Diskusije : Politika

 Komentar
Хазин предвиђа поделу Хрватске између Мађарске и С
BeliVuk
04. jul 2022. u 17.57
Познати руски економски експерт и политиколог Михаил Хазин, често успешно предвиђа светске економске, политичке и геостратешке токове.​

Још пре више од 10 година Хазин је у својим анализама предвидео економску кризу у Европи због руских енергената као и да ће Европска Унија доћи у политички сукоб са Русијом због Украјине.

У својим најновијим анализама Хазин предвиђа, велико слабљење Европске Уније јер не располаже са енергетским ресурсима који су јој потребни за привреду и пољопривреду.

Досадашња економска стратегија Европске Уније се заснивала на јефтиним руским енергентима, гасу, нафти, угљу, дрвету, због чега је са ценама била конкурентна светским производима.

Како ЕУ жели да креира светске геостратешке токове, неизбежно ће доћи у сукоб са Русијом, која не жели да буде под утицајем Запада нити ЕУ.

Хазин је већ предвидео разлаз по скоро свим питањима Европске Уније и Русије која ће све своје енергенте преусмерити у друге делове света, пре свега у азијски простор а и даље.

Неизбежан резултат таквих геостратешких кретања биће слабљење ЕУ и њен распад, јер услед већих трошкова енергената неће моћи да конкурише са ценама пре свега Кини која ће добити руске јефтине енергенте.

У том контексту Хазин предвиђа да ће доћи до геополитичких промена и на Балкану, те да ће и Хрватска доживети промене.

„Биће ревидиране границе источне Европе. Због тога ће Хрватска бити подељена између Мађарске и Србије”, предвиђа Хазин.

Ову изјаву је познати руски економиста Михаил Хазин дао у интервјуу литванском јутјуб каналу Интерпретатион.

„Орбан жели Трансилванију и приступ мору. То значи да ће се Хрватска отворити, део ће добити Срби, а део Мађари. Словенију неће дирати: она је веома мала”, рекао је Хазин.

Да ли ће се то заиста догодити, време ће показати, али такав геостратешки лом на Балкану тешко је замислити без рата
https://www.youtube.com/watch?v=bn53PmGJzrw
dulebg
(posmatrach)
06. jul 2022. u 08.16
Не мора неопходно да буде рата. Ја рецимо замишљам да ће наше трупе ући ан Косово са рукама у џеповима, и да ће их амо „лојални Шиптари” дочекати са цвећем, ко хрвати Хитлера. Можда мало буде повуци-потегни око Северне Албаније, а Македонија, Црна Гора и БиХ прикључиће се Србији уз музику.

Историчар Степић има добар предлог за Хрватску: Србији Источна Славонија, као и све од Сиска до Задра, Книна и Шибеника, а да се даље формира засебна држава Далмација (под италијанским патронатом) од Шибеника до реке Неретве и Травника. Остало све српско, са муслиманском аутономијом.

Да ли ће остатак Хрватске припасти Мађарској, или остати као и до сада немачка колонија - нама свеједно.
keser
(Тешем букве)
06. jul 2022. u 10.40
Ово у вези Хрватске веома реално,
само биће између три играча: Италија, Мађарска и Аустрија.

Што се тиче КиМ-а да смо паметни не би нам требало никакво оружје.
keser
(Тешем букве)
06. jul 2022. u 10.47
https://tinyurl.com/35vua7a9

Није лоше погледати и прочитато ово.
Оно што не знамо о Шиптарима и нашим односима са њима.
CAHJAP
06. jul 2022. u 13.50
Kroz istoriju granice država su se uvek prekrajale, što će se opet desiti ishodom vojne operacije u Ukrajine i opšte svetske dominacije Rusije i Kine, do koje sve sugeriše da će doći.
Često sam se pitao pre više godina ako do toga dođe, da KiM se zvanični vrati u sastav Srbije, Krajina i o toliko ovom slučaju dobar deo hrvatske sjedini sa Srbijom, dali bi bilo Srba koji bi se vratili da žive na tim prostorima. Sada, mislim da bi, jer tada bi se geopolitička slika u potpunisti promenila u svetu. Srbija bi znatni ojačala u svakom pogledu, što bi vremenom pokrenulo milionima Srba iz sveta da se vrate a verovatno i drugih naroda bi emigrirali u Srbiju sa razvojem industrije, ekonomije, privlačnig tržišta i klime. Voleo bih za svoga života da ovo dočekam da vidim, da se sva istorijska nepravda nanešena nama ispravi.
dulebg
(posmatrach)
09. jul 2022. u 12.03
Ово у вези Хрватске веома реално,
само биће између три играча: Италија, Мађарска и Аустрија
--
У Степићевом предлогу је да хрватска Далмација буде под патронатом Италије, а да се Немци задовоље обалом од северно од Задра. Срби би узели територију РСК (без Западне Славоније), као и обалу од Обровца од Шибеника. Далмација би покрила католичке крајеве од Шибеника до Неретве и Травника, а даље опет иде Србија - до Скадра или Драча - зависи колики нам је капацитет.

Нисам сигуран да су Аустријанци и Мађари озбиљни играчи. И они, исто као и ми, могу само да се шлепују уз интерес великих.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.