Diskusije : Politika

 Komentar
Šef nemačkog vazduhoplovstva poziva na upotrebu..
Popaj
22. jun 2022. u 09.56
Šef nemačkog vazduhoplovstva poziva na upotrebu nuklearnog oružja protiv Rusije
Johannes Stern@JSternVSVS
pre 8 sati

Dok NATO sile eskaliraju proki rat u Ukrajini protiv Rusije, nemačke oružane snage (Bundesver) prete Moskvi upotrebom nuklearnog oružja. Prema izveštaju lista Bild, šef vazduhoplovstva Ingo Gerharc izjavio je u petak na Međunarodnom simpozijumu o morskoj snazi u Kilu:

„Za kredibilno odvraćanje, potrebna su nam i sredstva i politička volja da sprovedemo nuklearno odvraćanje ako je potrebno. Prema pisanju lista, on je preteći dodao: ”Putine, ne zezaj se sa nama! Do 2030. Evropljani će imati 600 modernih borbenih aviona u regionu Baltičkog mora. Zatim tu su američki avioni.„

Činjenica da nemački general otvoreno preti da će upotrebiti nuklearno oružje protiv Rusije mora se shvatiti kao ozbiljno upozorenje. Sedamdeset sedam godina nakon pada Trećeg rajha, u vladajućoj klasi ponovo se širi fašistički mentalitet. Spremna je da još jednom počini najgore zločine da bi ostvarila svoje imperijalističke interese.

Uništavajući rat Vermahta protiv Sovjetskog Saveza koji je počeo pre 81 godinu na današnji dan i u kome je Luftvafe pod njegovim tadašnjim vođom Hermanom Geringom imao centralnu ulogu, rezultirao je smrću oko 30 miliona sovjetskih građana. Sveobuhvatni nuklearni rat sa Rusijom ne samo da bi Evropu pretvorio u nuklearnu pustinju, već́ bi doveo u pitanje i opstanak celog čovečanstva.

Ličnosti poput Gerharca očigledno su potpuno nepokolebljive zbog takvog scenarija. U nedavnom intervjuu na zvaničnom Jutjub kanalu nemačkih oružanih snaga, on je branio proksi rat koji Nemačka i druge vodeće sile NATO-a vode protiv Rusije, što sve direktnije dovodi do opasnosti od nuklearnog rata.

General je počeo slavljenjem ”uspeha„ ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva protiv Rusije. On se ”divio hrabrosti i hrabrosti sa kojima tamo deluje. Zemlja je „u više navrata uspevala da povremeno obara ruske avione i helikoptere”. Nemačka „pomoć́” je igrala centralnu ulogu u tome. Na primer, Ukrajina je snabdevena raketama Stinger „za borbu protiv neprijateljskih aviona”, a one su „čak i oborile jedan ili drugi borbeni avion i takođe helikoptere”.

Sada podrška mora da ide „još dalje”. „Luftvafe će snabdevati Iris-T SLM sistem, a samim tim i raketu koju smo razvili za Evrofajter za obaranje neprijateljskih aviona i helikoptera”, nastavio je on.

Gerharc ne ostavlja nikakvu sumnju da je nemačka vojska de facto već́ u ratu sa Rusijom. U intervjuu je pohvalio brzo napredovanje nemačkog vazduhoplovstva u istočnoj Evropi. „Nakon što su ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu, Vazduhoplovstvo je prvo premestilo svoje Eurofightere u Rumuniju”, rekao je on. Oni su „pokazali šta vazduhoplovstvo ima da pokaže, da smo brzi. Protivraketni odbrambeni sistemi Patriot su već́ ”ušli u Slovačku nedelju dana nakon invazije„.

General je jasno stavio do znanja da se Bundesver sprema za sveobuhvatnu vojnu konfrontaciju iza leđa stanovništva. Između ostalog, pozvao je na brzu nabavku nacionalnog sistema protivraketne odbrane. Ovo je ”sada hitno i jaz koji moramo da zatvorimo„. Kako bi mogao da presretne i uništi balističke rakete u svemiru, on je političarima predložio nabavku američko-izraelskog sistema ”Strela 3„, objasnio je on.

