Diskusije : Trudnice i mamice

 Komentar
Pitanja o carskom rezu
jelkac
(student)
05. januar 2016. u 08.26
Drage mamice,

imam par pitanja, jer ne znam šta da ocekujem, pa da vas upitam :)

Ocekujem treću bebicu u februaru, ali kako stvari stoje, izgleda da će morati bit carski rez- posto lezi popreko u mom stomaku, i ni makac . Rekla sam doktorici da bih radije htela carski nego da pokusaju tako da me porode.

Prvo dvoje sam rodila prirodno , i nije bilo nikakvih problema, s dojenjem i sl.

Strah me je da će carski da mi oteza nadolazak mleka, da li ću morati da suplementiram s formulom?

I rakodjer još jedno pitanje posto stvarno ne znam šta da ocekujem:
Da li žena posle carskog reza i dalje krvari „dole” narednih par nedelja - kao kod prirodnog porodjaja? ( ili je to sve ocisceno posle carskog pre nego usiju ranu?)

hvala unapred na odgovorima!

mazina_mama
05. januar 2016. u 09.23
Ja sam imala carski rez sa spinalnom anestezijom. Moj delija nije hteo napolje ni nakon 24 sata.:-) Što se dojenja tiče trebalo mi je možda dva dana da nadodje mleko. Za to vreme smo još bili u bolnici i dodavali su mu malo formule. Kad smo dosli kuci poceo je lepo da sisa i nismo imali problema.
Ja sam krvarila po malo par nedelja, ali moj doktor je rekao da je to sve ok. Carski je bio pre nešto više od 5 godina pa se ne secam tačno koliko je trajalo.
Sve će biti u redu, samo hrabro. Tebi i bebici želim sve najbolje.
svirena
(teaser)
05. januar 2016. u 11.04
nemam iskustvo sa carskim rezom, imam troje djece i dva vaginalna porodjaja, ali mi je oba puta trebalo 5 dana da dodje mlijeko (ovaj drugi porodjaj nije bio ni indukovan već jedva stigoh do bolnice). Sto bi se reklo, ni prirodan porodjaj nije garant brzog dolaska mlijeka.
Snezana
05. januar 2016. u 13.02
Što se mleka tiče meni je posle carskog bilo isto kao i posle vaginalnog. Jedino posle carskog je dojenje pocelo nakon sat vremena a posle vaginalnog odmah. Nama su davali i formulu jer meni dojenje nazalost nije islo ali mleka je bilo. Drugi dam sam već mogla da ispumpam obrok normalno. Krvarenje takođe isto kao i nakon vaginalnog. Jedina razlika je sto mi se nakon carskog skupila ogromna kolicina vode u telu bila sam ko balon ali i to se povuklo nakon nedelju dana.
skoljka
(student)
06. januar 2016. u 00.15
Wow jelkac, čestitamo!!! Koliko se sjecam tvoja starija cerka mora da je negdje oko 8, a sin oko 4? Kad ćemo ponovo u Barcelo?:)
A za carski ne brini, nema tu neke razlike za sve sto pitas osim da će ti oporavak biti malo duzi nego posle regularnog porodjaja. Mlijeko je meni oba puta posle carskog skoro odmah krenulo, a posle drugog posebno, imala sam i vise nego sto treba jer sam i pumpala da bi imala vise vremena za odmor dok bebu neko drugi hrani.
Pozdrav i sve najbolje. Možda se beba okrene, kad si due?
jelkac
(student)
07. januar 2016. u 19.24
Hvala drage zenice.

Skoljka, ja stalno pricala o 3 ,i evo desilo se ( iako sam već bila odustala pre 1.5 god)- heheheh

nije kad mi paniramo, već kad je sudjeno , zar ne. :)

Cerka mi je već napunila 9 a sin prošli mesec 5. Tako da ni sama ne znam kako će sve to da bude što se tiče razlike u godinama, mada, bar za sada , ići će mi u korist, dok su ovo dvoje u skoli , ja mogu da se posvetim samo bebi...

Rado bih u Barcelo :) bas smo prošle nedelje pricali s prijateljima koji su isli tamo po nasoj preporuci, i mnogo im se dopalo.

„due date” mi je 19 februar, ali oni izgleda hoće da da me induce u 28 nedelji ( 5 februara). i najverovatnije carski jer je bebica popreko stomaka, s guzom na dole.

VEliki pozdrav svima !
tamara
08. januar 2016. u 04.53
Imala sam tri CR i pre se oporavila nego moje drugarice sa vaginalnim.sa jednim sam krvarila mnogo prva dva dana i prestalo a sa dvoje oko nedelju dana.

Dvoje dece su se okrenuli nekoliko dana pre CR tako da još imaš vremena.moji su bili velike bebe pa je ipak bio CR.
Mleka mi je nestalo svaki put.
Lično ne preporucujem jedino epidural zbog dugih glavobolja pisle ali mnogi ipak samo to žele.individualno je, mada zadnji put mi je anesteziolog rekao da i sami izbegavaju epidural zbog duzeg oporavka.
Najbolnije je ako dugo budes otvorena i dobije vazdusne bolove koji su nepodnosljivi i traju 3-3 dana, to sam samo jednom imala.

Ima još vremena, možda se i okrene.
Ako ne želiš vise dece mogu ti to srediti kad ides na CR( bar ovde ima ta opcija, naravno dobrovoljna samo pre kažeš).
skoljka
(student)
08. januar 2016. u 14.59
Pa, ti se skoro poradjas! Beba ti je kao moja prva breech pozicija. Ja sam radila neke joga vjezbe sto preporucuju ( downward dog), i tako još neke stvari. Al nije nam pomoglo. Progooglaj ako već nisi, ima raznih success prica da se beba pkrenula.
Mada carski ti nije nikakav bauk. Ja sam se taj prvi put sva razocarala što se beba ne okrece jer mi je sve bilo toliko perfektno da sam mislila da bi do kraja sve trebalo ići kako sam ja to smislila:)
Usput, prva cerka (bas ta sto je bila breech) je toliko tvrdoglava i svoja da nekad cisto onako pomislim da 'mi' je i to uradila eto da bi bilo po njenom:))
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.