Diskusije : Politika

 Komentar
novosadski_radikalPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Putin navodno razmišlja da traži pomoć
novosadski_radikal
(Clan SRS)
05. avgust 2022. u 07.34
Predsednik Rusije Vladimir Putin navodno razmišlja da traži pomoć od lidera Severne Koreje da mu pomogne u sprovođenju vojne operacije u Ukrajini.

RUSIJA TRAŽI 100.000 VOJNIKA OD KIM DŽONG UNA?! Britanci podigli veliku prašinu, TVRDE DA JE PUTIN OČAJAN!Foto: Tanjug/AP
Kako tvrde strani mediji, on bi tražio pomoć u vidu vojnih snaga, odnosno da Kim Džong-Un pošalje 100.000 vojnika za borbena dejstva u Ukrajini.

Zauzvrat, „očajni Putin” kako ga opisuje „Dejli mejl” u tekstu, u tom slučaju bi ruski predsednik uputio pomoć Severnoj Koreji u vidu hrane i energenata.

Zvanični Pjongjang je navodno posredstvom diplomatskih kanala naveo da je spreman da pomogne ruskim snagama u Ukrajini, javlja novinska agencija „Regnum”.

dulebg
(posmatrach)
05. avgust 2022. u 09.23
Боже којих глупости ))))

Сев.Кореја намирена ко Либија у време Гадафија! Продају Кинезима угаљ и руде и од тога живе више него добро.

А шта Русима требају војници кад и овако надиру? Штавише - неће да гину, већ ору артиљеријом, онда уђу и сахрањују мртве. Каже да за дан испале 70.000 граната колко је НАТО у целом рату против Ирака.

Улазе у ред утврђења пре Славјанска и Краматорска. Стручњаци кажу да ће до краја месеца освојити и ова 2 града и онда ће Путин понудити нови мировни план. У сваком случају - каква год понуда била - онда подразумева расформирање украјинских државних служби, руску полицију и војску до пољске границе и суђење свима који не побегну.

Следећи захтев је: враћање НАТО на границе из 1997, а онда вероватно још више од тога. Рачунајмо да током преговора Украјина више више бити држава, а то лако може да се деси и НАТО и ЕУ.
Jocko4
(observer)
05. avgust 2022. u 09.44
novosadski_radikal,

;o))))))))))))))))))

Ова вест спада у групу дискусија „Забава”, подгрупа #Хумор.
Најважније је да је ову вест објавила британска агенција 'ReCtum'.
bezdomniPoruka negativno ocenjena. Pokaži

bezdomni
(maestro)
05. avgust 2022. u 10.01
Dule da Rusi tako napreduju kako ti to opisujes rat bi bio već gotov a Ukrajina denacifikovana. Lepo bi bilo da je tako ali kao sto možeš i sam videti nije to bas tako.
Ratuje se evo još malo 6 meseci a Rusi nisu još pod svoju kontrolu ni Donbas kompletan uspeli staviti. Sa obzirom na gubitke vrlo malo su se pomakli u odnosu na teritoriju koju su kontrolisali pre nesretnog 24 februara.
Ovo sa korejancima zvuci ok ideja. Oni vojnike da posalju i dobiju hranu i sirovine zvuci prihvatljivo..
Posebno sa vojne tacke jer bi tu koreanci dobili ratno iskustvo a poznato je da bilo koji rezim vezbanja ne može zameniti pravo ratno iskustvo vojnih snaga.
Jocko4
(observer)
05. avgust 2022. u 10.10
bezdomni,

Еви и Амнести Интернешенел је објавио да украјинска војска користи цивиле као живи штит, размешта артиљерију и ракетне лансере у стамбене блокове, близу школа, вртића, болница, ...

Руси би брже напредовали кад би све то игнорисали, растурили и испеглали све пред собом.
dulebg
(posmatrach)
05. avgust 2022. u 10.43
Јоцко,
Руси су закључили да ће самлети украјинску војску и НАТО ту на периферијама Доњецка. Што би они трчали за Укрима, кад им ови долазе сами на изволте. Циљ је да им потроше људе, наоружање и муницију, па да се Украјина сруши као кула од карата, а за њом и НАТО и ЕУ.

