Diskusije : Politika

 Komentar
Alzirska lekcija Ruskim njonjama
marisav
(Besposlicar)
25. jul 2021. u 05.51
Pristanak Rusije da posalje takmicare u Japan da se takmice, po kazni MOKa,bez nacionalnih obelezja,,zastave, himne i sl predstavlja najocigledniju formu MAZOHIZMA u šta su Rusi stavljeni od strane jedne DEMONkratske vlasti KOJU OLICAVA DANASNJA OLIGOaarhija predvodjena Putinom kojeg mnogi dizu u nebesa.
Uvek sam prihvatao stanoviste da je Putin ogroman napredak u odnosu na Gorbija, ili pijanicu Jeljcina,,,ali ovo mazohisticko snishoditeljstvo Rusa je van svake pameti.
Istovremeno gledam neki valjda alzirski,,možda i nije alzirsski,,ali je definitivno takmicar u nekom borilackom sportu...izvukli ga da treba da se bori sa nekim Izraelcem...OVAJ DEMONSTRATIVNO ODBIO DA SLEDI DALJE I SA TAKMICARSKIM ZAROM ODLUCIO DA NAPUSTI OLIMPIJSKE IGRE..pri tome se pozivao na ALAHA,,iako mu taj neće pomoći, POZIVAO SE NA NEKU MUSLIMANSKU SOLIDARNOST I SL..IAKO SU TO MAGLE U NJEGOVOJ GLAVI, ONE SU IPAK SNAžNA IDEJA VODILJA KOJA VODI NEKOM CILJU...ZNACI AKO ME PONIZAVAS, NEćU VALJDA ONDA SA TOBOM JOS I DA SE IGRAM I TAKMICIM...to može samo bolesna PRAVOSLAVNA filozovija..PRAVI ODGOVOR JE SOL NA LJUTU RANU,,,DAKLE SVI RUSKI I INI SPORTASI U TAKVIM SLUčAJEVIMA DA ODUSTANU OD LOPTANJA, PLIVANJA I GANJANJA PO JAPANSKIM PLASTICNIM I VESTACKIM POVRSINAMA...NEKA SPORT IGRAJU URSULA VON DEN LAJEN, DZONSON, MERKEL I CAR HIROHITO,,MOGU POZVATI I BAJDENA AKO IMA NJEGOVO DRUSTVO PRIJA...Pravim sportistima nije mesto u Japanu ove otuzne 2021 godine!!!
vacuum
25. jul 2021. u 06.42
Управо хтједох рећи Марисаве, не могу се начудити ни Русима да се тако ниско спусте и тако понизно „играју” игара... зар је та олимпијада толико важна?!

