Diskusije : Politika

 Komentar
Украјински сценарио на Косову
CAHJAP
05. jul 2022. u 02.49
Dali je u pripremi Ukajinski scenario na Kosovu?
U video obracanju Kurtija na Srpskom jeziku Srbima KiM da do Septembra mora da se rese Srpskih registarskih tablica i da prime kosove-republjicke oznake inače će im vozila biti oduzimana predstavlja pretnju po opsti mir i sigurnost nas a i svih naroda u nasem regionu. To podrazumeva i kosove lične karte i dokumenta bez kojih neće moći da se vrse registracije. Prihvatanje toga, za Srbe bi znacilo priznavanje kosove republjik i dobro znamo da se to neće dogoditi. Šta bi usledilo nakon toga možemo da pretpostavimo, a po svemu sudeci ovo je plan zapada da izazovu Ukrajinski scenario na Kosovu, upadom rosu, policije i kosove vojske u Srpskim enklavama gde bi mogao da uslede oruzani napadi i ponovni pogrom preostalog stanovnistva. Ako je u to umesan zapad a verovatno da jeste sa ciljem da se Srbija uvuce u taj rat i time Srbija javno osudi da je izvrsila agresiju na kosove pri cemu bi nato snage ponovo udarile na Srbiju sa ciljem da Rusija pristupi u pomoć nama i tako direktno okrsi sa nato-om na nasem podneblju. Kurti, bez ikakvih provokacija Srbije već mesecima govori kako Srbija predstavlja pretnju ne samo za kosove već i za ostale države na Balkanu, pre svega misleci na BiH, Crnu goru i hrvatsku. Srbija osim sto osavremenjuje naoruzanje sto i svaka država inače čini u skladu sa svojim budzetom, nikakvih povoda niti pretnji nije vrsila na kosove ili bilo koju drugu državu u okruzenju. Sto vise, Vucic konstantno govori o miru i kompromisnim rešenjima pri tom vise puta nagovestavajuci da Srbija neće silom ili vojskom da odgovara na bilo kakve provokacije.
Zemljama zapada i njihovim liderima, pre svega americi, engleskoj i nemackoj, nijedan izgubljeni Ruski, Ukrajinski, Srpski, siptarski, bosanski, hrvatski i ma bilo koji drugi zivot na nasem podneblju ne predstavlja apsolutno ništa, samo ispunjavanje svojih ciljeva koji kroz istoriju leze na moru krvi, propasti i razaranja drugih naroda. Siptari slepo veruju da ih amerikanci vole, da su tu pre svega zbog njih a ne svojih ličnih interesa. Ne shvataju da bi ih u datom momentu amerikanci pustili niz vodu isto kao sto svi pustamo vodu na WC solji i to će se desiti krahom americke imperije i uloge svetskog policajca koja jacanjem Rusije i Kine, inače naših saveznika, je na izdisaju.
Ja se nadam da do sukoba ipak neće doći, da će razum preovladati, jer to bi ponovo znacilo ne samo za nas, nego i sve države u nasem okruzenju ponovna i verovatno mnogo gora golgota od one 90 tih, s'tim sto ovoga puta Srbija ima daleko modernije naoruzanje i jaku Rusiju na svojoj strani a da ne spominjemo ako nam i Kina pristupi u pomoć. Veca je verovatnoca da će svi siptari biti zbrisani sa ovih prostora nego mi, a to se odnosi i na druge države oko nas koji vode neprijateljsku politiku. Ponavljam, daj Boze da do toga ne dodje jer to će nas sve baciti nazad u srednji vek od kojeg se možda nikada nećemo oporaviti. Danasnje zapadne sile nisu nikome osim sebi prijatelji. Nijedan amerikanac, englez ili nemac nebi izginuo za albanca, bosanca, crnogorca ili hrvata, NIJEDAN !
CAHJAP
05. jul 2022. u 03.37
Taj isti Kurti ima obraza da Srbiju predstavlja kao agresorsku državu, nakon što su otudjili Srpski Jerusalim od Srbije, proterali 90 posto stanovnistva, preuzeli sve sto su Srbi vekovima gradili, gajili i čuvali, srušili ogroman broj crkava, manastira, grobova, spomenika i drugih Srpskih tragova.
Gledao sam emisiju od pre 4 godine gde je Kurti bio gost u Sarajevu na jednoj bošnjačkoj televiziji. On je Srbiju predstavljao kao agresora a sebe i bošnjake kao žrtve. Nazvao ih bratskim narodom i rekao kako ih deli to što su šiptari na Kosovu stradali od Srba pre rata a bošnjaka za vreme rata.
Nikada nijedan od ovih šiptara ne spominje sve beneficije koje su imali u sklopu Srbije. Mogli su da prehrane petnaestočlane poroduce sa jednim ličnim dohodkom i svim državnim beneficijama. Mogli su da pohađaju škole i fakulteta na albanskom jeziku, jel' to diskriminacija Kurti ??? Za razliku od Albanije koja je bila najizolovanija, najnepismenija i najzaostalija zemlja u Evropi i šire mogli su da putuju, jednako kao i svi Srbi po čitavom svetu. Kako ste se zahvalili ? Time što u senkama ste konstantno vodili seperatističku politiku, gradili zidine oko kuća kao da ste bili okruženi divljim zverima i potajno skladištili oružje pod zemljom i u zidinama do prilike koja vam je amerika pružila jer bez nje nebi nijedan od vas ostao na Kosovu, sem onih malo poštenih izuzetaka Albanaca koji su bili časni i poštovali duh Srpskog dobroprimstva
Kurti, kako i ime da ti se potrefi tako, ni to nije slučajnost.
dulebg
(posmatrach)
06. jul 2022. u 08.09
Баш ме занима - ако добију један Калибар у полицијску базу - шта ће следеће да учине? А Руси би морали да реагују, у случају повреде Резолуције 1244.
keser
(Тешем букве)
06. jul 2022. u 10.49
хебте Дуле,
да Руси нешто предузму!?
Колико имаш година?

