Diskusije : Emigracija

 Komentar
Cestitke ozilendjanima
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
16. januar 2022. u 05.03
Cestitam pobedu dalekoj braci u dalekom ozilendu na pobedi pravne države nad zlim malim srbinom, sa zeljom da onima koji likuju ponekad posaljem onu neku sms porukicu od sto-dvesta kinti, jer im je, eto, potrebna :)
Simo
16. januar 2022. u 07.44
Svako može dobiti sud protiv države u koliko vlast to dozvoli. Novaka je pobjedio sud ali ne i teniser. Put ka zvezdama je dug i težak a trenutak pada uglavnom nepredvidiv.
vodena
(*)
16. januar 2022. u 07.45
Novak je trebao ili da se vakcinise kao i svi ostali teniseri ili da ne ode. Covek sa toliko novca bi trebalo da ima bar jednog pravnog savetnika koji se ozbiljno razume u politicku situaciju i sentiment prema nevakcinisanima u odredjenim zemljama.

Tačno je da su ga Australijanci navukli inicijalnim davanjem vize a kasnije iskoristili da posalju politicku poruku ali njegov pravni tim je to morao da vidi unapred i da ga sacuva od bruke, kada već on sam ništa nije video. Tuzno je što se on nadao da će ga federalna vlada pustiti, ustvari komicno.

Ja da sam na njegovom mestu prvo sto bih uradila je otpustila sve pravne savetnike i/ili one koji su mi savetovali da nevakcinisana uopste krecem jer bi mi bilo jasno da ili nemaju blage veze kako zapad funkcionise i/ili mi ne žele dobro.
sirchulle
(CAD Designer)
16. januar 2022. u 14.24
Vakcinacija je kao nekada clanstvo u KPJ (SKJ). Nije bilo obavezno već dobrovoljno a onaj koji neće snosi posledice. Ne znam zašto se i danas cela Srbija ne uclani u SNS? To bi resilo mnogo problema, zar ne? Jeste da nije ispravno ali šta da se radi tako je kako je...
sirchulle
(CAD Designer)
16. januar 2022. u 14.34
Mnogo je sličnosti između clanstva u KPJ (SKJ) i vakcinacije. I jedno i drugo oslobadjaju odgovornosti nosioce pomenutih titula. I jedno i drugo su dobrovoljne (dragovoljne) aktivnosti a oni koji nemaju te titule snose posledice na vlastitu odgovornost. Kao i kod partijske pripadnosti tako i kod vakcinaske pripadnosti u poziciji si da zadržiš posao iako nemas kvalifikaciju za isti. Možeš da setas i da siris virus jer imaš clansku kartu, možeš i moras da agitujes za pristupanje clanstvu i da cinkaris i potkazujes neistomišljenike. Čak imaju i struje unutar partije. Fajzer je pozeljna struja dok je Sputnjik nepozeljna, disidentska struja...Ocekujem u skoroj buducnosti i kruzoke, poeme i hvalospeve pa čak i sletove u cast vakcinaciji. Tu bi se nosile zastitne maske umesto marama za početak. Može ovo u nedogled...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
16. januar 2022. u 14.38
Ukratko.
sirchulle
(CAD Designer)
16. januar 2022. u 16.09
Da ne bude zabune, nikako ne podržavam Djokovica ni u cemu pa ni u ovome. Procitah malopre neki tekst gde ga upoređuju sa Muhamedom Alijem, Bobijem Fiserom i sličnima ali daleko je on od njih. Ali, Fisher i neki drugi su ipak izasli sa stavom kao javne licnosti, platili cenu za svoje stavove ali ostali dosledni da nešto kažu kao javne licnosti. Djokovic to nije uradio nikako. Jednostavno je sve ispalo bezveze. Sve je zas*ao a ništa nije uradio. Djokovic i nema neku poruku, vaksersku, antivaksersku, slobodarsku, bilo kakvu. On je vise nezreo nego sto ima stav. Međutim Djokovic mi ništa ne smeta, neka radi šta hoće ovako ili onako. Smetaju mi ovi drugi. To je veoma bitna razlika. Zato ne znam zašto se Srbi pale na ovo. Nikoga on nije zastupao, nikakve stavove nije branio, nema tu zelje za slobodom ni bilo cime drugim...
sirchulle
(CAD Designer)
16. januar 2022. u 16.14
Sada će mitotvorci (stvaraoci mitova) gurati u njegova usta reci koje nije rekao, stavove koje nije izneo, ideje koje nije branio i na kraju eto nove mitologije...Mi ćemo mrzeti njih oni nas ali to je i sustina svega, zar ne? Odjednom ćemo braniti kolektivno Aboridzine od Australijanaca kao sto branimo Indijance od doseljenika. Nismo mi mnogo drugaciji od njih samo su oni odozgo a mi odozdo.
Simo
16. januar 2022. u 17.26
Ukratko sto rece Sale.
Posle Corone i Djokovica,
Canada urges avoiding non-essential travel to Ukraine due to 'Russian aggression'
What is next?
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
16. januar 2022. u 20.19
Najbolje mi je kada govore o vizi a zatim

prica ide na NoVax i Novaka koji ne postuje pravila.

