Diskusije : Politika

 Komentar
Dušanovo carstvo
CAHJAP
24. maj 2022. u 16.46
Kakva je bila Srbija za vreme Dušanovog carstva a kakva je danas. Srbija kao torta ili pečeno prase, sve manja i manja a najlepši predeli se stopili u druge države. Ako ovo zaista ne vodi ka Beogradskom pašuluku ili „svi Srbi pod jednu šljivu”, kako drugačije opisati ovu tragediju? Samo zadnjih nekoliko decenija smo svedočili prekrajanju granica na našu štetu, Kosovo i Crna Gora. Nikada u zapisanoj istoriji i kartografiji ne postajemo veći, već sve manji. Hrvati, Bošnjaci, Crnogorci svi imaju svoje jezike koji su Srpski. Dali smo mi prokleti? Dali smo mi krivi? Dali su nam drugi ovo učinili. Od naroda sa najstarijim tragovima na Evropskom kontinentu do moguće sudbine dinosaurusa ako nastavi ovakvom putanjom. Najveći prosek abortusa, najveća smrtnost od kancerogenih bolesti, najveći prosek pušača..., jel' ovo postalo naš ponos??!??
Retko velika fizička sposobnost gledano kroz sport i dostignuća na svetskom nivou dovoljno govori o našim biološkim i fizičkim sposobnostima, Nikola Tesla, Mileva Marić (Ajnštajn), Pupin.., govori o našim intelektualnim sposobnostima, pa šta se desilo. Imali naroda na zemaljskoj kugli da je doživeo ovoliku katastrofu i nesreću? I šta mi činimo u međuvremenu da sprečimo dalji tok ove tragedije...apsolutno ništa, već se veselimo, pijančimo, kurvamo, drogiramo tako da je Beograd postao prestonica Evropskog noćnog života. Kriminalci, silikonske kurve, farme, parovi, k@rci i razni palčevi su uzor našem sadašnjem i budućem naraštaju.
Minusirajte koliko hoćete svi koji imate paučinu na očima ali ovo je istina i realnost. Dali je sve ovo slika i odraz našeg mentaliteta?
Lično mislim, barem gledano sa aspekta morala, da se znatno danas razlikujemo od naših predaka, čak i samo nekoliko generacija unazad. Šta je dovelo do toga da nas toliko ne vole kad uopšte nemamo pretenzija ka tuđim teritorijam koja i sa pravom znamo da su nekad bila naša.
Što u školama ne uče decu našu pravu istoriju, kulturu, pre-hrišćansku istoriju, istinski duh našeg bića sa nadom da će se ljubav, čast i duh naših predaka ponovo roditi u novim generacijama i obnoviti Srbstvo.
Ništa se ne čini u tom smeru. Ništa se ne čini da se smanji stopa smrtnosti a to počinje progresivnom, odlučnom i konstruktivnom politikom, uvođenjem novih zakona. Od školske nastave i buđenje svesnosti našeg istorijskog bića, do svesnosti o posledicama abortusa, do zabrane pušenja u javnim zatvorenim prostorijama, do zatvaranja kafana, noćnih klubova i restorana u kasne sate radnim danima. To su samo nekoliko koraka koja se lako mog u uvesti i koji bi eventualno imali pozitivni progres.
O našim liderima, diplomatama i predstavnicima, to je priča sama za sebe a glorifikovanje onih koji nam ništa dobro nisu doneli već suprotno, je opet odraz dobrog dela našeg mentaliteta. Imati lezbejku za premijera dovoljno za sebe govori o svesnisti i moralu koja vlada u Srbiji. Drugo neću ni da spominjem. Ne treba nama nikakva nuklearna bomba jer smo svesno ili nwsvesni to postali sami sebi sa usporenim stepenom eksplozije.
Simo
24. maj 2022. u 18.14
Što u školama ne uče decu našu pravu istoriju, kulturu, pre-hrišćansku istoriju.
----
Tu lezi zec, i ako iskreno malo razmislis nećeš imati mnogo pitanja,
Bili smo jedan veci narod koji je imao svoj jezik, svoju kulturu i svoju teritoriju. I onda kao i danas bili smo svi Slaveni visebozci.
Onda je dosao nas spasitelj Jevrejin Isus Hrist i spasio nas svih muka.
Niko nezna koliko je nevinih Slavenskih zivota polozeno za naj, naj, hrišćansku religiju.
Balkanski Slaveni su imali tu nesrecu da se nadju na granici dva carstva.
Od tada jedni postadose zapadni saveznici i nazvase se vrlim Hrvatima sa glavnnim poglavnikom u Vatikanu dok ovi drugi postadose tvrdokorni pravoslavci koji međusobno podelise veru pravoslavnu samoupravljacima.
Rim se odbranio od treceg spasitelja Muhameda koji je prosetao između balkanskih pravoslavaca i novoj destabilizaciji svega sto je ljudsko dat je novi zalet. Rim se nikada nije odljutio Srblja sto svoju cvrstu granicu nisu postavili dalje od Konstantinopolja, a ne na nekoj vecito spornoj Drini.
Od tada nasa sloboda je sveta i neogranicena, netreba nam niko, imali smo svoje vozdove i uverili se da sve možemo i znamo sami. Pravoslavlje nam se toliko dopalo da je Muhamedincima kupovina izdajnika ipak isla mnogo teze nego Vatikanu.
Ipak se kroz istoriju potvrdilo da nam je samopravljanje najdraze, a to niko od partnera ne voli, kako u politickoj ekonomiji, religiji ili individualnomz zivotu svejedno je, kao takvi bili smo i ostali remetilacki faktor.
Nasi nebrojeni argumenti uvek će padati u vodu iz jednog prostog razloga, velika riba jede malu iako imaju jednako pravo na svu morsku dubinu, Bog je tako odredio.
sirchullePoruka negativno ocenjena. Pokaži

