Diskusije : Politika

 Komentar
Јефтина циркуска представа!
D-Man
(Analyst)
18. jul 2022. u 10.10
О Хрватској нећу и не желим да причам јер да је правде и Бога та и таква држава никад не би ни постојала јер је настала на крви српског народа и геноцидом над српским народом.

Оно о чему желим да кажем пар речи је ова наводно планирана, како кажу, приватна посета Александра Вучића Јасеновцу који се, свидело се то нама или не, налази на територији данашње Хрватске. На жалост!

Шта је циљ и ове вести и ове очигледно јефтине циркуске представе? Прво, будимо реални и запитајмо се да ли је уопште могуће да председник било које државе дође у приватну посету некој другој држави?

Реално, једна таква посета је просто немогућа. И да је Вучић сам сео у свој аутомобил и пожелео да се провоза до Хрватске и оде у Јасеновац и тамо положи венац над жртвама усташког терора, тамо неки хрватски полицајац на граници између Србије и Хрватске га једноставно не би могао пустити као обичног грађанина јер је за једног председника друге државе потребно обезбеђење.

За сваку Вучићеву посету било којој држави надлежне су безбедносне службе те државе као и Вучићево лично обезбеђење а о том обезбеђењу су данима па чак и месецима између две стране договарају сви могући детаљи.

Дакле, логично је да Вучић није могао у Хрватску, нити било коју другу државу као приватни грађанин. Све је то Вучић знао.

Ми морамо онда да поставимо питање шта је био циљ свега овог? Избори су прошли, зар не!? О чему се онда ради?

Вучић је, чини ми се, навикао да у Србији и по Србији ради шта хоће али, ипак, не могу ни да замислим да је могао да помисли како он може и у неку другу државу наводно као приватни грађанин.

Наравно, Вучић у Хрватску не би ишао сам ни својим аутомобилом. Са њим би ишло његово обезбеђење, путовало би се државним возилима државе Србије и са Вучићем би, сасвим сигурно, ишла делегација новинара из Србије. Будимо реални и признајмо да један такав пут онда више није приватни пут.

Осим личне Вучићеве бахатости и превида ја једноставно не видим шта је био циљ ове јефтине циркуске представе.

Шта смо ми као држава добили са свим овим? Ако је ово био начин да се поново подсетимо на Јасеновац где су усташе побиле стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома, онда, у реду, циљ је остварен. Међутим, да ли је баш то био циљ?

Зар није пре пар дана Вучић рекао како се никад ниједан Председник Србије није појавио у Јасеновцу. Ако је то тачан податак, онда ми ова лоше планирана ''приватна'' посета Хрватској изгледа управо као жеља Вучића, да што пре, управо он буде први Председник Србије који ће отићи у Јасеновац.

Ето, волео бих да и други кажу шта мисле о овом и шта је Вучић, у ствари хтео и шта је постигао. Узбуркале су се страсти и са једне и са друге стране а ја се питам шта је био прави узрок да до овог циркуса уопште дође.

Има ли ту нечег другог и много озбиљнијејг осим Вучићеве непромишљености и превида који се, ево, претворио у политички скандал па сада требамо сви да причамо о Вучићу као о неком великомученику?

intrigue
18. jul 2022. u 10.42
Стрпи се који сатић , Вучко има заказану конференцију за штампу и требало би да нам објасни о чему се ради .
Иначе није лако докучити шта се дешава .

Приватне посете ?
Наравно да су могуће уз обострану сарадњу две државе .
Јел оно Вучко ономад ишао у Бугојно да обиђе родбину и куће Вучића ?

Негде сам прочитао да је пре овог последњег већ два пута покушавао да посети Јасеновац .
Пленковић га одјебо оба пута , вадећи се на ово или оно .

То да ни један председник Србије пре њега није посетио Јасеновац ...е ту би могла да се крије квака .
Ако се неко сећа Он је први председник Србије који је подржао и финансиски помогао снимање филма о Јасеновцу (Дара из Јасеновца)
Вучко би опет да се мало уздигне , да опет покупи поене код народа .
Само му је промакло да је онај смушени Тадић ишао у Јасеновац .

Сви знамо који је циљ усташе имају што се тиче Јасеновца , а Вучков је факат малчице нејасан ...ваљда ће нам објаснити данас .
Ко зна чега ту још све има .
keser
(Тешем букве)
18. jul 2022. u 10.58
Пуповац о томе.
Чини се доста релевантним:

https://tinyurl.com/33xavdkk
D-Man
(Analyst)
18. jul 2022. u 11.09
„Сви знамо који је циљ усташе имају што се тиче Јасеновца , а Вучков је факат малчице нејасан... ваљда ће нам објаснити данас. Ко зна чега ту још све има.”

Да, као што сам у уводној реченици рекао, мене Хрватска уопште не занима у овом случају. Накарадна држава натопљена српском крвљу! Мени је увек био јасно шта они нама желе и шта о нама мисле.

Мени је Вучић нејасан у свему овом. Шта се иза брда ваља? Због чега баш садаа? О чему се тачно ради?

Не верујем да ћемо баш пуно сазнати из његовог обраћања новинарима али, ето, видећемо ускоро.
Simo
18. jul 2022. u 11.19
Malo su se obe strane izletele ka da su decja posla u pitanju.
Svakako da neki presednik jedne države ima pravo na sličnu privatnu posetu.
Nigde u svetu se presednici država se seckaju preko granica drugih država kao obični turisti.
Za svaki ulazak nekog a naročito srpskog presednika u Hrvatsku potreban je prethodni dogovor i to ne manje važan od sluzbene posete.
Hrvati su se bas ishitrili u dnevnoj stampi a Vucic kao da je zaboravio kakvu proslost imamo sa ovim susedom.
Gospoda državnici imaju moc ali nemaju bas svaku slobodu kao proleteri. Poznato je kako su neki u svojim karijerama bezali da bi maskirani tajno osetili slobodu i prava sirotinje.
D-Man
(Analyst)
18. jul 2022. u 11.31
Видим и да је ''минусарење'' одмах почело али, јбг, шта да се ради!? Овде неки деле минусе на било шта негативно што би и могло да се спомене о Вучућу без читања шта је у тексту написано. Нема везе, идемо даље.