Prvo, ne postujes Zakon Privatnosti Novaka i govoris o nepostovanju zakona, koje oni postuju u Australiji.

Pazi to.

Zatim, etiketiraju sa NoVax.

NoVax je neko, ko se zalaze protiv vakcinisanja.

Novak se nikada nije oglasio oko vakcina,

nije se znalo ni da li je vakcinisan

Pazi te suve inteligencije.

Zatim se na Sudu Hawke, poziva na artikal

BBC, umesto na lokalne Zakone.

Cetvrto.

Novak je kriv sto je samo pola Srbije

vakcinisano.

Ovo nema ni u Alan Fordu.

Radi se o komoleksima i zelji da

budu u Centru paznje preko istog.

Novak nije trebao ići, znao sam da će ga navuci.

Drugo, nije trebao ni oko Rio Tinto da se

oglasava, igraj tenis, javnosti tri reci,

koliko bas moras i tu se sve zavrsava.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. januar 2022. u 08.44
Bukvalno. (sule/marko). -navukli su ga na penal, pa bolje nego italijani nas u fuci ono onda kad nisu ni igrali, nego zapalili baklju na tribini. (i uzeli bodove). znaci taaaakva volejcina - i od svega - covek je ispao koristan i tamosnjoj i nasoj lokalnoj politici i politikantstvu, čak i u sirim razmerama od toga - jedino je naskodio sebi.
sirchulle
(CAD Designer)
17. januar 2022. u 17.31
U potpunosti razumem ostrascenost vakcinisanih i njihovu potrebu da nasilno vakcinisu nevaspitane i neposlusne. Nije lako živeti sa sumnjom koju nevakcinisani nemaju.
vodena
(*)
17. januar 2022. u 18.23
Ma, nevakcinisani toliko nemaju straha da i pored milijardi datih doza do sada i dalje cekaju „podatke” o nus efektima i sastojcima vakcine:))) Sve heroj do heroja među nevakcinisanima :))
vodena
(*)
17. januar 2022. u 19.39
Što se Novaka tiče, on je u ovoj epizodi iskusio na svojij kozi svu opasnost igrača sa kojima se suocio i to da apsolutno ne može da ih pobedi pokyusavajuci da igra po drugacijim pravilima od njihovih. Ne kao Novak, nego da je duplo snazniji i veci od onoga sto jeste.

On će se možda sada povuci iz tenisa, ko zna. Ali, ako želi da nastavi da igra mislim da mora da se javno izvini australijskoj vladi, teniskom savezu, teniserima i publici sto je svojim slučajem uzurpirao početak Aus open-a, da jasno kaže da nije antivakser i da se vakcinise.
Samo tako ima sanse da povrati nešto od ugleda.

U principu ima samo 2 nacina na koji od sada može da funkcionise, ako želi da bude na naslovnoj strani Times-a, da ga pozivaju na razne balove, proglasavaju sportistom godine i sl on mora iz sebe da izbaci srpski inat, da rastera sve one koji ga sada savetuju i prilagodi se njihvim pravilima. Ili, to ne mora da uradi ali onda će da bude Lepa Brena i dobacuje najdalje do Obrenovca. Zapad ne trpi individualizam protiv sistema kao ni pametovanje.

Neka pasivna osveta Srbije sl ne samo sto bi bila pogubna za njega kao sportistu za vecna vremena, već bi bila potencijalno opasna i za Srbiju. To je moje mišljenje.
Starac_Foco
(--)
18. januar 2022. u 00.08
„On će se možda sada povuci iz tenisa, ko zna. Ali, ako želi da nastavi da igra mislim da mora da se javno izvini australijskoj vladi, teniskom savezu, teniserima i publici sto je svojim slučajem uzurpirao početak Aus open-a, da jasno kaže da nije antivakser i da se vakcinise.Samo tako ima sanse da povrati nešto od ugleda.”

Možda se i nešto drugo desi u narednih nekoliko mjeseci. Za sada politika marsira u istom pravcu bez promjene kursa već skoro 2 godine, ali šta ako uskoro lupe glavom u zid?

Pricu o korisnosti vakcina u smislu sprečavanja zaraze su nam mogli uspjesno prodati prije godinu dana, kao sto i jesu. Ovih dana pak ta prica je uglavnom pala u vodu. Kao sto je i vecina restrikcija pala u vodu jer se ispostavila besmislena. Pa more biti da će tako i brojni ausvajsi uskoro da postanu istorija?