sirchulle
(CAD Designer)
24. maj 2022. u 23.22
Nasa najveca mana je samozavaravanje i mitolosko poimanje naše uloge u svetskim procesima. Nasa uloga je minorna a preuvelicavamo je do neslucenih granica. Mi izuzetak proglasavamo za pravilo. Tesla i ostali su samo izuzeci, nisu pravilo. Postoji sijaset naroda slične velicine kao nas ali sa vise istaknutih ljudi. Tesla i slični su postali nešto ne zahvaljujuci nama nego uprkos nama.

Narode uglavnom ocenjujem po dijaspori. Sto veca dijaspora to gori narod. Mi smo tu prilično losi kao i dosta drugih naroda posebno iz našeg okruzenja. Znaci sve si uspeo ali nisi uspeo da nahranis narod pa mora kod drugoga da ide da bi nešto uradio. To je stvarno porazavajuce. Zamisli narod u kojem kad se rodis odmah si visak. Niko ne zna šta će sa tobom, roditelji, skola, država...Onda naravno traže da se razmnozavamo kao zivotinje ali za šta? Da idemo po inostranstvu jer u matici nema mesta za nas. Gledam ove komentare pa se cudim cudom cudnijem. Zapelo kuso i repato za teritorije a niko ništa o narodu. To je visak u celoj jednacini. Hoće nazad Kosovo a ni pre niko nije znao šta sa njim. Sad su se dosetili nečega, verovatno neke revolucionarne ideje koja će da promeni tok civilizacije. Svi maju planove za Kosovo ali niko kako i šta će sa tim narodom tamo dole.

O Hrišćanstvu i religiji uopste ne bih posebno trosio reci. Jednu od najvecih mana koje covecanstvo ima (religija) proglasavati za vrlinu je u najmanju ruku suludo. Ako bez nekog imaginarnog entiteta ne umemo sami da definisemo moral i pratece sadrzaje koje nas dele od zivotinja onda ne treba da postojimo kao vrsta na planeti.
CAHJAP
25. maj 2022. u 00.32
Sir Šule, sva tvoja dosadašnja izlaganja i analize su isključivo bile anti-Srpskog karaktera, ama baš sve. Čak si se i usudio onomad da Srbiju kriviš i za bombardovanje od strane nato pakta. Ti si sve samo nisi Srbin, u to nemam sumnje. Ako 'pak jesi, to bi naš narod nazvao prodanom dušom. Ti si ili hrvat, ili bošnjak a možda i dukljanin koji je možda studirao u Beogradu tako da sa lakoćom koristi ekavicu kako bi se predstavio kao Srbin na ovom forumu da širi remetelački faktor među diskusijama, mada po minusima nebi se reklo da nešto uspevaš u tome.
Možda nekim čudom i jesi Srbim, možda pripadnik lgbtq, u tom slučaju te razumem, jer tada će sve Srpsko u takvim pogledima biti pogano, gde standarde crpiš iz prava koji taj „kulturni” zapad nameće čitavom čovečanstvu koji u Srbiji mali teže prolazi.

