Diskusije : Politika

 Komentar
Канадски конц-логор наставља с радом
Lorka
(поета)
31. maj 2022. u 12.54
https://tinyurl.com/d2jwwp4t

Проклет био ко убудуће гласа за NDP и Трудове либерале.
keser
(Тешем букве)
31. maj 2022. u 13.19
Ти прошле године рече да је тамо све слободно, мед и млеко.
Нема забрана нема вакцина нема ничега. Све ради људи седе у ресторанима. итд..

Али свиђа ми се када кажеш да на изборима власт треба мењати.
Simo
31. maj 2022. u 15.03
Slazem se Lorka, prvi test imamo već prekosutra.
Nema boljeg mesta da podelis virus prilikom putovanja od guzve na Toronto aerodromu.
Lorka
(поета)
31. maj 2022. u 16.54
Претјерујеш, Кесер, с напрецизним констатацијама. Свака изјава има свој тајминг, што ти не узимаш у обзир. Канада је друга земља по величини на свету, а мере су се разликовале од провинције до провинције. Све до јесени прошле године, у западној провинцији Британској Колумбији, живот се такорећи одвијао нормално (само маске у трговинама и установама и то је било углавном све).
Србија је до тад била ригорозна у односу на Канаду.

Нови тајминг у Канади почиње од јесенас кад се федерална влада убацује са вакциналним кампањама и све већим терором, највише везаним за путовања. Србија у међувремену попушта с мерама, а овог месеца их је, колико знам, сасвим укинула.
Али Канада по тој вакциналној кампањи постаје, и овог момента јесте, највећа тиранија на свету (отпуштање невакцинисаних с посла и забрана путовања за невакцинисане). Понашање канадске владе посебно се погоршало након протеста камионџија у Отави.
Међутим, колико знам, свака канадска провинција је на својој територији потпуно укинула мере, само је федерална влада наставила да терорише невакцинисане по питању путовања (возом, бродом и авионом), што се односи на интерпровинцијска и међународна путовања. Све остале активности су слободне и без рестрикција.
То доказује да је корумпирана федерална влада наставила да злоупотребљава своју једину преосталу надлежност како би укинула грађанска права и слободе оним грађанима који изражавају своју слободну вољу да одлучују о свом телу. Реч је о политичкој одлуци и освети непослушним грађанима који, сасвим сигурно, више нису гласачи садашњих владајућих партија, првенствено либерала и НДП, а онда и зелених и - ако се не варам - партије Квебека.

Дакле, кад се Србијом ширио терор, полицијски час, а старци терани да по ноћи чекају у реду за намирнице, Канада јесте била оаза слободе.
И тад сам то писао.
Данас је стање обрнуто. Похвалио сам Босну и Херцеговину која је прва одустала од пландемијске хистерије. Данас сам срећан што је и Србија коначно постала нормална земља, бар по том питању (ако већ не можеш људима да приуштиш нормалан животни стандард, бар можеш да им приуштиш личну слободу, то бар ништа не кошта).
Али, Канада је од јесени до данас преузела улогу Аустралије из времена Ђоковићевог случаја. То ми се свакако не свиђа и веома сам бесан.

Дакле, Кесер, кад нешто апострофираш саркастичним тоном, обрати пажњу на нијансе и тзв. тајминг.
DarkBlue
(istrazivac)
01. jun 2022. u 02.59
„Проклет био ко убудуће гласа за NDP и Трудове либерале.”
----------------------------------------------------------------------
Tako je i Usraliji. Ništa se nije promenilo.
Dolazimo do neumitne cinjenice da je 'pucina stoka'.
Kako ono Njegos rece...

Bili izbori, pobedile stranke koje su nas terorisale i 'zeleni'
dobili 5% vise nego prošli put.

Voli stoka da je gazis...pada u vodu tvoja teorija da je narod
dobar a vlast kvarna...:)
Starac_Foco
(--)
01. jun 2022. u 08.07
Ovde u Ontariju glavni poglavica konzervativac, Doug Ford, se po pitanju bespotrebnih kovid restrikcija kao i djeljenja nastampanih para sakom i kapom onima kojima realno nisu trebale kao pomoć se ponasao potpuno isto kao i federalni poglavica Jusaga. Nikakve razlike nije bilo. Doug je bio opozicija vlastitoj partiji po tom pitanju ili je to samo tako izgledalo - možda bi i neko drugi iz iste partije bio isti takav, jer ponekad su neslaganja unutar partije lažna i izgledaju veca nego među partijama ali to traje samo dok se ne izaberu lideri partija... Izbori u Ontariju su sutra i ja ću ih preskociti jer nemam za koga da glasam, sjasi kurta da uzjasi murta.
Simo
01. jun 2022. u 09.12
Izbori u Ontariju su sutra i ja ću ih preskociti jer nemam za koga da glasam, sjasi kurta da uzjasi murta.
---
Samo sam na prvim Yu izborima glasao po ubeđenju za SPO tj protiv SPS.
Nikada vise pa tako i danas nemam za koga glasati osim sto veoma precizno znam kome treba osporiti vlast svestan da ne odlucujem ali ipak sudelujem.
Zato Foco bez obzira sutra izadji i zahebavaj izbore sa bilo kim ili čim
protiv onih koji će ti prekosutra poslati racun.
Zadnji izbori u Ontariju su imali takav debakl za Liberale da to ni jedan humorista ne može da ismeje, šta sledi sutra videcemo.
Starac_Foco
(--)
01. jun 2022. u 09.54
Sutra će Simenune da pobjedi opet Doug jer se udruzio sa Jusom i podjelio neradnicima, prevarantima i lelemudima sasvim dovoljno da je time kupio još jedan krug... A ove grupe odlucuju izbore.

