Diskusije : Emigracija

 Komentar
Ima se, može se..
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
07. februar 2022. u 16.49
https://www.b92.net/biz/vesti/srbija/vucic-još-po-100-evra-za-mlade-2101868
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
07. februar 2022. u 16.52
16-30 godina po 100 eura.

Upada mi u oci 16 godina, maloletnici.

Dva puta ovoj starosnoj grupi, gde verovatno

ima manje glasaca.

92 investitora, 7.5 milijardi valjda, falice vozaci naročito kaže.

Naravno da će faliti, nema ni kod Babe za dzabe a ni da neko vozi za dzaba.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. februar 2022. u 03.36
Ovo je recimo bas zabranjeno zakonom. Konkretno izjava, parafraziram:„sada mladima dajemo po sto evra, a ako pobedimo na izborima u aprilu, po još sto evra” - je direktno krsenje zakona koji obradjuje izbore i izborni proces.
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
08. februar 2022. u 06.51
Da, realno ne glasam za nikoga, ali
pratim donekle.
Ostalima ok, ali maloletnici bas i nisu deo te price da im se daje novac.
Fail na kvadrat.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
08. februar 2022. u 10.52
Pa nije fail, nego je brutalno gazenje zakona. -svaki klinac od 16 - 18 godina ima po dva roditelja, i 4voro baba i deda, a poneko i žive prababe i pradede. Uz izuzetke, naravno. - tako da je ovo toliko providno - međutim, za polupismenu raju, to nije poluprovidno, to je „vucic nam daje pare” - a ne daje ti niko ništa - posto će ta ista deca te pare, koje nasa zemlja, realno, nema, nego će se zaduziti za tu lovu, ili se već zaduzila - da vraca kada udje u produktivne godine. s tim sto neće da vraca sto, nego sto tri, odnosno po još tri i kusur, kako godine budu odmicale. -dakle, taktickki - da oni dobiju izbore, odličan (nezakonit) korak, ali strateski - na nivou zemlje - da, totalni promasaj.
prekodrinski
(Å¡loser)
09. februar 2022. u 00.54
Jeste Sasa, oni nam daju državne pare, kreditne. Sve ćemo to morati vratiti uz kamate.
Samo, to rade koliko vidim skoro sve države, kao pomoć pri koroni.Valjda se nadaju da će time da ojacaju domaću ekonomiju kroz multiplikaciju. Za sada imamo samo inflaciju.:))))), za koju sam ocekivao da će biti veca.
Šta će se dodadjati u buduce, će da vidimo.
Mislim da će prvo da krene ekonomija, posto je zbog korone bila pod rucnom, inflacija će biti visa, i kroz nekoliko godina opet kriza.
Kako će tu sledeću da resavaju, videcemo, s obzirom da Ujka Sem nije vise jedini i najjači ujka u ulici.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
09. februar 2022. u 03.24
pa ne može ekonomija da se ojaca stampanjem para i kucanjem brojeva na kompjuteru - nego moras da proizvodis nešto. stampanjem para se vrsi redistribucija, i tu i tamo clearing - naduvane pljacke bogatih nad siromasnima. ali od ojacanja ekonomije nema ništa. ako fabrike stoje, slabis ekonomiju. ako si imao ovde kod nas pandure koji su smarali zemljoradnike kad je bio lockdown - ne znam da li su na kraju ikome stvarno i naplatili kaznu, ali dovoljna ti je neprijatnost da se lupam, pola 6 !@#$s sa pandurima, kada se vracas sa njive - one iste koja nas sve ovde u zivotu kakvom-takvom drzi. posto nas strani investitori sigurno ne drže, nego ljudi seljaci koji proizvode hranu.
Profesor-Kanada
(Profesor)
09. februar 2022. u 22.20
Da li svi mogu da ekonomski izdrže povecanje cena u prodavnica
hrane? Utisak inflacije na povisenje cena, za zadnjih 12 meseci je
55.3%.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
10. februar 2022. u 05.42
naravno da ne. - peglanje ludila -uvek pegla najniza sirotinja - tako što im se bukvalno kida od ustiju.
Bukvalno nemam ideju šta će da radi najsiromasnija raja, tj šta već rade, pretpostavljam da ono gde se sirotinji daje hrana za dzabe, je mnogo vece nego sto i pretpostavljamo, a obavlja se u vrlo ranim jutarnjim casovima čini mi se - cisto da mi ostali, koji živimo u raju, ne bismo postali svesni stepena razorenosti našeg drustva. kapiram da je slično i van srbije. -
Profesor-Kanada
(Profesor)
10. februar 2022. u 16.47