Из тог интервјуа који је Пуповац дао, може се прочитати следеће:

''Ova konferencija za novinare došla je nakon informacije koju je izneo Jutarnji list da je predsednik Vučić obavestio Pupovca o nameri da poseti Jasenovac te da je Pupovcu predloženo, ukoliko želi, da obavesti Vladu Hrvatske o toj poseti što je ovaj i učinio.''

Значи, Вучић обавештава Милорада Пуповца о својом посети Хрватској а том истом Пуповцу је предоложено да обавести Владу Хрватске уколико то жели.

Мислим, неозбиљно је све то и са једне и са друге стране. Прво, Вучић је Председник државе Србије па је и због безбедоносних разлога неопходно успоставити контакт са Владом Хрватске. Вучић то чини преко Пуповца што је помало неозбиљно уместо да се иде уобичајеном дипломатском стазом.

Друго, Хрвати си испали идиоти јер су, да су били паметни, могли рећи да им треба неколико сати да организују пуну безбедност Председнику Србије а са њим се се тамо могли појавити и Милановић и Пленковић који су могли глуматати неке антифашисте.

Хрвати су одлучили оно што су одлучили. Вучић је тим својим планом само дигао реп њиховим усташама који сада свршавају од среће како је Председнику Србије забрањена посета, како је Хрватска озбиљна држава и гомилу других небулоза које можемо претпоставити да ће сада износити у јавност.

Мени се чини да је ово једноставно Вучићев превид. Једноставно је мислио да није никакав проблем да пређе реку и да из Републике Српске уђе у Хрватску и оде до Јасеновца.
Дао је Хрватској добар разлог да тренира некакву строгоћу и да изгледају као озбиљна држава и када му се то обило о главу онда сада иде сва ова прича.

Али, признајем, добро је да је Јасеновац поново у првом плану. Ако је то био циљ Вучићу онда свака част али баш нешто не верујем да је то било тако планирано.
D-Man
(Analyst)
18. jul 2022. u 11.38
Дај Боже да је све ово само увод у дипломатску офанзиву државе Србије у целом свету да се свет коначно упозна са свих ужасом који се дешавао у НДХ. Онако, јавно, са државног нивоа, плански, припремљено, акција која треба да траје из дана у дана и из месеца у месец све док цели свет не сазна шта се Србима догодило у НДХ и током четрдесетих а и током девеесетих прошлог века.

Али, понављам, сумњам да је план. Волео бих да грешим.
SimoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Simo
18. jul 2022. u 12.05
Ako već ne može u Hrvatsku neka skokne u Kosovsku Mitrovicu.
Kosovo je Srbija
intrigue
18. jul 2022. u 13.33
Заврши се и та конференција за штаму , обајсни Вучко . Мада , по мени , и није баш .:)

Углавном .
По њему опет би се све завршило на педали , Ми би опет ћутали (као и пртедходна 2 пута), али је
Јутарњи лист потрчо раним јутром да објави аферу и тако је кренуло .

Како , на коју фору он мисли да је ок показати дипломатски пасош , прећи границу и отићи у Јасеновац као приватно лице , то и није баш најјасније.
Могуће је и то , али мораш се предходно договорити са ујчилама ...тешко да је довољно то што је обавестио Пуповца иакао је он , многи то заборављају потпредседник Хрватске владе .

Има ту још једа веома важан део и ја се искрено надам да је то уствари Та прича...
Наиме ,Вучић каже да се ради и овоме :
„”Mi ćemo da radimo na tome da u glavama srpske dece to ne bude zabranjeno mesto. BIće velike i sistemsek i sistematske promene u našem obraziovnom sistemu, ulagaćemo dosta novca u nove filmove, serije, knjige. Ulagati novac u obnavljanje starih izdanja da bi ljudi mogli da znaju šta se dogodilo u Jasenovcu. Zašto sam kriv nekome u Srbiji, nemam nameru da se sklanjam. Ovima u Beogradu kojima sam kriv, baš me briga.„”

Ако је ово , искрено подржавам .

пс-
опет је Вучко по мало звучао Ја па Ја !!!
:))

D-Man
(Analyst)
18. jul 2022. u 14.02
Одгледах и ја његово обраћање јавности и, морам рећи, оно што ми је било изузетно занимљиво је да је хрватска Влада два пута (у септембру 2021е и у марту 2022е) тражила од Вучића да не долази у Јасеновац.
Нису му, и по самом Вучићу, званично забранили али су, како Вучић рече, замолили да он де долази.

Дакле, они траже да он не дође у Јасеновац, што верујем Вучићу, али ми онда никако није јасно због чега је Вучић све то прећутао. Јбш ти Вучићеву причу о томе како се партнерима не праве проблеми. Какви су то нама партнери хрватска Влада, Премијер или њихов Председник?

Дакле, Вучић је направио глупост што и први пут (у септембру 2021е) и други пут (у марту 2022е) није званично обелоданио да се тражи посета Јасеновцу а онда и да се та посета одлаже збот тога и тога.

Да је то учинио, данас се Хрватска не би вероватно кур4ила забраном уласка Вучићу у Хрватску! Овако су то могли учинити јер све то правдају некаквим протоколарним и безбедоносним разлозима.

Све друго у том обраћању је типично Вучићево ''ја па ја'' медијски наступ.
Иначе, поредити долазак у Србију тамо неких председника опшштина из Хрватске у Србију са његовим одласком у Хрватску је, будимо реални, помало приглупо. Ипак је он Председник Србије а тамо неки Радма као хрватски министар вањских послова је потпуно небитна личност коју мало ко ван Хрватске уопште и познаје за разлику од Вучића.

Дакле, тресла се гора, родио се миш! Ако из свега овог дође до некаквог додатног буђења јавности и учења о Јасеновцу онда је све ово што се десило у реду али, прилично сам сигуран, причаће се пар дана и онда опет Јово наново.
У Хрватску на море, купујмо хрватске производе, продавајмо српске фирме Хрватима, не чинимо ништа против њихових шпијуна који су преплавили Србију и тако даље и тако ближе.

