Diskusije : Politika

 Komentar
И шта рече наш врховни вођа у УН?
D-Man
(Analyst)
09. jun 2021. u 13.23
Копираћу неке текстове које сам пронашао о оном шта је Вучић рекао у УН или у коментарима после седнице:

„Uprkos selekivnoj pravdi okrenuti smo budućnosti, a ne prošlosti. Imam poruku za naše građane: Glave gore, ni Srbija ni srpski narod nisu osuđeni ni za šta”, rekao je Vučić.

Јбт, зар се тако ''критикује'' Хаг? Уместо да наведе конкретне примере, да каже како у Сребреници није било геноцида, да пред светом каже како су усташе у Другом светском рату побиле 700 хиљада Срба у Јасеновцу, он спомене селективну правду (иако се ради о селективној неправди а не правди) и како треба да се окренемо према будућности те да ни Србија ни српски народ нису осуђени ни за шта. Па, зар Младић, Караџић и други осуђени нису Срби? Због чега су ти људи на робији? Што су се борили и за Србе и за српство и за Србију!?

Иначе, шта је Вучић рекао о Јасеновцу и то тек када је одговарао на прозивање представника Хрватске;

„Postojao je jedan koncentarcioni logor u malom mestu koje se zove Jasenovac i mislim da svi znaju ko je bio đavo. Ali da ne idemo toliko daleko u prošlost”, naveo je Vučić.

Па, болесни нарцисоидни психопато! Па, ето ти прилике да пред целим светом кажеш нешто о Јасеновци али ти нећеш да идеш тако далеко у прошлост!!!
Да ли је могуће да нас овакви мајмуни представљају на светској сцени!?

Пазите на ово:

''Vučić je rekao da ga je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pismom obavestio da u tom tročlanom organu nema saglasnosti o nastupu pred SB UN i da zato ne želi da odgovara Alkalaju.''

Дакле, онај ко је представљао БиХ и то званично у УН ко зна шта је реако а овај наш мајмун неће да му одговори!!! И шта је Вучић тим постигао? Зар Додик није рекао да ће Републику Српску представљати Вучић а не Алкалај?

Vučić je rekao da će Srbija „nastaviti da sarađuje” sa Mehanizmom u Hagu, sa kancelarijom tužioca, i da će „ispuniti obaveze”.
„Ali pokušajte da nađete neka prava rešenja, da ne ponižavate Srbiju, već da sarađujete s nama, da postignemo partnerski odnos. Mislim da će onda biti urađeno nešto dobro u korist svih nas”, kazao je Vučić članicama SB UN, među kojima su i najveće svetske sile.

Дакле, сви Срби су оптужени на доживотне робије, српски крвници (Орић, Харадинај, да не набрајам даље) су ослобођени, а он и даље прича о томе како ће Србија наставити сарађивати и тражи да Хаг успостави, пазите сад, партнерски однос са Србијом!!!

Па, јбт, тај садистички партнерски однос је успостављен још за време Тадића када су се наши хероји слали у Хаг као на покретној траци. Какав сад ти још партнерски однос тражиш након свега што нам је Хаг учино?

Не знам ни због чега сам започео ову тему јер само изгубим своје живце због овог циркусанта и шарлатана.

cenim_ja
09. jun 2021. u 13.32
Ba bezi bre...pa zar mislis da srbi nemaju preca posla od zamlacivanja oko presude Ratku Mladicu?
Pa znaš li bre ti,nesreco,da su raskinuli kristijan i kristina? El ti pratis farmu uopste?
Jocko4
(observer)
09. jun 2021. u 13.48
Притисци се настављају ...

>>>
Бајден потписао уредбу о проширењу санкција за особе које дестабилизују Западни Балкан

Бајден је уредбом наложио да се санкционише било која особа за коју Секретаријат за финансије, у консултацији са Стејт департментом, утврди да је „одговорна или да је саучесник, директно или индиректно ангажована у акцијама или политици које прете миру, безбедности, стабилности или територијалном интегритету било ког подручја или државе на Западном Балкану и подривају демократски процеси и институције у региону”.

https://www.politika.rs/scc/clanak/480880/Bajden-potpisao-uredbu-o-proširenju-sankcija-za-osobe-koj e-destabilizuju-Zapadni-Balkan
D-Man
(Analyst)
09. jun 2021. u 14.13
„Pa znaš li bre ti,nesreco,da su raskinuli kristijan i kristina? El ti pratis farmu uopste?”

Где ћеш већу фарму од Вучићеве фарме! Сваки наступ на телевизији патетика, глума, облизивање усана, претећи тонови упућени ''унутрашњем непријатељу'', лизање дупета Западним ''партнерима'', самовоља, тотална контрола свих полуга друштва и државе те да не набрајам даље.