Sto su oni i sami uvidjeli ovde u Ontariju pa odjednom period izolacije skratise na 5 dana, prestase budalesati kucajuci na vrata da vide je li izolovani u kuci, prestase kaznjavati, prestase viriti koliko ko ima gostiju u kuci, do trecine odsutnih u skolama (smatra se da su zarazeni) se vise se ne pika nastava će da ide normalno, javise narodu da ne treba dolaziti na test (jer nema ko da te testira) već ako imaš čim testiras sam sebe i sam sebe proglasis zarazenim, i sam sebe pustis iz izolacije, tj niko osim tebe i zna da si zarazen. I sve to kad broj zarazenih nikad nije bio veci?

Može biti da vakcina još uvijek pomaze da ne umres, a ni za to vise nema nikakvih pouzdanih pokazatelja makar kad je Omikron u pitanju. A ako je svrha vakcine svodi samo na to, sto onda boli Australiju ili bilo koju stranu državu ona stvar što se Djokovic izlaze riziku da umre? Pa neće ga oni lijeciti o svom trosku.

Jedini ausvajsi koji bi imalo smisla da države traže strancima na ulazu je brzi test i osiguranje koje pokriva i rizik od zaglavljivanja u bolnici od kovida, da ta država ne bi morala da ga lijeci besplatno. Sve ostalo je besmisleno.

U stvari, jedna mjera ne bi bila besmislena. Prisustvo stranaca u državi znači da se je rizik od zaraze nešto malo veci - sto vise naroda veci rizik. E to se onda jedino može sprijeciti zabranom ulaska svakome jer ocigledno se ispostavilo da po pitanju sirenja zaraze nikakve razlike nema oćeš li pustiti u državu vakcinisanog ili nevakcinisanog. A pogotova nema razlike kojom će vakcinom biti neko vakcinisan. A iz tih razloga neki ne odose na turnir u AU, da bi hipokrati u AU odobrili rusku vakcinu 2 dana po početku turnira...

Ja sam se vakcinisao 2 puta. I to je to. Za buster će me morati silom natjerati ili usloviti npr da ne mogu putovati bez toga.

Prebolio sam Omikron ali nemam cime da dokazem da jesam. Jer ne mogu izdati ausvajs sam sebi :), pošto sam se sam testirao.

Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. januar 2022. u 03.41
Vodena, logika ti nije dobra u ovom slučaju.
Polazis od pretpostavke, bukvalno ni na cemu zasnovane da je covek antivakser, posto sam ga bas ispratio, i nigde, ni jedan jedni put nije čak ni izokola, ne pokusao da nametne svoje mišljenje, nego čak ni da ga samo iskaze, u smislu da je antivakser.
I sad, dalje, na toj, pogresnoj optuzbi, mu dalje i presuđuješ, da on mora jasno da se izjasni (zašto bi se ijedan covek na ovoj planeti izjasnjavao o bilo cemu. da li postoje zakoni - da, molim lepo, pridržavas ih se, a svoje mišljenje držiš za sebe, sto on, u principu i radi. ono „da ali on je popularan, uzor je drugima..” itd - ne igra nikakvu ulogu. ako smo svi jednaki pred zakonima, jednaki smo i za sve ostalo -dakle, nije osoba a) kriva sto osoba be) ne koristi svoj mozak, naročito kada ta osoba a) nije ni na koji način ni doprinela takvom stanju stvari).
I onda još, dalje, bi ga otprilike i prisilila da se, verovatno javno vakcinise. Dakle, to je neki vid nasilja -to je opet, po meni, ona pezorativna fasisticka logika - ima da te (ako nećeš) po potrebi i ubijemo (pa da raja nije pruzila kakav-takav otpor, verujem da bi isli i bukvalno, do bukvalnog streljanja ljudi, vrlo rado) - al' ima da te vakcinisemo - da te spasimo od da eventualno ne umres.
Pa to ne da je silovanje logike, to je, ono, nemam reci. U idejnom smislu mi je stvarno postenji onaj mengele i drugari. - jesi sloven, cigan, jesha, crnac? jesi - sper, aj' u komoru, pa u pechicu.. -barem nema zavaravanja kako je sve o-kej -jer ništa nije okej - i ogoljeno je.
Nije on uzurpirao početak ao, nego australijska država, ne zamenjujmo teze.
skoljka -da, sjajna je biljana. kakav epski sljam od ljudskog bica. (disclaimer: možda je samo sagresila nešto kljucno, a do te mere je kukavica da se suoci sa posledicama, pa su joj panduri ponudili - a ona prihvatila i legla na rudu. (disclaimer disclaimera: pod „panduri” ne moramo nužno podrazumevati muriju). -to su ti, nasi ljudi, koje sam imao na umu gore u postavljanju teme, a koji likuju. -videcemo, da li će joj ustrebati neki onaj humanitarni sms, tu i tamo neko ko gleda odozgo vidi i uredi se sve nekako samo od sebe na prigodan način.
vodena
(*)
18. januar 2022. u 05.25
Starce, ja lično se slazem sa svim sto si napisao ali videli smo da Australija to još uvek ne gleda tako i kola su se slomila na Novaku i njegovom pokusaju da igra po svom pravilu. Kao vrhunski sportista i istaknuta licnost on sebi nije smeo da dozvoli da nema ozbiljan tim koji će mu predociti nepisana pravila a to je obavezna vakcinacija u Australiji. Zato sam u postu iznad i napisala da, da sam on, prva akcija bi mi bila da oteram sve balvane oko sebe koji ocigledno veze nemaju.