А сва ова Вучићева прича је прилично танка јер он опет брљезгари како је нама Хрватска важна као приватни партнер. Ах, да, и да имамо повољан економски биланс са њима а, наравно, чули смо опет како нам БДП расте.
Добро, све је то лепо али ја већ дуго чекам да неко против Хрватске учини нешто випе. Да је неке среће, никад Србија није требала признати Хрватску и са њом успостављати било какве односе. Тим потезом би штета била много већа на хрватској него на српској страни.
Jocko4
(observer)
18. jul 2022. u 16.08
D-Man,

>'Хрвати су одлучили оно што су одлучили. Вучић је тим својим планом само дигао реп њиховим усташама који сада свршавају од среће како је Председнику Србије забрањена посета, како је Хрватска озбиљна држава и гомилу других небулоза које можемо претпоставити да ће сада износити у јавност.'
...
...
>'Дао је Хрватској добар разлог да тренира некакву строгоћу и да изгледају као озбиљна држава и када му се то обило о главу онда сада иде сва ова прича.'
- - -

Време ће показати да ли је Вучић овом непромишљеним потезом направио штету Србији, или је успео да скрене пажњу некима у свету на карактер НДХ2.

Ако председник неке државе иде у приватну посету некоме у страној држави, за то такође постоји предвиђен протоколта, а та посета не може да се користи за обављање било каквих државних послова.

Вучић је повремено склон „приватним одласцима” у иностранство, као кад је, нпр., приватно путовао у Америку да би се састао са Џ. Сорошем (кога је упознао са својом ћерком). Ни тада, ни до данас није разјашњено какве је то „приватне” разговоре он имао са Сорошем и да ли су они били у корист, или на штету Србије, али је познато да је неколико месеци касније у Србију допутовао Сорошев син и имао састанак са Вучићем.
intrigue
18. jul 2022. u 16.48
Нисам ни ја баш сигуран да је Вучко овом фрком направио било какву штету држави Србији , па ни себи .

Ако је неко покушао да направи штету онда су то усташе .
Понављам , да Јутарњи лист није потрчао да ухвати муштулук , да направи аферу опетби прошло изјео вук магарца .
Као и два пута пре тога .
Али ето , њима је требало (а не њему) .
Њима је требало зато што они месецима трпају Србију немилице , а са Србијом и председника те државе .
Прелистајте новинске наслове , погледајте клипове на јутубу па ће вам бити јасно о чему причам .
Или да вас подсећам !?
Србија и санкције Русији , њихова блокада улска Србије у ЕУ , онда фалсификовање Вучићевог боравка у Хтварској 90 -тих . Његов говор у Глини ...итд итд .
Дакле , ово је само наставак ...
А Вучко на то одговора са форсирањем приче о Јасеновцу , о геноциду који се тамо десио и контра на кењању о Сребреници од пре пар дана ...прослави Олује која слеци и напомена да се неће оканути приче о Јасеновцу без обзира на њихову претњу да ће блокирати улазак Србије у Еу .

Ћераћмо се још , то је поента .
D-Man
(Analyst)
18. jul 2022. u 16.54
„...или је успео да скрене пажњу некима у свету на карактер НДХ2.”

Jocko,

Дај Боже али проблем са тим скретањем пажње је у томе што то мора да се константно чини.

Па, колико година, можемо рећи и деценија, само ти и ја на овим дискусијама овде причамо о свему томе. Ја сам слао директне поруке многим политичарима у Србији да Влада Србије мора да формира министартсво које ће се бавити разоткривањем лажи против Срба и представљањем чињеница о злочинима над Србима како у Другом светском тако и у ратовима током деведесетих.

И без обзира што је Вучић бар донекле извукао негде из запећка све те ствари о којима се није баш пуно говорило (попут Јасеновца) мени је још увек несхватљиво његово пренемагање на конференција за штампу где он, као, так сада схвата неке ствари. Па, јбт, није ваљда!

Такав његов наступ ми и даје за право да сумњам у праву намеру његовог обраћања јавности али, ајде, да сачекамо неко време па да видимо.

Испаде сада, по Вучићу, да ћемо ми тек сада да кренемо са неком медијском офанзивом у вези Јасеновца као да је Јасеновац нешто о чему смо тек чули. Сад када је забрањем улазак њему у Хрватску, сада ћемо ми, је ли, да им покажемо! Неозбиљно је све то. Шта смо радили до сада? Чекали да увреде Вучића, шта ли?

А што се тиче указивања на усташтво хрватске Владе то већ сви знају и нико се на то не обазире. Па погледај само шта је Запад ''пропустио да види'' у вез нациста у Украјини! Док год су Западу сви ти и такви, попут усташа у Хрватској, корисни за њихове, западне, циљеве, до тада се у свету нико неће згражавати над нацизмом и усташтво који су у успону у многим државама.
KINTEC
18. jul 2022. u 22.37
Ko li vas placa da pokrivate hrvatskog trojanskog konja u Srbiji.
Rekonstrukcija:
Ukrajinski clan parlamenta preti Aleksandru Vucicu.
On se jadan kao silno uplasio i natovario oruzje u Ukrajinski avion.
Srpski CETNICI otkrivaju ilegalnu rabotu.
Ukrajinski avion polece i rusi se u Grckoj.
Zbog zalosti AV ekspresno dobija zelju da polozi cvece u Jasenovcu.
Ukrajinski parlamentarac javlja braci krvatima i oni eksprezno
zabranjuju Vucicu ulaz u lijepu njiovu.
Umesto o padu aviona beogradski tabloidi liju krokodilske suze
zbog dusevne boli voljenog im predsednika.
Plenkovic se pravda da to ne može tako da se radi.
Grci odbijaju da gase avion zbog hemikalija u njemu.
Dolazi zvanicno saopštenje da je oruzje namenjeno Bangladesu.
Ja pretpostavljam verovatno da ugusi ustanak naroda u Srilanki.

Objasnjenje:zašto je AV hrvatski trojanski konj u Srbiji.
Odgovor:zato jer konstantno zaobilazi istinu ili LAžE.dok hrvati to
koriste da okrive Srbe da su patoloski lazovi.
keser
(Тешем букве)
19. jul 2022. u 02.38
https://youtu.be/-279ThyMtBY

Ево шта о томе свему каже Арно Гујон. Француз.
И несумњиво паметан човек.
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
19. jul 2022. u 02.42
Овакви као Д ман и Кесеровић требало би да се покатоличе.
Да оду код рођака који су већ тамо (ако већ нису)
и тако појачају српску екипу.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
19. jul 2022. u 06.15
„Ја сам слао директне поруке многим политичарима у Србији да Влада Србије мора да формира министартсво које ће се бавити разоткривањем лажи против Срба и представљањем чињеница о злочинима над Србима како у Другом светском тако и у ратовима током деведесетих.”