Сад само чекам да се јави његове подгузне муве па да ми кажу како ја немам појма о политици и величини врховног нам вође, како он, јадан, изграђује Србију док ми сви не радимо ништа, како човек не спава данима да би нама било боље.

Заје6и ти то све! Ајде већ једном реци, бар кад имаш прилику, нешто о Јасеновцу, пред целим светом уместо што се увлачиш суседима који ће ускоро опет славити и други геноцид над Србима.

Ето, још једна прилика у УН је пропуштена. Неће човек да иде у прошлост па га је6и! Извињавам се на вулгарности. То што други итекако иду у прошлост (погледајте само муслимане и шта желе да постигну са Сребреницом која се, исто тако, догодила у прошлости, зар не!?).
Tehnicar
(Tehnicar)
09. jun 2021. u 15.15
D-man, ja sam te plusirao, jer razmišljam kao ti.

Podguzne muve će i dalje, pritisak je mora se niz dlaku, važno je da se ne inatimo, ne možeš sa roga tim . . .

A, stvarnost je ovakva:

https://www.youtube.com/watch?v=enbhHOJlx1A
D-Man
(Analyst)
09. jun 2021. u 17.25
Подгузне муве обично величају Вучићеве еконсомске успехе, говоре како се по Србији гради више него икад, истичу како Србија данас има одређени углед у свету, како врховни вођа није признао тзв. Косово иако се стално говори да хоће, како је модернизовао војску, како има добре односе са Русијом и Кином, итд. итд.

Све што је добро у Србији ја поздрављам! И што је Храм Светог Саве коначно завршен (ако занемаримо радове око Храма али и то ће бити готово) и то што се граде путеви и што се отварају разноразни погони и што је војска модернизована и што Србија помаже и суседима у вези вакцинације и што, ако је потпуно веровати Вучићевим подацима, Србија има највећу стопу раста БДП-а. Све је то у реду! Не желим уопште ни да улазим у расправе како се задужујемо јер желим да гледам позитивно на неке догађаје а не негативно.

Занимљиво да подгузне Вучићеве муве не коментаришу то што сам навео у вези седнице УН-а. Ваљда имају толико образа да не могу да бране идиота који не сме јавно рећи како је Јасеновац место где је над Србима почињен стравичан геноцид.

intrigue
09. jun 2021. u 19.38
Све што је добро у Србији , оно што је овај добро урадио у Србији , ти поздрављаш ...а ниси подгузна мува ?

Аха , ниси подгузна мува зато што си ти ипак оплео по Суперменовом излагању на седници УН-а , јел тако ?

Прика мој .
Твој коментар , то што си оплео по Пицоустом због говора на седници Ун , је прилично паушалан и пренабрегнут да лепо немам воље да га коментаришем .

Кад се све сажме , цела прича...
Он је на дипломатски начин реко :
Да није осуђен народ већ појединци (то због страха у нашем народу да смо га после овога попушили) .
Да Алкалај (познајем шупка) није представник и Срба из Босне , а самим тим ни БИХ .
Да је Хаг судио селективно и политички . Да није судио онима који су правили злочине на Србима...Хрватима , Мујама , Шиптарима .
Бла бла бла .
Да не набрајам , досадно је.

Требао је рећи „није било геноцида у Сребреници” ?
И ја би волео да им је реко .
Курац да им је показао .
Али , то не иде тако , пријатељу мој . Нарочито на седници Ун .
То се на том месту и тако не ради .(зато што би последице могле да буду озбиљне)

Јес ти чуо на тим седницама да представници Русије или Кине у свом обраћању на глас кажу оно што мисле „право у бебу” . Примера је више , никад то урадили нису .
Увек су говорили сусздржано , дипломатски . Еј бре , једна Русија и Кина .

Не иде то тако , браћала .
Србија има одређене обавезе , а то је и сарадња са Хагом ...и ако се ускурче , биће им по ушима , 100% .
Зато курчење и није баш најпаметнија прича .

Шта има још ?
Аха . Ајд ми прстом покажи на политичара и странку у Србији који би били кадри да „се курче” .
Нема.
Шеки се не важи .:))

Јасеновац ?
Није био део већ припремљеног обраћања и оно што си цитирао је била само реплика на оно „ђаволи” од стране усташког представника .
Некултурно и не дипломатски би било да се ушло у дужу расправу у вези Јасеновца .

Starac_Foco
(--)
09. jun 2021. u 19.46
Evo ga jedan sto je imao mooda do koljena na istom tom mjestu ali nije bas pilo vode... „Koga vi bre ovde lazete?”
D-Man
(Analyst)
09. jun 2021. u 21.34
„Све што је добро у Србији , оно што је овај добро урадио у Србији , ти поздрављаш ...а ниси подгузна мува?”

