Diskusije : Politika

 Komentar
Na vidiku nagodba vredna 26 milijardi američkih $
Popaj
22. jul 2021. u 16.46
NJUJORK, 21. jula (Reuters) - Na vidiku nagodba vredna 26 milijardi američkih dolara zbog tvrdnji da su tri najveća američka distributera lekova i Johnson & Johnson JNJ.N pomogli u podsticanju opioidne epidemije širom zemlje, država i lokalne vlade uskoro će usmeriti pažnju na apoteke i pregršt proizvođača lekova.

Očekuje se da će američki državni odvjetnici ove sedmice predstaviti prijedlog nagodbe s distributerima McKesson Corp MCK.N, Cardinal Health Inc CAH.N i AmerisourceBergen Corp ABC.N koji će zajedno uložiti 21 milijardu dolara, dok bi Johnson & Johnson platili 5 milijardi dolara.

Krajnja cena poravnanja mogla bi da varira u zavisnosti od toga koliko se državnih i lokalnih vlada složi sa sporazumom ili ga odbije da samostalno vodi parnicu.

Više od 3.000 tužbi, uglavnom od strane lokalnih vlasti, podneto je zbog opioidne krize protiv niza kompanija zbog navodnog umanjivanja rizika od droga i zbog opuštenih kontrola koje su omoguć́avale lekovima protiv bolova da zaraze zajednice.
https://tinyurl.com/ktzfvznv

P.S. Nagodba od samo 26 milijardi američkih dolara, a kasirali preko 1'000 milijardi od prodaje „lekova”???
Popaj
22. jul 2021. u 16.58
Prema FARMACEUTSKOJ MAFIJI je Al Capone bio mala maca!
Popaj
22. jul 2021. u 17.12
Iako kompanije snažno osporavaju navode iznete u ovim tužbama, oni veruju da su predloženi sporazum o nagodbi i postupak nagodbe koji uspostavlja ... važni koraci ka postizanju širokog rešavanja vladinih opioidnih zahteva i pružanju značajnog olakšanja zajednicama širom Sjedinjenih Država „ navodi se u saopštenju.
https://www.youtube.com/watch?v=_QQch9eRb7E
Bazorilo
22. jul 2021. u 20.36
Elem!Em skrenuli paznju sa katastrofalnog duga koji imaju,em još zgrnuli ogromne pare a prouzrokovali ogromnu stetu na zdravlju ljudi.Pa to je bas ono po ssitemu;sto gore to bolje.
kupressrpski
(vozac)
23. jul 2021. u 05.11
Sve u svemu komunjare su najgore bile hvala americi sto rusi gofna komunisticka sirom sveta da oce još ono gofno u s.koreji da srede
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.