Gerharc je posebno ponosan na brzu nabavku američkih borbenih aviona F-35, koji su finansirani iz ”Specijalnog fonda Bundesvera„ od 100 milijardi evra. Rekao je da mu je ”drago što smo to uspeli da postignemo u ovoj vladi„ i da ćemo ”sada napredovati veoma, veoma brzo„. F-35 su bili ”najmoderniji sistem u ovom trenutku„ i omoguć́ili su Vazduhoplovstvu da ”snažno deluje protiv ruskih oružanih snaga, protiv Putina... u alijansi„.

Šta to ”delovanje u alijansi„ tačno znači u vanrednim situacijama regulisano je konceptom NATO-a o takozvanom ”nuklearnom učešću„. U slučaju nuklearnog rata protiv Rusije, nemački borbeni avioni bi bili naoružani američkim nuklearnim bombama uskladištenim u Nemačkoj i takođe bi ih koristili. Prema članku na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane, ”moguć́e naoružavanje„ F-35 uključuje ”nuklearno oružje koje slobodno pada„.

Gerharcove nuklearne pretnje Rusiji nisu samo svedočanstvo ludog generala, već́ su u skladu sa logikom rata. Sistematskim vojnim opkoljavanjem Rusije od strane NATO-a, imperijalističke sile, posebno Nemačka i SAD, izazvale su Putinov reakcionarni napad na Ukrajinu. Pre svega, oni sada na duboku ekonomsku krizu i rastuće protivljenje radničke klase odgovaraju daljom eskalacijom rata, što bukvalno izaziva upotrebu nuklearnog oružja.

Iznad svega, vladajuća klasa u Nemačkoj udara sve bezobzirnije i vidi rat kao priliku da se vrati agresivnoj spoljnoj politici i politici velikih sila nakon svojih monstruoznih zločina u dva svetska rata.
https://www.wsws.org/en/articles/2022/06/22/hgoh-j22.html
keser
(Тешем букве)
22. jun 2022. u 11.57
Ако мислиш да је радничка много боља гадно се вараш.
Seeb-VN1700Poruka negativno ocenjena. Pokaži

Seeb-VN1700
22. jun 2022. u 14.38
Njemacka je samo pijun kao i ostali na sahovskoj tabli.
Dal se sjecas kad je Angela Merkel Trampu pruzila ruku da se pozdravi a Tramp nije htio dati ruku?
Znaš zašto?
Pa Angela Merkel je predhodno bila kod Putina i dogovorila kupovinu plina od Rusa. Tramp je na to rekao da tim cjevima u Njemcku tece plin a prema Rusiji teku milijarde.
Amerikanci su u Njemcku tada poslali eksperte za uvjeravanje da ne kupuju plin od Rusa nego od njih. Tada su neki njemacki politicari morali na licu mjesta potpisat ugovore i o kupnji plina iz Amerike.

Sve te americke rakete oko Rusije su samo farsa, sav taj cirkus sa Ukrajinom.. samo da se razdvoje Rusi i Njemci. I da ih se oboje ekonoski unisti.
Ako će nekog iz EU natjerat da prvi puca na Ruse onda će natjerat Njemce.

-
zlatiborac
22. jun 2022. u 16.18
„Ako će nekog iz EU natjerat da prvi puca na Ruse onda će natjerat Njemce.”

Logicno; 'Drang nach Osten'!

Ovo bi bio treci, a verovatno i poslednji pokusaj Njemaca (u jednom vijeku) da uniste Rusiju.
bezdomni
(maestro)
22. jun 2022. u 17.21
Ko će znati šta je istina a šta laz propaganda...
Možda Putin u stvari i želi da se ukljuce i Nemacka,Poljska,Britanija pa da im u blatu Ukrajine odrzi lekciju.
Malo je cudno da sto vise oruzja pumpaju ukrima tako i Rusi uvode sve jače oruzje.
Kao igra macke i misa.
Trebaju izgleda nemcuge poslati par stotina hiljada mladih nemaca u blato Ukrajine toliko i britanci i poljaci pa će onda i sa istoka par miliona krenuti u ojacanu specijalnu operaciju...
Zapad je dugo već uveren da će u Ukrajini rusima naneti gubitke od kojih se neće nikad oporaviti.
Može se desiti i suprotno da Ukrajina postane grobnica nata ..
Vreme će pokazati.
Power12345
23. jun 2022. u 11.20
popaj

Njemačka vojska za dva sata može napravit Atom.B...
Fanatika i onoh koji nevole Srbe - Ruse je puno...

Embargo rusiji polako otvara oči mnogim..
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.