Diskusije : Politika

 Komentar
Украјинска војска се састоји углавном од манијака
BeliVuk
22. maj 2022. u 11.37
Интервју са Французом Лаурентом Браиардом. Годину дана је скупљао сведочанства Украјинаца које су у разним тајним затворима мучили СБУ и укронацисти. Жену, етничку Русињу, хапси сектор Правый на нејасним основама и проводи 20 дана у тајном затвору. Чупају јој нокте и ломе зубе. Она је више пута подвргнута лажним погубљењима.

Она сведочи да је цела нацистичка компанија данима групно силовала затвореницу, везану за кревет. Везана жена дозива мајку и моли да је убију. Према Браиарду, вероватан разлог зашто сама интервјуисана жена није била силована је то што је била средовечна и није била лепа. Није добијала храну током целог периода. Коначно је спасена разменом заробљеника.

Човек, Олег, провео је 14 месеци у тајном затвору у Запорожју. Првобитно је живео нормалним породичним животом и није био политички укључен. Али после вести о масакру у Одеси 2014. године и забрани обележавања Дана победе (Украјинци не воле да славе победу над нацизмом), придружио се покрету отпора. Убрзо након тога ухапсила га је СБУ. Олег каже да један од мушкараца који су га мучили у затвору није говорио украјински, већ само енглески.

Затвореници су живели 14-15 у малој ћелији где су морали да спавају у групама јер им није било довољно простора. Добијали су врло мало хране и патили су од сталног недостатка сна. Тоалет је био кофа на поду. Неки су полудели. Браиард каже да је било веома тешко добити Олегово сведочење, јер је био толико трауматизован тим искуством. Интервју је морао неколико пута да се прекида и наставља. Други човек са сличним искуством тортуре, Витали, каже да је у једном тренутку морао да потпише принудно сведочење о злочину.

Четврто сведочење долази од жене која је живела у малом селу са свега неколико десетина домаћинстава. Када је укронацистичка команда Аидара стигла у село, жена је успела да се сакрије у скученом простору за пузање испод крова своје викендице. Остали мештани који су остали у селу су убијени. Али група тинејџера, као и једна трудница, одведени су у друштвени центар и током ноћи мучени до смрти. Жена је то чула из свог скровишта. Команда Аидара је сутрадан прешла у суседну заједницу „Комуна”. Жена се усудила да сиђе тек после два дана.

Она је тада била сведок шта се догодило младима, али Брејард изоставља детаље. Жена није смела да дозволи да је Браиард погледа када је сведочила, већ је успела да исприча о инциденту тек када му је стала иза леђа. Водећи члан команде Аидар, Нађа Савченко, очигледно је касније служила као пилот хеликоптера. У западним медијама је хваљена као херој након што је ухваћена и прокријумчарена у Русију, где је изведена пред лице правде: https://www.bbc.com/news/world-europe-31760381
https://www.youtube.com/watch?v=GFynJY_SeKc

На основу исказа, Браиард сматра да се овај терор систематски одвија већ осам година и да су хиљаде људи убијене у сличним околностима, од стране СБУ и разних нацистичких команди. Углавном тада у Донбасу али и на другим местима у земљи. Неколико оних које је Браиард интервјуисао сведочило је о методи коришћеној за одлагање тела појединаца који су умрли у овим мучионицама.

На возачево седиште старог аутомобила се поставља тело које се затим у хидрауличној преси сабија у коцку. Отпадна коцка са изгњеченим телом се затим баца у рударску рупу. Браиард такође каже да су сви људи које је он интервјуисао (и још много њих) такође били испитани од стране Црвеног крста у вези са њиховим пуштањем на слободу. Прегледајте у видео стране одређеног службеника Црвеног крста наведеног у извештају. Даље каже да је та особа одбила да разговара са њим о томе када ју је контактирао. УН такође су свесне, сматра Браиард.