Srbi su daleko od savršenstva. Ovim postom a i više puta u prošlosti sam iznosio mane, probleme i naglašavao pogrešne puteve koji vode u kolektivni propast države i Srpskog bića uopšte. To sam izneo iz ljubavi i brige prema svom rodu i državi, mada mnogo više ima dobrog i topline u Srbiji nego lošeg ali nažalost loše se mnogo više ističe u svim slojevima društva, institucija i svih aspekata koji se dotiču Srbije uopšte. Takva je priroda nažalost, jedan loš će se daleko više istaknuti među 4 dobrih nego jedan dobar među 4 loša. Možda je to plan stvoritelja, barem u ovom zemaljskom postojanju i epohi duševne putanje kroz progres ili regres u zavisnosti od putanje koju biramo (individualno i kolektivno) u ovom životu.

Još da naglasim, Sir Šule, da ti ne sudim direktno jer te ne znam ni odakle si, ni ko si, već iznosim svoje mišljenje u vezi tvog načina razmišljanja koji bez sumnje do sada je bio isključivo antisrpskog karaktera pri tom nebih mogao da se setim ijedne pozitvne reči ili rečenice koju si dosad uputio na račun Srbstva. Ovo je Serbiancafe a ne antiserbiancafe. Mislim da bi dobro bio prihvaćen na ustaškim forumima.
Ipak, želim ti svako dobro, jer tvoji pogledi definišu tebe i tvoja razmišljanja a ne većinu diskutanata na ovom forumu kao i Srbiju uopšte.
Simo
25. maj 2022. u 07.30
Sanjar ti kao komesar na partijskom.
Naredao si gore neke srpske nevolje pozvao unapred na minusiranje
zbog straha da se Srbi ovde ne spominju drugacije osim u suprlativu.
Želiš za sve nevolje optuziti nekog drugog, a ako ti se neko suprostavi
kao nedoraslo dete ides da ga vredjas jer nećeš valjda razgovarati o ovim nevoljama sa nekim ko možda i nije Srbin ili čak misli drugacije.
Šta ćeš teze tj jednostavnije pitanja od povratka Kosova pod Beograd?
Poslazi cinjenice šta sledi?
CAHJAP
25. maj 2022. u 08.35
Simo
Želiš za sve nevolje optuziti nekog drugog, a ako ti se neko suprostavi
kao nedoraslo dete ides da ga vredjas

_____________•°•°•°•____________

Simo, ja ne znam šta ti shvataš kao vređanje. Samo sam istakao svoj argument na sve antisrpske stavove koje Sir Šule konstantno iznosi ovde i uporedio ih sa osobama koji su skloni takvim razmišljanjem i upitao se pri tom dali on pripada jednoj od tih grupa ali NIkADA nisam upotrebio pogrdnu reč da nekoga vređam.
Svaki dalji komemtar s'tobom, barem na ovoj temi je suvišan.
Power12345
25. maj 2022. u 08.45
Sanjar

koji Dušan ..koje Carstvo i bakrači..
Srbi, Srbija kao i narod, narodi iz godine u godinu.. civilizacije, reljefi pa i kontinenti se mijenjaju...
ljudima a la balkanci i sve nešto smeta i hteli bi više...
Pričao mi davno jedan Nijemac ...
na 2800 m2 dvorišta okućnice i šta sve može ishranjivat...

Japanci su davno počeli i baštovanske kulture fabricirat
Simo
25. maj 2022. u 09.20
Sanjar ovo nisu pogrdne reci...

„Možda nekim čudom i jesi Srbim, možda pripadnik lgbtq, u tom slučaju te razumem, jer tada će sve Srpsko u takvim pogledima biti pogano,”

lgbtq na srpskom znaci peder,
mnogo ti je lep recnik, to je ono kad intelektualac objasni seljanki šta je penis, a ona brzo shvati da je to isto sto i qurac samo nešto manji.