Стварно тешко разумљиво.
geriatrikus
(zvakac karamela)
25. jul 2021. u 09.20
„Pravim sportistima nije mesto u Japanu ove otuzne 2021 godine!!!”
Апсолутно!
Дуци Симоновић је још 70их објашњавао шта је Олимпијски покрет, ко су оснивачи и чему служи, једно вријеме су фолирали свијет са неким шатро аматеризмом, а сво вријее је КокаКола држала све конце у рукама, онда су се супарници у хладном рату стали бојкотовати...ми, обични људи, сходно нашим могућностима, смо на све то гледали са више и мање критицизма, али смо Олимпијаде пратили и навијали.
Онда су се десиле 90те, неке од нас су доообро опекле, то је некима продубило, а некима заравнило мождане вијуге, у некима се развило самопоштовање, а у некима продубило подаништво, те смо почели да и на спорт гледамо мало другачијим очима.
А онда је букнуо и овај пландемијски рат који нас је прилично затекао, а о томе колико нас је уназадио не треба ни говорити. И као и у везиса свим другим, неки су брже провидили кроз то, неки су покушавали да схвате и постепено су им се видици ширили, неки нису имали те способности па су схватили да су нагужени када су осјетили да је орган ушао одпозада, неки уживају у томе, намазали се вазелином и још врцкају дупетом, а велики број утрнуо, нити шта виде, нити шта осјећају.
Па ако смо могли и наћи неко оправдање и разумјети људе што не успијевају да иоле проникну у игре против нас првих неколико мјесеци, што нису могли да сагледају сву бемисао тоталних ограничења слобода и кретања без икаквих позитивних резултата, чак штавише, након тога је пландемија још јаче бујала и захтијевала нове мјере, па ако ни сада након савлађивања проблема надљудским напорима наших влада, нова варијанта обавјештава наше лидере како ће нас и у ком облику посјетити јесенас, те у то име захтијеве нове мјере у своју част, па ако и данас сви не успијевамо отворити очи, онда не треба ни гајити наду да ће слијепи прогледати, а не би смјели дозволити ни да нас поведу. Уз сво дужно поштовање, треба их оставити у њиховим санаторијумима, те кренути у одлучну борбу.
Ми добро знамо да смо и у пријашњим борбама имали квислинге, да смо имали потурице, а ни оваца нам није недостајало.
Ускоци, Хајдуци, Револуционари, Бунтовници...су увијек били у мањини. Али су слављени и без њих би људска врста била на нивоу амеба.
Лично сам поодавно окренуо леђа професионалном спорту, ти полтрони ме не занимају; људи који клече, окрећу леђа химни, дају имбецилне политичке изјаве, а ту су једино да се лоптају и то је једино што и донекле знају ме неће навести да потрошим коју секунду свог живота на њих.
Србија никада није ни требала улазити у било која такмичења гдје наступају спортисти Косова под било којом другом сем српске заставе, а ова политичка манифестација у Јапану је због пландемијских разлога требала бити бојкотована од сваког иоле честитог човјека планете.
Popaj
25. jul 2021. u 09.29
Bez obzira da li su sankcije protiv Rusije pravedne ili neoravedne sacekajmo kraj Korona Olipijade. Racunam da će Rusi „iz osvete” ubrati toliko medalja kao nikada do sada. Nema boljeg Dopinga od diskriminacije...
Popaj
25. jul 2021. u 09.36
Nadam se da me neće razocarati i da će im Ruja yebati Nanu!
geriatrikus
(zvakac karamela)
25. jul 2021. u 11.02
Церемонија отварања игара у Лондону 2012. је била демонстрирање ствари које долазе и које се дешавају сада. Смрт са косом, болнице, љекари и болничари који плешу, модел ковид вируса...све у славу пландемије која се одиграва данас.
Церемонија отварања игара у Јапану је демонстрирање АЂЕНДЕ2030. са свим симболима и бојама које су креатори зла које долази већ креирали.
bezdomni
(maestro)
25. jul 2021. u 12.12
Uzece Rusi dosta medalja to je tačno.
Ali dosta tih medalja će uzeti u dresovoma Kanade USA Britaniji...
Iz putinove opljackana bedne Rusije sport isti masovno beze i uzimaju državljanstva drugih država.
Jocko4
(observer)
25. jul 2021. u 22.53
С једне стране, marisav је у праву - не треба пристајати на уцене и понижења, а поготово спорт и Олимпијада не би смели да буду продужена рука труле политике Запада.

С друге стране, сви у свету знају да су спортисти Русије спористи Русије и без државних застава. Наиме, Русија није нека мала и безначајна држава, а сама чињеница да њени спортисти наступају без државних симбола шаље јаку поруку и побуђује још веће интересовање. Намештаљке Америке и Запада уопште, нису намештаљке и свих осталих земаља у свету и овом приликом публика „на даљину” свакако неће остати без критичких ккоментарисања.

Руски спортисти ће освојити онолико медаља колико би освојили и да наступају са својим државним обележјима и њихов успех ће ипак бити забележен и имена запамћена. Кад се врате у Русију, приредиће им дочек као да су наступали под заставом Русије и потврдили своје вредности.

geri,

Лепо је што си ти прогледао, али ово је тема о најчуднијој Олимпијади у Токију.