Izgleda da su te čuli u dijelu da se formira, samo rdi nešto drugo, skretanje paznje sa gresaka i gluposti koje radi, pokrivanje laži...
Seeb-VN1700Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Seeb-VN1700
19. jul 2022. u 09.42
„Осим личне Вучићеве бахатости и превида ја једноставно не видим шта је био циљ ове јефтине циркуске представе.”
-

Cilj predstave je bio stvarnje afere za skretanje paznje srpske javnosti od cinjenice da je ukrajinski avion pun srpskog oruzja i municije poletao sa aeredroma u Nišu.
Sa jedne strane Vucic Putinu lize dupe a iza ledja Ukrajini prodaje oruzje.

-
D-Man
(Analyst)
19. jul 2022. u 10.08
Ви минусари би, пре свега, требали да се запитате због чега је Вучић, и то званично, два пута тражио да оде у Јасеновац (септембар 2021е и март 2022е) а да о томе није обавештена јавност.

Због чега је то била тајна? Зар то није био довољан разлог да се онда трећи пут захтев упути на тај начин што ће о том бити обавештена и јавност. Нешто баш не верујем да би Хрвати имали пуно избора да му не одобре одлазак у Јасеновац. Они не би имали никаквих аргумената да му не одобре улазак. Какав би им био изговор?

Међутим, Вучић се одлучује на један чудан корак и као планира одлазак у Хрватску приватно, о томе обавештава Пуповаца који, наравно, мора да обавести Пленковића а тај усташа једва дочека да забрани улазак једном Председнику Србије јер, ето, не може Вучић тек тако приватно у Хрватску. И успут му дели лекције у стилу да се домаћин мора питати када му одговоара да му гост дође!

Исто тако, зар вам није јасно да су једину корист од свега овог извукле проусташке снаге у Хрватској које сада славе јер један Предеседник Србије не може да уђе у Хрватску.

Шта је онда Вучићу био циљ овом позоришном представом? Да представи хрватску власт као усташку!? Па ми то већ сви знамо! Коме је порастао рејтинг нвакон ове епизоде? Па управо десничарским снагама у Хрватској!

Да ли је Вучић хтео да скрене пажњу на један од најгорих логора од постанка овог света? Ако је то циљ био Вучићу онда, у реду, али, не знам, може држава Србија да то чини на много ефикаснији начин уместо да дају шансу усташама да још једном понижавају Србе јер забрана уласка Председнику Србије јесте увреда да цели српски народ.

Због тога, сада сам већ потпуно уверен у то, Вучић је направио грешку у корацима и онда га усташе понизиле и он реагије како реагује.

Имебцилима који мисле да ја овим подржавам усташку власт у Хрватској могу само рећи да се гоне у 3 лепе ПМ јер је моје мишљење о усташама одавно познато.
Али, да један Председник Србије крије од јавности два захтева за одлазак у Јасеновац је довољан доказ да Вучић прави непромишљене грешке које онда доводе до понижавања функције Председника Србије над којим се тамо неке усташе фактички иживљавају.

А ако Вучић већ хоће да учини нешто против усташа, онда је већ крајње време да службе безбедности почну да објављју гомилу доказа које сигурно имају о деловању пете колоне у Србији које предводе Кандићка, Бисерко и сличне сподобе које несметано трују српску омладину својим несметаним деловањем у Србији.

Када се таквима дозволи да несеметано раде оно шта раде, онда је то највеће зло које може да трује српску омладину која једноставно може да помисли како у свему томе што те сподобе говоре има и истине јер, ето, држава не реагује!
Ајде нека неко тако отоврено ради против Хрватске у Хрватској као што Кандићка, Бисерко и слични раде Србији против Србије па ћемо видети шта ће им се десити!

Дакле, све то је то код нас окренуто наглавачке! Тај исти Вучић за амбасадора Србије у Хрватску поставља ону Милићку која је отворени заговорник уласка Србије у злочиначки војни савез који нас је и бомбардовао и стално ради против српских интереса!
Па да ли је званична српска политика улазак у тај војни савез? Колико је мени познато, није! Откуд онда Милићка на месту амбасадора Србије у Хрватској? Како је то уопште могуће?
И онда ми и даље лупајте минусе када поставим та и таква питања о Вучићу. Гурате главу у песак ко нојеви и правите се да не видите неке чињенице које ником нису јасне.

Jocko4
(observer)
19. jul 2022. u 13.36
Seeb-VN1700,

Авион НИЈЕ летео према Украјини, него је после утовара у Нишу, летео сасвим другом маршрутом, тако да није јасно одакле ти та идеја да је превозио оружје у Украјину !?
Документација показује да је авион превозио мине и школске мине, а купац је био Бангладеш, што је и Бангладеш потврдио.

Jocko4
(observer)
19. jul 2022. u 13.49
D-Man,

Овде има дискутаната који су чланови СНС-а и спремни да безрезервно подржавају Вучића, тако да није чудно да пљуште минуси.
А оптужбе на твој рачун су беспредметне и бесмислене.
Seeb-VN1700Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Seeb-VN1700
19. jul 2022. u 14.00

Pa ako kažu da je ukrajinski avion sa osam clanova posade, svi Ukrajinci, prevozio skolske mine, jasno je da lažu.

I ruska nafta ne ide direkt prema EU, nego okolo preko Saudiske Arabije.
A drugi dio ruske nafte takodjer ne ide direkt prema USA već preko Indije.

I kako ocekivat od nekog nešto pametno kome je u zivotu bio najveci teret sanduk piva noseci za Seseljem po ratistima?
Kad hoćeš nekom narodu bas dobro naudit onda im dovedes takove budale na vlast.

-
intrigue
19. jul 2022. u 14.26
D-Man ,
Тако ти је то мој пријатељу , ако изнесеш своје мишљење и напишеш да је Вучко погрешио у томе и томе , екипа те спремно дочека са „усташа” . А ако напишеш да је по твом мишљењу Вучић урадио нешто добро , постајеш Вучићевац .