Sasa, ja nisam ništa presudila Novaku i apsolutno sam nebitna. Presudili su mu drugi i ono loše sto je iz svega izaslo je sto je on sada u „damage control” stanju a tu su opcije UVEK mnogo uze. Na nivou na kome je on ti moras da budes timski igrac. Ako može jedan Rafa da se vakcinise, mora i Djokovic. Ili da na turnir ne ode i ceka da se histerija oko vakcina smiri. Pošto to nije shvatio na vreme, sada mora da spusti glavu, da se ulize, da im ide niz dlaku, da pokaze da ume da izdrzi udarac i da iz njega izadje sa naucenom lekcijom. U šta on intimno veruje u vezi COVID-a na nivou na kome je on mora da bude samo njegova privatna stvar a njegve akcije moraju da budu uskladjene sa onim što se od njega ocekuje.

A psovke, balvan filozofija, saka o sto, neke „osvete”, imam prava na stav i sl…..to na zapadu ne prolazi ako hoćeš da uspes dalje od portira a kamoli da zavrsis karijeru u velikom stilu.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. januar 2022. u 05.33
Pa ne mora bre, zato što je rafa rafa, a nouvak nouvak. Navodno se imaju opcije, jedan je odabrao jednu, iz svojih razloga, drugi drugu iz svojih. Nebitno kojih, tim pre, sto su obe opcije dozvoljene.
Bukvalno je ono sto je gore napisao shule - kao kompartija svojevremeno, ili njihov de-be. Fazon, sve je dozvoljeno, tipa niko te ne prisiljava da ne ides u crkvu i da se krstis, ili u dzamiju da ti skrate mishka -al' kad se dozna, neće da valja, iako niko neće ništa da ti kaže.
Ovo ostalo se slazem, u smislu da je najmudrije bilo da se zahvali na ucescu u turniru. Doduse, padaju mi i neke druge opcije (zašto je sve ovako odradjeno) na pamet, ali nemam loptice da ih iznesem u pismenoj formi na net :) -ukratko, javlja mi se da je tu neko vrlo dobro znao sve moguće scenarije, i organizovao tako kako je bilo.
Osveta na zapadu prolazi - ako imaš veću atomsku bombu :) . I naravno, ako prezive- pamte - pa vrate.(sacekajmo kad-tad malu državu island koja ih je otkacila za dugove -koje nije ni napravila - demolirace ih kad-tad).
Dok ih, dajboze, nekad neko, i dodatno dajboze - bolji od njih, ne zbrise sa lica zemlje, posto su uprkos svemu tezak kancer planete.
Seeb-VN1700
18. januar 2022. u 05.58
Kako njemu nije bilo jasno gdje je dosao još kad su ga na aerodromu izolirali i oduzeli mu telefon?
Kako mu nije bilo jasno kad su ga zatvorli u onaj hotel za strance, da treba sto prije pokupit prnje i pravac Beograd.

Dobro ako je muljao to sa potvrdama, i da je imao koronu.. ali postoji zato PCR test i za nekoliko sati je Australcima jasno dal je Dokovic opasan za njih ili nije.

Ali greška je uradjena još dosta ranije i sto mu niko nije objasnio da je danas zdrav covjek opasan za bolestan svijet.
Pa je fino na vrijeme trebao otici u Hrvatsku ili Austriju i kod nekog lokalnog doktora platit taj papir da je vakcinisan. I to ne jednom, dvaput..nego da je četiri puta već vakcinisan.. i fino se Australcima smijat u facu.

Onog momenta kad gu zatvorili u onaj hotel za strance, trebao je nazvat Vucica i reci:
„Slusaj predsjednice šta ću ti reci!
Ako u roku od 24 sata ne rijesis ovu moju situaciju, odmah po povratku iz Austraije mijenjam državljanstvo.. ćao!”

A sad poslije ovog srpskog debakla treba sazvat sjednicu vlade Srbije i trazit momentalnu ostavku predsjednika i premijerke za nedoraslost funkcijama koje obavljaju.
Ovo nije bio samo problem Dokovica. Ako se protiv Dokovica angazovala vlada Auastralije i ministri, onda je to i te kako bio problem i nesposobne vlade Srbije.

