Diskusije : Politika

 Komentar
Baltička blokada NATO-a otvara novi front u ratu
Popaj
21. jun 2022. u 15.03
Baltička blokada NATO-a otvara novi front u ratu protiv Rusije
Andre Damon@Andre__Damon
pre 14 sati
Baltička država Litvanija, članica NATO-a, u ponedeljak je uvela efikasnu blokadu Rusiji, sprečavajući transport mnogih dobara, uključujući čelik i ugalj, u svoju spoljnu enklavu Kalinjingrad, koji je Estonija odvojena od ostatka Rusije. , Letonija i Litvanija.

Tradicionalno, nametanje blokade je viđeno kao ratni čin. Ovom bezobzirnom provokacijom Sjedinjene Države i njeni saveznici iz NATO-a nastoje da podstaknu Rusiju na vojni napad na teritoriju NATO-a, koji bi doveo do pozivanja na član V Povelje NATO-a i rata punog razmera sa Rusijom.

Suočene sa nizom vojnih preokreta na terenu u Ukrajini, SAD, NATO i evropske sile nastoje da otvore novi, severni front u ratu.

Litvanski zvaničnici su implicirali da je odluka o sprovođenju blokade protiv Rusije doneta u bliskoj konsultaciji sa drugim članicama NATO-a i Vašingtonom. „Ne radi ništa Litvanija, već́ su evropske sankcije počele da funkcionišu”, rekao je litvanski ministar spoljnih poslova Gabrijelijus Landsbergis.

Odgovarajući na blokadu, rusko ministarstvo spoljnih poslova je otvoreno upozorilo: „Ukoliko tranzit tereta između Kalinjingradske oblasti i ostatka Ruske Federacije preko Litvanije ne bude u potpunosti obnovljen u bliskoj budućnosti, Rusija zadržava pravo da preduzme mere za zaštitu svojih nacionalnih interesa. .”

Mora se uputiti oštro upozorenje. Sjedinjene Države i evropske sile, od kojih se svaka suočava sa besnom ekonomskom, socijalnom i političkom krizom i plašeći se rastućeg društvenog pokreta radničke klase, bezobzirno eskaliraju rat koji preti upotrebom nuklearnog oružja.

Nametanje blokade Rusiji od strane članice NATO-a dolazi samo nekoliko dana nakon niza veoma provokativnih izjava evropskih vojnih i civilnih lidera.

U internoj poruci pripadnicima vojne službe, ser Patrik Sanders, novi načelnik britanskog generalštaba, izjavio je: „Sada postoji gorući imperativ da se stvori vojska sposobna da se bori zajedno sa našim saveznicima i pobedi Rusiju u borbi. U jezivoj aluziji na Prvi i Drugi svetski rat, zaključio je: ”Mi smo generacija koja mora da pripremi vojsku da se ponovo bori u Evropi„.

U razgovoru za nemački list Bild am Sonntag, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je rekao: ”Ne smemo prestati da podržavamo Ukrajinu... moramo se pripremiti na činjenicu da bi to moglo da potraje godinama.

Britanski premijer Boris Džonson je u subotu u londonskom Times-u pozvao NATO da „završi ovaj rat pod uslovima koje je izložio predsednik Zelenski”, odnosno da ponovo osvoji Donbas i Krim, koje Rusija vidi kao deo svoje teritorije. .

U još jednoj pretnji koja ledi krv, Ingo Gerharc, šef Luftvafea (Nemačko vazduhoplovstvo), izjavio je da Nemačka mora biti spremna da upotrebi nuklearno oružje, rekavši: „Potrebna su nam i sredstva i politička volja da primenimo nuklearno odvraćanje.

Stotine ukrajinskih vojnika već́ ginu svakog dana. Šta bi značilo da se Velika Britanija i druge evropske zemlje bore ”pored„ ukrajinskih snaga u ratu protiv Rusije i da ovaj sukob traje ”godinama„?

Evropski zvaničnici opisuju rat koji obuhvata ceo evropski kontinent, sa smrtnim slučajevima u stotinama hiljada ili milionima. Cela Evropa treba da se transformiše u ogromno polje ubijanja.