Не би се сложио са тобом да су десничарске снаге , усташе , у Хрватској профитирале од тарабе Вучићу за улазак у Хрватску .
Разлог је веома прост , одавно већ траје кампања у Хрватској против Вучића ...и он је тамо буквално Перосна нон грата .
Разумеш ?
Не само десничари , сви скупа , цела јавност , држава , не жели да види Вучића у Хрватској .
Зато га возају , зато му не дозвољавају улазак и правдају то овим или оним разлогом .
Да ли је то понижење и проблем за државу Србију ?
Рецимо да јесте , али и држава Србија има алат да узврати истом или сличном мером .
Хрвати мисле да имају бољу позицију на шаховској табли , да им фигуре стоје боље ...и да нас са блокадом уласка у ЕУ стално држе у шаху .
То је позиција из које они могу да нас карају како им ћефне . Зато се играју са Вучићем ...и ту је одговор на твоје питање „зашто Вучић није пријавио да је добио тарабу у септембру 2021 и марту ове годие . Знамо сви како то функционише и да се не објављује тај његов захтев да оде у Јасеновац дипломатско-службеним путем .
А да је добио тарабу не објављује да би задржао ок односе са Усташијом (читај ЕУ )и да се не би брукао у Србији .

Верујеш ли да у Хрватској већ имаш коментаре политичких аналитичара који због овог и неких других Вучићевих потеза мисле да се Вучић одрекао уласка у ЕУ .
Ту ти је одговор целе загонетке .
”Како ти нама богца ти , како смеш , знаш шта ми можемо ...па ти изгледа нећеш у ЕУ , одустао си „!!

Како сме ти је оно што је Вучић зафорсирао већ неко време ...Јасеновац и геноцид над Србима .
То се њима уоште не свиђа и желе да прекину сваку причу о томе .
А Олују би да славе сваке године и свеке године би да се кења 11 јула о Сребреници и геноциду .
Трагично је то , мој друже ...да се прича о томе како би Србија морала признати геноцид у Сребреници и како би сваке године председник Србије морао тамо да се појави на комеморацији .
А Јасеновац , то ништа , то да се заборави и да се о томе не прича ?
Ништа геноцид , ништа дан у години кад се обиљежава сећање на убијене Србе , ништа одлазак Срба и њиховог руководства на тај дан у Јасеновац.
ЕУ , 4 рајх , боле К и за Србију и за Јасеновац и за геноцид над Србима .
То не може , а Сребреница може , Олује може ?
Е зато све ово Вучко ради . Верујм да је то разлог .”
Jocko4
(observer)
19. jul 2022. u 15.28
Seeb-VN1700,

>'Pa ako kažu da je ukrajinski avion sa osam clanova posade, svi Ukrajinci, prevozio skolske mine, jasno je da lažu.'
- - -

На основу овог коментара се види да ниси довољно упознат са овим случајем.
Из тога се не види да лажу.

Да би могао да говориш о томе, прикупи и остале информације.

1. Које земмље имају такве авионе (Антеј) ?
2. Које земље због санкција не могу да пруже услуге ваздухопловног транспорта великих терета ?
3. Ако је авион (био) украјински, шта је чудно да је у његовој посади било осам Украјинаца ?
4. Колико чланова посаде је ангажовано у том великом теретном авиону на дугим релацијама, поготово што је после допремања робе у Даку вероватно требало нешто и да преузме (за неку другу дестинацију), да не би летео у тзв. празном ходу ?
5. За кога је тај авион претходно обавио транспорт и одакле је долетео до Ниша, да утовари тзв. наменску робу ?
6. Ако Вучић или Стевановић лажу, како објашњаваш да је Бангладеш званично потврдио да је поручио ту робу и очекивао допрему ?

intrigue
19. jul 2022. u 15.50
ишли бре Украјинци редно ...из Париза до Сарајева (тамо натоварили оно што је остало од Бајрама) , па онда Београд , из Београда у Анкару , из Анкаре у Ниш ...а онда је из НиШ кренуо за Кијеве преко Грчке , пречицом ...и тунА се стропошто .
:))
Jocko4
(observer)
19. jul 2022. u 16.08
Seeb-VN1700,

Разумем шта си хтео да кажеш, да је по среди закамуфлирана препродаја 'наменске робе' Украјини преко посредника (Бангладеш), али то не значи да Вучић или Стевановић лажу.
Можда Бангладеш има (а можда и нема) неки тајни споразум са Украјином, о коме Србија не зна.
Ако би тако размишљали као ти, онда би Србија требало да потпуно обустави сваку и било какву продају 'наменске робе' трећим земљама.
Seeb-VN1700Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Seeb-VN1700
19. jul 2022. u 16.31
Pa ja samo kažem zašto Vucic pravi novu aferu oko posjeta Jasenovcu.
Nije dobro za srpsku javnost da se puno talasa oko tog ukrajinskog aviona.
Zar nije smijesno uzeti za ozbiljno ista šta kaže neko iz jedne države kao sto je Banglades?
Nije da nije moguć kvar motora na avionu ali ovaj je prevozio oruzje, pardon skolske mine.

Kako biste vi po pameti i mudrosti poredali srpske politicare?
Vucic
Vulin
Lezbejka,
Slinavi

Ovi su danas elita Srbije.

-
intrigue
19. jul 2022. u 16.55
ма друже ови наши су глупи у пм , глуперде праве .
али , су за Изметбеговиће , Џаферовиће , Комшиће , Пленковиће ,Милновиће итд . озбиљне главе . труст мозгова .
што и није неки проблем , јебига ...кад је конкуренција благоретардирано-идиотска .

пс.
они су 100% закључили да Србија шверцује оружје у Украјину , преко Бангладеша ...
:))
Jocko4
(observer)
19. jul 2022. u 17.11
Seeb-VN1700,

Шта ако је по среди коинциденција, а ти извлачиш громогласне закључке ?

Очигледно покушаваш да тролујеш ову тему и скренеш дискусију на неки други, затим трећи колосек, што си радио и у другим дискусијама, као и Сирчуле.
Ако немаш шта да кажеш у вези теме, боље читај шта други пишу.