Da sam na mjestu Dokovica odmah po povratku radio bih na promjeni državljanstva i napustio Srbiju.

-
Seeb-VN1700
18. januar 2022. u 06.06
„Ako može jedan Rafa da se vakcinise, mora i Djokovic.”
-

Ovo nije u redu.
Dal će neko da popije casu rakije, zapali cigaru.. i šta će da unese u sebe je osobna stvar.
Postoji test PCR i brzi test.. i ako test pokaze da je covjek zdrav onda je zdrav.

Puno je nelogicnosti kod te korone i zato postoje oni koji ne žele da se vakcinisu protiv korone.

Da ne ponavljam kako je bilo u početku efikasnost vakcine 95% pa onda padne na 80%, pa onda na 50% .. pa onda treba još jedno vakcinisanje.. da bi na kraju se svelo da vakcina ublazava tegobe.
Ako je to tako onda to uopce ni nije vakcina.
I ko da me natjera da se vakcinisem sa vakcinom koja nije prošla propisanu test fazu?

-
DarkBlue
(istrazivac)
18. januar 2022. u 06.19
Rafa je navikao na iglu. Bodu ga kako stignu Fuertesi.
Kovid GMO terapiju nema sanse da je dobio. Potvrdu za to,
bez problema, u Spaniji možeš da kupis roba a ne potvrdu.
vodena
(*)
18. januar 2022. u 06.57
Seeb, ova prica je odavno izasla iz okvira toga je „u redu”. COVID i vakcinacija su teme od visokog značaja u mnogim zemljama a od kakavog su značaja u Australiji možemo da vidimo po tome kako se odnose prema demonstrantima.

Da je turnir bio u Norveskoj bila bi druga prica. Ali, Australija je njegov domaćin u ovim sliucaju i on mora da mu se prilagodi a ne da ocekuje da se neko prilagodjava njemu. Kada si veliki i želiš to i da ostanes u obavezi si da mnogo puta sagnes glavu i uradis suprotno svojim uverenjima. Novak je trebao prvi da se vakcinise pored zatsave Srbije i posalje svima poruku da se i oni vakcinisu. Tako se u zapadnoj igri ostvaruju pobede. Oni su mnogo drugaciji od nas, toliko drugaciji mentalitetom da ima ljudi koji prozive 50 godina u emigraciji a da ih još uvek ne shvate. Ali, njihova sila - njihova pravila. Ostali sportisti su to shvatili. Meni je Novaka iskreno zao sto je dozvolio sebi da bude namagarcen i iskoriscen. Za njega mislim da je covek dobrog srca i tipicno našeg temperamenta ali okruzen seljoberima i polu pismenim ljudima koji od njega ne prave najbolju verziju Novaka.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. januar 2022. u 07.25
Pa nema nikakve, sustinske razlike između slikati se kraj zastave i vakcinisati se (i to bukvalno - bilo koja vakcina, znaci i neka od onih stvartno vakcina - kakvu sam ja relativno nedavno primio - protiv tetanusa), a da pri tom u to sustinski ne verujes (pri tom ti praksa pokazuje da si u pravu, svakodnevno, na svakom koraku) - i pored te iste zastave puknuti se heroinom - posto kapiram da vecina normalnog sveta, bez da proba eto ne veruje da je heroin nešto sjajno - iako će svaki narkoman da kaže da bas naprotiv - jeste sjajno. ako to nije jasno, onda nema šta dalje. -coveka nisu ni izbliza ni namagarcili koliki su oni magarci ispali, ali da, iskoristili su ga, i ociglednoje da im je to bila namera od starta.
DarkBlue
(istrazivac)
18. januar 2022. u 07.30
Svinja pojede i masan papir. Od bureka. Kad se vrati sa pauze
na državnom poslu.
sirchulle
(CAD Designer)
18. januar 2022. u 07.44
Previse je strasti a malo hladne glave u celoj ovoj prici sto je i cilj svega. Demokrate i liberali na vlasti su postali najgori diktatori. Nauka je postala religija, medicina takođe. Veruje se da vakcina radi iako ne radi ali vera je postala temelj nauke, ne skepticizam i eksperiment. Ljudi se vakcinisu da bi mogli da rade i da se krecu a ne da zastite svoje zdravlje sto je najnizi stadijum ljudskog duha još od fasizma i komunizma. Sertifikat o vakcinaciji je clanska karta za sve iako se raspadas od bolesti a zdrav i negativan je opasnost po drustvo. Potpuno vakcinisana drustva beleze rekorde u zarazavanju i prenosu ali vakcina radi, zar ne? Predsednik Francuske svojim gradjanima kaže da će im zagorcati zivot ako se ne vakcinisu. Kada se utvrdi da vakcina ničemu ne sluzi a može da steti tek će onda početi hajka na nevakcinisane jer je mnogo lakse podneti cinjenicu da si magarac ako su svi oko tebe magarci. Nenad Canak nazva Djokovica magarcem. Ja razumem da se ne slaze sa njegovim stavom oko vakcinacije ali coveka nazvati magarcem je stvarno suludo. Novinari, komentatori s prosto utrkuju da izvredjaju svako drugacije mišljenje, ne da ga demantuju nego da izvredjaju, omalovaže, diskredituju...Da ne znam ništa o dve zaracene strane odmah bih bio sumnjicav prema onoj koja psuje, vredja, omalovazava, diskredituje. Istorija je pokazala da je kolicina buke jednaka udaljenosti od istine. Kad nemas argumente ti se deri...
vodena
(*)
18. januar 2022. u 07.54
Sasa, to što si sada napisao je bas bezveze. Porediti heroin sa vakcinom. Upravo taj inat i „šta oni znaju, budale i sl” nas i dovodi tu gde smo - jer uvek mislimo da možemo na svoj način ili inatom. A ne možemo, bar ne sa njima.