Nemoj se opterecivati sa brojem pluseva i minusa na ovoj diskusiji.
ovaj forum je mali zabavnik za malu grupicu staraca a ne Twitter i sl.
Ako hoćeš Suleta da izudaras zbog svake izgovorene reci onda od sexa nema ništa ostaje samo onanija.
CAHJAP
25. maj 2022. u 09.37
Power, da menjaju se iz godinu u godinu malo morgen, na duže staze da, a kod nas ubrzano, što smo svi postali svedočili otuđivanjem Kosova i Crne Gore.. Dušanovo carstvo nisu „bakrači” kako to veliš, već činjenica kolikog prostora je Srbija zauzimala što je opet činjenica da smo bili daleko veći narod jer mali narodi nebi mogli da zauzmu toliko prostranstvo što znači da su Srbi živeli na svim tim područjima. Svetska populacija se naglo razmnožava iz godine u godinu a u Srbiji je slučaj obrnut i to već decenijama i vekovima. Kao i ovde, tako i u Srbiji na žalost, većina uopśte se ne obazire na to niti preuzima mere da se to spreči. Što više ima vas ovde koji upućujete kritike na moj račun jer iznosim nešto što ne želite da čujete. Našu istoriju i kulturu, bogatu i slavnu koja doseže do najstarijih vremena, za koju posedujemo artifakte, se sistematski zapostavlja i naziva velikim Srpskim mitom, drugim rečima laž. Srbija se sistematski satire. Sir Šule je očiti primer kako se to čini, tako i Simo koji ga štiti i ti Power koji našu nekadašnju slavnu veličinu nazivaš bakračem. Još ako ste Srbi, e to je onda zaista zavrinjavajuće.

CAHJAP
25. maj 2022. u 09.42
Simo, velika je razlika kad neko kaže „možda si pripadnik lgbtq” ili kaže direktno „ ti si peder”.
Nemoj da mešaš pojmove jer sam napisao zbog ćega sam to istakao što se odnosi na sve degradirajuće antisrpske izraze koje taj koga štitiš konstantno iznosi ovde na SC.
CAHJAP
25. maj 2022. u 09.46
Neću više ni da trošim vreme raspravljajući se sa vama koji sistematski narušavate ove diskusije. Zbog takvih, skoro svaka tema ostane bez konstruktivnog dijaloga. Zato sam u više navrata i Sir Šulu uputio kritike a sada i tebi.
Power12345
25. maj 2022. u 10.42


de malo ohladi..pivo, rakija, sok i razmisli o svemu što pišeš.
Ovde i kako vidim tebi ne odgovara nečiji švrakopis...
Svako ...ili svi vole nešto dodat, oduzet , sabrat i podelit...
Pisat i što je davno prošlo kao i maštat je nešto Sanjarski...a ti ili oni koji se kurče dizajuć sebe ili neku naciju u visinu je ravno maratonu ...trčanija i ko stigne prvi na cilj.
Srbi su samo jedan narod od mnogih... sličnih i koji bi da zajašu konja...
Ždri...e odhranit, dresirat i da jašeš Vranca nije lako ...

Vreme Rima..Grčke ..Vizantije i vreme Dušana su prošlost , istorija... prepričavanje istorije je priča...dugačka priča i priče ostaju priče..
Današnjih Familijarnih Srba i koliko ih nabrojati možeš
radnik, domaćin...proizvodjač hrane i
koji ne prodaje zemlju ili Srbin kartaroš, lopov, pjandura i što bale briše po čitav dan..
Radnici..ne radjici i svega i svačeg je na planeti ovoj
Pa šta se onda kurčit i igrati šerira ako si među Pederima
Simo
25. maj 2022. u 16.28
E kad bi Car Dusan ustao da vidi ovo...
https://youtu.be/JxixnacM1DQ
dulebg
(posmatrach)
25. maj 2022. u 18.39
Ниси видео шта је било на крају??

Србија као предстража Евроазије може да се врати на западне границе Карловац-Карлобаг, са предлогом да Далмација од Шибеника до Неретве и Травника постане засебна држава, везана за Италију, а да Мсулимани добију своју аутономију.

То би свакако захтевало укључивање ЦГ и Македоније, као и делова Северне Албаније који обезбеђују везу са Скадром и Драчом.
bezdomni
(maestro)
26. maj 2022. u 02.50
Dusanovo carstvo bilo golemo i to je dokaz da su sve te prostore naseljavali Srbi...
Najgluplja teza ikada izneta.
Mongolsko carstvo bilo još vece ali nisu Mongoli starosedioci cele azije i pola evrope.
Osmansko carstvo isto bilo vece od Dusanovog a nisu Turci starosedioci svih tih zemalja koje je pokrivalo...
Mogu da nabrajam još koliko volite i britansko i spansko..
Dusan je bio vest vladar i osvojio okolne zemlje tj prisilio ih da ga priznaju kao vladar i to je to.
CAHJAP
26. maj 2022. u 03.35


bezdomni
(maestro)

26. maj 2022. u 02.50

Dusanovo carstvo bilo golemo i to je dokaz da su sve te prostore naseljavali Srbi...
Najgluplja teza ikada izneta.