Premda u Ontariju posti jedno 30 registrovanih partija, na izborima ti se opcije svode na 3-4 imena, ne znam kad i kako neki drugi mogu oupste dospjeti na listu za glasanje.

Nešto mi pade na pamet, kad bi onaj zahebant iz Srbije ovde osnovao podruznice njegove partije Otiso si sarmu probo nisi, glasao bih za njega :)
Simo
01. jun 2022. u 11.09
Slazem se, u zimusnjim Ottawa zbivanjima bili su kao braca, uprkos
svima oponentnim nastojanjima konzervativaca. Mislim da mu obecanje 50K tax free income donosi dosta glasova, ali nova liberalno demokratska koalicija je nova preteca diktatura. Zato biraj i navijaj.
Inače od februara u mojoj kuci je strogo zabranjeno cuti glas glavnog vozda.
Mazohizam mi je neprihvatljiv tako da i ja imam neku vlast, pricaj druže šta ti volja ali ne u mojoj kuci, cucu ja šta mi ti spremas i bez tona i bez slike.
keser
(Тешем букве)
01. jun 2022. u 11.55
Ok Lorka,

Нисам ја никада био против Канаде али сам против претеривања.
Од све је предобро до ништа не ваља некако ми се брзо прелази тај пут.
Нема ништа перфектно као што нема ништа тотално лоше.
Све има своје добре и лоше стране.

Као што сам против када се председник Србије напада за сваки потез тако ми се не свиђају ни ови који би да му аплаудирају као Титу. Оне је погледао Дачића и рекао прекини ово ( аплаузе).
xzy
(ing)
01. jun 2022. u 12.37
treba da glasas
Ford - ne, kao sto rece nema velike razlike izmendju njega i Trudoa. Samo pokusava da odrzi vlast, politika bazirana na „buck a beer”
Liberali - ne
NDP - ne

fino izabers nekoga ko nema sanse da dobije i to ti je protest glas. Da svi tako radimo možda bi se ovo 3 iznad malo zapitali šta rade
Lorka
(поета)
01. jun 2022. u 13.20
Voli stoka da je gazis...pada u vodu tvoja teorija da je narod
dobar a vlast kvarna...:)
*******************************************************
Имај у виду да се избори краду. И даље мислим да је народ добар (генерално), али улога народа није на изборима него на улици.
А да би народ на улици променио власт, потребна је добра логистика. Народ то не може да уради спонтано. Е ту је увек био проблем - ко даје логистику. Кад вам логистику даје неко ко је стајао иза 5. октобра у Србији, онда се ствар врти у круг.

Углавном, све сам више уверен да стварне народне промене не могу да се десе изборима. Таква могућност је у домену веома мале теоретске вероватноће.

Као загрижени 'антикомуниста', све више сам уверен да се народ код нас јако зауебао што је рушио комунизам. Али остајем при ставу да није народ био тај који је 'рушио комунизам', него су то урадили 'логистичари', а логистичари су били управо највиши комунистички лидери. Народ их је само следио јер је био глуп. Дакле, да се мало исправим - народ је добар, али глуп.
А да се опет мало исправим по питању термина 'антикомуниста' - ја у суштини нисам антикомуниста, него сам 'антипротиван' комунистичким лидерима, тј. црвеној буржоазији која је рушила систем којим је управљала.

А кад је у питању Канада и њени избори, изашао бих и гласао за конзервативце. Не бих се по том питању двоумио, мада је и ту ствар иста као и са југословенском црвеном буржоазијом. Лидери су корумпирани и поткупљени. Ипак, апропо вакциналне тираније, чланство конзервативаца је у већини против те тираније. Гласањем за њих би се бар пренела порука шта народ мисли о томе, без обзира што по мојој теорији 'крађе избора' ни тад до озбиљних промена не би дошло. Успут, колико знам, код конзервативаца су у току и унутрашњи избори за руководство, па је и то можда један од путева да се конзервативни лидери промене... Наравно, остајем при ставу да се избори лажирају тако да ни од тога нема великог ефекта осим да се пошаље порука шта већина мисли о оваквој вакциналној тиранији.
Додуше, ово моје се односи на федерални ниво. На нивоу Онтарија, слажем се, треба елиминисати све водеће партије. Добро би било избацити с власти и конзервативце, али не гласати ни за либерале, НДП, зелене... а шта је онда остало, немам појма. Гласови ће се тако вероватно бацити, али и бацање гласова би ваљда послало неку поруку.
Starac_Foco
(--)
01. jun 2022. u 13.27
Kod mene je izbor nepoznatih partija mali, ali imaju 3 za kuje nisam nikad čuo, pa mogao bi da glasam neku od njih tu...