Церемонија отварања Олимпијаде у Лондону 2012. може да се тумачи на два начина:
а) као што си ти протумачио, као најава будућих догађаја, или
б) као осврт на претходну најезду корона вируса САРС и вирусе уопште. Симбол који је тамо приказан представља све вирусе из фамилије Корона (кијавица, грип САРС, САРС-КоВ-2).
Само мала напомена, Ковид није вирус, него болест коју изазаива САРС-КоВ-2.

eraser_s
(Biti uvek ono sto jesam-obican)
26. jul 2021. u 04.49
Bezdomni, iz nama bratske Rusije ne beže ništa više nego iz same Srbije i ne samo sportisti, već i veoma školovani ljudi a i obični građani u inostranstvu. A znaš li zašto? Zato što je na vlasti u Srbiji izdajnik i zapadnjacki pion a la vuchichi koji se ni u čemu ne može uporediti sa Putinom koji se ne da ni u čemu zavaravati i podmititi kao što je to slučaj sa izdajnikom vučićem.
DarkBlue
(istrazivac)
26. jul 2021. u 06.32
„Церемонија отварања Олимпијаде у Лондону 2012. може да се тумачи на два начина:
а) као што си ти протумачио, као најава будућих догађаја, или
б) као осврт на претходну најезду корона вируса САРС и вирусе уопште. Симбол који је тамо приказан представља све вирусе из фамилије Корона (кијавица, грип САРС, САРС-КоВ-2).
Само мала напомена, Ковид није вирус, него болест коју изазаива САРС-КоВ-2.”
------------------------------------------------------------------------

Samo na dva nacina? Mislim da može na vise od dva. Kao i COVID.
Certificate of vaccination identification document, na primer.
A ona ceremonija koju sam tek sad video zahvaljujuci ovoj temi je
nešto neverovatno. Bilo bi donekle razumljivo da je ta predstava
odigrana u nekom drugorazrednom pozoristu gde umesto sampanjca možeš
da narucis kartoncic natopljen lsd-om. Ali za deklarativno spotski
dogadjaj koji prati pola planete...neverovatno, najblaze receno.

geriatrikus
(zvakac karamela)
26. jul 2021. u 08.07
Тамноплави, због његовог стажа на форуму и претпостављам зрелијих година, настојим да најчешће не коментаришем Јоцкове постове. Од писања канадској влади да се уведу „источне” вакцине, па конструисања и извођења разних као статистика, па интерпретирања туђих изјава које су извучене из контекста и као такве негдје објављене, да би их Јоцко
додатно, на свој начин прежвакао...човјек би волио да изгледа упућено, волио би да свакога исправи и коригује, а у суштини само слиједи наредбе и инструкције својих политичких ауторитета, мада се представља да он као анализира ситуацију и самостално извлачи закључке. Мени оставља утисак укалупљеног комунистичког кадра, једино је релевантно што је дошло из Комитета, а на осталима је да слиједе.
Овај навод са објашњењем да Ковид није вирус, већ болест је карактеристичан за такве људе. Он након више од годину дана и мноштва текстова о групама вируса које смо овдје писали, те у већини усвојили да под појмом „ковид” неформално говоримо и о вирусу и о болести и генерално свему што та пландемија носи.
Мало ме изненадио да није уочио ово: „и у везиса”, па упозорио да се „са” пише одвојено, те да је „везиса” неправилно и да треба да буде „вези са”.
geriatrikus
(zvakac karamela)
26. jul 2021. u 08.20
Америчка професионална фудбалска лига уводи жуте наруквице за невакцинисане играче. У које гасне коморе ће их слати касније нису још одлучили...или бар нису објавили.