Jocko4
(observer)
19. jul 2022. u 17.14
Чуј њега, 'poredali' !?
Јел' то поређали ?
Seeb-VN1700Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Seeb-VN1700
19. jul 2022. u 17.16
Seeb-VN1700Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Seeb-VN1700
19. jul 2022. u 17.22
Jocko4
Чуј њега, 'poredali' !?
Јел' то поређали ?
-

Dobro si primjetio, vidi se odmah da si pravi patriota.
Jedino te yebe sto si patriota samo na tastaturi.

-
Jocko4
(observer)
19. jul 2022. u 17.24
Добро је прочитати овај текст из Спутњика, јер указује на психолошки рат и деловање НВО-а у Србији.

https://rs.sputniknews.com/20220718/totalni-fijasko-vojnika-koji-su-morali-da-nateraju-srbe-da-mrze-ruse--zapad-uvod i-nove-igrace-1140057168.html
Jocko4
(observer)
19. jul 2022. u 17.29
tinyurl.com/58eawdd7
Jocko4
(observer)
19. jul 2022. u 17.30
58eawdd7
Jocko4
(observer)
19. jul 2022. u 17.31
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
20. jul 2022. u 01.53
Postoji sigurno neki skriveni razlog zašto je šiptarsko kopile otišao u Jasenovcu. Samo me čudi da nije poveo i onu lezbaću sa sobom, pošto ona i tako i tako ima hrvatsko državljanstvo? Otišao tamo z Hrvatskoj gde su njegovi dedovi klali Srbe. Kratko i jasno.
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
20. jul 2022. u 05.13
Поред пречанина и кесеровића не требају нама усташе. Немају шта да раде јер све таки обаљају за њих.
Некада би то завшавало на дуду.

У стара добра шумадијска времена кад су Личани и Ерцеговци дошли да нам направе Смедерево, Београд, Манасију, и друго ЛоЛ.
Питај Дуле „Бг” и све бидне јасно.
keser
(Тешем букве)
20. jul 2022. u 05.49
Јоцко живиш у Америци а још не знаш да скраћујеш адресе.
Ај скрати то па да читамо шта пише.
Jocko4
(observer)
20. jul 2022. u 09.35
keser,

Не живим у Америци, него у Канади. (Кад се каже Америка, мисли се на САД).

Скраћени линк који ради је у мом коментару постављеном 19. julа 2022. u 17.31 .

П.С. Прва три линка нису радила, а кривица је моја. Наиме, истовремено сам радио 3 ствари: припремао скраћени линк, разговарао телефоном са једним земљаком и на брзину читао имејл који ми је он послао (на ајпаду). Не каже се за џабе: 'Што је брзо то је кусо'.
D-Man
(Analyst)
20. jul 2022. u 10.11
Хтео не хтео, због свега овог што се десило, просто сам принуђен да погледам и шта господа из Хрватске говори о свему овом и пронађох неки интервју са неким типом (по имену и презиме очигледно муслиманског ''подријетла'' али са правим загребачким нагласком) који, мртав ладан каже:

''Вучић је одустао од ЕУ али нема храбрости да то каже народу у Србији. Онда на овакав начин изазива Хрватску јер зна да ће Хрватска због таквих ствари блокирати Србију на путу у ЕУ а он ће онда имати разлога да оптужује Хрватску што Србија не може у ЕУ''.

Лелееее, што би рекао Шурдиловић!

Да ли је дотични господин чуо да је велика већина грађана Србије против ЕУ и да Вучићево одустајање од ЕУ била изузетно радосна вест?

С друге стране, од неких службеника из њихове Владе могло се чути следеће:

„Croatia will allow President Aleksandar Vučić to visit Jasenovac, but that is an event that needs to be agreed upon through diplomatic channels, and very thoroughly. That was not the case, because Vučić only informed Milorad Pupovac that he wanted to leave Gradina in BiH, and go to Pakrac and Jasenovac, and that is not the way things get done. We have nothing against the visit, but, I repeat, it is necessary to agree on what it will look like, however, it will certainly not happen before autumn,” confirmed a source close to the Croatian government in an interview with Jutarnji list.

Превод:

''Хрватска ће дозволити Председнику Србије да посети Јасеновац али та посета мора бити испланирана дипломатским каналима. То није сада био случај јер је Вучић једино информисао Милорада Пуповца о намери да из Градине у БиХ иде у Пакрац и Јасеновац а то се тако не ради. Ми немамо ништа против посете али, понављам, неопходно је усагласити како ће та посета изгледати иако се то, сасвим сигурно, неће догодите пре јесени.''

Ајде да видимо шта ће се догодити. Вучић је сада тражио и званично да посети Јасеновац и то негде до средине септембра. Из хрватске Владе се може чути да се то неће догодити пре јесени.

Оно што је највише занимљиво је коментар да се мора договорити како ће та посета Јасеновцу изгледати. Хрватска очигледно хоће да диктира наратив, шта се може а шта се не може рећи, ко ће тамо бити присутан, итд.
Наравно, није то толико чудно али се овом свету мора јасно и гласно рећи да би та територија требала да буде одузета од Хрватске и буде предата УНу на контролу. Знам да је ово радикална идеја али да сам ја на месту Вучића и Владе Србије ја бих управо изнео такав захтев и то пред скупштином УН-а где бих још једном поновио о свим страхотама тог концентрационог логора.
D-Man
(Analyst)
20. jul 2022. u 10.52
Иначе, често се говори и о томе како и због чега Јасеновац није ослобођен све до краја рата на шта једноставно нема јасног одговора али се, исто тако, често заборавља поставити и питање како је било могуће да ми Срби, као најбројнији народ у бившој СФРЈ, дозволимо да, на неки начин, Јасеновац буде гурнут у запећак.

Није то само случај са Јасеновцем. Ево, признајте сви ви који сте на овим дискусијама, колико је вас чуло за преко 12 хиљада побијених Срба у Гаравицама код Бихаћа?
За оне који не знају, ево, могу мало прочитати овде:

https://www.spomenikdatabase.org/bihac

Текст је на енглеском и намерно само поставио тај текст због једног дела који сам уочио:

''... Bogdanović (познати београдски архитекта који је био идејни творац споменика на Гаравицама као и оног у Јасеновцу) was especially attracted to the Bihać proposal as its main focus was to be 'universality', while issues of ethnicity and victim numbers were to given a less central focus.