Sasha, pored inflacije, vrlo lako može da se dogodi nedostatak hrane.
Šta da radimo tada? Za bogate osobe i sopstvenike farmi i nepokretne
imovine, inflacija je veliki +.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. februar 2022. u 03.26
Pa do nedostatka hrane teško da će bez neke ozbiljne, globalne prirodne katastrofe da dodje (tipa da odvali neki vulkan, i da bukvalno roka par meseci neprekidno, i da stvarno ispuca toliko (dovoljno) cadji u atmosveru da bukvalno padne globalna temeperatura za neki stepen itd).
Ljudska vrsta svake godine, naročito zapadna civilizacija, baci stravicne kolicine hrane. ok, neki resursi neobnovljivi/prirodno obnovljivi - su tu i tamo na unsustainable nivou (ribolov privredni recimo u mnogim segmentima/vrstama), ali agriculture i dalje pravi ogromne viskove a ne manjkove hrane.
A kada imaš manjak klope - onda će vlastodrzci da se sete one da je svaka vlast udaljena dva rucka od revolucije - onda imaš (i tada - realno) vanredno stanje, i to što je tvoj krompir tvoj - gubi svaki smisao - imaces tipove sa smajserima u dvoristu - kao drugovi komunisti u jugi svojevremeno sa obaveznim dobrovoljnim otkupom. -svaka sila, ma koliko narod bio pognute glave, u principu pada ako je raja gladna. -u krajnjoj liniji - opet, ako raja bukvalno pocrka od gladi - onda neki dahija mora sam da okopava kukuruc - ner kad pogleda iza sebe - nema niko.
Koliko mi se čini, sledi sledeće godine ogroman skok cena hrane, kod nas je, zbog politickih igrarija povodom gasa - cena vestackog djubriva skoknula, ako ne lažu, tristo i kusur posto. gorivo za 30ak. -znaci mi, po ovim cenama, pa za trista posto većim - imacemo veliki problem. -vucko ako padne, a i ako ne padne - u svakom slučaju, vlast će se susresti čini mi se od sledeće godine sa ozbiljnim problemima po tom pitanju. stranci vidim gaze da nam maznu elektroenergetski sistem, koji je sistematski devastiran od kada je sns na vlasti itd. u svako slučaju, mislim da će 2023/24 biti ozbiljno turbulentno vreme ovde kod nas, a verovatno i u svetu. videcemo.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
11. februar 2022. u 03.34
Ovaj scenario smo imali i kod nas - gvozdena razbojnicka, do zuba naoruzana ruka - komunisticka - u jednom momentu je postala usijani kotao pred eksplozijom. Nekompetentni majmuni su razbucali ekonomiju koju su zatekli/koja im je data, i nisu, između ostalog i zbog pogresne ideologije, i mesanje politike u ekonomiju, bili sposobni da organizuju tu ekonomiju - iako su resursi bivše juge bili takvi da ona apsolutno mora da može sama sebe da prehrani (pre drugog svetskog rata je to uspevala - kada je kapitalisticki sistem bio na snazi, a ne razbojnicki-pod parolom jednakosti i socijalizma - koji nije postojao) - juga je bukvalno dosla do tacke usijanog parnog kotla - a kad kotao pukne - sve leti u vazduh - cela lokomotiva/ceo brod. - i tek tada je genije josip broz, okruzen svojim genijalcima iz udbe - pustio passporte, i poslao verovatno sedam cifara gladne sirotinje u pecalbu - a potom za njima posle nekog vremena te iste udbase... -uglavnom, da to nisu uradili, znači da raja nije mogla da ode - ma koliko brutalni bili, ma koliko golih otoka imali - pukla bi juga kao balon, i steta je sto nije bilo tako - posto bi onda raja kojoj su se skurcili posle 15 godina jedenja g. im bukvalno pocupala grkljane golim rukama, pa bismo do sada već možda bili na nekim svojim, i mnogo jačim nogama. i pri tom se ne bi ubijali međusobno po treci put - kao 91'-5', sa izvesnim nemalim mogućnostima da se takav sukob opet, po potrebi nekog jaceg i pametnijeg od nas aktivira i ponovi.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.