Seeb-VN1700
18. januar 2022. u 08.23
vodena ne znam na kom kontinentu si ali ocigledno znaš zašto tako pricas.
moguće iz ovog evropskog ugla to malo drugacije.
Ovdje naročito u EU su svakodnevne demonstracije protiv mjera koje uvode vlade radi korone.
U Njemackoj je recimo veoma veliki broj krivotvorenih korona potvrda.
Ljudi se pokusavaju snaci jer ne vjeruju ni informacijama ni vladi.
Evo sad preko vikenda neki medic. institut u Njemckoj donio preko noćiodluku da prelezena korona vazi sad samo 3 mjeseca.
Donijeli odluku a da za to medicinske strucnjake u tom institutu ni nemaju, niti su koga konzultovali.
Pa kako je to moguće? ..ako su isti ti nedavno govorili da je imunitet stecen prelezanom koronom najbolji, i da zastita traje i do godinu dana.

Australci bi možda i napravili iznimku kod Dokovica, ali radi iste situacije u isti hotel zatvorili su cesku teniserku. Ona nije htjela dalje da se maltretira i napustila je Australiju.
Tako da kod Dokovica nisu mogli ništa i da su htjeli jer Cehinja je već otputovala.

Cudi me da su Astralci prema strancima tako kruti jer ipak su oni useljenicka zemlja.
Njemci recimo prave razliku ako se na sudu nadje staranac i bude u pravilu manje kaznjen nego Njemac. Nešto u stilu da stranac možda nije znao, ali za Njemce preksioce nemaju tolerancije.

Kažem u toj situaciji kad je Djokovic zavrsio u hotelu za strance, Vucic je morao intervenirat.

Ja ne znam zašto je kod u Evropi nekako labavije što se tiče pridržavanja mjera.
U Aziji je to drugacije i nakako panicno reaguju već kod pojave jednog slučaja.
Australci su probali zastitit domorodacka plemena jer su kažu puno osjetljiviji od nas, ali kako sam razumio isto nisu uspjeli.
Tako da ima tu svasta..

