… Ma, boli njih briga za Bosnu, za Grahovo, Banjaluku, Knin”, ispričao je Čubrilo u intervjuu za kanal Balkan Info, a zatim kazao da je tadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević, kako je kazao, izdao Srpsku krajinu.

Srpski legionar tvrdi da je Milošević izdao Knin
IZVOR: PROFIMEDIA
„Milošević je izdao Srpsku krajinu. Oružje jeste povučeno… Milošević je bio na čelu svega toga. Postoje dokumenti o svemu tome u kojima se provlače Slobodan Milošević, Socijalistika partija, Mira Marković… To su dokumenta KOS-a i DB-a”, kazao je Čubrilo, tvrdeći da je pribavio dokumenta koja „sve otkrivaju”.

Giška nije ubijen s leđa
Čubrilo je odgovorio i na optužbe da je umešan u ubistvo komandanta Srpske garde Đorđa Božovića Giške, za kojeg se pričalo da je „likvidiran s leđa od strane nekog iz svog okruženja, a po nalogu iz Beograda”.

Srpski legionar tvrdi da je Milošević izdao Knin
IZVOR: FACEBOOK
„I dalje tvrdim da Gišku nije niko ubio s leđa. Ta rana nije ni postojala, tako da nije mogao biti ubijen s leđa. Gišku su ubili s prednje strane, tamo, sa nekog silosa. E, da li je na tom silosu, među tim ustašama, bio i nečiji agent, to ja ne znam. To mi je ispričao njegov sestrić Milovan, koji je bio sa njim kad je pogođen. Ja nisam bio na mestu gde Giška ubijen, već nekih 50, 60 metara dalje. Posle se pojavilo njih 300 koji su tvrdili da su bili pored Giške, a nisu bili. Bio je samo taj njegov sestrić Milovan, koji nažalost više nije među živima. Tako da, srpski rečeno - lažu!”

Srpski legionar tvrdi da je Milošević izdao Knin
IZVOR: YOUTUBE/PRINTSCREEN/SEJAD KABLIC
Arkan nije ni vojsku služio
Govoreći o učešću Željka Ražnatovića Arkana i njegove Srpske dobrovoljačke garde u ratu u Krajini i Bosni, Čubrilo kaže da je njihov doprinos bio minimalan, jer Arkan nije imao ratnog iskustva, ali ni veliki broj ljudi na raspolaganju, međutim navodi da se Milorad Ulemek Legija, kako je rekao, „borio kao lav”.

„Arkan nije imao vojno znanje. Koliko znam, on nije ni vojsku služio. Ako i jeste, uz to mu je trebalo još par meseci obuke da bi bio spreman za rat. Njegova jedinica je imala premalo ljudi, stotinjak njih, gore-dole. S takvom jedinicom ne mogu da se planiraju neke ozbiljne priče. Za to je potrebno nekoliko hiljada ljudi. On jeste doprineo, Legija se kod Banjaluke borio kao lav, tu nema diskusije, ali nije to bilo presudno. Ne može biti presudna jedinica od pedeset ili sto ljudi u odnosu na protivnika koji je imao vojsku od 50 ili 100 hiljada ljudi”, konstatovao je Čubrilo.

Srpski legionar tvrdi da je Milošević izdao Knin
IZVOR: YOUTUBE/PRINTSCREEN/ SMOKEDIMI
On je u svojoj ispovesti još rekao da ga je, kao bivšeg legionara, hrvatska strana, na početku rata, zvala da bude na čelu njenih jedinica i da su mu rekli da im ne smeta što je Srbin jer je „kvalitetan kadar”, ali je, kako kaže, odmah to odbio. Istakao je da je Kapetan Dragan bio „vrhunski borac” i da je, kako reče, sramota kakav je tretman kasnije imao, s obzirom da je, prema Čubrilu, proveo više od deset godina u zatvoru „ni kriv, ni dužan”. Čubrilo je pohvalio hrvatskog generala Antu Gotovinu, kojeg je nazvao „vrhunskim generalom” i „kvalitetnim vojnikom”. Čubrilo tvrdi i da su operativci KOS-a, kako kaže, koji su bili bliski sa liderima JUL-a i vrhom Generalštaba JNA hteli da ga ubiju još 1991. godine jer „nije bio komunista”, ali je, zahvaljujući dojavi, uspeo da izbegne atentat koji mu je bio spreman pošto nije bio u kolima koja su izrešetana.