Превод:

''Богдановића је нарочито привукао овај пројекат због тога што је главна идеја била универзалност док су етничка припадност и број жртава биле мање битне.''

Пазите, то су те страхоте које смо ми као народ прошли у Другом светском рату а онда и за време постојања бивше СФРЈ где се због наводног братства и јединства избегавало говорити о српским жртвама. И, ето, та ''униврезалност'' где је етничка припадност била мање битна је привукла Богадновића да ради на том пројекту! Србина Богдана Богдановића! Јбш ти нас колики смо ми идиоти кад смо такве ствари дозвољавали.

Преко 12 хиљада Срба је побијено на Гаравицама! Преко 12 хиљада! На изричит захтев браће Поздерац, Хакије и Хамдије, написано је да је на том месту убијено 12 хиљада жртава фашистичког терора иако су све те жртве биле Срби те у мањем броју Јевреји и Роми.

Тако су Срби, иначе, у том делу данање западне БиХ од већине постали мањина.

Ево, будите сви ви дискутанти на овој дискусији искрени и реците колико вас зна о Гаравицама.
А таквих и сличних стратишта, поред Јасеновца и Гаравица, било је јако много и на свим тим стратиштима су првенствено страдали Срби.

Ако ће ови Вучићеви ''маневри'', без обзира били планирани или случајни, помоћи да у српску јавност коначно дођу сви ови детаљи а индиректно ће то већ некако доћи и до оних наших крвника, можда, кажем можда, се нешто почне и мењати.

И ако онда оне протуве попут Кандиће и сличних буду и даље пљували по Србима онда то, брате, није него за трпати у затвор.

Иначе, рече ми пријатељ, Србин као и ја, ма, пусти све то, све је то скретање пажње и са европске параде вулгарности и кича која ће се ове године, замислите, организовати у Београду! Кажу, Београд добио више гласова и од Барцелоне.
Дакле, у Београду се, за оне који нису још чули, одржава главна европска парада поноса! Први пут ван граница ЕУ! И то баш код нас, у Београду!

Е, па, нека је наздравље, браћо Срби! Тортура над Србима се и даље наставља.
intrigue
20. jul 2022. u 13.05
D-man ,

То сам ти ја спомињао ...они се чуде како Србија (Вучић) смеју да се куробецају , а они нас држе у шаху цело време .
Нема шта друго бити осим да је Вучић одустао од ЕУ .

И преходна два пута , пре овог срања , Вучић је рехуларно , дипломатиксим путем , затражио да посети Јасеновац . Добио је педалу оба пута уз смешна објашњења .
Читајући између редова одговор је био „ко те јебе” .

Хрвати не желе да виде Вучића у Хрватској и озбиљно се труде да се то не деси .
А овај , знајући то , намерно инсистира .

Хрвати би да се Јасеновац и не спомиње , а камо ли да се одреди датум кад би се , као и у Сребреници , одржао комеморативно скуп , скупили Срби , дошла српска делегација ...итд.
Погледај на шта личи онај Меморијални музеј , споменик , у Јасеновцу
Покосе траву и то им је све што ураде .

Ми као народ имамо озбиљан проблем , заборава , лењости , незаинтерованости , неозбиљности , аљкавости итд.
Јел Србима познато да нпр. ни један Србин никад није написао озбиљну књигу , студију , о том Јасеновцу .
А Хрвати јесу , коју и какву , небитно...али написало су „пар књига” са више стотина страна .
Јел знају Срби да ми као народ нисмо никад написали сценарио и снимили филм до пре пар година кад је Антонијевић снимио Дару из Јасеновца .

Лично сам перфекциониста и жестоко ме нервира немарност и неозбиљност.
Нпр.
Спискове Срба који су настрадали у Сарајеву .
Стави коњ име неке жене која је страдала од гранате ...и онда лијабе одма потрче ...„аха ова је страдала од гранате , Срби лажу , цели списак им је лажан” .
Несме то да се дешава .
Мој покојни деда се налази на списку страдалих у Јасеновцу, а није тамо одведен нити је тамо убијен .
Истина је да су га усташе стрељале 41-прве , али у једном малом Херцеговачком градићу .
И сад неки усташа треба да каже „аха , ево га овај , он није убијен у Јасеновцу , ено му имена и презимена на споменику у том и том граду, тамо је стрељан” .
Несме то и чисто сумњам да је тај ко је правио те спискове имао добру намеру . (Титино време).

Признајем да нисам чуо за тај геноцид на Гаравицама .
То је то , ми ћутимо , не говориомо о томе , не пише се ништа о томе , не оставља се генарцијама које долазе могућност да читају о томе , да се инфоримишу , да сазнају .

D-Man
(Analyst)
20. jul 2022. u 14.58
Обично ме заболе нека ствар када ме морони минусирају. Озбиљно вам кажем, заболи ме нека ствар за минусима!

Али, када ја напишем о стравичном покољу Срба на Гаравицама код Бихаћа за који, ајде да се не лажемо, вероватно 90% Срба уопште не зна, е, онда, ми тај минус смета.
Смета ми као човеку којем је до правде.

Који је морон, искрено се питам, могао да лупи минус због написане историјске чињенице?

Па, јбт, када си толики фрајер па лупаш минусе негде из неке рупе, онда бар буди мушко, или женско, па реци шта ти смета у том тексту.

Једно је дати ми минус када ја критикујем Вучића због неког потеза јер оно што сам ја рекао је моје мишљење са којим неком може да се слаже или да се не слаже.
Али, када ја указујем на чињеницу да Јасеновац није једино српско стратиште (иако је највеће) већ и да има места на којем је убијено преко 12000 Срба а да већина Срба за то место није ни чула, и онда ми неко да минус, то је, заиста, као да се неко церека на те српске жртве.

Па, модераторе, дај, молим те, сигурно знаш ко је дао тај минус па отворено прозови тог морона и питај га зашто.

Ајде нека неко од Срба проба да оде на неки муслимански сајт и било шта каже њима против Сребренице па да видимо да ли ће икад више имати могућност да се јави на тај сајт.
D-Man
(Analyst)
20. jul 2022. u 15.11
intrigue,

Теби искрено хвала што си признао да ниси чуо за место на којем је зверски убијено 12 хиљада Срба.
Ето, сада знаш! Никад није касно да се сазна истина и сада имаш прилику да и ти неком другом кажеш за још једно српско стратиште на којем су, за неколико сати, од већинског народа, Србе претворили у мањински народ.

