Diskusije : Politika

 Komentar
Hrvati na Kosovu
CAHJAP
16. maj 2022. u 18.56
Povodim slanja hrvatskih vojnika na Kosovu u okviru „ne znam ni sam čega”, milanović je izjavio sledeće...
„Kosovo je međunarodno priznata država. Srbija to ne prihvata, a kako stvari stoje, skoro i neće. Ali mi se u tu politiku ne mešamo više nego pre mnogo godina, kada smo priznali Kosovo. Ne da naškodim Srbiji, jer tako ne doživljavam ni spoljnu politiku ni hrvatsko ponašanje u svetu, već́ da nagradim Kosovo za sve što je prošlo”,

•••••••

...veli, da se ne mešaju u našu politika a time i ranjivost i ponos čitave naše istorije na našem Kosovu. Priznali kosove i jiš kaže povodom slabja vojnika „ ne da naškodimi Srbiji”.., kako da ne, vi ste inače toliko brižni prema Srbiji i Srbima što ste ilustrivali proterivanjem stotinama hiljada Srba iz vaše lijepe koje još i slavite državnim praznikom, a sada šaljete vojnike na Kosivu odakle je protereno dodatnih stotinama hiljada Srba. Ovi je samo nibija istorija, jel' treba malo dublje da te podsećam na prošlost milanoviću, pokatoličeni Srbine.
Svi vi izigravate neki pravednike, mirotvorce , pozivate se na Boga, krivca tražite u tudjim žrtvama a sad još i sipate sol na živu rane čitavog Srbstva.
Kada će vama da bude dosta? Koliko se meni čini, po vama i vašim delima, kada više ne bude ni jednog Srbina na zemlji. To nećete dočekati a ovakve odluke prvenstveno leže na vama a potom tim vojnicima i hrvatskim narodom koji treba biti svestan da ovakve odluke ne leče rane, niti doprinose miru, već dolevaju baruta i povoda za mržnju i buduće sukobe.

Još ironično kažeš da šalješ vojnika na Kosovo „da nagradiš Kosovo za sve što je prošlo”. Svi ste vi vukovi u olinjalim jagnjećim kožama.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
16. maj 2022. u 19.11
Jednom je moj punac rekao „Sve sto bacis uzvodno, dodje ti nizvodno”

KFOR misija 2018:

Земља Број Земља Број
Албанија 28 Литванија 1
Јерменија 40 Молдавија 41
Аустрија 429 Црна Гора 1
Бугарска 22 Норвешка 2
Канада 5 Пољска 260
Хрватска 33 Португалија 3
Чешка 10 Румунија 55
Данска 35 Словенија 242
Финска 20 Шведска 3
Њемачкa 200 Швајцарска 190
Грчка 109 Турска 248
Мађарска 385 Украјина 40
Ирска 12 УК 31
Италија 542 САД 655

Ne znam o kolikom broju iz Hrvatske se govori danas. Oni mogu da odigraju pozitivnu ulogu u zastiti nealbanskog stanovnistva.
Kako posiju tako će i znjeti.

CAHJAP
16. maj 2022. u 20.52
Pjer, dali je u pitanju 1 vojnik ili 1000, uopšte nije važno, već izjave predsednika susedne države i slanje vojnika na Srpsku ranu kada Srbi znaju kakav bol im to predstavlja. Dali je ikada jedan predsednik hrvatske osudio proterivanje Srba i nealbanskog stanovništva sa Kosova, rušenje istorijskih manastira, crkava i drugih vekovnih obeležja Srbstva, skrnavljenje grobova i Srpske žrtve uopšte, ne nije. Hrvatska je trebala znati bolje i zarad nade u neku bolju budućnosti i međusobnih odnosa, nije smela da šalje svoje vojnike na Kosovu.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
16. maj 2022. u 23.13
Prva reakcija mi je bila da kažem da Hrvatska ima sličan problem kao i Srbija: Predsjednik puno prica. Oni možda i duplo vise, jer i premijer puno prica javno. Osim ako ne mislite da je „Da sefe...” gore od price hrvatskog premijera.

No rekoh da provjerim šta je tačno rekao. I evo od 2:30
https://youtu.be/sHiUehR9IyA

..Hrvatska nije priznala Kosovo da napakosti Srbiji, nego kao nagradu za sve kroz sto je Kosovo prošlo„

Pogledah datume. Hrvatska priznala 19. marta 2008. kad je Hrvatska bila kandidat za EU. Nakon što su SAD, Njemacka, Francuska, V. Britanija priznale. Meni se čini da je nešto drugo u pitanju, a ne ”nagrada„.

Neko dobronamjeran bi mogao reći da mu je poruka da vojnici ne idu na KiM da stete Srbiji. Posao kao i svaki drugi. Mada nije.
Idemo dalje.”
Power12345
17. maj 2022. u 03.22
kosovo trupe su vojne formacije iz navedenih zemalja , koje rada po instrukcijama i naredbama Nata
... reč nato i šta to za Srbe prestavlja je poznato...

šta reći..
Nijemci su isto pod okom Nato i kako ovu svetsku silu Šerifa okarakteristikovat je pogotovu danas teško
Osnovano 1949 u Vašingtonu SAD, DK, N,VBritanija, F, Holandija, kanada, island, italija ,luksemburg

Moto
... sranke su suglasne da će se oružani napad na jednu ili više njih u Europi ili u Sjevernoj Americi smatrati napadom na sve njih...

bez Kine i Rusije ..onda se zna i šta je zadatak Nata i sve dok bude bez ove dve super sile nema dogovora i mira na plaheti zemlji.

To sve razrušit i koliko vojska uništava je malo pooznato
keser
(Тешем букве)
17. maj 2022. u 13.19
nisu Hrvati nego NATO.
Valjda shvatas razliku???
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.