Diskusije : Fotografija

 Komentar
Tražiću ljubav novu
photomaestro
(foto i video)
09. decembar 2020. u 14.56
Ja pronađoh sebe u ovim teškim vremenima...

Pozz za sve...

https://www.youtube.com/watch?v=RwXRcviI3GA&feature=youtu.be
505
(Senior)
09. decembar 2020. u 23.03
Ko peva zlo ne misli.
Hoću da kažem blago tebi, za mene si pravi maestro.
Mnogo štošta znam u životu da uradim ali sa muzikom imam zajedničkog samo toliko koliko je potrebno da je intimno konzumiram.
photomaestro
(foto i video)
10. decembar 2020. u 12.52
Hvala 505.Doslo je vreme da menjam kompjuter jer ovaj moj dosta seca na 4 k i jako je tezak za rad.E sad prvo ću instalirati windows 10 jer kod mene je još stari 8.1 neka verzija.Imam tehnicara koji će mi sastaviti kompjuter ali gledam šta mogu iz starog da izvucem od delova mada ne verujem da ću moći.Mi bismo prvo probali sa novom i skupom grafickom kartom i novim windows 10.Negde tvrde da graficka neće pomoći,sa druge strane ide prica da će pomoći.Moja ima samo 2 gb,a preporucuju 8g.Inače rama imam 32 ali i to je staro.Ako ide novi procesor onda ide sve novo,tako da voleo bi da vidim i tvoje mišljenje i šta mi tu preporucujes da radim.
505
(Senior)
10. decembar 2020. u 14.11
Ja sam moj renovirano prošle godine.
Asus Motherboard, SSD Hard drive, stari DDR3 RAM 32GB i staru video card AMD 4GB 4K resolution i sa njom nisam zadovoljan, pošto Adobe Premijere Elements ne radi najbolje za razliku od Piinnacle Studio. Photoshop radi besprekorno zadržao sam se na PS2017.

SSD Hard drive je stroga preporuka moj je samo 1GB i na njemu je wind. 10 koji se konačno stabilizovao i može se reći da je dobar dok u stvari drugog i nemamo.
Ja sam još na AM procesoru 4GB koji mi dobro služi.
Ako imaš para ipak bi preporučio Intel minimum 4Ghz sašto više core.
Kažeš da imaš 32GB RAM, to je ok što se tiče GB ali ne znam koja je brzina. Verovatno si na 1600Mhz kao i ja što je ustvari već zastarelo. Naravno To jeii najvažniji i najskuplji deo ako uzmes DDR4 2400 Mhz

Nameće se pitanje možeš li uopšte sa tom memorijom učiniti korak napred i ima li smisla. Promjeniti samo procesor neće biti velik napredak u video Editingu.SSD Hard drive je velikastvarza photo video biznis.

Video kartica je važna za 4K video dok za HD biće dobra svaka malo novija a ne najeftinija. Ima ih mnogo i teško je potrefiti pravu. Komentari na internetu mogu pomoći u izboru jer ima ljudi koji ostavljaju stvarno valjane komentare.
Nadam se da praviš desktop.
Usput razočarao sam se u 4K monitorom i njegovom neusaglašenosti sa mnogim softverima pa i samim windowsom po pitanju display rezolucije.
505
(Senior)
10. decembar 2020. u 14.26
Vratio sam se nazad.
U stvari ako hoćeš da probaš test postojeće konfiguracije, provjeri prvo brzinu platforme dali prihvaća brži procesor od tog koji imaš.
Nova video kartica može pomoći kao i wind 10.
SSD HD obavezno. Ovo bi mogao biti napredak ali ne top.
Radio_Bemba
(q)
10. decembar 2020. u 16.36
Ej, ajde nisi pitao i mene ali posto si nas ajde. Prekopiraj podatke ovde ili napravi sliku sa „PrtScn”-
https://www.businessinsider.com/how-to-screenshot-on-windows?r=US&IR=T

Ovako dolazis da podataka
https://techguided.com/how-to-check-your-computer-specs/

Treba podaci od procesor-a i maticane ploce i možda HDD, možda već imaš SSD, ako su stariji kao sto je bilo kod mene nema procesora u prodaji.
Nisam hteo da kupim polovan procesor pa sa morao da menjam maticnu , porocesor i memoriju. Graficaka bi ti odgovarala i na toj maticnoj koju imaš, isti je slot. Ali obrati paznju da neke graficke zahtevaju ekstra napajanje strujom. TAko da bi transformator morao da bude minimalno 500Wat-i.

