Diskusije : Emigracija

 Komentar
Zakon o strancima
pozitivac
(hemicar)
22. oktobar 2021. u 23.20
Koje su sankcije za stranog turistu Koji je u Srbiji boravio vise of 3 meseca.Može li neki advokat pomoći da moj prijatelj Americanac izadje iz Srbije I udje u Avion za Njujork.
Hvala svima.
Starac_Foco
(--)
23. oktobar 2021. u 00.01
Izgleda nikoje. Ako ga nadju prije nego sto ode izbacice ga:

Koje su posledice nezakonitog boravka u Republici Srbiji?

Stranac koji boravi bez zakonskog osnova mora da napusti Republiku Srbiju odmah ili u roku koji nije duži od 30 dana, a koji mu rešenjem odredi nadležni organ.

Šta će se desiti ukoliko stranac ne napusti Republiku Srbiju, a prestane mu osnov boravka?

Stranac koji nezakonito boravi ili ne napusti Srbiju u roku koji mu je određen, MUP će prinudno udaljiti iz zemlje. Radi obezbeđenja izvršenja zaštitne mere prinudnog udaljenja, strancu se mogu privremeno oduzeti putne i druge isprave i putne karte. Troškove prinudnog udaljenja snosi stranac kome je ova mera izrečena, osim u izuzetnom slučaju kad padaju na teret budžeta Republike Srbije.

https://zuniclaw.com/boravak-stranaca-u-republici-srbiji/
prekodrinski
(Å¡loser)
23. oktobar 2021. u 00.55
Znači, ako on nema pare, ima džabe transport za USA !?!
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
23. oktobar 2021. u 01.31
vrlo moguće, zato što smo mi americka kolonija in a way. - nasi će kad ga chape - ili kad se on sam javi u muriju, da cimaju verovatno americku embasi, oni će da kažu mi ostavljamo nou men left, amerikan lajvz i ostala proseravanja - i obezbedice mu put za natrag.
lično, da sam vlast, ako bia nema podatke o coveku, ne bih se kurcio - primenio bi reciprocno - kako data zemlja u sličnoj situaciji postupa sa našim budalama za overstay.
Starac_Foco
(--)
23. oktobar 2021. u 11.41
Pa u principu to i ovi ovde rade. Izbace te iz države i čak plate za to ako te uvate. Šta ti drugo mogu, da te bez veze hrane u zatvoru, za šta?

Znam jedan zanimljiv slučaj koji nije urbana legenda nego se stvarno desio. Bio ovde u Kanadi jedan nas srbivoje ilegalno. Nije on mogao bas ilegalno uci već dosao nekako kao turista i ostao.

Uprati ga država i nadje ga nekako i uruci mu neki fermen da ima da napusti zemlju u ne znam kom roku. No on ignorise.

Onda država dodje po njega i strpa ga u auto i vodi ga na aerodrom da ga deportuju. I tako dok je prilazio aerodromskoj zgradi groznicavo je razmišljao šta da radi, kako da se spasi da ostane. I sjeti se: opali jednog policajca koji ga je sprovodio iz sve snage i nokautira ga...

Tu ga odmah povale, izmlate, svezu mu ruke i umjesto u avion odvedu ga u zatvor. Ali to je on i htio...

Poslije zatvor, sudjenje, advokat, tamo vamo, prošlo dosta vremena i on nekako uspije da izmuva da ostane u Kanadi kad su ga pustili sa robije. Da ne opali onoga, ništa od toga ne bi bilo :).
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
23. oktobar 2021. u 13.02
Neće mu ništa, neka se pravi suntav i problem.
Ako ga nešto pita, neka ponavlja, Jes, Jes, sure, sorry i tako to.
Možda ako se bude vratio i tražio opet vizu, može da obrazlozi da mu je bilo toliko lepo u Srpskom gostiprimstvu da je zaboravio izaci.
Ne treba praviti od muve slona.
Da je Slavisa na kontroli, dao bi bez problema nečiji pasos a da ni ne trepne.
zlatiborac
23. oktobar 2021. u 15.28
„Zakon o strancima”

Dosao si na pravo mesto i pravi cas - da saznaš iz prve ruke...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.