Diskusije : Politika

 Komentar
Расте количина заробљеног жита
dulebg
(posmatrach)
06. jun 2022. u 17.52
Италијански премијер Ди Мајо изјавио да „руски ратни бродови држе у украјинским лукама заблокирано 30 милиона тона жита”.

Србија произведе 3-4 милиона тона пшенице и 8 милиона тона кукуруза. Кад је добра година онда пред жетву буде непотрошене прошлогодишње пшенице 60% годишње потрошње, у лоше године не буде ништа, па се увози.

Сад пред жетву Украјина дакле, само у Одеси и Николајеву има 30млн тона? Ваљда Ди Мајо није видео тону, нити милион? Па велики силос на Дорћолу имао је ваљда 100.000 тона, такав је ваљда и у Панчеву - е таквих 300 је у Одеси, само се не виде??!

Дошло време - ко каже више, тај се пика!
dulebg
(posmatrach)
06. jun 2022. u 17.54
Све и да је заробљено 30 милиона - то је 4% годишње светске потрошње: не може никако да изазове глад. Глад могу да изазову шпекуланти - задржавањем робе и ишчекивањем већих цена, као што су направили на земном гасу.
Starac_Foco
(--)
06. jun 2022. u 22.09
Sve je na tu semu. Rusija proizvodi samo 12% svjetske nafte a gorivo skoro doplo poskupilo u vecini država. Izgleda samo zbog pretpostavke da Rusija može biti ne proizvodi vise tih 12%...? Oni možda proizvode i vise nego ranije ali to nije razlog da nas gospodari ne oderu...

Čak i da proizvode duplo manje, pa tih 5-6% bi samo S. Arabija mogla nadoknaditi. Ili da vodecih 10 proizvodjaca povecaju proizvodnju za 0,5% eto te razlike sto može biti fali...

No možda manjak nafte i nema veze sa Rusijom i desio bi se svakako zbog plandovanja zadnje 2 godine, zbog kojih sad svega sto je nekad bilo lako dostupno fali.
Jocko4
(observer)
06. jun 2022. u 22.49
Два до три месеца пред сваку агресију у којој је учествовала Америка, у Северној Америци је повећавана цена бензина. И трајало је док се агресије нису завршиле. Тако је било и пред агресију НАТО-а на СРЈ, 1999.
И ово стварање панике због наводно озбиљног поремећаја у снабдевању житарицама из Украјине је део сличног сценарија, док се „иза завесе” повећавају резерве за предстојећи рат.
keserPoruka negativno ocenjena. Pokaži

keser
(Тешем букве)
07. jun 2022. u 10.24
Заробљено?
Ето ти једнога који преписиво још код учитељице.
У Србији се жито може запленити.
Нисам још чуо да неко упери пушку у пшеницу или кукуруз те да ги зароби. хахаха,
кавана ерцеговина на Новом ?
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.