>>The NFL... the procedure for visually identifying vaccinated and unvaccinated players at practice. In Pittsburgh, unvaccinated players are wearing yellow wristbands. In Jacksonville, unvaccinated players will wear a wristband.
In Tampa, the team has said vaccinated players will wear a red wristband and unvaccinated players will wear a yellow wristband.<<

Prevod(google):Тхе НФЛ... процедура за визуелно идентификовање вакцинисаних и невакцинисаних играча на тренингу. У Питсбургу, невакцинисани играчи носе жуте наруквице. У Џексонвилу, невакцинисани играчи ће носити наруквицу.
У Тампи, тим је саопштио да ће вакцинисани играчи носити црвену наруквицу и да ће невакцинисани играчи носити жуту наруквицу.
D-Man
(Analyst)
26. jul 2021. u 10.23
Јбт, заиста је тешко схватити како неки људи размишљају.

Зашто би Русија бојкотовала Олимпијске игре и таквом одлуком својим спортистима онемогућила да се такмиче на највишем нивоу?
Па ти спортисти посвете свој живот тренингу да би могли да се такмиче на великим такмичењеима и онда њихова држава треба да им, је ли, онемогући учешће!?

Па и малом детету је јасно да је Међународни олимпијски комитет корумпиран и компромитован и под тотално контролом западних држава.

Жалосно је колико појединци овде покушавају да понижавају Русију уместо да своју мржњу усмеравају према другој страни која се и дан данас иживљава над целим светом у свакој прилици и на сваком месту.
geriatrikus
(zvakac karamela)
26. jul 2021. u 11.33
Треба да бојкотују сами спортисти да би сачували част и достојанство једне велике земље и великог народа.
Баш као што је Совјетски Сaвез због много мањих разлога бојкотовао игре 84. Продати се онима који доносе мјеру да би те понизили и наступити без своје заставе и химне је недостојно човјека и са једним кичменим пршљеном.
Али очигледно, што је видљиво и из неких постова овдје, лично достојанство и самопоштовање су категорије што постепено изумиру, мада је начешћи захтјев који се чује около онај за поштовањем!
Па како да те поштујем када сам себе не поштујеш?!
D-Man
(Analyst)
26. jul 2021. u 11.53
„Треба да бојкотују сами спортисти да би сачували част и достојанство једне велике земље и великог народа.”

Гериатрикус,

Добро се зна ко су спортисти који наступају под именом РОЦ и то је сасвим довољно.
Узети што више медаља и доказати западним моћмицима и битангама да не могу сломити ни дух ни вредности руских спортиста.
Као што видиш, на све то се може гледати и из другог угла, зар не!?

Што се тиче бојкота Русије олимпијаде у Лос Анђелесу 1984-е то је било због тога што су Американци бојкотовлаи олимпијаду у Москви 1980-е.
Оно што је трагично у свему томе је што су Американци бојкотовали ОИ 1980 због совјетске инвазије на Афганистан 1979-е а после су они сами створили оног Осаму да би ратовао против СССР-a а онда је он касније постао и непријатељ број један и самим Американцима.
Дакле, Амери су испали најобичнији мајмуни као што и иначе јесу што се тиче њихове вањске политике.
geriatrikus
(zvakac karamela)
26. jul 2021. u 12.11
Химна и застава док је спортиста на побједничком постољу су највећа и једина сатисфакција. Све остало је „слатки лимун”.
Оно што су Сале, Дејо и остали момци урадили на спортском терену синовима тисућљетне културе, након чега су ови посрамљено сишли са постоља због очаја изазваног слушајући „Боже Правде” и гледајући српску тробојку је непроцјењиво.
То што ће неки Коља Петранов узети неку медаљу, а Токиом се неће заорити руска химна и залепршати руска застава изнад свих осталих је тотално стерилно, а обзиром како је до тога дошло и јадно.
Jocko4
(observer)
26. jul 2021. u 13.30
geriatrikus,

Претпостављам да си имао инспирацију да се распишеш и напишеш којештарије.

Да ли сам ја говорио о теби ?
Тенденциозно скрећеш дискусију у овој теми на питања о Ковиду, а обичан приговор на твоје тумачење ОИ у Лондону служи ти као добар повод (читај: изговор) да нападнеш и облатиш личност дискутанта.