Betty-Boop
(Ginekolog)
08. avgust 2022. u 15.56
Znaci svi vi ovde koji ste dali komentar obozavate zločinca Broza i nije vas briga za srpski narod koji je stradao od njegove krvave ruke. E pa zbog takvih kao sto ste vi niko nas Srbe u svetu ne ceni. Svi misle da smo mi ludaci i podmecu name zločine u Srebrenici kao genocid a vidi se da se i Kurti sprema da proglasi da smo mi pocinili genocide i na Kosovu.

I tako zbog jedne gomilice budala koje ne interesuje ni Jasenovac ni proterivanje Srba is Krajine 1995. niti ih intetrduju strahovito stradanja Srba za vreme Brozove vladavine već samo ponavljaju Tito,Tito,Tito, kako smo u njegovo vreme leeeeepo živeli, e zbog takvih ceo svet koji zna šta je radio Broz koga su Amerikanci stavili na listu 10 najmnogoljudnijih i najmonstruoznijih ubica na svetu, zbog takvih svet nas dozivljsva kao cudan i lud narod i pomaze svakome ko želi da se odvoji tj. odcepi od nas.
Betty-Boop
(Ginekolog)
08. avgust 2022. u 16.07
Zlatiborac, izvini molim te,ovo sto sam napisala ne odnosi se na tebe već na ove ostale ovde koji se pokazase kao veliki ljubitelji zločinca Broza. Pocela sam da pišem pre nego si ti napisao ove tvoje komentare ali zazvoni mi telefon, pozva me koleginica koja je stigla sa letovanja i malo duže sam popricala sa njom, Pa kad zavrsih razgovor onda sam poslala komentare i tek onda videh te tvoje komentare.
zlatiborac
08. avgust 2022. u 16.41
'Betty-Boop
(Ginekolog)' primljeno k` znanju, idemo dalje...

