Diskusije : Politika

 Komentar
Ma Hrvati se ničega ne srame, sad hoće Teslu..
Branko-123
23. jul 2021. u 09.38
...a u svojoj jedinoj državi NDH koju su u istoriji imali pobili i zaklali sve Tesline rodjake, spalili mu kucu dva puta jednom u NDH a drugi put 1991.Sad kada je Ilon Mask osnovao kompaniju Tesla sad evo ih Tesla je njihov. Joj Boze kako je Jovan Ducic njih opisao. I jadan Tesla koji je preminuo 1943. znao je da mu ti ludaci ubijaju rodbinu, da su mu zapalili kucu, možda bi Tesla i duže pozevio da nije imao ta saznanja šta mu rade sa rodjacima. Jer Tesla je umro u 86.g. a kako je pametno živeo doziveo bi on i svoje 90-te godine ali kada cujes kako ti ubijaju rodbinu nije cudo sto je umro bas te 1943-će godine. Jer i Jovan Ducic je umro 1943.g. a sve je znao šta rade ustaše u toj jezivoj Nezavisnoj državi hrvatskoj jer su to bili strasni zločini za koje je svet odmah saznavao.

Srbija mora da reaguje na stavljanje Teslinog lika na te njihove evre i da upozna ceo svet kako su Hrvati celu Teslinu porodicu pobili, kako su njegovu kucu rusili dva puta pa neka svet vidi koliko su oni zla naneli Teslinoj dusi i to samo zato što je bio Srbin.

Ovo njihovo svojatanje uspesnih Srba je tako mizerno da coveku stvarno dodje da povraca.
Istoricar67
23. jul 2021. u 09.53
Hrvati svojataju i Srbina Rudjera Boskovica samo zato što je rođen u Dubrovniku a Rudjer Boskovic je rođen u Dubrovniku 1711. a umro u Milanu 1787.g. I sad je i on njihov naucnik. Ali oni zaista nemaju ni jednu značajnu osobu svoje nacije ni iz oblasti nauke ni iz oblasti umetnosti. I šta će jadni sad prisvajaju Srbe. A kako su u Dubrovniku za vreme te svoje NDH sekli Srbima glave to je pokazao Lordan Zafranovic u onom svom filmu.
K-MC
(llkktt)
23. jul 2021. u 12.47
Srbi moraju puno vise da potenciraju Teslu na sve moguće nacine,

Premalo se istice to ime, i to Hrvati zloupotrebljavaju
D-Man
(Analyst)
23. jul 2021. u 16.30
Ја сам већ одавно предложио да се и Тесли направи споменик исте величине као и Стефану Немањи и можда чак и постави на исти трг који би се могао и назвати Трг српских великана.
Alhemijka
23. jul 2021. u 18.12
Stvarno, Rudjer Boskovic živeo pre 300 godina, bio je Srbin iz Dubrovnika koji je tada bio srpski grad i oni sada ga prisvajaju. Stvarno su jadni. Jovan Ducic ih je opisao bas onakve kakvi su.
Simo
23. jul 2021. u 20.27
Nikola Tesla was a Serbian-American inventor, electrical engineer, mechanical engineer, and futurist best known for his contributions to the design of the modern alternating current electricity supply system.

Ovo je zvanično Google predstavljanje Tesle za ceo svet. HVALA
Ako ga pak EU stavi na Euro nigde se neće predstavljati Hr.tu su se pak zeznuli.
Svetu treba reći da je Tesla zbog boravka u USA izbegao hrvatski originalni izum poznat kao srbosjek.
marisav
(Besposlicar)
23. jul 2021. u 22.44
Kažu Plenkovic i ostala gamad hrvatska - kakve veze oni imaju sa Teslom..misli na Srbe i Srbiju,,,i da niko nema muda od predstavnika Srbije da im odgovori udarom klina u plocu i kaže,,,imate vi, vi ustašoidi koji ste mu poklali familiju i sada se njime hocete kititi, sto je odlika svakog lopova, prevaranta, plagijatora i zlikovca...dakle Ducicevo kvalifikovanje hrvata kao bestidnih prevaranata koji se doista iz velike coporaste hrabrosti u uzivanju prilikom klanja nepozeljnog pojedinca ne mogu ni zastideti je antologijka
Zato sam predlozio proomptni odgovor,,NA SRPSKU NAJVECU BANKNOTU ODMAH OTPRINTATI SLIKU SRPSKOG DUBROVNIKA I RUDJERA BOSKOVICA...a ako hrvati nastave sa ceranjem onda ima još sijaset licnosti i dogadjaja koje hrvati vole i sa kojima se može izlaziti u javnost...pitanje svih pitanja je šta radi SMUSENA I NESPOSOBNA, PO SVEMU NEDORASLA EKIPA U NEMANJINOJ U BEOGRADDU...TAMO BI TREBALO UCI I GOVNJIVOM MOTKOM ISCERATI SSVE SA NA CELU CALETOM BRNABICEM I KONACCNO PRVI PUTA U 21 VEKU FORMIRATI SRPSKKU VLAST, SRPSKU VLAST BEZ OSTATKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rizling
24. jul 2021. u 03.21

Svi se zaklinju u Srbiju. I veliki Srbi. A Kosovari uzese KiM, istararese nas iz Krajine, Eto primitetismo i Nikolu Teslu prisvajaju.