Лепо сам рекао а сада да ти и поновим. Ја поздрављам све што је добро у Србији. Исто тако сам рекао да не желим уопште ни да улазим у расправе како се задужујемо јер желим да гледам позитивно на неке догађаје а не негативно. Другим речима, хтео сам и теби и свим другима да кажем да не желим Вучића овом приликом нападати за све и свашта и да је мој коментар првенствено усмерен на његов наступ у УН.

Случајно натрчах данас на дневник неке од телевизија у Србији где се при дну екрана врти следећа вест: Историјско обраћање Вучића!
Јбт, јесу ли ти људи нормални!? Какво црно историјско обраћање? Па управо због таквих медија један човек може сам да доноси одлуке никог не питајући чак ни за мишљење.

И не, господине драги, није Вучић њима требао да показује неку ствар јер то од њега нико нормалан не очекује. Али да ти мени причаш како се ради о дипломатији када он јасно и гласно избегне да каже како је у Јасеновцу почињен геноцид над Србима, е, ту се никад нећу сложити са тобом. Каже он ''зна се ко је био ђаво'' па сад нека тамо 99% учесника те седнице нагађа ко је ђаво. А да је рекао да су усташе побиле 700 хиљада Срба то би већ одјекнуло и мало ко би остао равнодушан.

Или да не коментарише наводе Алкаја него каже како је обавештен да Алкалај није представник и Срба из БиХ! Па,човече, Алкалај је своје одгуслао, Вучић му прећутао као што је и оном усташи прећутао да му пред свима каже како су побили 700 хиљада Срба!

Немој ми, молим те, причати приче! Навео сам конкретне ствари за које не треба да га правдаш.
Можеш са мном расправљати да ли он иде у правцу признавања тзв. Косова или не јер о томе, бар за сада, можемо и један и други да нагађамо али да политиком правдаш оно што сам већ навео (да не понављам) то је, заиста, бесмислено.

Седница УН је право место да се неке ствари назову правим именом а не да се тамо политичи на такав начин што нећеш ама баш ништа рећи о геноциду над својим народом, о ужасним пресудама Хага над Србима док су се други ослобађали оптужби те да не набрајам даље.

Тај манијак се константно кур4и пред народом у Србији а са друге стране никог другог ван Србије не сме ни да попреко погледа а камоли да нешто каже. И то је, по теби, дипломатија!?

У Црној Гори расправа да се чак забрани и негирање тзв. геноцида у Сребреници. Чини ми се да прочитах негде да је и у Скупштини Србије опет тамо неки Бошњак покренуо иницијативу да Скупштина прихвати квалификацију геноцида.
Шиптари говоре како Курти не треба да преговара док Србија не призна геноцид и над њима!
Хрвати ће ускоро опет прослављати онај други геноцид, из деведесетих, над Србима!
А наш Председник не би ником да се замера, је ли!? Па то је већ прошло сваку границу неукуса! Заиста одвратно да одвратније не може бити.

intrigue
09. jun 2021. u 22.09
ок ок , требао је усташи споменути ко је ђаво и ко је у Јасенвоцу побио 700 хиљада Срба , за то је имао времена . признајем !
остало је ђене-ђене .
Werba
(N/A)
10. jun 2021. u 03.34
Бајден потписао уредбу о проширењу санкција за особе које дестабилизују Западни Балкан
---------

Ovo se pre svega odnosi na Dooodu bosansko-ukrainsku ikonu, koga zapad smatra za glavnim remetilackim faktorom mira u regionu.
To su ameri uradili i radi Usmine, koju smatraju za veoma povodljivu osobu, naročito posle sedenja u magarecu klupu u Vasingtonu ispred predsednika Trampa...

jedno pitanjce za ovdasnje bosance:
=zašto se Dooodo ljulja dok govori tj. vata ravnotezu sa jedne noge na drugu? da li je padavicar ili je u pitanju nešto drugo?
Power12345
10. jun 2021. u 19.56
uf bre...Pa ovaj Ivica Dačić...kako je lijepo kad zna, da Rusija stoji iza njega
D-Man
(Analyst)
11. jun 2021. u 12.03
''ок ок , требао је усташи споменути ко је ђаво и ко је у Јасенвоцу побио 700 хиљада Срба , за то је имао времена . признајем !''

То су изузетно важне ствари и наравно да је требао. Проблем је што није ништа рекао и што то избегава већ дуже време.

Ја га не подносим али никако не могу да не верујем да он и мисли да у Јасеновцу није почињен геноцид. Дакле, ради се о нечем другом. Не жели да ''таласа'' а то је само због нечије наређења.

