Diskusije : Politika

 Komentar
Stiže „švajcarska formula plus”
Popaj
16. jun 2022. u 05.52
Stiže „švajcarska formula plus”

Ministar Siniša Mali najavio je da će sutra imati sastanak sa predstavnicima MMF o izmeni formule za usklađivanje rasta penzija, kako bi uveli „švajcarsku formulu plus”, da bi penzije mogle brže da rastu i bolje prate rast zarada. - Vodeći odgovornu ekonomsku politiku došli smo do toga da je udeo penzija u BDP-u 9,2 odsto i naša želja je da se uvede novo fiskalno pravilo. Ukoliko imate udeo penzija ispod 10 odsto BDP-a, da imate pravo na vanredno usaglašavanje ili vanrednu ideksaciju penzija do 10 odsto. Ako su vam penzije između 10 i 10,5 odsto BDP-a da usklađujete penzije sa rastom prosečnih zarada. Između 10,5 i 11 odsto da to bude švajcarska formula i iznad 11 odnosno kako ne bi prešlo 11 odsto - da usklađujemo penzije sa inflacijom. Sa željom da rast penzija prati rast prosečne plate - kazao je Mali za TV Hepi. Kako je rekao, sa ovakvim pristupom ostvarujemo cilj da dostignemo 2026. prosečnu penziju od 450 ili 500 evra i da imamo 1.000 evra prosečnu platu u Srbiju.

https://tinyurl.com/958rv2zp
Bazorilo
16. jun 2022. u 06.41
Zar nije bilo bolje da cuti,ovako će baba Persa da podigne cenu svojih proizvoda na kvantasu,i eto nove nevolje za kupce.Medvedja usluga.Bolje da je vucebubalenja mogla da navede akrepe na pregovor o prosipanju vise procenata aerosola nad našim zamagljenim nebeskim svodom,pa da tu kapne neka kinta.Eno canak se setio da nešto ulozi u progres pa poceo cevek da se javucka iz Dombes.Salje vesti razno razne,bitno je da kesice nisu prazne.Tralalala kaplju sake dolara.A ne kao mali,samo o novim kreditima,pa dokle bre vise aman ljudi,imate li meru za muziku.?
Simo
16. jun 2022. u 08.47
Super, u odnosu na prošlu godinu dinar je prema CAD već devalvirao čitavih 13%. Nema gladi dok nam Vucko radi.
Popaj
16. jun 2022. u 11.00
„Ministar Siniša Mali najavio je da će sutra imati sastanak sa predstavnicima MMF”

P.S. Mnogo ruzno-tuzno, kada moras od MMF-a traziti odobrenje. Inače nema krede...
Power12345
16. jun 2022. u 12.44
da je Siniša Mali, Veliki i da zna ko su Švajcarci i nešto više o Ch. Ratnicima Ratu, ratovima kao i Gardi koja papu čuva ..a ujedno i da se raspita ko su prandjedovi bili i nosili zlato na made in Ch na čuvanje...
Pare, pare,novac i banke in Witzerland – worüber die Schweiz lacht

Koliko je crnih novaca u CH, Luxemburgu i da Srbiju porede, primere daju i kako % penzije po ugledu na neke rasti mogu..

Srbija je zemlja još u pelenama..i koliko stotina godina treba parirat znati , učiti, špijonirati , to što oni danas u Ch znaju.

 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.