Diskusije : Politika

 Komentar
Пресек стања на данашњи дан
novosadski_radikal
(Clan SRS)
08. jun 2022. u 08.22
Пресек стања: Руске снаге ликвидирале више од 300 украјинских екстремиста

11:59 08.06.2022. 0

Украјинске снаге у Донбасу трпе значајне губитке у људству, наоружању и војној опреми. Само током ослобођања Свјатогорска у Доњецкој Народној Републици за три дана борбе ликвидирано је више од триста екстремиста, саопштио је на редовном брифингу портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Он је додао да је, поред тога, уништено шест тенкова, 15 оклопних борбених возила различите намене, 36 комада артиљеријског наоружања и минобацача, четири вишецевна бацача ракета „Град” и преко двадесет возила.
Конашенков је нагласио и да је у региону насеља Чугујев у Харковској области уништено складиште горива које се користи за технику Оружаних снага Украјине. Још је додао да су Ваздушно-космичке снаге Русије гађале високопрецизним ракетама погон за производњу оклопних возила у Харковској области, где су се ремонтовала оклопна возила Оружаних снага Украјине.

Средства руске противваздушне одбране, према његовим речима, пресреле су три ракете „Точка-У”, као и пет ракетних система „Смерч” у Херсонској области.

У саопштењу се наводи да је оперативно-тактичка авијација током дана уништила 63 положаја украјинских снага, као и њихову војну опрему. Услед ваздушних удара руске авијације, уништен је командни пункт 14. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, више од 160 националиста, осам тенкова, два вишецевна бацача ракета „Град”, артиљеријска батерија, станица за електронско ратовање и 13 возила различите намене.

Конашенков је такође истакао да су руска средства противваздушне одбране оборила два украјинска авиона МИГ-29, као и хеликоптер МИ-8 у Николајевској области. Поред тога, елиминисано је и 11 беспилотних летелица.

Генерал-мајор је нагласио да су Ваздушно-космичке снаге Русије високопрецизним ракетама погодиле два командна места и батерију вишецевних ракетних система „Ураган”.

Додао је и да су исте снаге уништиле четири украјинска складишта са наоружањем и муницијом.

Конашенков је закључио да је од почетка специјалне војне операције уништено укупно: 192 авиона, 130 хеликоптера, 1.150 беспилотних летелица, 335 противваздушних ракетних система, 3.459 тенкова и других оклопних борбених возила, 489 вишецевних ракетних бацача, 1.822 пољских артиљеријских оруђа и минобацача, као и 3.488 јединица специјалних војних возила.

Simo
08. jun 2022. u 09.15
Ukrajinski ekstremisti ispred ruskih oslobodioca na ukrajinskoj teritoriji, prenosi stampa treće neutralne države.
D-Man
(Analyst)
08. jun 2022. u 10.51
Пропганда је јако оруђе у рукама моћника. Данас сви лажу о ратним операцијама.
Неки лажу зато што их је томе подучио Запад а други да би ударили контру оним првим лажим. Резултат тих лажи је чињеница да се не зна ни ко пије ни ко плаћа!

У том једном извештају се каже како је уништено укупно 192 украјинска авиона.
Украјина јесте просторно велика држава али морам да се запитам колику су укупно имали авиона ако их је до сада 192 уништено.

А онај мали зелени каже како су они уништили више од 200 авиона свом противнику. Јбг!

Да се заиста ради о таквим губицима овај рат би највероватније већ стао или би неко потегао неко моћније оружје да докрајчи противника.

Дакле, све то извештаје треба гледати крајње уздржано јер је питање колико је истине у њима.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.