Ko nam je kriv ??? Kad protivnik,oseti slabost i intelektalnu nesbosobnost, rade šta hoće.

Sad i Kinezi kad pocnu da naplacuju svoje. A mi se davimo u unutrasnjim intrigama .
dulebg
(posmatrach)
24. jul 2021. u 13.14
Ризлинг, ваљда ти је јасно: да су сукоби између Срба, хрвата и других Малих - ПРОКСИ-ратови Русије, Америке, Кине?.. Кад и ако Русија и Кина ојачају - промениће се и резултати малих ратова. Зар мислиш да су Шиптари стварно могли да нас добију?
Lorka
(поета)
24. jul 2021. u 15.40
Тесла никад није био Хрват нити грађанин Хрватске. Рођен је у Аустроугарској. Србин по националности. Умро као грађанин САД. Његов родни дом у Смиљану рушила је непријатељска држава - НДХ - и Павелићева и Туђманова. Туђманова НДХ је рушила и Теслин споменик. Дакле, он са Хрватском једино што има заједничко је оно што и Србија има са Швабама - периоде окупације, злочина и паљевине.

Питање је да ли ће од Теслиног лика на тој кованици више користи имати Срби или Хрвати? Ја ипак мислим да ће више користи да имају Срби. Тесла је Србин. То зна и свет и Хрвати. А преко њега ће многи Хрвати полако почети да схватају да су и они Срби. Теслин лик ће их на то подсећати све чешће и чешће.
dulebg
(posmatrach)
24. jul 2021. u 15.55
Није истина да се ничега не стиде: ево били сз почели да својатају Марка Пола, кажу родио се човек на Корчули ... па су им Италијани мало секли прстиће - и ствар се умирила: није хрватски, шалили смо се!
rizling
25. jul 2021. u 03.50

Mi za neuspehe stalno trazimo krivicu u drugome. Svi su krivi. A i za vreme Tita postojala Amerika i Rusija ???
Posle Tita mi Srbi nismo se snasli. Nasi politicari gledali su samo LIčNE interese. Po cenu gubitka teritorija, ratova i ozakonjivanjem mafije. A sve to uz pretekst ceo svet nas mrzi.
Danas se to ukorenilo, nismo vise sposobni da se brinemo o samo sebi.

Trazimo neke velike priatelje. Koji gledaju svoje interese preko nas. I koji nikada neće nam pomoći. Samo će nam još vece zlo natovariti na ledja. .

Narod živi. bez buducnosti. Nerazumevajuci šta se desava . Mnogi ambiciozni emigriraju. A naročito ova zadnja afera,. Gde predsednik objašnjava detalje u ubistvima.

Svet je zahvatio , talas klimatskih katastrofa. Zato netreba uzivati i koristiti u politiku ako su negde poplave i pozari. Kao u Americi, Evropi Kinii Rusiji .
Ovo je nasa svako dnevnica :

Smak srpskog sveta. Na televiziji odsečeni delovi ljudskih tela. Ljudi gaze decu, puštaju ih iz pritvora. Šef šalje huligane da tuku decu na istoku stadiona. Opozicija traži Dražin grob. Željko Mitrović snimio novu pesmu, Vesić potkopao zgradu i nazdravio vodom iz bazena.




keser
(Тешем букве)
27. jul 2021. u 05.10
https://stanjestvari.com/wp-content/uploads/2021/07/mim-djujic.jpg

Тек сада видим да је издвојено па да постирам и овде.
Иде уз тему.

Дакле, још један знаменити „Хрват” на Евру. :-)
keser
(Тешем букве)
27. jul 2021. u 05.11
https://www.serbiancafe.com/cir/diskusije/mesg/15/17420326/još-jedan-znameniti-hrvat-na-evru.html?2

Или,

Бо� �е овако.
Popaj
27. jul 2021. u 19.21
Svi novi modeli Tesla automobila trebali bi da imaju metalnu plaketu svakog teslinog rodjaka, sa punim imenom i prezimenom, koga su ustaše ubile.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
31. jul 2021. u 13.57
Dobih ovo na mobilni:

Ако се медвед роди у свињцу, да ли је он онда медвед или свиња?

