Diskusije : Emigracija

 Komentar
Umrlica: Marjan Rodic, ak. „rizling”
santa
30. avgust 2021. u 15.11
Copy/Paste:

„Hi Nick ! This Yvan. I'm Marjan 's son. I have some bad news. My dad died from a heart attack on August 7, two days before I got here. He was working in his garden while m'y mum went food shopping. When she came back she couldn't find him. She eventually saw him laying down a bit outside the garden. Unfortunately the ambulance crew couldn't do anything, he had no more pulse. We believe he didn't suffer.”
-----

Zalosna vest o preranom odlaska još jednog na onaj svet od ranije aktivih forumasa (iz Svajcarske), pod pseudainom 'rizling', sremac. Iz gornjeg citata kojeg sam upravo primio preko Skype-a a preko kojeg smo često bili u kontaktu.

Zaista još uvek mlad (72) često smo ozivljavali uspomene iz naše lepe Vojvodine i izmenjivali preporuke gde i kako obilaziti mesta u kojima još nismo bili.

Imao je listu putovanja čim se Corona-19 smiri, i dok je bio spreman za siroka putovanja (2x valcinisan, Pfizer) srcani udar (Aug. 7) ga je preduhtrio.

R.I.P.

mxm
30. avgust 2021. u 15.45
Nek' u miru pociva.

(RIP)

kt61
(*BCM)
30. avgust 2021. u 16.24
Nek mu je laka zemlja.

zlatiborac
30. avgust 2021. u 16.33
Bog da mu dusu prosti!
Simo
30. avgust 2021. u 16.34
Bio je sjajan clan SC...
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
30. avgust 2021. u 17.04
gosin rizling fin covek bio.
rip
Marko_011
(Buongiorno a tutti)
30. avgust 2021. u 17.11
Najkulturniji forumas, covek iz naroda.
Primetio sam da fali, ne secam se da li sam pitao nekoga jel zna nešto.
Srce, 2xPfizer, miocardite i pericardite, srcani misic.
Ne tvrdim da ima neka ppvezanost, ali ko će ga znati, olus korona.
Falice nam u svakom slučaju.

santa
30. avgust 2021. u 19.25
Marko, nema nikakve povezanosti rizlingov srcani udar sa vakcinisanjem (Pfizer, 2x), jer on je bio zadnjih godina srcani bolesnik na lekovima i striktnom terapijom.

Prilikom našeg zadnjeg vidjenja, krajem jula (Skype) bio je raspoložen za caskanje, ali pri kraju je rekao da je malo bio zamoran.

Narednih par dana smo se mimoilazili sa pozivima, ali smo održavali veze tekstualno. Zadnju poruku mi je poslao pred dan šta mu se desilo: -

„Marian, 9:02 AM
Pozdrav, i mi smo za sada izbeglica. Nismo loše. Yvan nam dolazi u ponedeljka. Ipak Cuvaj te se.”
skoljka1
30. avgust 2021. u 22.18
Bas mi je zao, nije uopšte bio star. Imao je puno interesantnih priča sa raznih putovanja, imao je mlad duh.
zoxthegreat
31. avgust 2021. u 00.29
lazanski umro isto od srcanog udara posle vakcine, valjda 5-6 meseci
nisam siguran

kao što ne znamo da li postoji povezanost između srcananih udara i vakcine
tako se i ne može tvrditi pouzdano da NE postoji ista povezanost

utvrdjeno je d apostoji veza izmendju autizma i nekih koktela vakcina za decu. nazalost to niko sme zvanicno da objavi

ja kad sam dosao u sad , čuo sam od domaćih da imaju mlade <20 godina
koji imaju dijabetis. takve price nisam cupo srbiji mada ne tvrdim da nijeje bilo
i kod nas neki slučaj. uzrok dijabetisa kod mladhn, jedan od uzroka,
...eni kukurzni sirup.

windy-chicago
(windy-chicago)
31. avgust 2021. u 00.33
R I P
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
31. avgust 2021. u 01.18
zox je u pravu. lično znam jedno dete ovde ciji je cale (moj dobar drugar) razmišljao da skoci pod autobus - mali se posle mmr vakcine bukvalno ugasio. do tada zivahno, bistro dete. znaci nije bilo razlike on, ili najlon kesa. response=0. trajalo par godina. sad je bogu blagome klinac ok. i kao da nije imao tu neprijatnu epizodu - ali je imao. - u tom smislu, za sada, kao sto nemamo masu nekih drugih statistickih podataka vezanih za vakcine - nemamo ni taj - da li neke od njih pospesuju već postojece hronicne bolesti.
zox - nije samo od corn starch, nego uopste od carbs/sugar. (evo ti lep primer kina - urbani delovi su tu i tamo izbombardovani tom istom klopom americko-zapadnom, i diabetes kod mladih (tj kod svih) je u velikom porastu, kardiovaskularne bolesti itd (sve ono sto je zapad imao i i dalje ima, a kina i ne bas toliko)).
no, bilo kako bilo - coveka vise nema, a ne možemo reći da se bas naziveo. meni pomalo zao - bas sam ga zapamtio kao vrlo pristojnog coveka ovde sa diskusija.
kt61
(*BCM)
31. avgust 2021. u 18.22
santa
31. avgust 2021. u 18.33
Ti kt61 nomas devolvió uvidjavnosti prima pokolniku kad na njegovoj umrlici objavljujes kojekakve teórico zavere, zapiata si sa svojim magnífica za zaljenje.
santa
31. avgust 2021. u 18.37
A i ovaj tablet tastatura je za vise negó za kuckanje.
zoxthegreat
01. septembar 2021. u 03.00
teorij zavere? kada imaš dosta slučajeva umiranja nekoliko meseci
posle vakcinacije to treba istraziti!
inductive logic!
mxm
01. septembar 2021. u 15.31
Ako se vakcina prvo da najstarijim i najNEotpornijim, naravno da će oni da umiru i posle vakcine, uglavnom od istih razoga zbog kojih bi umirali i pre vakcine (najviše rak i srcani udar). Vakcina samo značajno smanjuje stopu umiranja od Korone.