Za obradu slike je vazniji procesor, ali za video treba bolja i „jača” graficka. E sad, Miki ukoliko na želiš da se mandas
sa mnom u vezi podataka nije bitno, samo mali savet. Nemoj da instaliras i registrujes Win10, pre nego sto promenis maticnu i procesor, ako ih u opste menjas.

Seeb-VN1700
15. decembar 2020. u 04.24
Bemba
„TAko da bi transformator morao da bude minimalno 500Wat-i”
-

Isto ovo šta ti Bemba kaže treba vodit racuna.
Nisam neki strucnjak ali onako iz iskustva..
U principu pravit mocan PC od kombinovanja starih i novih komponenti obično bude bacanje para.
Najcesce kod PC koliko je brz odlucuje graficka karta i ona „dobra” kosta u pravilu najmanje koliko sve ostale komponente.
Kod tebe ja u prvom redu vidim problem sa Win-8. Nisam nikad imao tu Win verziju ali je poznato da je to promasena i najlosija verzija.
Kad instaliras Win-10 imaš u dnu dolje „Task-Manager”, može i laik vidjet koje komponente prave problem kod protoka informacija, brzina procesora, temperature komponenti..
Kažem krpanje pogotovo kod danasnjih PC teško da može ista značajnije popravit. Danasnje sve komponente su prilagodjene novoj generaciji kompjutera tako da kao sto Bemba kaže ni stari trafo teško da može da se upotrebi. Imaju graficke karte koje imaju posebno napajanje i dodatne kablove za koje stari trafo nije predvidjen..

Dao sam preko 4.000,-€ prije nekih godinu dana za PC sa
Intel(R) Xenon(R) W-2125 CPU 4 GHz
RAM 32 GB
NVIDIA Quadro RTX 4000 8GB
System 64-Bit

Za danasnje programe kao autocad (3D) ili programi za dizajn, video.. može se reći da je to možda tek neki osrednji kompjuter..

-
505
(Senior)
15. decembar 2020. u 11.39
Power supply ili kako kaže trafo neće pomoći performansama ako potrosnja celog kompjutera na nadmasuje njegovu snagu u Watima.
Najveci potrosac je procestor, u mom slučaju 120W, video card, a nekad su bili opterecenje i klasicni hard drive sto je sada znatno palo sa SSD. Kada RAM memorije postanu maksimalno opterecene a to se u video editingu dogadja skoro obavezno, svi ventilatori se ukljucuju i tada se polaze test napajanja. 600W je često vise od potrebnog.
photomaestro
(foto i video)
19. decembar 2020. u 04.21
Videcu ovih dana kada mi dodje tehnicar ne sumnjam da ćemo loše odraditi posao,pa ću vam javiti šta sam uradio saveti su uvek dobrodosli jer ja sam za kompjuter laik i to ostavljam tehnicaru da odradi.Ovaj komp koji sada imam je sastavljen pre ne znam ni ja ima sigurno pet ili sest godina i tad je bio izasao dosta skupo,ima u njemu i ssd i još dva harda,32 rama ali graficka je valjda slaba ona ima 2 gb koliko se secam.Mi ćemo probati sa novim windows_om i novom grafickom koja je valjda oko 500 eura samo ona,ako ne ide onda narucujemo dalje delove.Evo jedan video u 4k,saksofon svira jedan umetnik iz Beograda sa kojim ću sada najverovatnije otvoriti kanal koji će se baviti iskljucivo relax muzikom,od njega će mi dolaziti muzika,a ja ću snimati kadrove po Svajcarskoj pa da probamo.Impresionirali su me kanali koji imaju preko 700.000 pratilaca pa ćemo probati.On će moje kadrove i snimke koristiti za spotove i ako predjemo preko 1000 pratilaca i kad pocne da se to naplacuje onda ćemo se dogovoriti za dalje.Evo jednog primera snimao sam u 4 k i v log.Zavrsio sam i jedan spot za Svajcarsku firmu MARTI AG ali cekam glavnog posle odmora da pogleda,juče sam prezentovao u birou u firmi i dobio aplauz pa se nadam da će se i glavnom svideti,jer želim da radim te skupe spotove za firme,jer od naših u Svajcarskoj to niko ne radi,a Svajcarske firme su papreno skupe za to...Pozz svima i ako neko slavi Svetog Nikolu želim mu srećnu slavu i da je proslavi u zdravlju i veselju.Ja sam na zalost morao ostati u Svajcarskoj radi bezbednosti svojih roditelja pa sam malo i ogorcen i tuzan,jer 17 godina idem dole za slavu ovu 18_tu ostajem u Bernu...Cuvajte se...