Е то је дилема која тишти модерне Хрвате, који би најпре да побију један читав народ зато што је друге вере и да им децу муче и убијају по логорима смрти за децу, па да их све протерају, само да би на крају једног истакнутог представника тог народа стављали као симбол своје геноцидне државе, иако су и њему побили и протерали породицу, рушили родну кућу и споменике, а у Смиљану ни С од Србина више нема. То више није зло, нити глупост, то је потпуно лудило мозга!

Е како се носити са таквим лудилом? Ако га игноришемо, милион пута поновљена лаж постаће истина… И зато морамо да реагујемо сви и на сваком месту, посебно кад нам се зли и тупави лудаци на овакав начин обраћају.

Кад носиш српско име и презиме и кад су ти преци били Срби, а ти данас глумиш већег Хрвата од Павелића, онда си и принуђен да дајеш овакве глупаве изјаве. Знамо сви ако је Турчин крвав до лаката, Потурица је крвав до рамена… И зато се не треба чудити што су највећи јасеновачки кољачи и идеолози мржње према православним Србима били они Хрвати чији су очеви и дедови прешли на римокатолицизам и који су своју мржњу појачавали подсећањем на сопствено порекло.

Прво, шта је то Србија, кад каже да је Тесла кратко био у Србији? Овај плиткоумни мандрил сматра да је Србија ова данашња несрећна авнојевска и преткумановска Република Србија омеђана границама које јој је аустроугарски каплар Јосип Броз Тито одредио. Е па није. Србија НИЈЕ географски појам (за разлику од Црне Горе, Босне и Херцеговине или Македоније) већ је Србија добила своје име по српском народу. Дакле, простор у коме живе Срби и који на њему формирају своју државу, то је Србија названа по Србима—зато се и Република Српска тако зове тј. звала би се Србија да јој дозвољавају или Српска Војводина се звала „Војводина Србија” 1849. године итд. Србија је доста пута мењала границе и само два пута у својој историји је била у стању да већину Срба окупи у своје границе. То што се Никола Тесла родио у порти Српске православне цркве у Смиљану, Аустијско царство, не значи да он због тога није Србин и да припада некој другој државној творевини која данас на том простору постоји. Ако је Србин, рођен од оца Србина и мајке Српкиње на Марсу, не значи ваљда да је он Марсовац!

Никола Тесла је био у Београду једанпут и то је тачно. Али није Србија само Београд. Много пута је долазио у Нови Сад, да не помињемо да му је ујак био митрополит дабробосански СПЦ, а кад волимо модерне државне творевине да помињемо, онда је Тесла најбољи изданак Републике Српске Крајине!

Тесла је сахрањен у Београду (почива, на нашу срамоту, у једној кугли девојачке собе виле Генчић у Крунској улици у Београду коју су комунисти отели породици тенисерке Јелене Генчић да би ту направили Теслин музеј). Све Теслине ствари и заоставштина је у Београду. Иако је Тесла био само једном у Београду, био је примљен како доликује најславнијем Србину.

Пред хиљадама Београђана који су га тог 1. јуна 1892. године дочекали на београдској железничкој станици, Никола Тесла је рекао:

„У мени има нешто што може бити и обмана, као што чешће бива код младих одушевљених људи, али ако будем сретан да остварим бар неке од мојих идеала, то ће бити доброчинство за цијело човјечанство. Ако се те моје наде испуне, најслађа мисао биће ми да је то дјело једног Србина. Живјело Српство!...”

2. јуна 1892. године Тесла је пре подне у пратњи министра просвете и црквених дела Андре Николића, примљен уз највеће почасти код младог српског краља Александра Обреновића, Посета је, мимо уобичајеног протокола, трајала више сати. После подне Тесла је обишао Народни музеј и кабинете Велике школе тј. данашњег Београдског универзитета.

У препуној свечаној сали Велике школе, Тесла је одржао предавање студентима и између осталог им поручио:

„Ја сам, као што видите и чујете, остао Србин и преко мора, гдје се испитивањима бавим. То исто треба да будете и ви и да својим знањем и радом подижете славу Српства у свијету”.

Ове Теслине речи треба сви Срби да знају напамет и да им одзвањају и опомињу јер није лако бити Србин кад нам стандарде српства поставља један Никола Тесла.

Касније је Тесла отишао на банкет приређен њему у част, у Смутековцу, крај Београда где се налазила „Вајфертова пивара” на Топчидерском брду, данас зграда Београдске индустрије пива. На тој гала вечери били су присутни сви виђенији Срби и Београђани, њих око стотину.

Вече је достигло врхунац тек када је устао лекар и један од највећих српских песника, тада већ поприлично стар, Јован Јовановић Змај, који је само због Тесле дошао из Новог Сада. Он је поздравио милог госта песмом „Поздрав Николи Тесли пре доласка му у Београд”, коју је сам изрецитовао. Ганут до суза Тесла му је, још док је Змај читао песму, пришао и пољубио му руку.

