Diskusije : Neplodnost

 Komentar
Gde ste drage moje?
alskdjfhg
(//)
11. decembar 2013. u 19.13
iva spring, leelu, djavolasta i mnoge druge da ne nabrajam, gde ste kako ste, kako decica onima koje su pisale o svojim borbama, delile svoja iskustva i pobedile rat, kao i sve one koje se još uvek hrabro bore, ne odustajte drage moje, nema izgubljenih ratova, sa vama smo i tu da pomognemo koliko možemo, a znamo da topla reč ohrabrenja često jako puno znaci

da vas podsetim na temu dole:

http://www.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/141/14820406/da-napravimo-listu.html?68
i da vas pozovem da je osvezimo diskusijama i pokazemo da smo tu jedna za drugu

LeeLu
16. decembar 2013. u 07.36
Ja sam često tu, uvek provirim da vidim ima li nešto novo. Moja devojcica je sad 2 godine i 7 meseci i sad imamo borbe druge vrste ;) Izrazito je tvrdoglava i uporna te nam se volje sukobljavaju (na koga li je?). Pošto živimo u drugoj zemlji već prica i srpski i engleski, peva, igra i strasno voli sve kreativne aktivnosti. Sve u svemu svaki sekund naše borbe da dobijemo dete se isplatio stostruko! Zivot koji mi je i pre bio lep sad je divan, obozavam moju devojcicu do iznemoglosti.
Inače, i ja sam se pitala šta je sa IvomSpring, odavno je nisam videla na diskusijama. kako si ti Alsk, kako bebica? Pozdrav svima uz zelju za uspehom.
alskdjfhg
(//)
20. decembar 2013. u 06.24
„isplatilo se”, oh kako da nije, milion puta se isplatilo...
zaista covek treba da bude uporan i da ne odustaje jer samo onaj ko odustane=izgubio je...
moja devojcica je superiska, sad je 6 meseci i sad se već igramo neke naše igre, nešto kao pokusava da prica, mamamama dadada, šta je, hajde hajde...tako bar zvuci:)
jaaaako je aktivna beba,voli drustvo,samo da nije sama, ali moj zvrk...:) uf tek kad prohoda...biće je svuda:)...
jedino sto bih volela da sam malo mladja,kicma me ubi, a tek ćemo da se igramo, trcimo, saginjemo...i ja sam ti ko malo dete a eto telo me već izdaje...(34 sam, da , znam znam :))))