Simo
08. avgust 2022. u 17.38
Betty duso uciteljice nisam ja nisam ja...
Ja sam se rodio i stasao pod rezimom Josipa Broza Tita.
Šta mislis kad, gde i od koga sam trebao nauciti da mi je
presednik srbomrzac krvavih ruku i šta sam trebao učiniti.
Docekao sam vreme slobode prljave stampe i interneta.
Kolektivno orgijanje nije odlika intiligentnih, a
ne pravi sebi nikakva lika ili idola je Bozija zapoved.
Koliko raznih Brozova je pustilo srpsku krv u zadnjem veku.
Tito je bio moj prvi presednik a ja njegov mali pinir
kao i svi ovde prisutni živeo svoje detinjstvo u miru i
verovanju u jedan jedini zivot koji mi još traje.
Sada u jesen tog svog zivota treba da sikcem na ono sa čim
nemam veze a da zatvaram oci pred nedelima ostalih mojih
savremenika.
Histerija bila Druže Tito mi ti se kunemo...
a danas moderna nova Druže Tito mamu ti hebemo.
Posle njega Slobo Slobodo, a trenutno boziji poslanik Vucko
kojem miko nije ravan ni do kolena.
Kako se zovu ljudi koji ne ucestvuju u kolektivnim histerijama?
Cu da ti kažem, izdajnici, samo izdajnici koga ili čega?
samadel
(snimam)
08. avgust 2022. u 18.39
Brozovi su posebna priča o kojoj se, ne znam zašto ćuti.
Zlatica Broz je bila zajedno sa mojim ocem na Medicinskom fakultetu, bili su kolege. Svake godine je dolazila sa faks sa novim autom i pričom - šta ću, deda mi poklonio, pa ne mogu da odbijem poklon.
To su bile 70', godine siromaštva kada su studenti išli prevozom i skupljali između sebe pare za par kifli.
Ona se kasnije, sa raspadom SFRJ, odselila u Sarajevo i bila najveći protivnik Srba!
Svi naslednici Josipa Broza su imali vile na Dedinju. Deca i unuci.
One vile koje su oteli u nasilnoj ekpoprijaciji.
Dobili li su ih džabe a prodali za mnogo miliona eura.
A niko im nije oduzeo u naknadnom zakonu o exproprijaci.
Žarko Broz (Titov sin iz prvog braka kojem je falsifikovana biografija...kao izgubio ruku u ratu, a ustvari bio je kriminalac koji je ruku izgubio u obračunu dve bande).
Tito je od Rusa tražio da ga dovedu po oslobođenju i da bude u uniformi, kao ruski oficir. Zbog sebe naravno, pred svetom.
Žarku je odmah dodeljena najlepša vila na Dedinju, ali on je bio nepopravljiv alkoholičar i sadista prema drugim oficirima.
Sve je proćerdao i popio ali opstao zahvaljujući dobroj penziji, nezasluženoj ali redovno isplaćivanoj.
Miša Broz, Titov drugi sin iz veze sa Hertom Has je na Titovo insisitiranje otišao na školovanje u Zagreb (valjda da bar jedan od njegove dece Hrvata ode u Hrvatsku). Tamo je napravio diplomatsku karijeru, najviše zbog prezimena. Njegova ćerka je od imena dede napravila licenciran brend, da niko ne može da bilo šta štampa sa Titovim imenom dok njoj ne plati.
Kasno... Nikom više nije stalo do toga..
Uglavnom, cela ta familija je prodala pola Dedinja koje im nije nikad ni pripadalo, obogatili se i...pojeo vuk magarca.

p.s.
Joška Broz, Titov unuk. Gledao sam ga pre par godina u jednom restoranu, komiranog od alkohola. Iznosila su ga četvorica. Dvojica za ruke, dvojica za noge.
Prizor- užas!
zlatiboracPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zlatiborac
08. avgust 2022. u 20.44
'Posle njega Slobo Slobodo, a trenutno boziji poslanik Vucko
kojem miko nije ravan ni do kolena.'

„I posle Tite - Tito!”

U to ime donet je zakon o zastiti imena i djela koji je još uvek
punovažan. Prema tome; isti svinjac - samo se svinje smenjuju.

P.s. pa dokle? 'majku mu boz`ju'.
P.s.s. po nekim izvorima; bar nekih pola veka posle otegnuca...
Simo
08. avgust 2022. u 21.52
. pa dokle? 'majku mu boz`ju'.„
---
Pa kako dokle sogore, pa valda doveka,
posmrtno je svrstan u red velikih gubitasa
a u Srbiji su sve izgubljene bitke slavom ovencane,”
zlatiboracPoruka negativno ocenjena. Pokaži

zlatiborac
09. avgust 2022. u 07.50
„a u Srbiji su sve izgubljene bitke slavom ovencane,”

Naravno, kakve bitke takva i slava - dok je para biće i igara...
dr-mors
10. avgust 2022. u 07.02
Vojnicki je izgubio najvaznije bitke tokm narodnooslobodilackog rata protiv: nemaca i italijana.
Ali je zato te izgubljene bitke kompenzov'o razbijanjem:
bradonja, ustaša, nedicevaca, ljoticevaca..i gle cuda, iz svih tih izgubljenih bitaka Joza je izlazi sve jači i jači.
Ustvari, bio je neunistiv!!

https://www.youtube.com/watch?v=G4nqsKeJJ-A
zlatiborac
10. avgust 2022. u 14.50
'Ustvari, bio je neunistiv!!'

Sto jes jes, 'istina ziva' & casna pijonirska...

Prema tome; kako je moguće unistiti nešto nepostojece?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.