https://www.youtube.com/watch?v=vpzqQfAcyY4&list=RDvpzqQfAcyY4&start_radio=1
505
(Senior)
21. decembar 2020. u 20.41
Vidim preziveo si, muzicki intermeco je na mestu, a dron pocinjem
da obozavam, Kupio sam nedavno DJI mini, cekam bolje vreme pa da
se zabavljam, nemam sanse ni da ga isprobam, kuca mi u blizini aerodroma, „Restricted zone” aplikacija ne dozvoljava poletanje ni u kuci, jedino u podrumu radi.
photomaestro
(foto i video)
22. decembar 2020. u 15.09
I ovde je to veliki problem,eto tu gde sam leteo blokira na 120 metra ni metar dalje.I tako ga fino usporava kad se zaletim na gore da je to čudo jedno i fino stane na 120 metara.Nekada je tu moglo da se leti i 1000 metara pa lepo snimiš planine iz vazduha sad to možemo da zaboravimo.Da znam da neko može tu blokadu da odblokira platio bih koliko treba ovako ograničenja su veoma velika.Inače sam poleteo sa tog mostića bilo je vrlo rizično ali tog drona sam kupio za nekih 250 sfr polovnog ali kao nov prva serija dji phantoma 4,nije mu kamera kao kod ovog mog crnog obsidian verzija ali eto završava posao.Bio sam i danas na istom mestu sa nekim kućnim prijateljima i da budem iskren jedva sam se vratio nazad išli smo malo dalje vidim da čuka bije pa sam morao da odmaram.
505
(Senior)
22. decembar 2020. u 15.43
To sa drogom će biti kako oni kažu, a ovo što se zezaš sa čukom nije za zeza je. Bar je švica kardiološka zemlja kad se uđe u petu deceniju iznađenja su izvesna😲
505
(Senior)
22. decembar 2020. u 15.46
Volim kad kucam na tablet, iako je isključena automatika ne vredi. Eto ne kaže se drona nego droga😃
photomaestro
(foto i video)
22. decembar 2020. u 16.17
505
(Senior)
25. decembar 2020. u 12.42
Koliko su neke stvari bile vredne vidis tek kad ih izgubis.

Na ovu pesmu odlično ide ona, kajanje pomoć neće...
Seeb-VN1700
26. decembar 2020. u 08.20
photomaestro
(foto i video)
11. januar 2021. u 13.44
Svima sve najlepse u 2021 godini.Nadam se da će biti bolja od 2020.Resio sam da sacekam sa kompjuterom dok ne krene posao jer ko zna dokle će ovo da traje,a tehnika napreduje non stop.Možda krenemo nešto da radimo tek za sest meseci,a do tad izacice nešto još bolje.Tako da ću da sedim miran na guzicu.Ali ne mogu bas skroz da sedim miran na guzicu tako da mi je danas dosao četvrti po redu dron dji mini 2.Sada ću uzeti i ove dji goggles naocare pa idemo dalje.Ne mogu vise da secam onaj ranac pretezak je,a ne mogu i fotoaparat da ponesem i zabelezim fantasticne fotke u prirodi,tako da sam uzeo ovaj droncic koji ima samo 250 grama ne treba ti dozvola za njega daje pristojan 4 k snimak,stavis ga u dzep i pravac u prirodu...Evo nešto od juče ali je snimljeno starim phantomom 4...

https://vimeo.com/499307664
photomaestro
(foto i video)
11. januar 2021. u 13.50
Inače ovo je bila setnja po zaledjenom jezeru,kao i stazama pored njega.Dron je leteo na neverovatnih - 10.Kako se nije srusio nemam pojma.Kao led je bio posle svakog sletanja...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.