Diskusije : Emigracija

 Komentar
Gde će te za Uskrs?
santa
10. april 2023. u 10.27
zlatiborac
10. april 2023. u 13.01
Bracela, hteo si reci sledeće godine ili?
santa
10. april 2023. u 13.58
Jer je dolazecu Orthodox Easter iduce nedelje (4/16) tu kod vas otkazan?
zlatiborac
10. april 2023. u 14.13
Nit` otkazan nit` zakazan, jedino sto nije istog datuma svake godine...
santa
10. april 2023. u 18.01
bracela, znam da nas Uskrs se ne poklapa sa 'katolickim' izuzetak će biti u 2034, ali ne razumem zašto Kasnim sa pitanjem u ovoj godini?
zlatiborac
10. april 2023. u 18.35
Omaklo se bracela - ništa zlonamerno.

Kad smo već kod toga, ovaj nas (pravoslavni) docekujemo nas dvoje u D.
Republik gde prekosutra odlazimo na zasluženi odmor posle tri godine odmor. Ovo iz razloga sto su ostali clanovi uze porodice - sticajem okolnosti (ovdeka) na taj odsutni.

Tim povodom ako me nema na S.K taj dan, unapred svima pozdrav sa;
„Hristos Voskrse” !!!
santa
10. april 2023. u 19.28
Ma nema problema, bracela, vise nam se omane ovih dana nego ikad pre, al' kažu to dodje sa godinama mladosti, nego: neka vam je srećan put i prijatan provod sa svojima u starom kraju (kažeš, posle 3g, a moj posle 13 :).

Happy traveling...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. april 2023. u 10.55
У овом контексту пише се спојено. Где ћете (па сад већ где ће...).
Значи, када је множина глагола хтети (аха, ево питао сам ипак и интернета - кажу друго лице множине презента помоћног глагола хтети) - то пишеш спојено, као једну реч дакле.
Tubby
11. april 2023. u 11.48
santa ... zlatiborac ide u DOMINIKAN REPABLIK sa zenom,alo BREEE! ti to dok shvatis covek će već da se vrati nazad u kanadu.
santa
11. april 2023. u 12.52
Sasha, kasno je da se bakcekm i sa vukovom gramatikom ovih dana, a što se tiče da sam 'omasio' gde zlatiborac ide, to je tačno, sorry, al' valda ću dogodine biti malo pazljiviji?!
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
12. april 2023. u 04.31

Pravoslavni ili Katolicki?

santa
12. april 2023. u 10.37
Pravoslavni ili Katrolicki (Bozic/Uskrs) se zvao dan slavlja u mom vilajetu gde sam odrasto (među Madjarima, Cehoslovacima, Rumunima, i ostalih).
prekodrinski
(Å¡loser)
12. april 2023. u 22.47
Santa, lepo je to što postujes svoje komsije i njihove obicaje, nadam se da je i obrnuto. Jer ako ih uvazavamo preko nekih normi, oni postanu bezobrazni i barem pokusaju da te isteraju iz tvog dvorista. Jer, to dvoriste tebi kao i ne treba. Imamo primer Scipetara na KiM. Cela Juga , ali i najviše Srbija je ulagala u tu vrecu bez dna i - ništa. Oni proterase Srbe, popalise crkve...
Da se to ne dogodi i u Vojvodini. Najpre s Svabe podigle kao nadljudi,pa braca Madjari pokusase popraviti „historijsku nepravdu” bacivsi pobivsi onolike Srbe.A mi posle guslali o batstvu i jedinstvu pa nam se dogodi Oluja u Hrvatskoj. I sve uredu.
Tu vidim neku crtu mazohizma kod nas.
santa
12. april 2023. u 23.56
prekodrinski, svasta je moguće u sirem pojmu, tim pre što se secam kako su 'Svabe' prošli/proterani sa svojih poseda sirom Vojvodine u ime ovog ili onog, a kako će biti buducim generacijama, možemo samo, pojedinacno, da se nadamo da će im biti bolje nego nekima iz naše generacije.