Ko je to odlučio da se nova generacija omladine Evrope pošalje da masovno gine u rovovima? Ko je pitao javnost da li treba da se ponovi Prvi svetski rat?

Ove izjave daju laž tvrdnjama sila SAD i NATO-a da nisu u ratu sa Rusijom. Ova tvrdnja, praćena izjavom da je malo verovatno da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje, očajnički je pokušaj da se stanovništvo uspava dok ih njihove vlade uvlače u rat koji preti da ubije milione.

U najnovijoj provokaciji za dodatno rasplamsavanje rata, Žozep Borel Fonteles, najviši spoljnopolitički zvaničnik Evropske unije, optužio je Rusiju za ratne zločine jer je navodno sprečila Ukrajinu da izvozi žitarice. Razbijanje ”blokade„ izvoza žitarica bio je izgovor za operaciju, koju je prvi predložio penzionisani admiral Džejms G. Stavridis, za izvođenje pomorske bitke između NATO i ruskih ratnih brodova u Crnom moru.

Baltička enklava Kalinjingrad bila je sukcesivno pod poljskom, pruskom i nemačkom kontrolom od 1525. do 1945. Posle Drugog svetskog rata pripojena je Sovjetskom Savezu. Kalinjingrad je jedina ruska luka na Baltičkom moru koja ostaje bez leda tokom cele godine i ključna je za održavanje ruske flote na Baltičkom moru. Poljski zvaničnici, uključujući bivšeg komandanta Kopnene vojske Poljske, tvrdili su da je Kalinjingrad deo Poljske.

Baltičke države Letonija, Litvanija i Estonija imaju moćne desničarske pokrete na dominantnim pozicijama u vladi.
https://www.wsws.org/en/articles/2022/06/21/pers-j21.html
Jocko4
(observer)
21. jun 2022. u 15.23
>'Baltičke države Letonija, Litvanija i Estonija imaju moćne desničarske pokrete na dominantnim pozicijama u vladi.'
- - -

Боље речено, у тим земљама је регенерисана фашистичка идеологија, као у НДХ2.
bezdomni
(maestro)
22. jun 2022. u 02.18
Obrni okreni neće ovo moći bez atomske da zavrsi..
Ne stedite ovo leto. Odmorite provedite se uzivajte za sve pare jer dolaze mnogo losa vremena kada pare neće znaciti puno.
CAHJAP
22. jun 2022. u 05.40
Bezdomni Vanga, ti zapeo pa ti zapeo atomski pa atomski. Svaka reč ima talasasti efekat, tako i tvoje ubeđenje, za nekoga, da sledi neuklearna katastrofa.
Ja bih ovo nazvao širenje dezinformacija jer ti ni niko drugi, za sada ne može sa sigurnošću da tvrdi da će se ovo desiti. Može 'pak neko da sluti i ovom slučaju na najgore ali sa takvim ubeđenjem širiti te slutnje kao istinite bije dobro. Ja ti preporučujem da ne širiš te tvoje lične slutnje, već da se moliš Bogu za opraštaj ibda do toga nikada ne dođe. Ja lično, suprotno od tvoga mišljenja, predosećam da do toga neće doći ali verujem da će izbiti direktan sukob sa Nato i da će se ovaj konflikt još dugo voditi.
CAHJAP
22. jun 2022. u 05.43
I još da dodam, mislim da jesi u pravu kada veliš da treba sada malo uživati ko može i da dolaze teža vremena kada novac neće mnogo vredeti ali nuklearni rat, mali teže.
keser
(Тешем букве)
22. jun 2022. u 12.02
Литванија је изјавила да су забрањени грђевински материјал, неки метали и не знам шта још.
Као нису блокирали транзит већ само одређену робу.
bezdomni
(maestro)
22. jun 2022. u 12.32
Blokirali su i ugalj i zeljezo..
Osim ekonomske stete ovo je cist samar Rusiji od male Litvanije isprobavanje snaga dokle mogu ići...
Isto kao i isporuke oruzja pocelo je sa ispirukama samo pesadinskog oruzja a tenkovi i avioni i slično kao neće se isporuciti jer je to direktno mesanje u sukob.
Danas isporucuju sve to čak i najnovije raketne sisteme zemlja zemlja i zemlja more i nanose veliku stetu ruskoj mornarici u Crnom Moru.
Sto vise ukre gube moral zbog velikih gubitaka nato nastupa sve agresivnije.
Tako da smo sve blize direktnom ulasku nato trupa u pomoć ukrima..
Onda je samo pitanje kada će takticke nukije rusi počet koristiti..
Rat je puno lakse započeti nego zaustaviti.
Jocko4
(observer)
22. jun 2022. u 13.12
- У новој стратегији, коју је први пут усвојила 2009, Русија је објавила да задржава право да, ако буе угрожена, употреби нуклеарно оружје.

