Diskusije : Politika

 Komentar
Орбан спреман да припоји Закарпатје Мађарској
BeliVuk
21. jul 2022. u 08.47
Орбан је у неколико наврата говорио о томе колико се режим у Кијеву лоше односи према мађарској мањини на југозападу земље. Тачније, Закарпатје. Регион који је историјски увек био мађарски.

The main source of tension is an education act passed by the Ukrainian parliament in 2017 that imposed restrictions on the use of the languages of national minorities, including Hungarian, in school education. Aimed at the Russian language as part of efforts to ‘de-Russify’ the public space and strengthen Ukrainian identity, the legislation backfired to the extent that Budapest blocked ministerial-level NATO-Ukraine meetings and started to accuse Kyiv of nationalism and extremism.

У мају су у Закарпатју одржане демонстрације против Зелинског присилног регрутовања младића.
Према чланку у Њу Јорк Тајмс, мађарска мањина у Украјини није лојална режиму у Кијеву.

After Moscow’s invasion, some Ukrainians worry that divided loyalties within the country’s small ethnic Hungarian minority might make it susceptible to pro-Russia propaganda from Hungary. there is no denying his atrocious record of support for minority rights in his own country, a fact many ethnic Hungarians have not forgotten as they are pushed to fight for a government that has shown them hatred
https://www.nytimes.com/2022/06/16/world/europe/ethnic-hungarians-ukraine-war.html

Figures close to Viktor Orbán, the Hungarian prime minister, and his nationalist-populist Fidesz ruling party have stoked the tension. „We must be emotionally and financially ready to welcome the Hungarian territory,” Csaba Belenessy, a pro-Orban commentator, said in late March.

Кад ће Вучић да уђе са војском на Косово и ослободити Србе шиптарског терора? Орбан се показао као прави председник који је спреман на рат да штити свој народ, док ми имамо председника који даје малоумне изјаве да Србија никад више неће ратовати и не интересује га терор свакодневни што шиптари врше над Србима на Косову.
D-Man
(Analyst)
21. jul 2022. u 09.18
„Кад ће Вучић да уђе са војском на Косово и ослободити Србе шиптарског терора? Орбан се показао као прави председник који је спреман на рат да штити свој народ, док ми имамо председника који даје малоумне изјаве да Србија никад више неће ратовати и не интересује га терор свакодневни што шиптари врше над Србима на Косову.”

Пре свега да кажем да бих заиста волео да ми повратимо Косово и Метохију на такав начин да шиптарима више никад не падне на памет да раде опет оно што су урадили.

Разлика између Мађарске и Србије је у томе што је Мађарска у ЕУ и НАТО пакту и показује сада, на неки начин, територијалне претензије према Украјини. Украјина је жртвени јарац у целој овој причи. Нахушкана да ратује против Русије а на крају баладе се лако може догодити да нестане као држава и да буде подељене између Русија, Пољске и Мађарске па чак и Румуније.

С друге стране, Србији је КиМ отео управо тај исти НАТО и да бисмо ми ослободили КиМ, ми морамо ући у ратни сукоб са НАТО пактом јер тај исти НАТО пакт неће тек тако напустити КиМ.

Ето, разлика је у томе!
А то да Вучић уопште не размишља када говори о томе како Србија не жели ратовати јер проблем у његовој глави. Ако не можеш ратовати, нарочито против велике ратне силе, онда немој о томе да лапрдаш јавно већ ћути и пусти оне друге да размишљају. Али, то је тај и такав Вучић. За домаћу јавност почне да се удара у прса а онда, брже боље, да би примирио Запад каже како Србија неће ратовати. На неки начин, и вук сит и овце на броју иако је много поштеније рећи у том нашем случају ''Ни вук сит, ни овце на броју!'' што је само разлог више за бригу.
keser
(Тешем букве)
21. jul 2022. u 12.42
Какве војске какво мењање граница.
Када Руси ово заврше нема више никад.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.