Весеље је трајало до један после поноћи, када је Никола Тесла устао и опростивши се од присутних отишао испраћен бурним „живео” и „срећан пут”. Сутрадан 3. јуна 1892. године Тесла је возом из Београда отишао у Будимпешту, а одатле опет у Северну Америку. Тако је прошао први и јединиборавак Николе Тесле у престоници Србије. Јесте обећао да ће доћи још који пут, али, због ратова и свега што му се у животу дешавало, дошао је само у урни да почива у српској престоници.

А то ко је био Никола Тесла и да ли је његова веза са Србима и Србијом иста као и веза Брус Лија са Србијом, најбоље показује оно што је сам Тесла записао 1919. године и објавио у часопису „Електрични експериементатор”. У серији аутобиографских чланака Тесла објављује и једну анегдоту из Париза и тренутак када на питање рецепционара хотела у којем је одсео „која је његова титула”, каже да је „она највећа могућа”. На питање рецепционера да ли је он краљ и која титула је у питању, Тесла је одговорио да је та титула „виша од краљевске—
ЈА САМ СРБИН.”

Ouija
(Dr)
15. avgust 2021. u 11.00
Što se cudite toj vestackoj naciji sklepanoj od strane vatikanskih satanista i izroda sa jednim ciljem...da bude anti-Srbija i da unisti i bude prepreka Pravoslavlju i Srbima. To im je cilj, i samo zbog toga i postoje. Oni svoju decu odgajaju sa mrznjim prema Srbima, Srbiji i Pravoslavlju. U svojim skolama i crkvama fratri redovno deci ispiru mozgove o koje kakvim četnicima i uce ih da mrze sve sto je Srpsko... samo me cudi sto još nisu izbacili slovo S iz upotrebe do te mere da mrznja ide.

Ta nacija nema stida... i kao sto su bili u stanju da kolju Srpsku decu pre 70 godina bez trunke stida, srama, empatije, ljudskog osecaja (cast izuzecima), tako danas nemaju ni trunke stida da na kovanice Evra postave Nikolu Teslu, Srbina rođenog u Vojnoj Krajini (hrvatska tada nije ni postojala) sina Srpskog Pravoslavnog svestenika i majke Srpkinje. Tesline blize i daljne rodjakle su većinom sve pobili ili poklali, i njega samog bi zaklali da se kojim slučajem nasao tamo ili im dopao saka... danas sramno bez imalo stida ili sazaljenja pokusavaju da ukradu lik i delo velikog Tesle, i pripisu ga kao nekog Hrvata nebili se okitili Teslinim presitizom kao najveceg vizionara i genija koji je ljudski rod izrodio. Ti smradovi koji neprestano po Vukovaru razbijaju table sa ciriličnim pismom, maltretiraju Srbe na redovnoj osnovi, slave najvece etnicko ciscenje u evropi još od 1941 godine sa pokroviteljstvom EU to jest 4-og Rajha... danas hoće da preuzmu Teslu i da ga predstave Hrvatom? nije im se za cuditi... slično rade njihova braca na Kosvu...spitari isto tako pokusavaju da ukradu Srpsku istoriju i sebi je pripisu... to je među neprijateljima Srba postao standard...

Imam za njih bolji predlog... a i vecina tih Hrvata bi ga podrzala naravno... da umesto Tesle, na kovanice Evra postave Milu Budaka, Francetica, ili Pavelica, može i Stepinca... jer i on pripada toj grupi... sa takvim predlogom verujem da bi vecina hrvatske bila odusevljena bez premca...
marisav
(Besposlicar)
19. avgust 2021. u 07.54
Kad je reč o mestu Teslinog rođenja u Lici,,često se osim već isprdanog govorenja i pisanja da je rođen u hrvatskoj državi,,,kakvoj hrvatskoj kad su u toku 1992 tek dobili priznanje EU i UNa...sem toga nije pohvalno što se takođe pogresno tumaci da je rođen u AUSTROUGARSKOJ...pa to takođe nije tačno...i oni koji nisu bas vicni poznavanju istorije bolje je da ne lupetaju ako ne znaju!!!!!!
Jocko4
(observer)
26. avgust 2021. u 10.56
Политика, 26.08.2021.

>>>
Голдштајн открива ко стоји иза текста у „Џерузалем посту”

ЗАГРЕБ- Хрватски историчар Иво Голдштајн каже да, иза текста објављеног у „Џерузалем посту” о хрватском ревизионизму и Јасеновцу, званично потписаног са Давид Голдман, који је, чини се, измишљена личност - постоје снажне индиције да се ради о кругу који је повезан са историчарком Бланком Матковић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/486294/Goldstajn-otkriva-ko-stoji-iza-teksta-u-Dzeruzalem-postu
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Earrings?
.