PC Party of Ontario
Ontario NDP/NPD
Ontario Party
New Blue
Direct Democracy Party
Green Party of Ontario GPO
Ontario Liberal Party

Npr New Blue kaže:

The Doug Ford PCs - they love liberals, lockdowns, and lobbyists.

They aren’t blue.

And they aren’t for you.

It’s time for something NEW!

And it’s time for something BLUE!

Let us stand up for you …

… with the New Blue!
Simo
01. jun 2022. u 14.20
So, let's go to blue!
Starac_Foco
(--)
01. jun 2022. u 16.58
Evo ovde pregled šta ko obecava u Ontariju ali ja Simo ne nadjoj to što je navodno Dagivoje obecao da neće operezovati prvih $50k?

https://globalnews.ca/news/8824111/promises-made-key-issues-ontario-2022-election/
Simo
01. jun 2022. u 17.26
Doug Ford to cut income taxes for Ontarians earning less than $50,000 a
CTV News Toronto Multi-Platform Writer
Ontario Premier Doug Ford will promise to cut income taxes for Ontarians earning less than $50,000 a year in his 2022 budget on Thursday, sources say.
A source told CP24 that the budget, which will likely be held until after the election, would increase eligibility for the Low-Income Individuals and Families (LIFT) tax credit from $38,000 to $50,000.

The source said the change would mean about 1.1 million people will see an average of $300 more in tax relief in 2022.

LIFT was first introduced in 2018 by the Ford government as a way to counter the cancellation of a $15 minimum wage, a decision that was made once the Progressive Conservatives took office.

Ontario Election
How to get live results on election night
CTV News' Ontario Election Hub
Ontario election 2022 platform guide: What are the parties promising?
Top 6 moments from the 2022 Ontario election debate
Here are the various ways to vote in the Ontario election
'It's about fixing things': Who is the Ontario NDP Leader?
Who is Ontario's Liberal leader? A Q&A with Steven Del Duca
Who is the leader of the Green Party of Ontario? A Q&A with Mike Schreiner
At the time, the government claimed LIFT would give low-income and minimum wage employees up to $850 a year in tax relief.

The expanded eligibility aligns with the Ford government’s theme for the 2022 budget—affordability.

MORE: What you need to know ahead of the 2022 Ontario budget
The document, which will effectively be used as the PC’s campaign platform, is expected to be chock-full of promises that would save the average voter, including a refund for licence plate renewal fees and six months of relief at the gas pumps.

There will also be a 50-cent minimum wage increase.

In their post-writ election platform launch, the Ontario NDP said they will implement a four-year income tax freeze for low and middle-income households. However, their cut-off for the freeze—an estimated $200,000 a year per person—would impact a larger population.

The party did not say if income tax would increase for those earning more than $200,000 a year.

Finance Minister Peter Bethlenfalvy will table the budget Thursday afternoon.
Lorka
(поета)
01. jun 2022. u 23.32
https://ca.yahoo.com/news/b-c-man-among-first-120000010.html

Први човек из Британске Колумбије који је добио финансијску одштету зато што је остао парализован након МРНА вакцине.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
02. jun 2022. u 06.30
„treba da glasas
Ford - ne, kao sto rece nema velike razlike izmendju njega i Trudoa. Samo pokusava da odrzi vlast, politika bazirana na ”buck a beer„
Liberali - ne
NDP - ne

fino izabers nekoga ko nema sanse da dobije i to ti je protest glas. Da svi tako radimo možda bi se ovo 3 iznad malo zapitali šta rade”

Spasi me kucanja mog stava. :)
Starac_Foco
(--)
02. jun 2022. u 21.35
Slabe vajde bijase od mog protest glasa za partiju za koju nisam nikad čuo...

Poglavica Dagivoje Fordovic će imati apsolutnu vlast naredne 4 godine. A Jusini ga bas gromoglasno popusise, prema sadasnjem stanju imaju 7 puta manje glasova nego Doug... Premda to Jusi ništa ne znaci, taj će na federalnom nivou da vlada još godinama...

Interesantno je da među onim koji su osvojili najviše glasova u pojedinim elektoratima i bez obzira iz koje su partije anglosaksonska imena su u manjini i u prosjeku prevladava smedja boja koze...

Simo
02. jun 2022. u 22.01
Drugi mandat se uvek teze vari od prvog, nema veze vlast je morala nekom da se dodeli, a kome drugom?
Utesno je samo to što je ovo drugi put da se ontarijanci ovako surovo izjasnjavaju o liberalima.
Verujem da će PC sada imati vise elana u federalnom parlamentu i da Veliki Strumf sa crvenom kapicom ipak imati tezi period.
Simo
02. jun 2022. u 22.34
Ponovo izabrani premier je izgovorio i onu cuvenu i dobro poznatu:
„Volim i ja vas”
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.