Ако си себи дао право да наступиш лично, аутоматски си дао исто право и саговорнику, конкретно мени.

Ниси искористио прилику да ме сврсташ и у следбенике Хитлера, Пола Пота и сличних. Претпостављам да то себи нећеш моћи да опростиш.

И ти постављаш и препричаваш мишљења која сматраш исправним. То чине и други, а не само ја.
Наводим податке које преносим из релевантних извора.
Шта је у томе лоше ? Да ли је то забрањено ?
И ти си навео податке из ВАЕРС-а, па те нисам напао лично, него сам говорио о тим подацима. Сметало ти је што сам поређењем показао оно што не подржава, него оповргава твоје мишљење.

Ако се позивам на извештаје, које си и ти могао да прочиташ, то је, по теби, лоше. (!?)
Ако их само парафразирам, кажеш да „прежвакавам”, јер ти и то смета.
Ако преносим податке (који су свима доступни) и мало више се задржим разматрајући их, то је, по теби, лоше. (!?)
Од кад су навођења података неприхватљива, или забрањена ?

Објасни (ако је икако могуће) шта је лоше у томе што сам од МПП-а тражио информације о евентуалној примени Спутњика V ?
Зар мислиш да немам(о) право да тражим(о) информације и да инсистирам(о) на свом праву избора вакцине ?
Тебе жуља што постоје људи који прихватају, или бирају вакцину, јер се њихов став не слаже са твојим, антиваксерским. А мене чисто заболе уво шта ти мислиш о вакцинама, то је твоје право - само немој да оспораваш исто право неистомишљеницима и пљујеш на њих.

Па на крају, потуљено, убацујеш оно „у везиса”, као да то има неке везе са овом дискусијом, да би другима сугерисао да сам ситничар. Ајде! Као, ја се овде бавим искључиво пиздаријама, а не борим се да изнесем своје мишљење. Ах, да, мени је испран мозак, како се одмах нисам сетио !? А можда ја мислим да је теби испран мозак. Покушваш да ме ољагаш и за оно што нисам приметио, ни о томе говорио.

Адресираш свој коментар ТамноПлавом, да би тиме дао њему повод да и он крене у лични напад. Баш фино од тебе.
Уобичајен позив на линч неистомишљеника. И наравно, сад очекујеш да се сукобимо ТамноПлави и ја. Баш кварно од тебе.
Узгред, ТамноПлави је дао сасвим умесну и разумну реплику на мој коментар.

И у неким другим темама, у којима нисам учествовао, неизазван, помињао си ме у негативном контексту у оквиру својих коментара.

Жао ми је што сам морао ово да ти напишем, али си ми ти дао исто право, које си сам себи дао - да скренеш у личне воде.
D-Man
(Analyst)
26. jul 2021. u 15.27
„Химна и застава док је спортиста на побједничком постољу су највећа и једина сатисфакција.”

Највећа да, једина не!
Jocko4
(observer)
26. jul 2021. u 15.49
geri,

>’Од писања канадској влади да се уведу „источне” вакцине, па конструисања и извођења разних као статистика, па ИНТЕРПРЕТИРАЊА ТУЂИХ ИЗЈАВА КОЈЕ СУ ИЗВУЧЕНЕ ИЗ КОНТЕКСТА И КАО ТАКВЕ НЕГДЈЕ ОБЈАВЉЕНЕ, да би их Јоцко додатно, на свој начин прежвакао...човјек би волио да изгледа упућено, волио би да свакога исправи и коригује, а у суштини само слиједи наредбе и инструкције својих политичких ауторитета, мада се представља да он као анализира ситуацију и самостално извлачи закључке.’
- - -

Морам да се осврнем и на овај део твог „објективног” коментара. Врви од личне нетрпељивости, зачињене неистинама.
Јеси ли сигуран да можеш да поткрепиш то што си написао ?

Како то мислиш да се ја „представљам”, ако наводим податке (које је теби мрско и да погледаш) и износим своја запажања на основу тих података ?
Како се ти представљааш, као неприкосновени „прогледали и у даљину загледани” ?