Сва та наша стратишта и наше ћутање о њима за време СФРЈ нам се жестоко осветило током девдесетих.
Да су у СФРЈ сви учили о свирепим злочинима над Србима, можда се деведесете не би ни десиле.

Ко је год овде можда члан СНС, нека свом шефу Вучићу каже да се у српске уџбенике не забораве споменути, поред Јасеновца, ни Гаравице, ни црква у Глини, ни Пребиловци, ни Јадовно, ни Житомислић, ни многа друга места које ми је уопште и тешко да их спомињем када само помислим шта су нам све радили.

О овим стварима СВАКОДНЕВНО треба слати документацију на све светске адресе оних држава које су подржале стварање нове НДХ током деведесетих.
Треба бити упоран и то стално понављати. Држава то може, појединци не могу!
Jocko4
(observer)
20. jul 2022. u 15.15
Кедми о Јасеновцу:

>>>
Говорећи о Југославији, он је казао да су у то време нацисте највише штитили и највише су им помагали Хрвати, католици.

Он је подсетио да сада нису дозволили Србима да посете логор Јасеновац који се налази на територији Хрватске.

„У том логору су Хрвати ликвидирали скоро милион Срба. Нико у свету не говори о томе. За време Тита су заташкавали улогу Хрвата. Истребљивали су Србе као псе. У суштини Хрвати су уништавали два народа: Србе и Јевреје. Јевреја је било мало, а Срба много. Убили су колико су могли. Поново су ћутали о томе, и сви су ћутали. Зато се не треба чудити зашто су касније ћутали и зашто данас ћуте када виде следбенике тога у Украјини”, истиче бивши израелски обавештајац. <<
intrigue
20. jul 2022. u 15.22
Браћала , немој да се нервираш , овде долази свакаква фела ...натрчи и по неки Фрањчек или Мујица , има ту и глупавих , озбиљних будала и оних који туку те минусе због нетрпељивости .
Виде твој ник и без обзира о чему писао они рокну минус . Дешавало се то мени колико оћеш пута...ја напишем „плаво небо -сунце сија” , а неко ми лупи минус . :))
Тако да , забо ле те ...важно је да оно што напишеш допре до оних који имају нешто у глави .
А таквих овде , на сву срећу , још увек има .

Онај ко се бави политиком пре свега не сме да буде фан , мора трезвено да размишља , да буде реалан и непристрасан .
Знам ја да је то лоша прича за партиске апаратчике и да је за успех њихове странке важно да су фанатици , да су пристрасни и нереални...али ми овде смо „обични смртници” , коментаришемо .

Зато , мене лично не дотичу било какве партиске приче ...ако је неко радио ок , ако ја сматрам да је нешто урадио ок , онда то и кажем ...био тај Вучић или кучић , неважно је...
Исто важи и за случај кад , по мом мишљењу, није рађено добро ...има бре да кажем да ми је на очи испао .

intrigue
20. jul 2022. u 15.34
D-Man , нема на чему , пријатељу ...
Шта сам требао да урадим , да изгуглам , па да дођем , направим се паметан и да кажем „зно сам ”? Нисам ја из те приче .
Нисам знао , а ни чуо , нема шта да крије . А веруј ми да подоста знам.
Зато , не мени хвала , већ хвала теби ...а на мени је да истражим , прочитам и сваком наредном разговору на ову тему пренесем оно што сам сазнао .

Оно што спомену Вучића .
Изјави човек да ће се напаравити промене , да ће се он лично потрудити
и да ће се у уџбенике , наставни програм , ставити историске чињенице у вези Јасеновца . Да ће наша деца учити о томе .
Ето прилике да се не остане само на Јасеновцу већ да се учи и о другим местима где је извршен геноцид над Србима .
Зато сам ја и подржао ту његову изјаву .
Ајд да видимо да ли ће се десити .
keser
(Тешем букве)
21. jul 2022. u 07.21
Ни један прави Србин неће преносити непријатељску пропаганду и нападати своје.
не само да је штетно по народ већ је и идиотски.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
21. jul 2022. u 08.34
Potpuno si u pravu Keseru, samo što kod nas na vlasti ima veoma mali broj pravih Srba i pravih realnih političara kojima su dobrobit Srbije i Srba na prvom mestu.
Zato kad neko od nas kojima je to veoma jasno kažemo, dobije minuse. Takvi i ne znaju za ništa drugo, jer su ćoravi duševno.
keser
(Тешем букве)
21. jul 2022. u 14.11
Ирисер,
Има их мање него што би било нормално.
Али има их.
Јер да их нема већ бисмо нестали.
keser
(Тешем букве)
22. jul 2022. u 12.08
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
01. avgust 2022. u 12.12
Не знам али питам се да ли је постављач теме Србин.
Да ли је Србин или само мисли да јесте?
Или се лажно представља?
Jocko4
(observer)
02. avgust 2022. u 00.42
keser,

Не знам зашто тако мислиш. D-Man јесте Србин.
D-Man
(Analyst)
04. avgust 2022. u 23.30
„Не знам али питам се да ли је постављач теме Србин. Да ли је Србин или само мисли да јесте? Или се лажно представља?”

Да си бар написао због чега то мислиш па да ти и одговорим. Овако, не знам због чега се уопште јављам због тога што си написао.
dr-mors
07. avgust 2022. u 11.24
Шта је циљ и ове вести и ове очигледно јефтине циркуске представе? Прво, будимо реални и запитајмо се да ли је уопште могуће да председник било које државе дође у приватну посету некој другој држави?
=======

naravno da nije moguće.
A možda je utripovo da mu je upad u hrvatsku kao u Sava malu..
Pi.cousta bolesna nakza, koristi sve moguće nacine da dospe na prvim stranicama stampe, radija, tv.
Njemu nisu sveti 800.000 poklanih, već da se sa njima sprda, kako bi sebi napabircio neke politicke poene..uglanom od njegovih destruktivaca iz sns..i dela zaglupljenog naroda u srbiji...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.