______________●○●_____________

Blago majci koja te rodila tako pametnog da sa takvom samouverenošću tvrdiš da je Ovo najgluplja ikada izneta teza.
Da te podsetim, kako stvari stoje. Mongoli, Otomani, Rimljani i druge OGROMNE vojske su imali ljudstvo tako da su mogli da osvajaju druge države. Takođe su gajili pretenzije ka osvajanju i proširenju što nije slučaj sa Srbijom jer nismo takav narod, sve borbe se scodilenisključivo na našem tlu i hio odbrambenig karaktera. Srbija je mogla samo da postoji tamo gde su živeli Srbi koji vremenom se ili pretvarali u druge nacije preko religijske osnove, stapali se sa drugim narodima kroz njihovo proširenje ili potiskivani sa svojih vekovnih ognjišta.
Malo prouči istoriju i genetiku pre nego što se izlećeš sa tvojim samouverenjim nazivajući druge glupima. Pogledaj se ogledalo.

cicero99
(historia est mater of studioru)
26. maj 2022. u 04.31
Bezdomni kao i sircule(drmoser-werbalija) uporno dokazuju da nemaju jotu IQ. Da im nema ovog serbian kafea sami bi sa sobom u „zahodu” truckali.
bezdomni
(maestro)
26. maj 2022. u 05.34
Mongoli imali puno ljudstva pa osvojili pola sveta.
Ovo možda prevazilazi Po gluposti tezu raniju.
Dusan Silni nije bio osvajac...
Stvarno Sanjar koliki nivo pameti i obrazovanja moras imati da takvo nešto javno napisese???
Ti cicero umesto sto pljujes lajes i vredjas bolje napisi nešto vezano za temu .
Možda ii ti mislis da je Dusan Silni bio neki humanitarac???
Jer cicero mogu i ja tebe krenuti pljuvati i vredjati pa će ovo biti pljuvaona a ne forum.
CAHJAP
26. maj 2022. u 06.25
Ti imaš nekih teških problema bezdomni pa dolaziš ovde da lečiš frustracije. Naročito su ti moje teme pogodne. Šteta što nema više igre bez granica, tu bi bio broj 1.
A kako su onda osvojili Mongoli pola sveta ako nisu imali puno ljudstva to jest veliku armiju, sa nlo-ima?
Znaš kako naš narod zove one koji traže dlaku u jajetu, koji koriste pogrdne reči prema onima čiji se pogledi razlikuju, ne moram da ti kažem, pogledaj se u ogledalu.
bezdomni
(maestro)
26. maj 2022. u 06.36
Sanjar lepo bi bilo za tebe da procitas nešto o istoriji mongolskih osvajanja i Dzingis Kanu prije nego sto ovako javno na forumu izvalis ogromnu glupost da su mongoli imali ogromnu vojsku...
Bas po tome je ostao jedan od najpoznatijih ratnika svih vremena sto je sa malim trupama osvajao ogromna prostanstva.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
26. maj 2022. u 07.23
„Takođe su gajili pretenzije ka osvajanju i proširenju što nije slučaj sa Srbijom jer nismo takav narod”

Svjedok su nam medje i to što se niko u Srbiji i srpskim zemljama ne tuzi oko medja. ;)

Simo
26. maj 2022. u 08.10
Dušanovo carstvo,
Od Vardara pa do Triglava,
od Djerdapa pa do Jadrana...
Jocko4
(observer)
26. maj 2022. u 11.38
bezdomni,

Поређења која си навео у коментару од 26. majа 2022. u 02.50 нису адекватна.
С обзиром да се ради о Феудализму у Европи, више би одговарала поређења са стањем у италијанским феудалним градовима-државицама током Средњег Века, или било којом европском ГРУПОМ феудалних земаља, у којима је становништво припадало одређеном народу.

Према титули, Душан је (пред крај живота) био цар Срба, Грка и Арбанаса. То се односи и на територије које су ти народи насељавали.
Не помињу се неки други народи, вероватно зато што су били минорног броја.
Шта више, границе Душановог царства нису обухватале све територије на којима су живели Срби, одн. одређен део околних територија је такође био насељен Србима, а биле су под контролом других владара.
Jocko4
(observer)
26. maj 2022. u 12.27
Pjer,

>'Svjedok su nam medje i to što se niko u Srbiji i srpskim zemljama ne tuzi oko medja. ;)'
- - -

Ако мислиш на случајеве појединаца, тога има и у другим народима.

Ако си мислио на границе међу државама, превидео си да примери таквих нерешених случајева постоје и међу другим државама.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.