Diskusije : Politika

 Komentar
Profit iznad problema
CAHJAP
05. jun 2021. u 04.43
Pre izvesnog vremena sam otvorio temu o Beogradu na vodi, kako je sve tako brzo sklepano, da je moglo mnogo bolje da se isplanira i sprovede čitav projekat, koje je moglo Beograd da postavi među obaveznim turistickim destinacijama u Evropi sto bi ujedno privukloni vise investicija. Na sadasnjem gradilistu je trebalo izgraditi ogroman park, povezan sa sajmom sa jedne strane, Kalemegdanom i Uscem sa druge. U sklopu toga parka, dakle zelenih povrsina, moglo se izgraditi kulturni centni, muzej istorije i umetnosti, operska dvorana a i zabavni park pored restorana i kafea na promemadi. Na suprotnoj Novobeogradskoj obali je mogao da nikne Bgd na vodi, međutim svakako da je veci profit bio glavni razlog izgradnje na staroj obali, naročito sto je zemljiste dodeljeno bezplatno, bez nadoknade ostecenim licima i porodicima od kojih je ovo zemljiste nekada oteto. Upoznao sam coveka cija familija je imala u posed ogromno imanje gde se sada nalaze gradilista, godinama je vodio sudske procese i pojeo vuk magarca, morao je da odustane zbog svoje sigurnosti. Osim kule Beograd, ostali stambeni objekti su estetski vrlo obični, kakvi se obično grade na periferijama gradova a ne tik uz sami centar. Moderne i savremene zgrade koje se po svetu grade blizu centra, svojom pojavom gradu pruzaju savremen izgled a takve zgrade zahtevaju vece investicije sto opet, smanjuje profit.
Treci i možda najveci problem je kanalizacija. Čitava ulica kneza Miloša i deo Senjaka je pod septičkim jamama. Te jame moraju da se čiste periodično. Pet ili šest ispusta Beograd ima direktno u Savu ili Dunav, a tri su u okolini Beograda na vodi. Još kad čitav kompleks bude dovrsen i naseljen, vrlo moguće da nesnosljiv smrad se periodicni siri na ovoj lokaciji dok ljudi ispijaju kafe, rucaju u restoranima , bastama i setaju se na „najlepsoj promenadi u Evropi”, ali... to nije problem onima koji trljaju ruke sa ubranim vele profitom.
Dok svi mislimo da napredujemo izgradnjom Beograda, upitajmo se šta je iza fasada.

WerbaPoruka negativno ocenjena. Pokaži

Werba
(N/A)
05. jun 2021. u 05.20
bas juče javise kako je prodat 3000-diti stan bgd na vodi i ako je temelj već uronio 3cm + u muljevitu podlogu...

Nadam se da će celokupana Usminska lopovska gradnja da kolapsira za oko 5- 6 godinica.

https://www.youtube.com/watch?v=01bTcs3fmLM
dituartu
(eng)
05. jun 2021. u 11.59
Hoćeš da kažeš da bi voleo da kolapsiraju sve te zgrade , he he koji si ti pacov ti i tvoja sorta.
geriatrikus
(zvakac karamela)
05. jun 2021. u 12.07
>>U sklopu toga parka, dakle zelenih povrsina, moglo se izgraditi kulturni centni, muzej istorije i umetnosti, operska dvorana a i zabavni park pored restorana i kafea na promemadi.<<

Безбели би у музеју умјетности била колекција Кристијана Голубовића, а Јелена Карлеуша би се као Тоска шигицала оперском позорницом.
Него, ако је то са тоњењем тачно, није то ни тако лоше; супер луксузна подземна склоништа за нове богаташе. Па ни Титово склониште у Коњицу им ни момак не би могло бити.
Registrovan
(Я люблю запад)
08. jun 2021. u 14.14
Zbrda-zdola napravljene nekvalitetne zgrade, mnogima je naređeno da tamo kupe stanove (or else). Sramota za biznis i urbanizam.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Necklaces?
.