То не мора да значи да ће обавезно употребити то право, већ је ствар одлучивања у конкретним околностима.

- Званичници Русије су више пута нагласили да Русија неће прва употребити нуклеарно оружје.

- У међувремену је Русија развила нове врсте наоружања велике разорне моћи и високе прецизности, од којих за неке не постоји могућност одбране.

keser
(Тешем букве)
22. jun 2022. u 15.01
„Osim ekonomske stete ovo je cist samar Rusiji od male Litvanije isprobavanje snaga dokle mogu ići...”

Не ради се о малој Литванији већ о великом НАТО.
Руси не смеју да размишљају као пубертетлије.
CAHJAP
22. jun 2022. u 20.09
Litvanija ne donosi nikakve odluke, već mora da postupa po nalogu nato-a kao pion na šahovskoj tabli sukoba Rusije i nato-a. Pošto su Rusi vele majstori u šahu, doprema sankcionisane robe do Kalinjingrada će ići drugim rutama ili pod preko drugih ili fantomskih kompanija.
Švedska i Finska su takođe pioni (pešaci) na toj šahovskoj tabli i nisu samovoljno ugrozili svoju neutralnost zahtevanjem pristupa nato alijansi.
U suštini, danas niko ne pita narod, već se vrši konstrukcija politike pod lažnim plaštom da je to većinska volja naroda, tako i kroz izbore se postavljaju pogodni ljudi za vladare iz senke.
Ruski nuklearni arsenal ganantuje sigurnost Rusije i da nema toga, Rusija bi davni se raspala na mnoge državice a njene prirodno bogatstvo bilo u rukama drugih a ne Rusije. Sa Rusijom mogu da se igraju vuci, potègni, pritisni sve do skoro krajnje tačke da upotreba nuklearnog oružja bude neminovna. Isto je sa Rusijom, ona će iscrpeti svaki mogući vojni, politički, taktički scenario pre nego što pritisne to dugme. Da Rusi nemaju obzira prema životu, Ukrajina bi bila sravnjena za 24 sata i Ruska vojska na svim granicama Rusije. Svi od Evropskih država bi morali da povuku sve sankcije i blokade jer u suprotnom bi bili sledeći. Inače, ovakav rat se može godinama odugovlačiti i sa druge, kao i u hladnom ratu pokrenuti vojnu industriju koja pokriva skoro sve grane privrede a do nuklearnog rata, koji neki i ovde na SC toliko smelo najavljuju, sigurno neće doći. Sada je leto i smelost sankcionisanja Rusije možda donekle ima pozitivbi efekat sam u mislima građana EU koji su pod efektom zapadne propagande ali kad zima stigne onda PRC, videće koga sankcije zaista pogađaju.
dulebg
(posmatrach)
25. jun 2022. u 13.58
Литванија се па много пита. Није проблем освојити је, чак мислим да то могу „љубазни људи у зеленом”, него шта НАТО планира иза тога? Можда је најбоље да ту зарате, па да изгубе коју стотину хиљада Германа, онда би се можда опсетили шта је рат са Русијом. Јер очито да су заборавили.

Премда морамо бити свесни да је ово рат Јевреја за освајање Русије. Остало су освојили, а сад им и то остало зависи од Русије. Била је њихова, али су је својом опијеношћу изгубили. Била је њихова и 1917-1933, па их је Стаљин израдио.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.