-
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
18. januar 2022. u 10.51
Pa nije sustina mog posta poredjenje vakcine sa heroinom - nego paralela - da ubrizgas u sebe nešto, u šta si apsolutno siguran da ti neće doneti ništa dobro, pri tom - kada malo zagrebes i pogledas oko sebe - vidis da si u pravu - za narkomane - jer umiru od ciroze jetre, od aidsa/hepatitissa, pri tom ako nisu iz dovoljno imucne kuce, postaju i socijalno bolestni - iako ti i diler, i svi narkomani kažu da je super. Sa druge strane, diler vakcina ti isto kaže da je super, i ostali narkomani kažu da je super - međutim - ono sto vidis na terenu je da vakcinisana raja kida koliko se i zarazava, i zarazava druge, ali oni nisu nikakav problem - ako ispostuju proceduru - tipa zeleni karton - znaci nema veze sto i dalje su realna opasnost - sve ok, samo ti primi prvo vakcinu i uzmi zelenu propusnicu, i pici, radi šta ti volja, a problem je zrava populacija, koja ne želi da se vakcinise - i koja, posto je zdrava ne može nikoga ni da zarazi, eventualno može da fasuje - i oni su problem. - i sada je dakle paralela da je podjednako glupo, da ti, ili ja, ili bilo ko, od bilo koga zahtevamo, jer mi mislimo da je to o-kej, da on dakle, svejedno, ubrizga u sebe vakcinu - za koju je ubeđen da je losa (i ima realne dokaze, može realno da pokaze, da u najmanju ruku - i nije to bas toliko korisno), -ili da ubrizga heroin (ili šta god drugo, nebitno) - za šta je takodjer apsolutno siguran da kad sve izvaže - ništa specijalno dobro mu neće doneti.
Ako taj deo nije jasan, onda sve o.k. Mislim - mogu da te razumem (vodena), pošto su žene usled vekovne pre svega fizicke ugnjetenosti naprosto takve - za razliku od nas muskih - naucile su da kroz zid glavom ne može. -mi muski, sa druge strane, nemamo taj problem da stanemo u gard prejakoj sili, tu i tamo po cenu zivota - ali ono - „odavde mozete samo da me odnesete, a ja sam da odem - nema sansi”. -srbija je recimo jako lep primer toga - pre sto godina je dala prilično dostojan odgovor na „ej srbi, sacemo da vas zgazimo, aj’ se predajte da vas ne lomimo”, kao i 99’. -pa se na kraju ispostavilo da eto i nije bilo bas tako kakav je prvobitni predlog bio - a bili su prejaci od nas. -a da smo poslusali (jer ga je sigurno bilo) neki zenski princip - dakle - daj da savijemo glavu, na silu se ne može - recimo za 99’ - mogao bi danas u po’ beograda bilo koji nato vojak da se izdrogira, provoza se dvesta na sat po ulici, i kada ubije nekoga - apsolutno nikakvo procesuiranje. recimo.
Pri tom „šta znaju budale” - bi bilo da on covek recimo javno kaže, evo ova moja, gorepomenuta antitetanus vakcina je golo sranje. -vakcina pokazana i dokazana u praksi kao efikasna, prakticno u sto odsto slučajeva, i bez nus efekata, opet, u sto odsto slučajeva. - i onda kad se na to izbljujes - to je onda „šta znaju budale” - covek to nikada, nigde nije rekao.
Da ne spominjem koliko ih znam upravo bolesnih, vakcinisanih. A koliko nevakcinisanih (brojke su vrlo na strani vakcinisanih, a od raje koju ja poznajem, vecina x3).
Mislim, žive ljudi, i nadju se u raznim sistemima. Ti sad nekom normalnom, uslovno receno, kad kažeš da mi, srbi, evo prezivesmo već sto i neku godinu sa bracom hrvatima, uz druga tiiitu, uz slobu, uz ovo posle slobe, i ovo danas - i ipak smo nekako tu - covek ne bi poverovao. Tako i ti fasizmi tipa ozilend, kenjada, eu, juesofa, kina i tako dalje - naprosto - nadju se ljudi tu, ono, nemaju zamerki na sistem, i meni je to sve o.k. - ne želim apsolutno nikog da ubeđujem ni u šta - ali ono - aj’ nemoj molim te da me uvlacis lancem oko vrata, ili lancem u glavu u tu svoju lepotu, ako mi se ne svidja. mislim ne ti, naravno.
canak je jedan odlično obucen i odlično ubacen agent, i kao takav, totalno bi morao biti svakom normalnom coveku na ignore-modu. bahati udbas komunjarski.
Seeb-VN1700
18. januar 2022. u 11.59
Možda početak istine.. malo zakasnjelo nakon dvije godine, ali ipak možda neki početak razotkrivanja obmane..

Ovdje dokaz o laziranju i uvelicavanju broja stradalih od korone. Najmanje 30% je lazirano. Možda se nakon ovog bolje može shvatit naredba „Svjetske zdravstvane organizacije” o strogoj zabrani obdukcije stradalih od navodne korone.

https://www.youtube.com/watch?v=mH2MP4vNkjE

Antivakcinasi znaju to sve već odavno..

-
skoljka1
18. januar 2022. u 23.23
Sasa, i opet moram da ponovim sto sam već rekla. Ti od tamo gdje živiš ne možeš da shvatiš život i pravila sa ove druge strane i to je jednostavno tako. Al problem je taj sto Novak koliko god da se muvao po inostranstvu ni on nije shvatio šta i kako. To je taj tužni dio priče. Mene bezgranicna tuga obuzme zbog tog našeg naroda, bas zbog toga sto imam znanje i jedne i druge strane. I da jedan nas covjek toliki talenat koji reprezentuje nas narod nije znao bolje. Pa kako se to moglo desiti.
prekodrinski
(Å¡loser)
19. januar 2022. u 01.48
Da Seeb, ima tu svasta. Jednom mojem kolegi umro otac, pa mu ponudili da upisu da je umro od korone , pa će dobiti pogreb dzabe. Pristao je.