nego, kako si ti ucila malecku engleski uporedo sa srpskim?
ne znam kako to da izviedem osim da uporedo kažem neku reč na oba jezika, ... da li će joj to biti zbunjujuce?
LeeLu
20. decembar 2013. u 08.10
Nisam je uopste ucila engleski, naprotiv! Samo srpski jer sam znala da će biti izlozena engleskom i vise nego dovoljno. Posla je u vrtic sa 16 meseci i tamo uci engleski evo već vise od godinu dana i sve je OK :) Ne bih se ja brinula oko toga.
Sanduche2010
16. januar 2014. u 14.06
Pozdrav alsk, i LeeLu..Ja sam tako u isto vrijeme sa vama borila moje borbe bebu, a sada moja djevojcica ima 18 mjeseci...
Slatka je ko med,komunikativna, nimalo stidljiva, gdje god se pojavimo privlaci i trazi paznju, komunicira sa strancima, i ja se stvarno nadam da će ovakva ostati...Nama je ona donijela ogromnu promjenu u zivotu, i jedva smo se snasli, jednostavno bili smo tako pogubljeni u početku, ali kako vrijeme prolazi sve je bolje i lakse.
Koliko je volimo, to je ludilo, kad otkuca 4 sata popodne, ja već jedino o cemu mogu da mislim je ona, i jedva cekam kad ću kuci sa posla da je vidim. Takođe, sa njom govorimo iskljucivo srpski (nemam namjeru da komuniciram sa njom na engleskom jer smatram da pravu bliskost sa njom možemo ostvariti samo na nasem jeziku sa kojim smo ja i muž jedino istinski opusteni), jako mi je stalo da da dobro nauci, i to je razlog zašto će kuci ostati još godinu dana prije nego sto krene u vrtic. LeeLu, mi smo bili u ogromnim debatama i konfuzijama oko vrtica, bili smo uplatili pa odustali, jednostavno čini nam se da nije spremna još ( a i da još bolje nauci srpski). Zanima me kakvo je vase iskustvo, kako ste prošli sa vrticem i šta možeš ukratko da kažeš na tu temu? Da li se tvoja djevojcica razboljevala od prehlada i gripa kao sto čujemo da je često za djecu u vrticu, i inače kakvo je tvoje generalno iskustvo i mišljenje vezano za daycare? Ja bih voljela da odlozim koliko mogu, nekako mislim da je bolje kuci, do neke 2.5 god..baka je cuva..:-) Pozdrav...
alskdjfhg
(supermama)
19. januar 2014. u 06.11
Pozdrav Sanduce , naravno da te se secamo, ... I mene zanima tema o vrticu, ja ću moju sa 18 meseci dati u vrtic jer želim da odrasta sa vrsnjacim, kad je već tako drustvena ... I ja se bojim tih gripa i bolesti koje kakvih ali to sve prođe a igra sa vrsnjacima ipak utice pozitivno fizicki i mentalno na dete
LeeLu
19. januar 2014. u 20.53
Sanduce, drago mi ej da te vidim, a znam tačno taj osecaj kad dodje tu blizu 4 popodne. Evo što se tiče vrtica, moj suprug i ja smo povedeni iskustvom moje sestre odlucili da nasu cerkicu ipak stavimo u vrtic dosta rano, sa 16 meseci. Razlog je taj sto je sincic moje sester krenuo tek sa 2.5 godine. To je sa jedne strane bilo dobro jer je srpski već dosta znao, ali sa druge strane je bilo izrazito traumaticno za njega jer engleski nije ni znao niti razumeo i onda kad je krenuo u vrtic one dete nije prestajao da place 3 meseca! Dete u cosku sedelo nacisto pogubljeno i prestravljeno jer ih ništa nije razumeo niti je znao šta ga je snaslo. Povedeni time mi smo nasu klinku upisali ranije da bi uporedo sa srpskim ucila i engleski. U početku je i ona plakala, ali to je bio onaj uobicajen 'sepparation anxiety'. Mi smo je upisali u Montesori skolicu jer nam se svideo njihov sistem gde je ona u mesovitoj grupi dece razlicitog uzrasta i onda pod uticajem starije dece vise nekako i uci. Mi smo prezadovoljni, ona prica podjednako i srpski i engleski i potpuno joj je jasno da su to dva razlicita jezika, čak se povremeno zeza pa prica neki svoj treci jezik i kaže „mama, ovo je novi jezik” :) Mi idemo u Srbiju 1-2 puta godisnje i baba nam dolazi jednom godisnje tako da je i dodatno izlozena srpskom jeziku i toj nekoj malo drugacijoj interakciji sa ljudima nego sto je to slučaj na ovim prostorima. Prvu godinu u vrticu je bila zaista non-stop bolesna, dok evo sad ove godine jedva da je jednom imala temperaturu nekoliko dana. To je valjda nekakav normalan proces gradnje imuniteta. Sve u svemu mi smo prezadovoljni njenim razvojem i ucenjem. Vrlo je vedra i drustvena, mada i oprezna kad treba. Pozdravljam vas obe i sa srećom šta god da odlucujete.
Sanduche2010
21. januar 2014. u 10.30
Hvala mnogo LeeLu na komentarima, pogodila si srz naših dvoumljenja..Pa i mi smo nasu djevojcicu bili upisali u Montesori (Etobiko- todler program) i odustali... Čak smo dali 700$ kao depozit i to još stoji tamo,zapravo bili su fer, i rekli su nam kad god budemo spremni da se javimo i ona može da krene tamo. Tako da nema sumnje da ćemo je upisati tamo, ali eto pitanje je vremena samo kada...Ona će na ljeto imati 2 god, tako da bi vjerovatno bilo pametno tako u tom periodu da je i upisemo konacno, a i ljetni je period pa valjda neće biti tako mnogo gripe i prehlada u početku. Druga stvar, ona je jedino malo dijete u familiji nakon duzeg vremena, tako da može da zamislis koliko je obozavana i koliko smo svi 'protective' kad je ona u pitanju, i naravno da debate tipa obdaniste vs. cuvanje kod kuce, je bukvalno jedna od najaktuelnijih tema, mada naravno ipak svi pustaju nas kao roditelje da donesemo konacnu odluku, šta mislimo da je za nju najbolje.
Alsk, pozdrav, lijepo nas je cuti kako sada pricamo o našim djevojcicama, nakon svih onih stresova i pokusavanja da se ostvarimo kao majke.
LeeLu
23. januar 2014. u 07.54
Sanduche, odlično, ja lično ne mogu da nahvalim Montesori dovoljno :) Imaju mnogo dobar sistem i program. Inače htela sam da dodam da ti je leto super vreme ne samo zbog manje prehlada nego i zbog toga sto vise vremena provode deca napolju. nama je u tom letnjem periodu pomagalo oko „separation anxiety” to što sam je ja ostavljala malo posle 9 ujutro u vreme kada su deca tog uzrasta, po programu ove skolice (Leaside Children's House) u dvoristu, znaci između 9-10. Nasoj devojcici je bilo lakse da prevazidje taj strah od odvajanja ako je ostavim u dvoristu, na suncu i vazduhu. Eto... inače jeste lepo i dirljivo da sad pricamo o našim devojcicama, eh kad se setim poraza i isplakanih suza...
Republica
(®)
25. januar 2014. u 10.18
Pozdrav cure. :)
LeeLu
25. januar 2014. u 22.34
Repy dear ;)
Da li znaš šta je sa IvomSpring, bila je ranije i u satoru cekalica, učinilo mi se da sam videla da ceka drugu bebu?

Pozdrav
Republica
(®)
28. januar 2014. u 06.59
Zaista ne znam.

Bila je najavila 2 trudnoću i selidbu i od tada se nije vishe javljala.

:0)
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.