То да је братоубилачки рат - није! Јел да јесте - не би Украјинци долазили „да се бране”, већ би Русе дочекали песмом, ко Хрвати Хитлера.
Jocko4
(observer)
05. avgust 2022. u 11.34
dule,

Био сам непрецизан и недоречен кад сам рекао да би Руси брже напредовали 'кад би све то игнорисали, растурили и испеглали све пред собом.'
Помислио сам да се подразумева да они не желе да напредују на тај начин, одн. да покушавају да смање број цивилних жртава и смање разарања цивилне инфраструктуре колико год је могуће.

Тачно је ово што си рекао да им је циљ да требе укро-нацисте, стране плаћенике, „делегиране стране инструкторе” и униште војне ефективе Украјине.

Међутим, мислим да Русија не би требало да оклева у потискивању украјинских војних снага према западу, све до границе са Пољском, јер ће Америка и ЕУ наставити да шаљу све опасније оружје у Украјину, да би рат што дуже трајао, што не би одговарало ни Русији, ни народу у Украјини.

Кад би Руси изашли на границу с Пољском, Пољска би морала да се смири, јер ако би с њене територије било напада на руске снаге, Русија би имала право да узврати, пошто би њена војска била у одбрани од напада из Пољске, чланице НАТО-а.

RegistrovanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Registrovan
(Я люблю запад)
05. avgust 2022. u 12.33
>>>Сев.Кореја намирена ко Либија у време Гадафија! Продају Кинезима угаљ и руде и од тога живе више него добро.

Idi tamo pa se uveri kako im je dobro
Jocko4
(observer)
05. avgust 2022. u 12.55
Registrovan,

Изгледа да си ти био у Северној Кореји, па знаш, онако из прве руке.
RegistrovanPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Registrovan
(Я люблю запад)
05. avgust 2022. u 13.05
Raspitaj se malo kad sretnes nekog severnokorejanca. A šta, nisi još sreo nikoga?
bezdomni
(maestro)
05. avgust 2022. u 13.08
Dule matematika ti nije bas jača strana. Da istrose ljudstvo Ukrajine???
Na cemu si ti brate???
Tu u proseku pogine stotinjak Ukra dnevno a to ti je na državu od 40 miliona ništa nula mogu tako ratovati dok je sveta.
Još gora glupost je da im potrose municiju i oruzje a to im salje komplet nato. Hiljade fabrika stancaju oruzje i municiju od Nemacke do USA i salju ukrima i sad će to da se potrosi. Smesno. Istina je na zalost da im stize sve modernije i opasnije oruzje koje polako menja zastarelo iz SSSR nasledjeno.
D-Man
(Analyst)
05. avgust 2022. u 14.05
Пошто је Северна Кореја део ове теме препоручујем да сви погледате овај видео:

https://youtu.be/2BO83Ig-E8E

Тај видео је добар пример колико су нетачни бројни наводи у западним медијима. Не кажем да у С. Кореји цветају руже али да је онако како то окрутни Запад представља не би се баш рекло од људи који су тамо били.

За оне који извлаче негативне закључке о руској операцији због тога што Русија није за 5, 6 месеци заузела целу Украјини, ево неколико важних чињеница:

1) Украјина је огромна држава са преко 40 милиона становника.
2) НАТО користи наивне Украјинце као жртвеног јарца само да би ослабили Русију.
3) Русија фактички ратује против НАТО пакта у Украјини јер НАТО пружа и логистику и даје оружје Украјинцима да гину за НАТО циљеве.
4) Колико је мени познато, Русија избегава цивилне жртве те је самим тим рат дуготрајнији.
5) Русија би лако могла поравнати Украјину али јој то није циљ.
6) Да видимо колико ће бити јединство западне Европе када дођу хладни дани.
7) Цели свет осим НАТО и западне Европе није против ове руске интервенције. Русија је чак успела да учврсти везе са многим важним арапским државама.
Seeb-VN1700Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Seeb-VN1700
05. avgust 2022. u 14.55
Ne da mi se sve citat, ali što se tiče Sjeverne Koreje bila je u ruskoj kombinaciji koliko ja znam samo u slanju radnika za obnovu u Ukrajini razoreih gradova. Na sto je Sjeverna Koreja pristala.

-
Jocko4
(observer)
05. avgust 2022. u 15.21
Registrovan,

Довољно је да прочитамо шта говоре западни извори о С. Кореји, па да знамо да није истина, јер лажу. Један наш земљак је туристички посетио Кину и С. Кореју и послао нам довољно фотографија и испричао своје утиске. Није ружичасто, али је мноого боље него што пише западна медија.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.