Ovo bi znao biti tihi rat Zapada protiv ostatka sveta, pre svega ekonomski.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
19. januar 2022. u 04.27
Ma on je shvatio vrlo, daleko je on od veverice, u to možeš biti apsolutno ubeđena. No kao sto rekoh - nemam ta balls da stavim javno, u pisanoj formi to što mi se čini da je u pitanju, jer nema ni potrebe, jer opet - mogu samo sebi da naskodim, i nikome da pomognem.
sloseru - pa zapad je isto tako vrlo davno skontao da ima dva prilično matching protivnika, na koje bi rado stavio sapu, jednima na prirodne resurse, mada, ni ljudi nisu za bacanje, drugima na radnu snagu - ali naprosto, oruzjem / golom silom ih nije moguće porobiti, a naročito nije moguće to drzati. -pa preduzimaju neke druge korake, i verovatno, bas kao i preostale dve-tri strane uce uz put, i koriguju kormilo. Pa sad, videcemo ko će gde, i gde ćemo svi stici.
P.s. imajte na umu da svako svet posmatra i zivot prozivi u svojim, a ne tudjim cipelama. -dakle, nikako nije ista perspektiva novaka, koji, lupam, je u poziciji „just for fun” - da kaže firmi sa kojom ima sponzorski ugovor - aj' dajte mi kombi patika - i perspektiva prosecnog srpskog dobeglice u zapad, koji je posuđivao po sto-dvesto maraka (gle, bas neka okvirna cena para gorepomenutih patika), da kupi kartu za avion, i da ima da kupi 'leba kad sleti, dok ne uleti neka sljaka.
Ili perspektiva vas/nas koji, lupam, imamo kredite, rate, racune, i tako dalje, vazon, oni koji su baaaas „napravili nešto” za ceo radni vek - i sve to se ne broji u dvocifrenom broju miliona, i novak koji je još na manje od 30 godina bio dobar trocifreno u milionima. fazon - nema rate, cena icega nije nešto oko čega se ikada razmišlja. Jedini parametar je tipa „svidja mi se”.
Daleko je on od veverice.
Simo
19. januar 2022. u 08.09
Po ko zna koji put da se ponovi.
Zapad se prema svojim ljudima odnosi kao dobar domaćin prema svojoj stoci.
Brizljivo vodi racuna da stoka bude prehranjena i odrzana u dovoljnom broju.
Grofovi i kmetovi ili pastiri i ovce,svejedno je, svakog će nešto da zapadne u to sam siguran.
zlatiborac
19. januar 2022. u 10.49
„Zapad se prema svojim ljudima odnosi kao dobar domaćin prema svojoj stoci.
Brizljivo vodi racuna da stoka bude prehranjena i odrzana u dovoljnom broju.”

Naravno sogore,

U potvrdu recenog mnogi halapljivo,priugotovljeno,nesvareno i nekriticki primaju sve sto dolazi sa tog istog Zapada. U nasem slučaju vise nego
ocigledno, sto potvrdju neprekidne migracije u jednom smeru nekih osam decenija.
Ove godine jubilarna 50-to godisnja 'obljetnica' kako se prehranjujem,
prezivljavam i duram nekako...kužiš?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
19. januar 2022. u 13.33
simo - jako lepo receno.
bareshe, jbmusunce bre zemljace. :) -pa vidi, ne znam te, ali ti tvrdim, bolji si od vecine njih. Po bilo kom parametru si bolji. od vlastodrzaca, to je li, i nije bas teško, ali ti tvrdim da si puno bolji i od tog tu regular Joe-a - nekog toroncanskog, ma šta bre od regular joe-a, bolji bre od komandanta marka i blafa. -u klasi sa zalosnom sovom. Nikad bre tasovi na vagi nisu izravnati, i nikada nisu čak ni blizu da im neko, na cijim ledjima se ceo sistem vrti (a u tom tu slučaju - to si ti, t.j. ti i mnogi takvi), čak i pomisli da kaže hvala, a kamo li da im se zahvali. -iako Joe, iz eventualne perspektive odakle je dosao živi lepo - mnogo vise su joeu uzeli, nego li mu dali. -samo su malo mudriji -ovde kod nas su, jbg, i dalje mnogo velika stoka, pa i dalje nabijaju na kolac, ponekad skoro pa bukvalno.
Ako me razumes. Ajd', u/na zdravlje (domaće, iz malog podruma, pretezno prokupac grozdje, vrhunsko vino, tamo kod krusevca - tastov burazer pravi...)
zlatiborac
19. januar 2022. u 15.24
„ovde kod nas su, jbg, i dalje mnogo velika stoka, pa i dalje nabijaju na kolac, ponekad skoro pa bukvalno.”

More Sale; 'stoka bez repa' - sto znali reci domaćini kada su im tkzv. tj. samozvani dusebriznici svojevremeno lomili kicmu 'za bolje sutra'.
Ovi ovovremeni,tj. njihovi potomci-nasdlednici zloupotrebljavaju slobodu
uvozenja svake ludosti iznutra; politicke programe,recepte spasa i modele uprave,diletantizam vrsljanja stranog i domaćeg kapitala, gazenja
reci .. i da ne nabrajam.
Ovde gde jesam; daleko od idealnog ili pak zamišljenog,ali podnosljivo
i bar se zna na cemu si. Drugim rečima u poredjenju sa 'tamo daleko'
istrajava se onim nacelom;'u se i u svoje kljuse'.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.