Diskusije : Emigracija

 Komentar
Nemačkoj će do 2030. faliti 5 miliona radnika?
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
23. januar 2022. u 08.35
https://biznis.telegraf.rs/karijera/3448423-njegov-posao-je-da-ne-radi-bukvalno-ništa-traže-moje-usluge-bukiran-sam-tr i-termina-u-danu
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
23. januar 2022. u 08.36
Nije ni ovima lako.

Nasi inače mogu legalno da rade u Nemackoj

sa Srpskim pasosem, samo su blokirali

Medicinske Sestre, kada su u Srbiji ukapirali

da će ostati bez istih.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
23. januar 2022. u 15.26
Može to već neko vreme čini mi se. Meni ortak u mjunihu još tamo negde 2015. nešto me pitao da li bi ja znao da uradim, tipa da povezes komandnu konzolu elektrane. I ja reko' buraz - pa to tipa trojkas iz mog odelenja levom poveze. -i kaže on meni, e pa dobro labude, uzmi malo poduci se germanjski, pa ako si zainteresovan - dodji da ti nabacim - fazon ako stvarno znaš da radis, i ako te interesuje - sad odma se zaposlis na veću kintu od moje (on u tom momentu tipa 25 godina radi u firmi, kao elektrotehnicar, zavrsio skolu germanjsku).
*mi lagano ostajemo bez zdravstvenih radnika - gro ih bezi van zemlje, a ostatak se razmilio po privatnim ordinacijama i bolnicama (koje, kad se isprati lova - najcesce vode do vladajucih struktura i stranaka). Kad sam bio poslednji put u bolnici ono pre 4 godine, falilo im je ljudstva u svim kategorijama.
Seeb-VN1700
23. januar 2022. u 15.48
Nije danas to ona Njemcka od prije 30 god.
Puno se narod generalno uljenio i nikome se ne radi, posebno mladi. Htjeli bi da sve imaju i dobro žive al da ne rade. Mnogi misle da struja dolazi iz uticnice.
Ja im kažem da sam živio u socijalizmu ali da mi nije bilo poznato dal je postojala ustanova za socijalnu pomoć. Tipa kao ovdje kad dodje neki zdrav 30-o godisnjak u neku socijalnu ustanovu pa kaže da nigdje ne radi i da treba da mu placaju stan, grijanje, struju, prevoz, vodu, hranu, odjecu, sve kucanske aparate i dzeparac..

Gledam neku baustelu ovdje, trebali stanari da usele još 15.12.2021. i od 6 stanova samo jedan stanar uselio i to u nedovrsen stan.
Danas mladi radnici na bausteli samo sjede i 70% radnog vremena tipkaju na mobilnom. Kad naide neki sef malo se pokrenu samo dok je tu..
Tako da „Made in Germany” pisi propalo.

-

zoxthegreat
23. januar 2022. u 21.30
zašto je onda sulle otisao u svedsku?

Seeb-VN1700
24. januar 2022. u 02.27
„zašto je onda sulle otisao u svedsku?”
-

Pa Svedjsnke su ljepse.

Njemci su davnno prespavali neke promjene u autoindustriji.
Stariji Njemci ing. su uglavnom otisli u penziju, a ovi mladji Njemci nemaju pojma o ničemu.
Oni ne umiju napravit motor sa izduvnim gasovima u potrebnim tolerancijama, pa u auto ubace softer koji kod kontrole pokaze propisane vrijednosti, a kod voznje izduvni gasovi sadrže i preko četiri puta od dozvoljenog. Kako u VW tako u BMW, tako u mercedesu.

Ne razumijem kako su samo mislili prevarit Amerikance sa softverom, a ovi izmislili i softver i industrijsku spijunazu..
Folcvagen je ta mladelacka igrarija kostala mislim preko 40 milijardi eura datih Amerikacima kao odstetu za prevaru.

Takove gluposti starim ing. nikad nebi ni na pamet pale, oni bi jednostavno napravili takav motor bez prevare.
Uostalom auti koje su stari ing. konstruirali voze i danas i kostaju dobre pare.
Moj auto koji ima 2-3 gpd. i kosta preko 100.000 eura svako malo mora u mercedes servis. Natrpali milijun raznih senzora pa svako malo ne da crkne to što mjeri senzor, nego jednostavno senzor. Pa onda ne ides u servis radi kvara motora nego radi samog (kineskog) senzora.

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
24. januar 2022. u 08.31
kako sto - pa odgovorio sib u prvom postu - jer je u germaniji sve otislo u kiflu - samo oni još toga nisu svesni, eventualno. -sto je inače i sule napisao tamo nize, samo malo drugacije.
ovi „moji” drugari, strujadzije - ista prica - stari inzenjeri i majstori, koji znaju posao, polako odlaze u penzije, bukvalno nema mladjarije da dodje i da ih zameni - i da pokupi to prakticno znanje, naročito ono što se radi sa srednjom skolom. i svi mi tvrde da klinci sa ovih nekih levih fakseva znanjem su manje pripremljeni nego sto su oni bili sa državnog etf-a. al moguće da to i nije tačno, nego da sad naprosto jer su u poslu - pa one neke bespotrebne stvari koje su morali da uce su u međuvremenu pozaboravljali, pa je ostalo samo ono korisno znanje, i ono koje se steklo radom. jbm li ga.
uglavnom, ko god trazi radnike - ima jedan od dva moguća problema (zašto ne može da ih nadje) - ili ne može da im plati platu koja je realna, zbog enormnih haraca koje država namece kad se radi sve na belo, -sto dalje dovodi do druge opcije - ne može da se nadje niko dovoljno strucan (jer takav jedan tezgari na crno/sivo sam).
opet, raji koja ne ume da uradi sama, pa razni majstori po kucama - to je najcesce plac majke bozije. bukvalno svih profesija. mislim, ima naravno i raje koja radi casno, posteno, kvalitetno -ali to stvarno nije standard, ni ovde, ni vani.
pravda_i_istina
28. januar 2022. u 11.29
pa, naravno da će faliti ljudi, ali falice i penzioneri

vakcine tek krecu da uzimaju danak
murija
(neka sica)
29. januar 2022. u 07.16
Nemci svetska sila, verovatno je to palo sa neba,ajde balkanci malo se obrazujte
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.