Видиш, ако он не сме јавно да каже шта је било у Јасеновцу а сви други оптужују Србе за геноцид током деведесетих онда само замисли на шта је тај исти Вучић спреман у одређеном тренутку! Наравно, све што он учини ће бити представљено историјским и компромисом али када видиш да човек не сме ни да Јасеновац спомене онда може само паника да нас хвата размишљајући на шта ће све пристати када га стисну због неких других ствари.
intrigue
11. jun 2021. u 12.53
А шта ти мислиш о чему се ради , шта је то друго ...зашто неће да каже?
Логично је да постоји неки разлог , јел тако ? Колико се сећам недавно је у оном интервју-у са оним Сенадом рекао нешто као „сви врло добро знају шта он уствари , приватно, мисли о Јасеновцу , а да као предсеник државе неће да се изјашњава о томе” .
Е сад ...знајући ово логично је да он због неког разлога као председник државе неће да се изјашњва . Шта је то , који је разлог ?

Можда ти чињеница да Он као председник државе помаже и финансира снимање филмова о Јасеновцу , мало помогне у закључку (Дара из Јасеновца ...прича се и да ће погурати и филм који спрема Куста , са истом тематиком ...чак и онај који најављује Лордан Зафрановић) .

пс.
или ти мислиш да је то са филмовима само маска , правара ...жвака за навини народ , а он у ствари овамо спрема ...то што ти мислиш да спрема ?
D-Man
(Analyst)
11. jun 2021. u 15.21
intrigue,

Ја не знам шта он мисли и спрема а прилично сам сигуран да ни његови најближи сарадници (боље речено следбеници) појма немају шта се врзма у његовој глави и то је много већи проблем него то што ја не знам па нагађам.

Иначе, у време када наше ''окружење'' изгледа синхорнизовано кевће како смо ми над њима починили геноцид (и муслимани и шиптари и Хрвати, само чекам када ће се јавити и мрчогорци) на такве ствари мора доћи одговор из највишег врха државе.

Филмови су значајни али јавно изношење чињеница на седници УНа одјекује много, много више.

Ми смо ћутали о Јасеновцу за време Броза а никако ми није јасно због чета се то ћутање наставља и даље. Филмови неће много променити а акција државе и изношење чињеница ће се далеко чути.

Ако Вучић Хрватској не сме у лице да скреше о геноциду НДХ над Србима онда то може само бити због тога што неће блокаду Хрватске ако се икад буде гласало за пријем Србије у ЕУ али та блокада ће се свакако десити.
Ако је то разлог што сам навео онда би се и ти и ја требали прилично забринути јер то значи да Вучић по сваку цену хоће у ЕУ а кад ми нешто хоћемо по сваку цену онда то жестоко плаћамо.
Tehnicar
(Tehnicar)
11. jun 2021. u 19.15
Ne samo sto je pocinjen nikad priznat strasan genicid od strane NDH, već su hrvatske trupe na KIM u sklopu nato okupatora.
intrigue
11. jun 2021. u 20.00
Што се тиче геноцида , са овим од пар дана , Сребреницом и Младићем , се завршава .
Наша скупштина није усвојила ту резолицују , тако да нас у Србији боле К за њихову причу .
А ово у вези „окружења” то је само свирање К . Нема ништа од тога .
Ајде добро , откад постоје те Ун , откад је Хрватска независна држава ...јел било тих седница Ун и прилика да се прича о геноцидној Хрватској?
Мали милион , друже . Е сад , зашто нико жив ни г од геноцида није споменуо , то је исто озбиљно питање . Зар није ?
Имали су озбиљније прилике од Вучића који се јављао „преко екрана” да би прочитао већ припремљену изјаву .
Зашто нико никад , ни једна власт , није помогла да се сними један једини играни филм у вези страдања Срба у Јасеновцу ?

Зашто је Антонијевић изјављивао да је покушавао и пре , запотезао , али нико два динара да му да ...Супермен му дао лову .
Јел то зато што је он имао лову , а они пре њега нису ? То је једини разлог ?

Небраним браћала и исто као и ти би волео да нам на глас Вучић каже зашто он као председник и држава Србија ћуте о геноцидз у Јасеновцу.
То би неко морао да га пита , првом приликом , па да нам све разјасни.
Зато што је то баш озбиљно питање .

Факти , сигруна сазнања , истина ...тако се бори против било које власти .
Други начини су контрапродуктивни .
(у друге начине спадају претпоставке , инсунуације , нагађања , непристрасност , лаж итд. )
Tehnicar
(Tehnicar)
11. jun 2021. u 21.18
Sve ovo sto smo diskutovali do sada, Miroslav Parovic sve fino objasnio:

https://www.youtube.com/watch?v=VpAPMiUXsb8

Ovo je posebno ljekovito vama, koji nasjedate na madjionicarske trikove vrlog nam predsjedika.
CEKAC
12. jun 2021. u 21.07

RECE!
Ovi svi prije njega ne rekose ništa...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.