Украјинска војска се углавном састоји од манијака, са таквима је немогуће водити рат поштујући Женевску конвенцију.
CAHJAP
22. maj 2022. u 22.59
... koliko još samo plaćenika, strastvenih ubica se priključi u ovim redovima kako bi neometano i nekažnjeno sprovodili svoje sadističke nagone. Bilo je dosta takvih u ratovima i na našim prostorima. Čudno kako takvi se nikad ne nađu na pravednim stranama, u ovom slučaju u Ruskim oružanim snagama i na Srpskim kod nas.
vacuum
23. maj 2022. u 01.24
Био је и код нас покоји у ВРС... сјећам се било је пар Грка на ТВ, Руса, био је онај један Јапанац на Грбавици у Сарајеву, на нашој страни у нашој војсци...
Simo
23. maj 2022. u 07.53
Evo vidis Sanjar pišes izgleda o necem što ne prolazi ni na SC.
Ja sam već dva puta pisao o placenicima kao zločincima i dobio nagradne minuse kao i ti u rano jutro sto je svojevrsni lakmus za i ovde prisutne talve ratnike.
Placenici najmanje idu u borbu zbog razloga za koje se bori strana na kojoj se prikljucuju, idu specijalno iz veoma ličnih motiva a to su uglavnom porivi koji se ne odobravaju tamo gde ima ikakve vlasti.
Postoje takodjer sličnosti između stranih placenika i raznih paravojski
koje iza sebe često ostavljaju samo zgrozavanje dok im je glavni paravan cojstvo i junastvo.
Oni su obično samo odobreni ali nikad pod cvrstom kontrolom pretpostavljene komande.
Evo ja ću preuzeti tvoj prvi minus.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
23. maj 2022. u 10.44
Sanjar, zašto te to čudi? Nepravde je nažalost oduvek bilo. Tako da i psi rata su uvek na strani agresora. I još su dobro plaćeni za svoja nedela i monstruoznost.
SimoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Simo
23. maj 2022. u 11.17
„Tako da i psi rata su uvek na strani agresora.”
Izvini ali ne razumem, ko je agresor u Ukrajinskom ratu, a ko naprimer u
srpsko-hrvatskom.
Ukrajinci i Hrvati su imali oruzani sukob u svojoj međunarodno priznanatoj državi između svog stanovnistva, ako preskocimo razloge i eventualne krivce nema govora o bilo kakvim agresijama već o cistoj pobuni koja može biti potpuno opravdana a sukob može prerasti u cisti kvalifikovani gradjanski rat koji može biti podržavan od neke treće strane.
Zavisno od podrske ta treca strana lako može postati otvoreni agresors sto je u ovom slučaju ruska invazija.
Agresija je kada ti u zemlju udje tudja vojska ili te oruzano napada sa svoje teritorije, a podrska i bilo kakva pomoć u naoruzanju je samo prosta politika.
U ratu u Hrvatskoj Milosevic je odigrao identicnu ulugu koju sada ima Biden i Nato u Ukrajini.
Srbija nikad nije usla u rat sa Hrvatskom, samo je pregovarala o mirnom rešenju sukobljenih strana, kao zaslugu zvanicno je okfalifikovana za agresora na Hrvatsku, a istu je priznala kao nezavisnu među prvima.
Ako Rusija nije agresor u Ukrajini onda covecanstvo pod hitno neka usaglasi definiciju AGRESOR i AGRESIJA.
SimoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Simo
23. maj 2022. u 11.26
I da zavrsim izlaganje za danas, zna li neko rat gde gospoda i seljeaci cine zulume a manijaci smiriju strasti i održavaju red.
Jel neko hoće da kaže da ratno stanje ne stvara optimalne uslove za devijacije ljudskog mozga koje stabilni pravni rezimi strogo kontrolisu.
CAHJAP
23. maj 2022. u 13.00
U ratovima protiv Srba 90tih dolazilo je takvih plaćenika iz mnogih delova sveta. Bilo je puno muslimanskih plaćenika, čiji motiv za ubijanjem je bio i fanatički islam, bilo je dosta i iz same Evrope. Prednjačili su nemci, holanđani i englezi.
Sadizam, nagon za dominaciju, mučenje i ubijanje, silovanje i pedofilija i verska mržnja su glavni motivi individualnih plaćenika. Takvi isti danas ratuju u Ukrajini protiv Rusa.
Pokojni otac moga prijatelja, inače engleza je bio jedan od takvih. Proveo je pola života na raznim ratištima. Sećam se kad mi je pričao kako je sekao glave u džunglama severnog Bornea u ratu između dva plemena i to sa ponosom. Ništa drugo nego bezdušni ubica ka i većina tih plaćenika.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.