Сада ме не чуди што си се доселио у Србију и што нас негираш кад и ово можеш да напишеш.
Jocko4
(observer)
06. jul 2022. u 11.17
dulebg,

Не мора баш „Калибер”, има и других ствари које могу да тресну са десетак километара надморске висине.
keser
(Тешем букве)
06. jul 2022. u 11.45
Тајвански сценарио стим што запад није доследан у својим ставовима.
Jocko4
(observer)
06. jul 2022. u 17.38
keser,

На који тајвански сценарио мислиш ?
keser
(Тешем букве)
09. jul 2022. u 07.06
Па НАТО ће узети Север Косова као што ће Кина узети Тајван. :-)

Тајван је Кина и Север је Косово.
Али цео КиМ је Србија а ми за сада не можемо да још да размишљамо о тајванском сценарију.
dulebg
(posmatrach)
09. jul 2022. u 11.50
Сада ме не чуди што си се доселио у Србију
--
родио сам се у Вишеградској
одрастао у Хиландарској
то је све релативно близу Теразија?
--
хајде да чујемо твоје координате
dulebg
(posmatrach)
09. jul 2022. u 11.53
Од украјинског сценарије биће: да ће наша војска да уђе са рукама у џеповима, да ће 2/3 Шиптара да заглавиња за Драч, а она трећа да нас дочека са цвећем, као Хрвати Хитлера.

Само морамо да ослободимо и Скадар, да исправимо неправду из 1912-те. А вратићемо Шиптарима Дебар.
dulebg
(posmatrach)
09. jul 2022. u 11.56
Кесеру - нема досељавања у Србију: Србија је докле су Срби. А што Карађорђе и Обреновићи нису стигли све да ослободе - има времена, ослободићемо; краљ је мислио да је успео. Не можеш сад због Титових граница нешто да зовеш Србијом, а нешто не.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.