Diskusije : Politika

 Komentar
НАТО злочин на данашњи дан 1999.
keser
(Тешем букве)
26. maj 2022. u 03.49
https://tinyurl.com/mryd97ux

„Na današnji dan, 26. maja 1999. godine selo Ralja, nadomak Beograda, zadesila je ogromna tragedija, kada je NATO sa četiri projektila gađao magacin Vojske Jugoslavije. Jedna od tih raketa promašila je cilj za 500 metara i s lica zemlje zbrisala kuću porodice Pavlović, u kojoj je bio bračni par sa dvoje dece. U susednoj, kući Dragutina Ivanovića, udaljenoj desetak metara, bili su Ivanovićeva supruga, ćerka i unuk”

Да се не заборави. Треба да понављамо као Јевреју.
Не мислим да због овога треба да мрзимо земљу која се зове Америка.
Америка има много добрих страна. Злочинац има име и презиме, а држава не може сама никога да убије.
cicero99
(historia est mater of studioru)
26. maj 2022. u 04.17
Ne zaboraviti ni oprostiti poganim nato zločincima!!!

CAHJAP
26. maj 2022. u 06.35
Keser
Jedna od tih raketa promašila je cilj za 500 metara i s lica zemlje zbrisala kuću porodice Pavlović, u kojoj je bio bračni par sa dvoje dece.

~~~~~~~~~~~~~~~■□■~~~~~~~~~~~~~

Nisu oni promašili, već namerno gađali. Laserski navođene rakete pogađaju u milimetar. Isto kao što su i putnički voz gađali u Grdeličkoj klisuri dok je prelazio most. Zlobnici imaju reč za sve to kako bi svetu oprali obraz kojeg nemaju, prvo negiraju a kad dokazi izađu na videlo onda nazivaju kolateralnom štetom bez i najmanjeg sazaljenja ili kajanja.
Da se nikad ne zaboravi !!!
keser
(Тешем букве)
26. maj 2022. u 06.41
Па и да су промашили нису мање криви.
Кад се хебаваш са пројектилима око живих људи без обзира намерно или случајно увек си исто крив.

Међутим и ја мислим да су намерно гађали.
Као мост у алексинцу, воз у Сурдулици или пијацу у Нишу.
Наравно да су намерно.
Ту се слажемо 100%
Seeb-VN1700
26. maj 2022. u 08.46
NATO TRAŽIO OD SRPSKIH VOJNIKA DA SE POVUKU, A ONDA SU DOBILI ODGOVOR KOJI JE ZA UDŽBENIKE ISTORIJE!
Tokom NATO agresije na SRJ koja je trajala 78 dana, članice alijanse na sve moguće načine pokušavale su da bace Srbe na kolena.
Međutim, ono što nisu očekivali je to da su tolika hrabrost i prkos ipak mogući, a o tome svedoče i primeri otpora našeg naroda.

U „Dnevniku ratnog snimatelja” emitovanom na javnom servisu našao se i snimak srpskog vojnika koji je pronašao letak koji su NATO agresori pozivali naše oružane snage na predaju.

- Evo i ovom prilikom možete se uveriti čime se zlikovci služe. Bacaju nam letke i upozoravaju nas da se predamo, što nikada nećemo uraditi jer je to van svake pameti. U tekstu koji je daleko od Vuka i pismenosti naše piše: „Napustite položaje dok ste jošu stanju”. Znači, ne znaju ni da napišu - dok smo u stanju. Uglavnom, jasno je ovo njihovo upozorenje, ali ovo bi moglo biti upozorenje pre svega za njih, a ne za nas - rekao je vojnik i poručio:

- Ne mogu oni nama ništa. To znaju dobro ovi ljudi, ovi momci ostaće na svojim položajima do zadnjeg. Mi ćemo odbraniti Kosovo, Srbiju i Jugoslaviju!

„Upozorenje srpskim oružanim snagama: Vi ste na nišanu NATO-a. Prekinite važe trenutne operacije i smesta se vratite u svoje garnizone. Ukoliko se ne povinujete ovom zahtevu, NATO će nastaviti da napada vašu jedinicu. Sačuvajte svoj život: napustite položaje dok ste jošu stanju.”

Tako je i bilo sve do Kumanovskog sporazuma kojim je okončano bomardovanje.

-
Simo
26. maj 2022. u 09.11
Pogodak kineske ambasade u Bg. je „najpreciznija greška” koju je ikad učinila neka vojna komanda
Seeb-VN1700
26. maj 2022. u 11.06
„najpreciznija greška” koju je ikad učinila neka vojna komanda
-

Možda jedna od većih ako ne i najvecih vojnih gresaka je mijesanje ruske vojske u Srbiji kod rusenja americkog nevidljivog F-117.
Radi toga su Amerikanci taj avion prakticki izbacili iz uporebe, a mnogo su Ameri ulozili u taj avion.
Sad Ameri pomazu Ukrajini i to otvoreno bez skrivanja.
To rusenje F-117 nije tada Srbiji puno pomoglo, ali Ruse u Ukrajini danas puno kosta..

-
Bazorilo
26. maj 2022. u 18.55
Moje mišljenje je da je rusenje tog aviona,celom svetu stavilo do znanja,da Nato avijacija nije nedodirljiva.Srbija u samom ratu nije ništa na gubitku vise nego sto bi bila i da se to nije dogodilo.
Avion je srusio Srpski oficir,tacnije receno njih oko 13.Koordiniranom akcijom,oni su uspeli da izbegnu strasnu grešku oficira Danija,koji je bio na duznosti u predhodnoj smeni,i koji je hteo da komanduje akcijom prekovremeno.Njegov kolega je munjevito reagovao i izdao nalog svojim drugovima u ekipi,da rade po njegovom naredjenju,jer Dani nema vise iridenciju.Njegova nadleznost je prestala istekom vremena za smenu u kojoj je bio na duznosti,i cija bi komanda dovela do neutralizacije čitave ekipe,a Americki avion ne bi bio oboren.Ameri su zbog toga nalozili zutoj vladi posle 2000.god.da objave vest,kako je navodno Dani bio taj oficir pvo-a.Dok je covek zasluzan za tu akciju i njegovih 12 drugova potisnut u potpuni zaborav i zabranu pojavljivanja na javnim medijima.Ja sam ga slusao na jednoj alternativnoj tv,gde je on pozvao nadlezne da se suoce na javnoj tv.Nikada se nije izaslo u susret tom njegovom pozivu.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.