Diskusije : Politika

 Komentar
Rusija dala uslov razmotrite ukidanje sankcija
novosadski_radikal
(Clan SRS)
20. maj 2022. u 12.37
RUSIJA DALA USLOV Razmotrite ukidanje sankcija
Tanjug/A.V.

UKRAJINA
19.05.2022

Ukoliko bi Rusija poslušala apel Ujedinjenih nacija za otvaranje pristupa lukama na Crnom moru, onda bi trebalo da se razmotri ukidanje sankcija Rusiji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

RUSIJA DALA USLOV Razmotrite ukidanje sankcija.Ukrajina je, kao jedan od najvećih svetskih proizvođača žitarica, izvozila većinu robe preko svojih morskih luka, ali otkako je Rusija poslala vojsku u Ukrajinu, prinuđena je da izvozi vozom ili preko malih luka na Dunavu, podseća Rojters.

Šef UN za hranu Dejvid Bizli pozvao je u sredu na ruskog predsednika Vladimira Putina da otvori luke, „ako uopšte ima srca”.
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
20. maj 2022. u 16.17
Kad ludak kaže Putinu „da otvori luke ako uopšte ima srca”. E ni veče ni manje gluposti ne može se očekivati upravo od onih koji ne samo da nemaju srca, već nemaju ni lj od ljudskosti u sebi, ni razum, ni dušu, ni ljubavi, ni strahopoštovanje pred Bogom, a odgrezli duboko u ludilu. Upravo i sama ta organizacija UN nije više to što je bila i veoma je daleko od svoje prave misije na početku i od osnivanja.

Da su pametni pa da postave uslove onom zelenom klovnu i degeneriku, a ne ovako. Sa druge strane pokazuju da ipak zavise od Putina i njegovih odluka. A sve kao navodno zbog brige o gladi. Što ne kažu opet ti isti iz UNa uspavanom Džou da sjaše i da ga smeste u ludnici ili na električnoj stolici zbog svega što je uradio svetu. Klinton isto. Svi generali i visoki oficiri teta Nate pogotovo u periodu 99 godine kada su protivzakonito i svih uredbi bombardovali besomučno Srbiju. Toni Bler isto kao i sva ostala gamad. Gde je taj isti UN bio i na čijoj strani 1999 godine? Ma pazi sve da to ne poverujemo kad kaže jedan od šefova UNa. Pa nismo mi od juče.
Jocko4
(observer)
20. maj 2022. u 23.37
Приче о несташици житарица и других животних намирница су срочене тако да неупућене дезинформишу о главном узроку тог поремећаја на светском тржишту хране. На тај начин се маниплише страхом људи од могуће глади и појачава мржња према „злим Русима”, а скреће пажња од правог узрока - гомиле суманутих санкција уведених Русији.

Наводно, милиони тона жита из Украјине су већ на танкерима, али они не могу да исплове, јер су Руси блокирали луке.
Међутим, транспорт сувоземним путем (камионима, железницом) и даље функционише. Има вести да у Италију улазе конвоји (стотине) каминона жита из Украјине.

Ако и буде несташице на светском тржишту житарица и последичног скока цена, то ће примарно погодити сиромашне земље.
Русија и овог лета очекује рекордне приносе и зато су поручили да могу да извезу око 25 милиона тона пшенице, а да ће их најпре понудити сиромашним земљама.

Порука упућена Путину је цинична и увредљива и Русија треба да захтева јавно извињење.
keser
(Тешем букве)
21. maj 2022. u 03.36
Јоцко, тако је.

Превоз камионима поскупљује робу додуше али ту су возови.

Све је срачунато да се створи још више мржње према Русима.

SimoPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Simo
21. maj 2022. u 22.04
Putin verovatno neće imati tu cast da se sankcije ukinu dok je on Ruski Car.
dulebg
(posmatrach)
22. maj 2022. u 15.55
20 милиона тона пшенице блокирано у украјинским лукама, тј.Одеси? Глупости !!

Годишња производња житарица је око 730 млн.тона, те ових 20 чине 3% и не могу никако да изазову глад.

Са друге стране - брод од 100.000т је чудовиште, требало би да је 200 таквих бродова блокирано у Одеси. Или да је жито у лучким силосима. Силосна батерија од 100.000т је јако велика, силос од милион тона тешко да постоји. Реално би у Одеси могло да се затекне 2-3-4 милиона тона или мање, поготово што за који дан креће нова жетва.
dulebg
(posmatrach)
22. maj 2022. u 15.57
Па санкције су уведене Европи, посебно Немачкој. Циљ је да купују од САД, а не од Русије. И како то сад да се укине?
eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
23. maj 2022. u 10.48
Oni da žele stvarno da izvoze žito, našli bi način. Jedan na primer je da kamionima dovezu u Poljsku, Slovačku, Mađarsku a onda odatle vozovima dalje. Ako im Rusi nisu sve pruge u šta ne verujem uništili, mogu i direktno da izvoze. Ali, ovako im je lakše da kukaju da bi pojačali još veću mržnju prema Rusiji.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.