Evo na Islandu, kažu da su bolnice pune do vrha, a stopa vakcinacije skoro 100% (od onih kojima je dozvoljeno da se vakcinisu). Normalno da je tako, jer onih nevakcinisanih skoro ni nema. Samo da dodam, uprkos punim bolnicama, na Islandu niko nije umro od Covid19 još od Aprila/Maja do pre tri dana*. Vakcina funckionise.

Da dodam: nije vakcina kisobran da odbrani od virusa pre nego sto ovaj dospe do nas - vakcina je „obrazac ucenja” za nas odbrambeni sistem, tako da organizam može da se sam izbori sa virusom. Neciji lakse, a nečiji teze, jer svako od nas razlicito podnosi razlicite viruse -- tj stopa (brzina i kolicina) proizvodnje anitela se razlikuje za svakog pojedinca.

*Sada sam proverio, na Islandu je umro jedan 26og maja, i još po jedan 26, 27 i 29og avgusta.
skoljka1
01. septembar 2021. u 22.36
Drugi problem sa starijim ljudima i vakcinom je da često i ne razviju adekvatan imunitet iako dobiju vakcinu. Recimo, vakcina gripe za seniore je pojačana, ima više antigena u sebi. Covid vakcinu još nisu stigli da prilagode starijem imunom sistemu. Zato apsultno mora treća doza.
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
02. septembar 2021. u 04.59
a šta kaže who o trecoj dozi?
mxm
02. septembar 2021. u 07.18
Who?

Kažu da nije u redu davati treću, kad imaju milijarde koje nisu primile ni prvu, jer nemaju pristup. Dve doze „rade posao”, tj. sprečavaju teze pojave bolesti (ventilatorizaciju i smrt).

Iskreno, (naj)vise verujem Izraelcima, jer oni ne bi zaje8ali svoje, a i boli ih patka za nas „goje/gojime” (pogrdni naziv za ne-Jevreje). Izraelci su zaredjali po 3. dozi.

Ne moramo mi uvek da se pravimo pametni i ucimo na svom (najcesce bolnom) iskustvu. Za promenu, hajde da se ugledamo na nekog sposobnijege/pametnijeg u ovom poduhvatu.
skoljka1
02. septembar 2021. u 11.07
U Srbiji bas idu po tome sto ti kažeš mxm. Ovdje se treća doza tek najavljuje, ko zna kad će.
zoxthegreat
02. septembar 2021. u 15.10
Pa odabrani be primary istu vakcinu,krelcu
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
02. septembar 2021. u 17.29
I ja sam tako čuo (da je who dao vrlo razuman predlog na datu temu). No, kod nas je to od prvog dana politicko pitanje, pa će se, koliko vidim, politicki i zavrsiti.
Ne znam da li znate, ali izrael zapravo ima 60ak posto populacije vakcinisanih - i brojke koje su sky rocketing u poslednje vreme, one loše - su na strani nevakcinisanih. Mada, sve te podatke je li, lično uzimam sa rezervom, jer je evidentno i velika lova u igri, i još neke mnogo ozbiljnije stvari - neke dostignute ljudske slobode su već pritegnute - i kapiram da robovlasnici to neće olako onako prosto vratiti nama robovima.
reddot
(um homem)
02. septembar 2021. u 21.25
Umrlica: Marjan Rodic, ak. „rizling”

Neka mu Gospod podari rajsko naselje. Bio je dobar čovek, zaslužio je.
barabarela
06. septembar 2021. u 22.47
mrna vakcine uce celije da proizvedu protein karakteristican za covid virus na koji će imuni sistem reagovati i time potencijalno cine te celije metom buduceg napada imunog sistema
problem s tim 'obrascem ucenja' je sto je eksperimentalni , neprovjeren i potencijalno previse zahtjevan za imuni sistem te može da ga zbuni na način koji ne želimo
mxm
07. septembar 2021. u 07.10
@barbarela: nisi u pravu - mRNA pristup je star oko 30 godina.

Do sada nije bilo para (čitaj: volje mocnika) da se uloze u razvoj ovih vakcina, jer nije bilo „preke potrebe”, tako da je sve bilo manje vise na naucnicima u malim laboratorijama. Kada je Covid preplasio neke mnogo važne ljude, odlucili su da „saspu” gomilu para u razvoj vakcina. Specifikacije za ove vakcine su bile: brza proizvodnja, mogućnost proizvodnje ogromnih kolicina, sigurnost upotrebe. Ono sto je po prvi put izostavljeno iz specifikacije: CENA (cena razvoja i skladistenja)!

Predugacko je da ti prevodim, ali možeš i sama da procitas lep clanak o mRNA vakcinama ovde: https://www.nature.com/articles/nrd.2017.243
(Published: 12 January 2018, mRNA vaccines — a new era in vaccinology).

Clanak je napisan pre Covid-a, tako da ne može da se kaže da je pristrasan. Clanak sadrzi pregled istorije mRNA vakcina, kao i objašnjenje njihovog delovanja na celijsko-proteinskom nivou.
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for Mantra Bracelets?
.