Nego, ruku na srce, danasnja svetska politika, vodjena pohlepom i kratkovidnim politickim mocnicimaa je vise nego zabrinjavajuce, zato: - Hope for the best and be prepared for the worst!
prekodrinski
(Å¡loser)
14. april 2023. u 01.28
Da Santa,verovatno je bilo zločina i sa naše strane, i to uvek i u svim ratovima/konfliktima biva.
Naravno, svako ima svoja iskustva, i dobro jeda ih delimo.

Sreo sam pre nekoliko dana svojeg kolegu iz osnovne skole, inače Hrvat. Dakle, po 40+ godina vidim samo fizicke promene. Ostao je još uvek sitna dusa, mali ali nezajazljivi egoist. Inače, nije bas nešto uspeo u zivotu, neku sitnu trgovinicu ima , i to je sve.
Nije mi jasno kako toliki egoizam ne uradi vise u materijalnom smislu,a još vise me zanima kako je uopste ostao fizicki zdrav. Ja , da mislim toliko samo na svoje dupe, već bi zapatio neku ozbiljniju bolestinu. Barem tako osecam. :))))
Sve to povezujem sa izvestajem Vojvode Putnika iz 1918, u kome on upravo opisuje taj katolicki svet. Nezajazljiv, gramziv,pokvaren...
i ne ulaziti u njihove teritorije, ne bratiti se s njima.

Izvinjavam se svim zapadno usmerenim , samo opisujem svoje utiske, iskustva, verujem dapostoje i dobri rimokatolici. Vera i nada umiru zadnje! :)))))))>>))>))))>)>))))))>)))))))))))))))))))))))))))

PS: Nikola Tesla je genije upravo zbog našeg genetkog koda i mentaliteta, Zapad nema sanse da rodi jednog takvog.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
14. april 2023. u 01.48
Primetimo da je wermacht dosao ovamo, a ne vojska kraljevine jugoslavije onamo, da dok oni nisu dosli, ni jednom nemcu nije dlaka sa glave falila (ni madjaru).
Primetimo da su oni (okej - to naravno razumem, ali mora se gledati malo i unapred - na primer, racunati na mogućnost da će „tvoji” možda da izgube. utakmicu, rat, stagod) -kada je taj wermacht dosao, sa udaljenosti od 1000km, vrlo ga srećno i veselo docekali, kao i drugari madjari, da su se lizali sa njima do 44, kada su ih ovi zvanicno i njih okupirali (i madjari tada spakovali preko 400 000 svojih sugradjana-jevreja nemcima u voziche, a nemci ih odveli da beru kamilicu za caj na livadi...).
I najzad, primetimo da su oni izgubili rat.
Takodjer, primetimo da je total-score ratnih zločina, gde god je wermacht dobacio - daleko na njihovoj strani. ruje - koji su im se malo krvi i napili - u odnosu na šta su oni radili po rusiji, belarus, i danasnjoj ukr - bukvalno ih nisu ni okrznuli. polomili im par gradova - jer je berlin blize onoj strani, i pokarali poneku damu preko njene volje (ni izbliza vice-versa zločinima).
Tako da što se nemaca tiče - sami pali - sami se udarili. Sto rece onaj g. D.Kovacevic nedavno - nemcima ne treba dati ni pracke da imaju. Kad klopaju treba da klopaju kasikom i viljuskom, ono, noz da nemaju...
-i ostali su isti, nepromenjeni, takvi kakvi su bili oduvek, i kakvi će zauvek biti.
mada, dok je mir, obični ljudi imaju smisao za fair-play, s tim sto su vrlo laki i na obarac - a kad su na obaracu, onda imaju smisla za konc logore - koje su valjda naucili od starih dobrih engleza-ju-kej-ljana.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Tassel Keychain ?
.