Diskusije : Politika

 Komentar
Povecanje penzija biće tek od januara 2022
Tarpe-
08. jun 2021. u 05.39
Evo, poceli su kao sto su radili i prošle godine da pricaju kako će penzionerima povecati penzije, ali takvu odluku će moći da donesu tek u zadnjem kvartalu. Sad će penzionerima da pune mozak do novembra kako će im značajno povecati penzije, rece juče Brnabicka da će to biti 5% pa odmah dodala i možda malo vise.

A šta su uradili sa penzijama penzionera to svi znamo. Prvo su ljudima protivno zakonima smanjili penzije i te umanjene penzije im tako isplacivali pune 4 godine. Ljudi pokrenuli postupak kod Ustavnog suda za ocenu ustavnosti takve odluke a Ustavni sud stavio taj zahtev penzionera u fijoku i zabole ih za zahtev penzionera za ocenu ustavnosti takve odkuke.

Onda su izmenili zakon o PIO Fondu, uveli svajcarsku formulu za obracun penzija i u tom zakonu sada stoji i odredba da ako prosecna penzija padne ispod 50% prosecne zarade u državi Srbiji, onda će se izvrasiti vanredno uskladjivanje penzija sa zaradama u državi. Sada su penzije pale na skoro samo 40% procenta od prosecne zarade ali Brnabicki ne pada na pamet da pomisli na tu odredbu Zakona već fura izjave kako će odluku o povecanju penzija moći da donesu tek u zadnjem kvartalu ove godine a penzioneri će to „značajno” povecanje penzija dobiti tek od januara 2022.g.

Tako da penzioneri nemojte da slusate te lazne price o povecanju vasih penzija, jer necete dobiti ni dinar povecanja penzija sve do februara 2022.godine jer se januarska penzija isplacuje u februaru. Nasoj premijerki nisu bitne vase penzije, bitno je da državni tuzilac Dolovac ima platu 400.000.- dinara (pre par dana objavljeno kolika je njena plata), pa guvernerka ima ogromnu platu pisalo skoro 600.000.- dinara a tek sve ove neke osnovane državne Agencija nagurali plate po nekoliko stotina hiljada mesecno, a mojim roditeljima koji su oboje otisli u penziju sa punih 40 godina radnog staza su 4 godine oduzimali deo penzije a oni su kao i svi drugi nasi penzioneri punih 40 godina redovno uplacivali visoki procenat od svoje bruto plate penzionom fondu. To nije bilo 10% od plate, to je bilo preko 50% od njihove plate.

Tako penzioneri nemojte da verujete u njihovu dobronamernost prema vama. Ove price koje pocinju svakodnevno da vam plasiraju da će vam povecati penzije jednostavno su lazne i vase penzije će do kraja godine pasti ispod 40% od prosecne zarade u Srbiji, ali koga briga za zakon, nećemo se valjda drzati zakona kao pijan plota.
Werba
(N/A)
08. jun 2021. u 08.42
Penzije će biti povecane u januaru ali sukcesivno, a ostali će dobiti povecanje, zavisno kako su glasali.
Već se znaju penzosi koji će glasati za Usminu, oni će dobiti povecanje. A ostali koji nisu glasali za Usminu, već za nekog opozicionara, mogu čak da ocekuju neku izmišljunu tuzbu, pa da ih razvlace po sudovima dok im oci ne pobele. Evo vam kad' ocete Obradovica, Jeremica, Djilasa...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.