Diskusije : Politika

 Komentar
Razbili 600 ploca, pa koliko njih..
marisav
(Besposlicar)
17. jun 2022. u 06.35
..je ucestvovalo u ovoj svecanoj akciji razbijanja ploca na partizankom groblju u Mostaru. U Mostaru gradu primeru novouspostavljenog od strane europskih politickih hijena grada bratstva i jedinstva. Kakvo je bilo Brozovo partizansko bratstvo i jedinstvo pokazuje to da je ovo ko zna koje po redu razbijanje partizanskih spomenika u ovom trulom moralnom gradu u svakom pogledu. Nazovi lagatorsko izvinjavanje UstašKE i s DRUGE MUDZAHEDINSKE STRANE o toboznjoj spremnosti da se krivci otkriju i kazne je samo novo nadgornjavanje o tome ko će vise da obmanjuje javnost.
Svaka policija iole sređena već narednog dana znala bi na desetke imena onih koji su u tome ucestvali. Uzmite primerice da hocete da razbijete deset spomenika...koliko vam treba vremena da macolom i sličnom alatkom to uradite, ako ste sami ili još sa jednim pomoćnikom. A ovde poruseno jedne noći600 spomenika, porazbijano i porazbacano. Prva je pomisao je da je jedna SATNIJA UstašA IZ DUVNA ILI LJUBUSKOG DOSLA I SVE OVO URADILA TOKOM NoćI. A tek galama i buka! Pa pola Mostara sigurno zna ko je to učinio,,samo zašto se ne zna,,među narodom zavera sutnje plus spremnost da se na pomenutom mestu podignu spomen obelezja CRNOJ LEGIJI I MUDHAHEDINSKIM UTEMELJITELJIMA BOSANSKE DZAMAHIRIJE...dakle, po svemu sudeci u Mostaru nema REDARSTVENO POLICIJSKE SLUZBE I SNAGA DA OTKRIJU, UTAMNICE I ZESTOKO OPLETU PO UstašKOM NAKOTU...otuda će razbijanja ovog groblja biti i narednih godina,,,i uvek ista prica ZA POCINITELJIMA CE SE ODLUCNO TRAGATI,,pa naravno!!!!
Starac_Foco
(--)
17. jun 2022. u 10.35
„.koliko vam treba vremena da macolom i sličnom alatkom to uradite, ako ste sami ili još sa jednim pomoćnikom”

Ovaj vrli pisac ocigledno nikad u zivotu nije u rukama drzao macolu od makar 5 kila... Potreban je samo jedan udarac da se svaki pojedinacni spomenicic (vidi sliku dolje kako su izgledali) razbije na sitne komade. Vrijeme potrebno da jednom zamahnes i opalis i premjestis se do susjednog spomenika oko 20 sekundi i to da nimalo ne zuris...

https://static.dw.com/image/62149215_401.jpg
Power12345
17. jun 2022. u 10.40


Mostarske ulice i dalje nose nazive ustaških zločinaca, a žele da postanu Evropska prestonica kulture...Šta onda reći za Hr.u Mostaru aaaaa EU...ćuti ,gleda..zna da tamo nisu Rusi
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
17. jun 2022. u 22.19
Bas hrabro. Lupati spomenike.
Jedan covjek je to mogao uraditi za 2 sata.
No nadam se da ih je bilo vise i da će se pohvaliti.
marisav
(Besposlicar)
18. jun 2022. u 07.31
Izgleda mi da Starac Foco i Pjer imaju neka saznanja...po njima, oni dvojica bi macolom polupali 600 kamenitih spomenika, svaki tezak nekoliko stotina kilograma...svaka cast...odmah se javite preduzecu u Jablanici koje vadi granit...tamo će vam dati PREMIJUM PLATE ZA VAS UčinAK!!!
Starac_Foco
(--)
18. jun 2022. u 09.08
A meni ne izgleda nego sam siguran da si ti ignorantan...

Da si otvorio onaj link sto sam ostavio vidio bi kako su izgledali ti pojedinacni spomenici dok su postojali. Imaš na slici i grupu ljudi u pozadini pa ćeš da vidis da prema velicini covjeka ti spomenici su bijele kamene ploce poredane po zemlji nepravilnih dimenzija ali u prosjeku jedno 40x40cm i visine jedno 10-15cm.

Pa onda izracunas da je to oko 0.015-0.025 kubika po ploci, a posto granit ima tezinu oko 2700 kg po kubiku, to ga dodje jedno 40-60 kila po spomeniku. A to nije nekoliko stotina već nekoliko desetina kila...

E to se može razbiti jednim udarcem macole od samo 3 kile... Ali podesnija je ona od jedno 5 kila jer ima duzu drsku.

A imam čak i direkna saznanja. Prije jedno 45 godina vodili su me tu na eskurziju u 8. razredu osnovne skole pa se i sjecam šta sam vidio hodajuci po onim betonskim stazama i zidovima između spomenika.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
18. jun 2022. u 10.28
https://youtu.be/3pWyrt4wU7Y

Video zapis sa spomenika. Partizanska groblja i spomenici o 2 svj. ratu su uglavnom zapusteni. Odnos prema proslosti je ogledalo drustva.
marisav
(Besposlicar)
19. jun 2022. u 07.15
Polednja recenica ti je da je potpisem. Kako možeš ocekivati da regija i grad kojima su Crna Legija i Handzar postrojbe uzori iznad svega da postuju partizaniju? To je kukavicje jaje koje se Srbima naivcinama i onima koji o Mostaru pojma nemaju podmece s vremena na vreme..isto bi bilo kao kad bi u Madjarskoj i Rumuniji postovali pripadnike Drugog i Treceg Ukrajinskog Fronta Staljinove Crvene Armije..oh, pa to bi bilo previse,,,bez obzira na tezinu macole, spomenika i formu razbijaca koji bi lupali po obelezjima...to je teska fasisticka gamad,,od Livna do Capljine, od Ljubuskog do Konjica...to je zrelo za ala MARIOUPOLJ TREATMAN...to treba razoriti i rasterati tu gamada kako se vise nebi kotila,,,jer pre ili kasnije oni će ponovo pociniti Genocid nad Srbima...tu greške u ponavljanju ne može biti!!!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.