Реци нам која су твоја наређења, визионару наш ?
Јел' треба, као ти, да пишем литерарно интересантне коментаре, нажалост засноване на неким чудним размишљањима ?
И да из тога извлачим неке далекометне „закључке” ?
Можда бих тада теби звучао „упућено”.

Кад цитирам саговорника, или неки извор информација, увек настојим да очувам контекст, а понекад сам постављао и линкове да бих скратио причу. По овом конкретном питању (извлачења из контекста) си ме побркао са неким другим, или ми намерно потураш оно што знаш да није истина.
Ако ти ниси хтео да се упознаш са неким обавештењима и објашњењима, не значи да она не постоје - неосновано је да подругљиво кажеш да су она као таква „негде” објављена.
Јеси ли проверио и имаш ли доказе да сам неке информације тенденциозно преправљао ?
Није мој проблем што ти на њих ниси наишао, ја их нисам измислио, нити префабриковао.

Јел' мислиш да не смем да приговорим ако видим да неко износи погрешно тумачење, е да ме тај неко, или ти, не би окривио да волим свакога да исправљам и коригујем ?
Ако неко категорично изнесе погрешно тумачење, на такав коментар може да се осврне било ко, а не само ја. Друга је ствар што се ја не устручавам, а неки не желе да се с таквим дискутантима рву на овим дискусијама и излажу непријатностима.

Баш бих волео да чујем поименично, који су то моји политички ауторитети, чије наредбе следим ?
Да којим случајем делим твоје мишљење, кладим се да бих од тебе добио комплименте (наравно, субјективно обојене), али мој пех је да не делим твоје мишљење и јављам се овде свестан да ћу од неких твојих „сабораца” добијати шљаге уместо похвала.
Живот је такав, у неким стварима се слажемо, а у другим не слажемо.

Jocko4
(observer)
26. jul 2021. u 22.24
У тој политички острашћеној ујдурми, важно је схватити шта је била намера и шта је хтело да се постигне условљавањима и забранама спортистима и тимовима из Русије.
Вероватно се очекивало да руски спортисти неће учествовати и то би био максимум успеха за западне мороне, који стално понављају своје „олимпијске” намештаљке Русији. После би њихова пропаганда и русомрсци у таласима, к'о папагаји понављали причу да Русије нема у спортовима, да су њени домети на том пољу никакви, итд.
dulebg
(posmatrach)
27. jul 2021. u 04.27
Зашто Руси себи не организују светске игре, али такве да покажу шта бива када нема подлих смицалица.
Jocko4
(observer)
27. jul 2021. u 11.18
dulebg,

После свега што се догађало са Олимпијским играма, од њих су остали само назив и паљење олимпијског пламена у Грчкој.

Нису у питању само ОИ, јер је то последица, него је највећи проблем уображење Запада (а нарочито Америке) да су они власници планете Земље и менаџери и надзорници и пандури и арбитри свим народима на Земљином шару.
Запад је наметањем политике подела међу народима загадио све чега се дотакао, па тако и оно што на известан начин уједињује све људе у свету, Олимпијске игре и вакцине.

Олимпијске игре припадају свим народима у свету, али су украдене, Запад их је присвојио и инструментализовао.

Као у случају ОУН, тако и је и са ОИ - уместо да измишљамо нове, можда је боље наћи начин да се постојеће ослободе западног (америчког) диктата и врате својим изворним принципима.

Изгледа да заиста долази време за покретање

vacuum
28. jul 2021. u 05.16


„Ruski sportisti nose stigmu prevaranata na ovim Olimpijskim igrama, kako se vi osećate zbog toga?” bilo je pitanje novinara.

Medvedev je burno reagovao na provokaciju.

„Po prvi put u životu neću odgovoriti na pitanje.Treba da vas bude sramota! Trebalo bi pod hitno da ga sklonite sa Olimpijskih igara, ne želim da vidim ovog čoveka ikada više u životu”, rekao je ruski teniser
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.