Diskusije : Emigracija

 Komentar
Slip-in cipele, posebno za penzionere!
santa
19. april 2023. u 11.38
santa
19. april 2023. u 12.00
The World's Best Hands-Free, Slip On Shoes
(Najbolje cipele za starije osobe za sprečavanje pada)

Sve navedene cipele imaju zajedničke ortopedske karakteristike:

1. Iznutra
Vrhunski ortopedski ulošci. Jastučići uložak, napravljen sa ugrađenom anatomskom potporom za luk koji pomaže u održavanju prirodnog i zdravog kretanja stopala.
Zaštitna unutrašnjost. Cipela je napravljena od zaštitne, meke, podstavljene penom i podstave bez šavova kako bi se eliminisalo trenje i iritacija.
Dodatna dubina. Dubina cipela i kutije za prste omoguć́avaju prstima da se slobodno kreću i obezbeđuju neobvezujuće prianjanje, pomažući da se ublaži bol i pritisak na stopala. Osim toga, dodatna dubina znači da dizajn može da primi proteze ili AFO, kao i prilagođene ortoze.

2. Spolja.
Jastučni đon. Dizajniran sa više slojeva materijala koji apsorbuju udarce, đon je podložan jastuku, uključujući dodatne slojeve na peti, gde stopalo prvo udara o tlo. Ovo omoguć́ava da se sile šoka rasprše, omekšavajući svaki korak. Đon sprečava da se stopalo kotrlja prema unutra dok hodate kako biste sprečili bol, i ublažava stres i pritisak na zglobove i stopala.
Ergonomski đon. Potplati su blago zakrivljeni (karakteristika koja se zove klackalica) kako bi se poboljšalo i olakšalo kretanje stopala, omoguć́avajući minimalno kretanje i napor u zglobovima dok hodate.
Niske potpetice. Niske ili ravne potpetice daju već́u stabilnost i na taj način sprečavaju padove i povrede. Prilično ravan đon takođe sprečava da se sav pritisak koncentriše oko metatarzalnih kostiju i područja prstiju.
Prozračna svojstva. Gornji materijali koji održavaju vaša stopala prozračnim i suvim, i stvaraju antimikrobno, antigljivično okruženje i okruženje bez mirisa.
Grippi potplat. Specijalni materijali i dizajn gazećeg sloja sa dubokim žljebovima povećavaju vuču i sprečavaju padove na mokrim površinama.
---------------

Keep On Walkin'
Simo
19. april 2023. u 13.18
Santa ne padaju penzioneri uvek zbog nogu mnogo cesce otkazuje glavudza.
santa
19. april 2023. u 13.36
Nije samo zbog padanja, Simo, već u opste pri obuvanju standardne cipele svi znamo kako to ide i sa 'Shoe Horn Long Handle for Seniors' a bez njih bas je vise nego zamorno.
Tubby
19. april 2023. u 15.46
The easiest shoes you’ll ever put on. No tying,no heel crushing and no hands necessary.

https://kizik.com/en-ca
https://kizik.com/collections/mens-shoes
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
20. april 2023. u 04.09
Iskljucivo goretex preporucujem svima.
recimo Ecco yak. Bas mi pre 10ak dana doneo drugar jedne iz germanije, al' nisam uspeo da iskopam yak. moguće da su oni sto nas ubeđuju da je okej da se trandza takmici protiv žena zaklucili da nije lepo koknuti jaka zarad cipela i da ga se pojede, pa su ovi odustali od te proizvodne linije.
doduse, ako covek dodje do opcije da ne moz' da se obuje, onda je već u tolikoj kifli da se sigurno neće nešto ni prosetati - pa može da nosi klompe - tu je ravno drvo na podu - i to mu je bolje od svih tih kvazi-anatomskih glupiranja.
santa
20. april 2023. u 10.04
„doduse, ako covek dodje do opcije da ne moz' da se obuje, onda je već u tolikoj kifli da se sigurno neće nešto ni prosetati - pa može da nosi klompe - tu je ravno drvo na podu - i to mu je bolje od svih tih kvazi-anatomskih glupiranja.”
---------

To sve iz licnog zapazanja, ili...?!
Simo
20. april 2023. u 22.43
Davno bese, na vrucem peskovitom parkingu blizu Opatije prilazi nasoj zutoj sportskoj Skodi blistavi crni Opel Senator i iz njega jedva izlaze svapski deka i baka pridržavajuci jedno drugo i nekako nas kao pozdravise.
Gledam ja ikazem ja mojoj manekenki, vidis li ti ovu limuzinu, tako ćemo i mi jednog dana, mislis ovako ćeš me pridržavati kaže ona ...
Bio sam malo zao, kažem ja u sebi e moj deda super ti auto, ali vidi sa kim ja spavam a sa kim ti.
Sve je doslo na svoje mesto, nemam crnog Senatora već crnog VW i spavam sa sa damom preko sezdest i oboje volimo cipele bez pertli.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
21. april 2023. u 02.57
Pa nije iz licnog, posto još uvek mogu da obujem duboke cizme stojeci na jednoj nozi, i da ih zapertlam - ali posmatrajuci raspale senior citizens, a i prostom logikom.
-ako se jedva obuvas, znači da si toliko već izraubovan da ćeš se možda i setati tri sata - al' za tih tri sata preci ćeš trista metara :) :)
u tom smislu - nema potrebe zezati se cipelama sa navodnim svemirskim tehnologijama i primenjenim rupama na saksiji i toplim vodama - obujes brate klompe koje su eco-friendly(ji) materijal, obuvaju se dok trepnes (i izuvaju), i bolja su opcija u zdravstvenom smislu za svod stopala nego ijedan liveni djon.
*meni favorit inače isto obuca sa quick-release sistemima, adidas pisa su mi bile omiljene kad sam bio klinac (sa ciccima), sad imam nekoliko terrex adidas i jedne salomon, sličan je stos, pertla se uhvati onim mehanizmom koji se zategne i otpusti u jednom potezu.
p.s. ne dozvolite da vas trgovci zeznu ako me poslusate pa trazite goretex membranu, a oni krenu da vas rostiljaju da uzmete neku drugu (recimo tog proizvodjaca), i kažu, to je isto, vodootporno je itd (posto nije kvaka goretexa da je vodootporan, za to obujes kesu, i eto, imaš vodootpornu kuvanu nogu -negobas to što voda ide napolje iz cipele. secam se kad sam bio u thailandiji, imao sam duboke puma neke patike outdoor, i tajci su mi se smejali, i 'vamo u guangdongu kinezi - tu sam vozao te terex adidas, i ecco yak, i neke north face - ecco su bile duboke - isto su mi se smejali, doduse manje, posto su materijalisti teski, pa ko ima pojma, znao je da su to (kod njih jako) skupe paaape -a oni postuju silu i novac.
bas se secam da mi je ova moja jednom rekla kako joj je kineskinja rekla „tebe muž bas voli” -kao - sto? - pa kao vidis kako ti je kupio skupe paaape (isto ecco/goretex). -ova moja prsla u smeh... :)
Simo
21. april 2023. u 07.31
Ja sam strogo uskladio stav oko obuce sa mojim nogama, ja odlucujem
boju i material a one su odgovorne za udobnost, greške jednostavno nema.
Marke trgovci i cene su u trecem planu.
Nisam ni znao dokle idu cene patika dok mi prošle godine na Ebay nisu haknuli neke tamo za skoro dva soma doloresa.
Obavesten sam da je kupac u moje ime uredno primio posiljku u Londonu a ko je platio nemam pojma.
santa
21. april 2023. u 10.29
Sasha-Mudrijas: „nema potrebe zezati se cipelama sa navodnim svemirskim tehnologijama i primenjenim rupama na saksiji i toplim vodama - obujes brate klompe...”
-----------

Ako je ovo izneto u smislu 'to be cool' upuceno je na pogersnu adresu.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Unicorn Gifts?
.